pátek 19. prosince 2014

Řasenka Rimmel Scandal Eyes

Hezký pátek všem! Mně, stejně jako asi většině z vás, začaly oficiálně vánoční prázdniny. Tedy spíš učení na zkoušky :D Vlastně mě to ani nějak nemrzí, protože vzhledem k počasí nemám na nějaké Vánoce ani pomyšlení. Hrozně jsem se na svátky těšila, ale pak jsem řešila hlavně školu a ta slavnostní nálada nějak opadla. Chtělo by to aspoň trochu větší zimu, když sněhu už se nedočkáme. Já svátky nejspíš strávím v posteli, protože včera odpoledně mě dost rozbolelo v krku a dnes už mám i rýmu a kašel. A svoje nemoci znám, kašel mívám vždycky dlouho :( Původně jsem myslela, že už dneska odjedu na chalupu, ale asi pojedu až v pondělí, protože taťka na ten jeden den stejně musí do práce. Pokusím se aspoň trochu vyležet, popřípadě dokoupit ještě nějaké drobnosti. Dneska je taky poslední den na vyzvednutí objednané kulmy. Ale opravdu se mi nikam nechce a platila bych až při převzetí, takže se na to vybodnu a nechám objednávku stornovat. Třeba se dočkám po Vánocích i nějaké té slevy a ušetřím si to stání ve frontě :D A věřte mi, ty fronty jsou zážitek, stačilo mi to už minulý týden, kdy jsem strávila hodně dlouhou dobu v Alze.

A teď už k dnešní recenzi. Skoro před rokem a půl jsem kupovala tuhle řasenku v akci ještě v kompletu s odličovačem očí, původně jako dárek pro kamarádku. Nakonec jsem kamarádce dala něco jiného a oba kousky mi zbyly doma. Odličovač ještě na svou velkou chvíli čeká, řasenku jsem rozbalila už před půl rokem. Stále ji používám, protože ji střídám ještě s Manga od Loréal. Normálně ji seženete za 200 Kč, ale bývá v akci i za stovku. Myslím, že zrovna teď je tato akce v Tetě.



Začnu tradičně obalem. Tvarově s ním nemám problém, ale vadí mi jeho barva. Oranžovou naprosto nesnáším a ke kosmetice se podle mě ani nehodí. Na druhou stranu aspoň v regálu vynikne mezi všemi řasenkami v černých obalech. Nápis je kvalitní, za tu dlouhou dobu se ani neodřel. Je fakt, že řasenku v kabelce nenosím, ale i tak. Tentokrát fotka nelže a část s nápisem má opravdu trochu jiný odstín než rukojeť (lepší slovo mě nenapadá). Řasenka se drží v ruce při líčení poměrně dobře.


A tady už se dostáváme ke kartáčku. Tvarově by mi vyhovoval, ale na moje řasy je moc mega. Mám řasy krátké a rostou všemi směry. S takhle obřím kartáčkem mám problém se ke všem dostat a důkladně je nalíčit a oddělit. Pokud vám ale velké kartáčky vyhovují, tenhle určitě nebude špatný.































Ale hlavní je samozřejmě náplň a výsledek. Chápu, že asi těžko budu mít řasy až pod obočí, ale rozhodně znám lepší řasenky. Tahle sice řasy obarví, ale efekt je stále spíš přirozený a to já nemám ráda. Když už si řasy nalíčím, chci, aby byly opravdu mega. Tahle řasenka je zvládne prodloužit i zahustit, ale přímo za objemovou bych ji neoznačila. Navíc ze začátku byla poměrně dlouho mokrá a až za půl roku používání se mi zdá její konzistence lepší. Ve více vrstvách už se s ní hůře manipuluje a je třeba dávat pozor na slepení, ale to se mi stává u všech řasenek. Na fotce vidíte vrstvy dvě, což je moje klasika na denní líčení.

Za hlavní minus musím ale uvést fakt, že se mi dost rozmazává pod očima. Nemůžu ji mít na očích celý den bez kontroly. A protože se fakt nerada zkoumám v zrcadle, raději ji používám jen, když jsem ve škole na pár hodin. Pokud se malinko zapotím při dobíhání autobusu, spolehlivě vím, že musím překontrolovat řasenku. Po celém dnu bez otření očního okolí jsou z toho moc pěkné kruhy pod očima.

Odličuje se dobře (což mě nepřekvapuje, když se sama odličuje pod oči). Jinak "voní" klasiky řasenkově. Nic není cítit, pokud k ní vyloženě nečichám a v očích nijak nepálí. Jen při odlíčení, když si moc vyplavím oko. Ale to je pak otázka, jestli dělá problémy řasenka nebo odličovač.

Za mě je tahle řasenka podprůměr. Myslím, že ve stejně kvalitě seženete v pohodě něco pod stovku. Já, pokud mám dát za řasenku tolik, chci něco, co mi udělá fakt pěkné řasy a nerozmaže se za tři hodiny. Krom toho řasenka mi vydrží dlouho, rozhodně ji nevyhazuji po dvou měsících, jak se doporučuje. A mít půl roku něco, co mi nevyhovuje, není nic moc.

Zkoušely jste ji?

10 komentářů:

  1. mě třeba moc vyhovovala a několikrát za sebou jsem si jí kupovala, preferuji tyhle maxi kartáčky :)
    ale je fakt, že od essence jsou řasenky stejně dobré a ještě levnější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám zatím nejradši řasenky od Maybelline :) Ale ty jsou ještě dražší, tak budu muset překonat lenost a zapátrat po levnější alternativě :)

      Vymazat
  2. Já mám taky spíše ráda menší kartáčky, hlavně teda nemám ráda ty štětinové :/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně na typu zas tolik nezáleží, pokud je kartáček menší a užší :) Ale jednou jsem měla nějaký hřebínkovitý, tenkrát to byla nějaká novinka, a to byla fakt hrůza :D

      Vymazat
  3. Tak tuhle jsem neměla, ale včera jsem si koupila v akci 1+1 v DM jiné dvě od Rimmel, nějakou tu Kate a zelenou Flexi, tak jsem na ně zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla kdysi od Rimmelu nějaké úplně obyč levné, ale to jsem se skoro ještě nemalovala, tak mi to bylo jedno. Až nedávno jsem je objevila, tak jsem zavzpomínala a hodila je do koše :D

      Vymazat
  4. Tuhle řasenku jsem nezkoušela, ale na těch řasách se mi líbí :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nedělá nejhorší efekt, ale měla jsem už mnohem lepší :) Nejhorší je stejně to rozmazávání :(

      Vymazat
  5. Ja mám tieto Scandaleyes riasenky veľmi rada, skúšala som už Lycra Flex, Retro Glam, Alert neviem čo a teraz mám štvrtú, mne práve tie veľké kefky vyhovujú, odkedy prišli na trh riasenky s veľkými kefkami ja si už iné nekupujem a ani ich nechcem, túto oranžovú klasickú som však neskúšala.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám řasy dost krátké, takže s velkým kartáčkem je pro mě těžší nalíčit všechny i v koutku oka :(

      Vymazat