úterý 4. listopadu 2014

Alverde Avokádová maska na vlasy

Ahoj :) Dneska si dáme recenzi na masku od Alverde. Koupila jsem ji za nějakých 70 Kč a je jí 100 ml. Musím se přiznat, že je to moje úplně první věc od téhle značky. A jak při premiéře obstála?

Před prvním použitím jsem měla samozřejmě velké očekávání. Vlastně jsem si ani nepřipouštěla možnost, že by mi maska neseděla (znáte ten pocit, kdy některým výrobkům prostě bezdůvodně věříte, jen co je zahlédnete nebo o nich čtete něco hezkého?) :D Měla jsem sice načatý 3 Minutes Miracle od Aussie, ale ten mi vůbec zázračný nepřišel a já po spotřebování Absolut Repair od Loréalu toužila po pocitu mega výživy, které se mi jen s pomocí kondicionérů nedostávalo. A jak tahle maska obstála?



Obal je fajn. Jsem ráda, že nemusím upatlanýma a mokrýma rukama šroubovat víčko. Ovšem vzhledem k hutnosti masky se bojím, že půjde těžko spotřebovat. Na tuhle máslovitou konzistenci by byl kelímek lepší. A jednu větší výtku přece jen mám. Mám masku postavenou ve sprše a za víčkem zůstává voda, což mě neskutečně štve. Vůně je zvláštní a nedokážu ji popsat. V tubě mi docela voní, na vlasech už tolik není cítit. Můj nos rozlišuje trošku avokádovou vůni společně s něčím jemným a malinko svěžím. Normálně mám na vůně lepší fantazii, ale tady opravdu netuším. Ale stále je v sekci neutrální a rozhodně mi nevadí. Pokud nemám nějaký výrazný šampon, tak jde masku trochu cítit i po vysušení.



Maska je pro mě hrozně zvláštní, protože nikdy jsem nic takhle přírodního nezkoušela. Při aplikaci na vlasy pořád neumím odhadnout správné množství, protože ve vlasech nijak neklouže. To samé u oplachování. Jsem zvyklá masky vymývat, dokud nemám pocit, že mám vlasy zbavené slizu. Vzhledem k tomu, že tahle slizká není, řídím se spíš tím, kolik pěny mizí do odtoku. Ale stejně mám i po opláchnutí pocit, že jsou mokré vlasy takové těžké a je na nich vrstva čehosi. Jinak je to klasická maska určená na výživu vlasů po umytí šamponem. Má se nechat působit maximálně tři minuty. Zvláštní, protože většinou se na obalech uvádí nutné minimum a maximální délka působení je na spotřebiteli, aneb čím dýl, tím líp. No nejspíš nějaké důvody mají a já ji déle působit nenechávala, protože jsem četla, že umí i pěkně zamastit.



Zatím to tedy moc pozitivně nevypadá, že? Ale nebojte, maska je fajn. Po vysušení cítím, že jsem na vlasech něco měla. Jsou vyživené zevnitř bez zatížení nějakými silikony. Je ale fakt, že moje stále ještě zničené vlasy po melíru trochu silikonů ocení kvůli cuchání. Po této masce občas najdu nějaký zacuchaný pramínek. To ale není úplně vina masky, protože občas flákám česání a jen tak rychle vlasy prohrábnu Tange Teezerem, když nestíhám a nějaké ty spodnější pramínky moc nerozčesávám.



Celkově za sebe mohu masku doporučit. Rozhodně se neplánuji dát na čistě přírodní kosmetiku a ani tuhle masku nehodlám používat navěky. Ale je to příjemná změna po všech těch chemických koktejlech a na prostřídání ji určitě budu používat dál. Přece jenom výživa bez nějakého zatížení je dobrá věc. Aktuálně mám v koupelně takový mix různých značek, takže například na prokládání Aussie bude maska super. Po tomhle balení si další asi kupovat nebudu a zkusím ještě meruňkovou verzi.

Máte tuhle masku vyzkoušenou?

16 komentářů:

  1. Túto masku nepoznám, ale všimla som si že u mňa sa prírodné masky/kondicionéry sa strašne ťažko vymývajú z vlasov :D A Aussie je super aj podľa mňa :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že tady je to vymývání taky zvláštní, ale asi se mi vymývá dobře, protože nějakého umaštění jsem si nevšimla :D A na Aussie ještě tak úplně názor nemám, protože jsem teprv na začátku testování :)

      Vymazat
  2. Já jsem ji ještě nebyla schopná vyzkoušet :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě nepřekvapuje :D Každopádně se těším na Tvůj názor :)

      Vymazat
    2. Určitě recenze bude :-) Dodělávám teď jeden kondicionér, tak až bude prázdnej, mohla bych otevřít masku :-D Jinak jsem ji sehnala za 50 Kč, 70 je myslím plná cena...

      Vymazat
    3. Tak to je zrada, já žila v tom, že to byla sleva. Ještě jsem koukala do nákupního článku, kde jsem masku kupovala a měla jsem za to, že jsem udělala nájezd na DM kvůli slevám. Hned to opravím :)

      Vymazat
    4. :-) U nás právě byly 2 verze - jedna ve výprodeji za 50 a druhá za plnou cenu 70. Prodavačka říkala, že prý se liší jen v obalu, tak jsem si vzala tu levnější :-D

      Vymazat
    5. Někdo má prostě štěstí a někdo ne :D

      Vymazat
  3. Už jsem masku viděla, ale nějak mě neláká :) To já mám zase ráda masky v kelímku
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla v kelímku asi 3 a hrozně mě štvalo pak to tou mastnou rukou zavírat. Ale zas bylo super, že jsem spotřebovala fakt všechno :)

      Vymazat
  4. Masku jsem zatím nezkoušela, ale zkoušela jsem šampon, kondicionér a máslo a byla jsem spokojena. Na to, že je to přírodka do 90 korun to ujde. Znám sice lepší přírodní produkty na vlasy, ale také i horší. Tohle byl brala jako takový hodně lepší průměr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějaký šampon od téhle značky jsem taky chtěla vyzkoušet, takže dík za názor :)

      Vymazat
  5. Nádherně voní, ale bohužel mi s vlasy nic neudělala. Moje vlasy jsou náročné a skoro nic mi na ně nefunguje..;(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně více sedí silikonové masky, jinak mám vlasy zacuchanější, ale zas se mi líbí pocit, že vlasy dostanou něco navíc bez zatěžování :)

      Vymazat
  6. Masku som skúšala, pretože som čítala na ňu dobré ohlasy, tiež nie som zástanca prírodnej kozmetiky, nanášanie masky bolo veľmi zvláštne, ani ja som nevedela odhadnúť správne množstvo, ale mala som po tejto maske veľmi ľahké vlasy, to sa mi fakt páčilo, inak ale extra efekt na vlasy nemala, končeky nezacelila ani trochu. A to vytláčanie z tuby bol des.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji teď delší dobu nepoužila, protože se snažím nemíchat nic s Aussie, ale až mi dojde Aussie, určitě ji budu zas kombinovat například s šampukem od Lush. Je pravda, že zázračná není, ale myslím, že je super občas ulevit vlasům od chemie :)

      Vymazat