pondělí 17. listopadu 2014

Himalaya Herbals Purifying Neem Mask

Ahoj :) Sice jsem chtěla psát recenzi až zítra, ale uvědomila jsem si, že nebudu celý den doma (dělám jazykovou zkoušku, abych nemusela chodit ve škole na angličtinu, tak mi držte palce). Doufám, že si užíváte prodloužený víkend. Já už mám ze zítka mírný stres, ale upřímně jsem si prošla jeden modelový test a vybodla se na to, protože angličtinu jsem se nikdy neučila. Poslech a čtení se učí blbě, napsat nějaký dopis zvládnu v pohodě a pohovor bude snad ok. Jen je to roztahané a ještě podle abecedy, tak strávím celý den pryč. Za odměnu jdu večer se sestřenkou do divadla, tak vás pak určitě nezapomenu poinformovat, jestli to stálo za to :)

Dneska jsem se konečně dokopala k napsání recenze na tuhle masku, kterou už používám celkem dlouho. Sehnala jsem ji v Rossmannu a stála kolem stovky. Původně jsem šla pro jinou verzi, o které jsem četla, že výborně vytahuje na povrch takové ty hluboké podkožní pupínky (a to se prostě vždycky hodí, protože poradit si s malým pupínkem na povrchu není až takové umění). Bohužel ji neměli, takže jsem sáhla po této.


Jak už jste asi pochopili podle fotky, jedná se o čistící masku určenou na mastnou a problematickou pokožku. Začnu tradičně obalem. Je to klasická tuba, což mi u masek vyhovuje dokonale. Barevně je obal jednoduchý a nepřeplácaný. Evokuje ve mě přírodní produkt (což ale není pravda).

Maska obsahuje mimo jiné výtažek z nimby (antibakteriální, čistí póry, absorbuje přebytečný maz), kurkumu (rozzáří, antiseptikum) a valchařskou hlinku (zklidnění). Bohužel obsahuje i parabeny a parfém a ty podle mě do přírodnější kosmetiky rozhodně nepatří. Nejsem chemik, takže pro zvídavé jsem vyfotila složení (pěkně na třikrát, protože do kulata se fotí blbě).




Ovšem vlastně mi na složení zas tak nezáleží, protože hlavní je funkce. A upřímně bych na sebe patlala snad cokoliv, kdyby to fungovalo.

Jako další zmíním aroma. Schválně nepíšu vůni, protože maska fakt nevoní. Jedná se zkrátka o bahno s bylinkami. Ale zavání dost silně a bohužel je cítit po celou dobu, co ji mám na obličeji. Ale opět platí totéž co u složení, kdyby to fungovalo, ani neceknu.

Vzhledově je to prostě bahno s drobnými drsnějšími částečkami. Maska je celkem tekutá a já jsem zvyklá vše aplikovat na vlhkou pleť, takže tady se musím s vodou krotit a maximálně po obličeji rozetřít pár kapek. Ale není to třeba, u mě je to zkrátka jen síla zvyku. Masku nechávám na pleti do zaschnutí, ale klidně i déle. Snažím se ji používat 2x týdně. Zasychá do hnědo zelené barvy a celkově vypadá dost nevábně, takže doporučuji nanášet opravdu v soukromí. Totiž já na sebe masky patlám zásadně v soukromí, ale mám i kategorii masek, které bych byla schopna použít třeba před kamarádkou, ale jedná se o kategorii roztomilé masky s neblátivou barvou a příjemnou vůní, kam bohužel tahle fakt nepatří.


Při zasychání mě nijak neštve. Jistě, malinko stahuje, ale skoro to nevnímám. Oplachuji buď ve sprše nebo smývám houbičkou. Vzhledem k částečkám slouží i jako peeling. Dolů jde překvapivě dobře, nedělá žádnou kluzkou nesundatelnou vrstvu. Akorát je třeba dát pozor na mini částečky, kterým se dolů moc nechce. Ve sprše je to ok, ale po smytí houbičkou u umyvadla je dobré obličej ještě opláchnout vodou. Na fotce vidíte částečky, které nešly sundat ani namočeným tamponkem, kterým běžně sudnavám "swatche".


Konec napínání, sdělím vám, jak si maska poradila s mou pletí. Musím říct, že za mě je to zatím nej maska a rozhodně to není poslední balení. Srovnala bych ji s Mask of Magnaminty od Lush. Ovšem Himalaya je podstatně levnější. MoM sice lépe voní, ale obě obsahují drobné částečky a nějaké ty přírodní složky. Na úplné srovnání si ovšem netroufnu, protože MoM jsem už neměla delší dobu.

Tahle maska každopádně pleť nijak nedráždí, ani když ji nechám déle, než do zaschnutí (jen občas na podrážděné nebo rozrýpané pokožce trochu zaštípe). Mírné zarudnutí je spíš věc peelingového efektu při smývání. Vysušuje tak akorát. Odstraní nadbytečný maz, ale kdybych hned nekrémovala, nezblázním se. Ale já samozřejmě krémuji, protože jsem na to prostě zvyklá. Je to dokonce první maska, co mi něco dělá s černými tečkami. Některé dokáže odstranit, jiné aspoň zesvětlí. Póry malinko stáhne a pleť je krásně jemná i díky peelingovému efektu. Pomáhá vysušit stroupky, takže urychlí hojení a dřív mi přišlo, že bránila vzniku nových pupínků. Bohužel teď se mi hodně zhoršila pleť, takže tomu tak není, ale určitě je stav lepší s maskou než bez ní. Za mě je to zkrátka ta nejlepší maska a rozhodně si brzy půjdu pro další balení :)

Zkoušely jste tuhle masku?

6 komentářů:

  1. Vyhrála jsem ji v giveaway a hned si mě získala.. Zrovna včera jsem si ji udělala :) Ta vůně je celkem intenzivní a čím víc to používám, tím víc mi trošku začíná vadit.. ale nevadí, nevadí.. ej super a ta cena, co jsem koukala, je vážně senzační :-)))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ji měla zrovna včera na obličeji :D Jsem ráda, že ti taky vyhovuje :) Je fakt, že jí ten smrad taky odpouštím :D

      Vymazat
  2. Týjo, ta konzistence to je mazec :D. Sestra má mastnou pleť, tak bych ji chtěla nějakou masku pořídit, takže děkuji moc za tip
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač :) Taky ji asi budu pořizovat jako dárek.

      Vymazat
  3. Takéto bahnové masky to ja môžem určite. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi asi vyhovují více jak ty klasické chemické :)

      Vymazat