sobota 7. dubna 2018

Propolisová mast Pleva - nejlepší balzám na rty

Ahoj holky :) Jak si užíváte jarního počasí? Já (jako vždycky) nevím, co dřív, ale díky tomu sluníčku beru všechno tak nějak lehčeji a s úsměvem :) Dneska se podíváme na produkt, který mám doma už hodně dlouho a je nejvyšší čas vám o něm něco napsat.


Mast jsem kupovala na trhu v rámci nějakého posvícení už předminulé léto. Původně to měl být dárek pro babičku, ale nakonec jsem zapomněla a koupila jí něco jiného. Rozhodla jsem se tedy sama vyzkoušet slibované zázračné účinky. Poprvé jsem odvahu sebrala někdy před rokem a od té doby sídlí na mém nočním stolku.

Začnu asi pár informacemi o samotné firmě Pleva. Původně jsem neměla v plánu věnovat masti celý článek a zmínila bych ji jen v oblíbencích, ale řekla jsem si, že česká firma si zaslouží větší pozornost. Pleva se specializuje na včelí produkty a výrobky z nich. Celý sortiment a eshop najdete na jejich stránkách. Nejlepší ale je, že lze vyhledat místa, kde se tahle značka prodává v kamenných obchodech (a co jsem koukala na svoje okolí, tak těch míst je ku podivu docela dost). Nikde jsem ale ještě nebyla, tak neposoudím, nakolik je sortiment bohatý). Teď už ale konečně k masti.


Je moc fajn, pokud potřebuju spotřebovat nějaký krém na ruce/nohy, který není příliš výživný. Stačí přidat minidávku Plevy a hned je to lepší. Moje první použití bylo právě na ruce, když jsem si je v zimě dlouho nemazala a byly už v dezolátním stavu. Mast sice vytvořila vrstvu, která byla docela lepkavá a nechtělo se jí moc vsáknout, ale pak byly ruce opravdu super. Takže jako občasná kúra je to moc fajn.


Na co se ale osvědčila maximálně, je místo balzámu na rty. Vážně jsem v životě nic lepšího na rty neměla! Na den nedoporučuju, mast je zabarvená do žluta a pak vypadáte, jako byste jedly něco s kari :D Ale na noc je to paráda. Občas mě tedy na rtech malinko pálí, je to spíš mravenčení. Ale nepřišla jsem na to, čím to je, protože se to děje vážně jen výjimečně. Každopádně dokáže spravit i ty nejvíc rozpraskané rty. Pomohla i v době, kdy jsem měla hodně hnusnou rýmu, takže jsem dýchala pořád pusou. Rty byly suché, rozpraskané a měla jsem na nich obrovské suché šupiny (protože šupinky nevyjadřují podstatu). Mazala jsem pořád Eosem, když jsem byla venku, tak olejem od Clarins, ale nestačilo to. Když jsem ale na noc nanesla pořádnou vrstvu Plevy, rty byly do rána jako nové. Někomu by nemuselo vyhovovat balení v kelímku, taky z něj nejsem odvařená. Ale vzhledem ke konzistenci by to v tyčince asi nešlo. Navíc při použití doma mi to nevadí. Jen bych možná změnila tvar kelímku a udělala jej širší a mělčí. 

Musím ale zmínit i pár negativ, což dělám u českého výrobku velmi nerada. Výhrady mám ke složení. Základ je vazelínový, tedy ropný. A to je podle mě složka, která na tělo nepatří. Na druhou stranu je firma opravdu fér a složení uvádí už na eshopu, takže nekupujete zajíce v pytli. Bohužel vazelínový základ má Pleva v oblibě, co jsem tak zběžně koukala. Další negativum je propolisová vůně, kterou tedy já osobně nemusím, ale třeba při tom použití na rty ji vůbec necítím.


Co se týče závěrečného hodnocení, jsem na vážkách. Na rty jsem nikdy nic lepšího neměla, je to české a levné. Nejspíš ale nejsem ochotná odpustit jim tu vazelínu, takže z tohoto důvodu si mast už nekoupím.

Znáte značku Pleva?

6 komentářů:

  1. o tejto značke som ešte nepočula, ale ja mám najradšej na pery klasické balzamy napríklad od Astrid ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna jeden Astrid jsem našla zapomenutý v kabelce. Kupovala jsem si ho z nouze a vybírala něco levného, protože jsem u sebe balzám neměla a rty jsem měla extrémně suché. Je s měsíčkem, ale popravdě mi moc super nepřijde :(

      Vymazat
  2. Od Plevy mi chodí občas e-maily s různým povídáním nebo novinkami a je to super počtení :-) Líbí se mi, že je to rodinná firma a působí na mě opravdu poctivě :-) Ale k vyzkoušení nějakého produktu jsem se zatím nedostala. Z ropy taky nejsem nadšená, ale asi bych ji tomu produktu odpustila, kdyby takhle super fungoval :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Značku znám, z osobní zkušenosti zatím ne, ale chci si pár produktů objednat a vyzkoušet. Hlavně takové ty produkty denní potřeby jako pleťovou vodu nebo zubní pastu. Zrovna jsem nemocná, takže suché a popraskané rty znám, na ně mi nejvíc pomáhá kalíškový Blistex, ale byla bych klidně propříště ochotná experimentovat a vyzkoušet i tento balzám:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na takové typy výrobků jsem taky koukala :) Jsem asi jediná na světě, kdo Blistex ještě nezkoušel :D

      Vymazat