sobota 1. listopadu 2014

Fotokoktejl + nákupy


Hezké sobotní odpoledne :) Sice jsem přidávala článek včera, ale nudím se, tak jsem vyhrabala pár fotek a něco málo vám napíšu :) Teda nudit se je relativní pojem, vždycky se dá najít nějaké zábavná činnost jako je učení nebo úklid :D Ale vzhledem k tomu, že už od úterý jsem napůl nemocná (napůl, protože nemůžu pořád ležet v posteli, musela jsem i do školy a včera jsem byla s tátou v obchoďáku, ale pšššt) :D

Omlouvám se za kvalitu fotek, ale většina je pořízena na mobil, protože s sebou foťák netahám moc často.

Začnu fotkami z minulého víkendu, který jsem trávila na chalupě. Aneb důkaz, že je tu fakt podzim :D



V sobotu bylo sice zataženo, ale v neděli mě probudilo sluníčko :)



V pondělí jsem psala test z chemie, takže v úterý bylo třeba využít státního svátku k odpočinku u dobrého jídla a pití. Byla jsem s kamarádkou v této pizzerii a po jídle došlo i na skleničku vína. I když nepiju, v poslední době si občas dám skleničku vína (které jsem mimohoden ještě před rokem nesnášela). Zkrátka stárnu :D


Následovalo procházení obchodů a došlo i na procházku večerní Prahou (mimochodem když jsem přišla domů, už jsem nemohla ani mluvit, od té doby jsem oficiálně nemocná) :D


Dělala jsem si trochu pořádek v kosmetice. Všechny věci, co měly příhodný tvar, jsem dala do plastové krabičky neznámého původu. Ale ideální to není, protože stačí jednu věc vyndat, krabičkou pohnout a systém je v háji. Asi si budu muset pořídit nějaký speciální stojánek. Máte tip, kde ho sehnat, ideálně v kamenném obchodě?


Tyhle botky mám už skoro tři týdny, ale úplně jsem vám je zapomněla ukázat. Jsou z Deichmanna a stály tuším 600. Pokukovala jsem po nich už snad od srpna, ale pořád jsem se nemohla rozhoupat. Když už jsem je definitivně chtěla, neměli správnou velikost. Nakonec jsem zjistila, že se silonkou se vejdu do 36, takže jsem spokojená. Ačkoliv to tak nevypadá, jsou docela pohodlné. Na běhání po městě to samozřejmě nebude, ale na cestu do školy stačí a vydržela jsem v nich i na party. Bohužel teď je zas na nějakou dobu musím odložit, protože k parce se nehodí a nic jiného momentálně nemám.


Sháněla jsem nějakou šálu k parce, kterou jsem vám nedávno ukazovala. Bohužel má naprosto nekombinovatelnou šedo-fialovo-hnědou barvu. Zkrátka na každém světle vypadá jinak a mám dost problémů k ní obléknout cokoliv barevného. Zatím se držím černých kalhot, protože ani světle modré džíny k ní nejdou. Každopádně tahle šála docela ladí. Je příjemně huňatá i měkká, ale kvalita nic moc. Už při nákupu z ní lezlo pár ok, ale mamka ji spravila. Jsem zvědavá, jak dlouho vydrží.


Při včerejších nákupech s tátou jsem zamířila do Takka. Věci jsem si ani nezkoušela, tak snad bude velikost sedět. Tílek mám hodně, ale všechny sportovní, takže tohle s krajkou je změna. Navíc materiál je příjemný.


Delších svetrů mám taky nedostatek. Vlastně na zimu mám asi jen tři, z toho jen jeden je delší a vhodný k legínám. Tento v šedé barvě sice není úplně huňatý, ale aspoň mi nebude vedro v MHD. Materiál je příjemný a kvalita taky nebude nejhorší.


Pro sprcháče jsem chtěla jít do Tety, kde má být sleva, ale náhodou jsem na stejnou akci narazila v Tescu, takže jsem nakoupila zásoby, popřípadě dárky. 


Opět ve slevě nejen v Tetě, ale i v Tescu. Chtěla jsem parfemaci Original, ale tam měli cenu jinou, tak jsem radši vzala tyto. O vůni vám nenapíšu nic, vzhledem k tomu, že mám rýmu...


Zahřívám se nad svíčkou i ve dne, jasný důkaz, že se blíží zima :D Aneb pálím zásoby levandule, která mi už leze na nervy.


Dárek od kamarádky k narozeninám - balistik do koupele od Bomb Cosmetics. Má to být podobné, jako Lush. Přes obal voní moc hezky, ale více napíšu až po vyzkoušení. K tomu jsem dostala svíčku s naprosto boží vanilkovou vůní. Není to ta klasická sladká jemná vanilka, ale pořádně silné aroma, nepřeslazené. Trochu v tom cítím i kávu nebo tak něco. Už se moc těším, až svíčku zapálím.
Pak jsem si ještě koupila vysouvací tužku na oči od Essence v hnědé barvě. Sháněla jsem dlouho podobný odstín a s Essence tužkami jsem spokojená, tak jsem zvědavá.


Mimochodem dnes jsem si uvědomila, že podezřele moc času trávím zíráním na své kosmetické zásoby, očicháváním lahviček a přemýšlením, co kdy spotřebuji :D Blogování je hrozná nemoc :D

No nic, já dodělám laborku a mířím zpátky do postele, abych byla v pondělí schopná jít do školy. Zítra je výstava psů, kam se chystá hodně spolužáků z mého předchozího oboru na exkurzi a dokonce tam vystavují své chrtíky jedni příbuzní. Bohužel to asi budu muset vzdát, protože zdraví a škola jsou přednější :( 

A co plánujete vy na dnešek, když je tak krásně, popřípadě i na zítřek? :)

8 komentářů:

  1. Ja dnes budem len doma, poprípade zájdem k starým rodičom. Tiež mi nie je veľmi dobre. No k tvojmu článku! Veľmi sa mi páčil tvoj šál, ktorý síce nie je asi až tak kvalitný (ako si povedala), no určite tak aspoň vyzerá. Mne sa takéto šály veľmi páčia, no niekedy mi prídu až príliš drahé. Preto mám doma asi len 2. Doma mám taktiež podobné tielko a svetrík trochu iného druhu. Čo sa týka vanilkových sviečok, zbožňujem ich. Túto ti fakt veľmi závidím a rozmýšľam, že si pôjdem radšej nakúpiť nejaké zásoby :). Super článok!
    Stronger2gether

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že ty ceny jsou hrozné, díky bohu já za tu šála dala 300 Kč, takže ta kvalita tomu i odpovídá. Ale zas si říkám, že je to na jednu sezonu a pak už se mi třeba nebude hodit k žádnému oblečení. Svíčky si určitě do zásoby kup, přece jenom na zimu se budou hodit :D

      Vymazat
  2. Moc se mi líbí svetr, top, šála i botky - krásné kousky :). Sprcháče Radox jsou skvělý. Balistik by mi udělal radost :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svetr jsem si před chvilkou vyzkoušela a bohužel nic moc, je až moc dlouhý. Na fotce to není vidět, ale vzadu je ještě trochu prodloužený a to už je moc. Já měla z balistiku taky mega radost, protože sama bych si ho asi nekoupila. Zkrátka je to přesně ten typ věci, co se suprově hodí jako dárek :)

      Vymazat
  3. krásné fotky, noční Praha je úchvatná a moc se mi líbí ten šedý svetřík <3
    btw. super blog, odebírám :)*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za odběr :) Máš pravdu, noční Praha je super :) Ale já večer moc ven nechodím, takže tyhle fotky jsou vzácné :D

      Vymazat
  4. Tá Praha je krásna ♥ a sviečka musí úchvatne voniať :3 Vanilka je naj ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voní vážně skvěle, dokonce je mi líto ji zapálit :D :)

      Vymazat