pátek 21. listopadu 2014

Essence set na obočí

Hezký pátek :) I když počasí focení dekorativky moc nepřeje, rozhodla jsem se napsat recenzi na tohohle šikovného pomocníka. Moje obočí je v porovnání s mými vlasy dost světlé a nevýrazné. V kombinaci se světlýma očima mi většina lidí ani nevěřila, že moje přírodní barva vlasů je tmavě hnědá. Nikdy jsem ale obočí neřešila, protože jsem byla hodně líná. Jen jsem upravovala tvar, ale na nějaké stínování, barevnou tužku nebo gel jsem neměla náladu. Tedy až do doby, než jsem objevila tento set na úpravu obočí od Essence.



Cena je super, pořídíte ho za nějakých 80 Kč a vydrží nejspíš až do konce života. Teda mně určitě, protože ho nepoužívám denně. Obočí si zvýrazňuji buď na zvláštní příležitosti, nebo když mám ráno dostatek času. To znamená, že set používám tak 3x týdně maximálně.

Jak vidíte, v setu najdete dva odstíny a štěteček. Moc ty dva odstíny nechápu, protože buď jsem blond a používám světlý stín, nebo mám vlasy tmavé a sáhnu po tmavém. Nedokážu si představit, že by někdo používal oba. Maximálně tak třeba jako náhražku klasického očního stínu, ale to jsem ještě nezkoušela. I když ten tmavší by nemusel vypadat špatně...



Štěteček je úplně na prd. A to tvrdím i já, jakožto štětcové nemehlo, neboť vlastním pouze jediný štětec. Z toho plyne, že tenhle bohužel používat musím, alespoň dokud si nekoupím jiný (a to si říkám už snad rok). Jako nouzovka se využít dá. Ale je třeba mít hodně lehkou ruku a trochu nanášení natrénovat, protože se s ním barva blbě nabírá a nedá se rozetřít. Funguje asi nějak takhle.



Pokud budu ignorovat štěteček, je set super. Pigmentace je tak akorát, odstíny jsou krásně studené, matné a nejdou do zrzava. Píšu sice odstíny, ale myslím ten tmavý, protože se světlým zkušenosti fakt nemám. Zkoušela jsem ho, když jsem měla světlé melíry, ale i tak na mě byl světlý, tak jsem používala tmavší.




Nemůžu tenhle set s ničím porovnat, ale já ho miluju a po jiném netoužím. Vytvoří hezké obočí, aniž by bylo vidět, že ho máte něčím vylepšené. Nesnáším totiž výrazně orámované obočí, které je tvořeno více umělou barvou než chloupky. Uvažovala jsem i nad nějakou tužkou, ale u té bych nejspíš tak přirozeného efektu nedosáhla.Možná někdy zkusím barevný gel od Alverde, ale se stínem zatím vystačím.

Jako další musím vyzdvihnout jeho výdrž. I po celém dni mám co odličovat. Pokud se vytrácí, mizí postupně, takže nehrozí flekaté obočí. Někdy mi hned po namalování přijde, že mám obočí hodně tmavé, ale po pěti minutách by mě ani nenapadlo, že ten odstín není můj. Když se mi zdá, že jsem stínu náhodou nanesla moc, jednoduše ho směrem od kořene nosu přejedu párkrát prsty a hned je efekt přirozenější.

Tomuto produktu nemám celkově co vytknout, až na detaily jako štěteček a zbytečné balení se dvěma odstíny. Pokud s líčením obočí teprv začínáte nebo máte jen rádi přirozený afekt a nechce se vám moc utrácet, je tenhle set naprosto ideální :)

P.S. Snad má recenze hlavu a patu, píšu totiž na etapy, neboť vařím oběd.

Asi zbytečná otázka, vzhledem k tomu, že na tuhle věcičku už existuje milion recenzí, ale máte s ní zkušenosti?

12 komentářů:

  1. O tomhle setu už jsem přemýšlela, taky nechápu, proč tam mají ty stíny 2 :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn, že nejsem jediná, kdo nechápe jejich logiku :D

      Vymazat
  2. určitě zkusím! :) už o tomto setu přemýšlím celkem dlouho, ale doted jsem používala jen tužky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš můj obdiv, já si nedokážu představit, jak bych udělala přirozené obočí tužkou. Set určitě zkus :)

      Vymazat
  3. Recenzia má určite hlavu aj pätu :) Ja kombinujem podobný set od Catrice s ceruzkou :)
    Ak budeš mať chuť, pozývam ťa na môj blog, mám tam novú videorecenziu na produkty za november :)
    http://finallysomefashion.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Já používám na obočí takovou méně pigmentovanou tužku na oči od S-he. Je ve skvělém odstínu, co mi fakt sedne a vzhledem k tomu, že je taková tvrdší a sušší, tak je na obočí perfektní.
    Set stínů mám od Alverde a tam je jeden stín úplně světlý a druhý tmavý :-D Říkala jsem si, že má třeba sloužit k rozjasnění oka nebo tak něco.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, takový využití mě nenapadlo :D Ale stejně by mi stačil jeden stín :D

      Vymazat
  5. Já teď začala používat trošku jiný z jejich nové limitky a je taky super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu muset omrknout, Essence moc nesleduju, tak nemám o limitkách přehled :)

      Vymazat
  6. Tenhle set je opravdu skvely, svetla barva je pro mne idealni. Nesmirne mi to vyhovuje jako baleni na cesty (to akceptuju i jinak nic moc stetecek). Tmavsim stinem si obcas delam linku...Asi opravdu jeden z nejlepsich vyrobku v pomeru cena vykon. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To využití na linku je super nápad :) Akorát já si s tím světlým nějak pořád nemůžu poradit, na rozjasnění je moc tmavý, na stín divně barevný a na linku světlý :D

      Vymazat