pátek 14. listopadu 2014

Maybelline Dream Pure BB

Hezký páteční večer :) Doufám, že si užíváte začátek víkendu a plánujete něco zajímavého. Já se nejspíš uvidím se dvěma kamarádkami, z toho jednu jsem neviděla fakt dlouho, tak se moc těším. Jinak mě čeká učení. Ale znáte to, říkáte si, že se budete učit průběžně a nakonec otevřete skripta den před testem :D Tím spíš je pro mě demotivační, že další test z mé "oblíbené" chemie je až začátkem prosince. Ale přísahám, že se fakt pokusím učit už tenhle víkend :D

Dnes se podíváme na zoubek mému prvnímu BB krému. Hodně dlouho jsem trendu BB a CC odolávala. Říkala jsem si, že pokud mám pleť v pořádku, nepotřebuji vůbec nic a pokud je skutečně třeba něco zakrýt, použiji makeup. Nakonec jsem na jaře vyměkla a pořídila si svoje první BB. Pročetla jsem pár recenzí a nakonec u mě vyhrál tenhle krém od Maybelline bez obsahu oleje. Cenu už si nepamatuji, ale bylo to kolem 200 Kč. Měli dva odstíny, já si vybrala ten tmavší, protože už jsem tenkrát byla hodně opálená, když jsem se učila celé jaro venku.



Krém má poskytovat 8 super funkcí v jednom. To zní sice hezky, ale vlastně je to o tom, že se firmy předhánějí, kolik v jednom dokážou vymyslet. Pro mě je BB zkrátka něco, co můj obličej sjednotí, nezvýrazní suchá místa a nezpůsobí mi paseku v podobě dalších pupínků. A jak tenhle kousek obstál?



Začnu obalem. S tím problém nemám. Tuba je fajn, pumpička by sice byla lepší, ale chápu, že něco jako BB se většinou dělá klasicky v tubě. Není to dekorativní kousek na poličku, ale zas lehký plast mi nevadí na cestování. Barevně je obal taky ok, tyrkysová se hodí k něčemu na problematickou pleť (u obyč verze nahrazuje tyrkysovou růžová). Jediný rýpavý komentář musím mít k víčku. Krém je totiž dost tekutý, takže mám vevnitř pořád zaprasené víčko.




A po obale je čas na obsah. Na BB se mi hodně líbí, že ho jenom rozetřu prsty jako běžný krém. Nepotřebuji štětec ani se nemusím snažit ho do pleti pečlivě zapracovat. Lze ho i mírně navrstvit a stále nedělá dojem masky. Ze začátku jsem myslela, že ho rychle spotřebuji, ale nakonec mi přijde, že skoro neubývá. Navíc pokud už mám trochu oloupanou pleť po nějakém zásahu v okolí pupínku, nezvýrazní šupinky jako makeup. Před nanášením nepoužívám žádný denní krém. Pokud už bych nějaký používala, tak jedině nějaký matující. Po BB se totiž dost lesknu, ale není to nic, co by nespravil pudr. Krytí je přesně takové, jaké bych od BB očekávala. Jen lehce sjednotí, nevytváří masku. Zkrátka efekt moje pleť, ale lepší. Na nějaké větší nedokonalosti potřebuji korektor. BB se mnou vydrží až do večera. Z obličeje postupně mizí, ale i tak mám po příchodu domů co odličovat. Výdrž by se dala určitě prodloužit občasným přepudrováním, ale já s sebou pudr netahám, pokud jsem ve škole maximálně půl dne.

Při focení mi krém na ruce přišel už poměrně tmavý, takže na zimu doporučuji světlým typům světlejší odstín. Na fotce vypadá relativně světle, ale to je jenom zkreslené.




A jak je to s pupínky? Díky kyselině salicylové by měl krém dokonce pomáhat bojovat s nedokonalostmi. Vzpomínám si, že už jsem něco s touto kyselinou měla, dokonce o stejné koncentraci. Tuším, že to byla nějaká pleťová voda, ale asi byla k ničemu, když si ji moc nepamatuju. Bohužel ani tento krém stav pokožky nezlepšuje. To mě nepřekvapilo, takže v tomhle směru nepociťuji ani zklamání Spíš mi šlo o to, aby se pleť nezhoršila. Protože přesně z toho důvodu nepoužívám ani makeup. BB na pleti můžu mít po dobu, co jsem venku, ale hned po příchodu domů odličuji. Cítím, že při dlouhodobém celodenním používání by se následky objevily (ale to u mě zatím po všem). Těch pár hodin, co potřebuji, mi na pleti nic neprovede, takže v tomhle směru je taky ok.

Za mě je to tedy fajn věcička. Pleť sjednotí, rozzáří a udělá "zdravý" efekt. Vytrácí se postupně a nedělá žádné fleky. Vrásky nezvýrazňuje, stejně tak sušší místa. Zároveň neucpává póry. Už mi pomalu dochází, takže si půjdu pro další, tentokrát na zimu ve světlejším provedení.


Máte s tímhle pomocníkem zkušenosti? Popřípadě doporučíte mi svého oblíbence z BB nebo CC? 

6 komentářů:

  1. Já na pleť nepoužívám vůbec nic jako BB, CC,makeup, pudr .. nějak mi přijde, že to nepotřebuji :) Ale taková recenze se hodí vždycky :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi šťastný člověk:) Já jsem po ránu vždycky mrtvolně bílá nebo divně flekatá a nerovnoměrně barevná :D A většinou mám co zakrývat a samotný korektor se mi nechce používat.

      Vymazat
  2. asi vyzkouším, hlavně pro ten efekt rozzářené a zdravé pleti :)

    OdpovědětVymazat
  3. BB cream jsem ještě nezkoušela, ale tento vypadá skvěle a někdy po něm mrknu :-)
    Thoughts by Lucys

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, poměr cena a výkon mi přijde fajn :) Doufám, že ti bude sedět jako mně :)

      Vymazat