neděle 6. května 2018

Tohle fakt nepotřebujete: malinový ocet a peelingové mýdlo YR, makeup na nohy Dermacol

Ahoj kočky :)

Dneska tu mám ne příliš pozitivní článek, ale i takové věci se v kosmetice dějí. Ne každý kousek je svatý grál a ne vše sedne všem.

Malinový ocet Yves Rocher

Chtěla jsem ho už od doby, kdy jsem o něm četla u Mii na Kissbooku. Po pár letech jsem si ho skutečně koupila a už se mi doma válí rok. Vzala jsem si hned velké balení, protože něco, co voní po malinách a slibuje krásně lesklé vlasy prostě musí být pecka, že jo. No, tak není. Musela jsem si jej odlít do lahvičky s rozprašovačem, jinak bych tu aplikaci nedala. Kdybych ho na vlasy měla jen tak lít, je hned pryč. Voní moc hezky, ne jako samotné maliny, ale spíš sladká a "umělá" malinovka. Ale tím, jak se ocet opláchne, je veškerá vůně pryč. Nicméně vlasy jsou při oplachování znatelně jemnější a lépe kloužou mezi prsty. Bohužel z vlasů odtéká i pěna, protože ocet má k přírodě daleko. Čekala bych, že když už není vyroben přímo z malin, bude to samotný ocet s parfemací malin. Bohužel těch složek obsahuje ještě víc. Tím pádem je třeba ho déle vymýt. Za mě zbytečnost, protože je to další chemikálie, která prodlužuje dobu mytí. To už si radši koupím jablečný ocet, který je čistě přírodní. A mimochodem ani většího lesku vlasů jsem si nevšimla.





Peelingové kokosové mýdlo Yves Rocher

Mýdlo jsem dostala jako součást balíčku na Vánoce. Kokos miluju a YR ty vůně zkrátka umí. Když jsem mýdlo vybalila, provonělo na pár dnů celou koupelnu. Bohužel jeho používání je pro mě hrůza. Má ty částečky tak ostré, že při klasickém použití ve stylu přejíždění mýdlem po kůži jsem si způsobila normální škrábance jako třeba od kočky. Ne do krve, ale vidět to bylo. A to jsem nijak netlačila. Aplikuji ho tedy tak, že si jej rozemnu v dlaních a pak až na tělo. Jako další velké mínus je, že hodně vysušuje. Takhle mě zatím vysušovalo jenom mýdlo od Lushe. Normálně bych se vůbec mazat nemusela, ale po tomhle mýdle mám kůži o dvě čísla menší. Navíc na pokožce pak téměř nevoní.



Makeup na nohy od Dermacolu

A aby to nevypadalo, že jsem vysazená jenom proti YR, mám tu ještě jednu lahůdku, a to od Dermacolu. Upřímně: makeup na nohy by mě v životě nenapadlo si koupit ani používat. Nemám problém vystavit svoje bílé nohy. Komu se nelíbí, ať na ně nekouká :D A kdybych byla nějaká modelka, koupím si samoopalovák. Makeup jsem vyhrála tuším v tombole a válí se mi doma už hodně dlouho. Chvíli jsem měla i tendence ho zkusit na ty nohy, ale hrozně se mi do toho nechtělo, takže jsem ho zkusila jen na ruku. Je oranžový, tmavý a otěru odolný fakt ne. Už to vidím, jak se mi obarví oblečení nebo si někde sednu a na návštěvě nebo v restauraci zašpiním židli. Tento swatch šel umýt jen vodou, tak si představte, co udělá pot. A nejsmutnější na tom všem je, že na Instagramu jsem viděla oslavnou recenzi tuším od Veru Biasiol. To teda nechápu, v čem má nohy jiné, že jí by se to neotíralo :D Hlavně já bych se tím musela natřít celá od hlavy až k patě, abych pak měla rovnoměrnou oranžovou barvu :D




Hurá, konečně jsem splnila misi a napsala hlavně o tom makeupu, který můžu konečně vyhodit, protože mi doma hrozně překážel :D Užívejte slunečné dny, já je už bohužel trávím zkouškově. Včera jsem byla večer po letech běhat. Za světla se stále stydím, takže v úvahu přichází jen běhání za tmy :D Měla jsem sice v ruce celou dobu pepřák jak blázen, ale aspoň jsem se vůbec nebála. I když jsem myslela, že mám infarkt nebo si vyplivnu plíce, ten pocit po návratu domů byl skvělý. Akorát to ještě musím nějak vychytat s jídlem, které mi časově úplně nevyšlo. Doufám, že mi běhání vydrží a aspoň 3x týdně se překonám, okysličit mozek je potřeba.

Napište, jestli znáte některý z produktů a mějte se krásně :*

14 komentářů:

  1. Hmm, to je teda zklamání, hlavně ten ocet. Taky jsem ho už párkrát viděla v recenzích a docela mě lákal ke koupi.
    Jinak ten make-up jsem měla ze vzorků a nepřišel mi špatný. Mně osobně se neotíral. Neopaluji se, takže jsem ho používala v létě, když jsem šla do práce v tílku a sukni a namazala jsem si s ním paže a nohy od kolen dolů. V pohodě mi vydržel celý pracovní den a večer jsem ho smývala v původním stavu. Asi na nějaký celodenní výletování to není, ale když jsem seděla v buse nebo pracovala v kanclu, tak se mi opravdu nesmýval :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si právě četla pár recenzí na ocet až po koupi, ale moc pozitivní nebyly. To mě překvapuje, že se ti neotíral, asi mám divnou kůži :D

      Vymazat
  2. A to já mám s malinovým octem YR zkušenost opačnou, jeden z mála produktů, který mým vlasů opravdu dokáže dodat lesk. A to takový, že si toho všímám nejen já, ale i okolí. Jen ho nesmím používat často, protože pak mám dojem, že ztrácí na účinnosti a ten lesk už tak patrný není. Ale samozřejmě chápu, že ne každému sedí, každá máme jiné vlasy..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám vlasy celkem lesklé i normálně, takže možná proto jsem rozdíl neviděla. Kadeřnice mi ale říkala, že by se po umytí měly používat právě kyselé produkty (balzámy nebo ten ocet), které uzavřou strukturu vlasu po šamponu, který je zásaditý. Ale přece jenom bych ráda zkusila ten jablečný ocet kvůli složení :)

      Vymazat
  3. Mám doma malinový ocet, ale teprve čeká na vyzkoušení. Četla jsem spíše pozitivní recenze, tak jsem zvědavá :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Ten ocet mám doma taky, hrozně jsem se na něj těšila a taky mi jen leží na poličce. Nejen, že nic nedělá, ale ještě mi přijde, že mi vysušuje vlasy a ubírá objem...Ten make-up na nohy si pro změnu koupila máma a jednou si to natřela, když někam šla a měla od toho špinavé oblečení :D Takže fakt propadák.

    Sim in the Bubblegum
    Píšu, tedy jsem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, to budu muset prozkoumat, jestli se při dlouhodobějším používání s vlasy něco nestane. Hm, ale to nehrozí, protože mě to používání fakt nebaví :D Ještě že jsem tak třetinu přelila kamarádce k vyzkoušení :D Ještě že já to natírání na tělo neriskla, asi bych se propadla, kdyby se mi někde otřelo "opálení" :D

      Vymazat
  5. Ten odstín makeupu na ruce je masakr, trošku oranžáda :D Malinový ocet jsem vždy chtěla vyzkoušet, ale právě jsem si říkala, že je to zase krok navíc a na to já jsem upřímně lenoch. A po tvé recenzi už asi ani nemám touhu si ho pořizovat. Já jsem se po zimě taky vrátila k běhání, běhám i ve dne, už se nestydím, naopak se mi líbí, když je vidět, že nesedím doma na zadku :) Hlavně jsem po běhu neskutečně nabitá pozitivní energií a vážně mě to baví. Přeji hodně štěstí u zkoušek Jani :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná by se to trochu dalo rozmazat, ale.... :D Zkus určitě ten jablečný ocet, je to přírodní, a když ti nesedne, využiješ ho v kuchyni :) Já se nabila po běhu takovou energií, že jsem pak nemohla usnout, takže to musím ještě vychytat :D Děkuju :* Už jsem si hned tu první zkoušku posunula, protože jsem to prostě nedávala. Ale jsem za to ráda, teď bych si tam stejně šla pro jisté vyhození.

      Vymazat
  6. Tak s tím octem jsem byla moc spokojená, ale asi je to názor od názoru a mýdlo vypadá dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si k němu hrozně chtěla najít cestu, ale bohužel...

      Vymazat
  7. Mít kůži o dvě čísla menší? To bych potřebovala :-) No jo, není každý den posvícení. Ten malinový ocet přitom tolik lidí chválí...

    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě mýdlo doporučuji :D Podle mě jde u toho octa jen o to, že je kyselý, takže to bych dala přednost jablečnému octu :)

      Vymazat