sobota 21. dubna 2018

Havlíkova apotéka Krásná slečna

Hezkou sobotu, holky :) Co budete dělat o víkendu, když bude tak krásně? Já se přiznám, že na mě je už moc teplo, což mě ale trápit nemusí, protože budu celý víkend zalezlá doma u učení :D Včera jsem byla po několika měsících v práci, a jak se mi tam nechtělo, nakonec jsem si to celkem užila a říkala jsem si, že mi to i chybělo :D Ono to bylo ale i tím, že páteční odpoledne je vždycky pohoda, pondělní rána jsem proklínala pokaždé :D Teď zas do práce delší dobu nepůjdu a budu se soustředit na školu, protože zkouškové už je za dveřmi.

Dneska bych vám ráda představila pleťový krém, který jsem několik měsíců používala a už se dokonce objevil ve spotřebovaných produktech. Je jím Krásná slečna od české značky Havlíkova apotéka.


U Havlíka naprosto miluju obaly. Nejen, že jsou často dokonale retro, ale hlavně funkční. U tohohle krému byla hliníková tuba trefa do černého, protože umožnila spotřebovat přípravek do posledního zbytečku.

Krém taky skvěle voněl. V dnešním přechemizovaném světě ocením bylinkovou přírodní vůni spíše lehčího charakteru, která se podle mě hodí na celý rok :)

Přírodní složení je taky perfektní. Čím dál více se snažím klonit k přírodnějších produktům, a ačkoliv určitě nikdy nebudu kupovat jen přírodní kosmetiku, na pleť ji vždy upřednostním. Že je značka česká je dalším bonusem, plus má příběh, takže má moje sympatie.


Tolik teorie, teď se podíváme na funkčnost krému, což je hlavní. Krém je určen na mladou a problematickou pleť, jak už název napovídá. Jedná se o přípravek 2v1, tedy noční i denní krém. Já se přiznám, že na den jsem jej nepoužívala. Ať jsem kdykoliv použila cokoliv na den, vždy se mi pleť zhoršila, takže vinu nemůžu dávat tomuto krému, ale spíš mám prostě divnou pleť. Krému stačí malinko, hezky se roztírá a vstřebává se hodně rychle. Pokožka je po něm sametová a vůbec se neleskne. Na dotek je vyrovnanější, hladší a jemnější.

Bohužel s akné mi nijak nepomohl. Respektive pupínky líp hojil, sám póry neucpával, ale velký efekt jsem nezaznamenala. Majitelka klasicky mastné pleti, která se často s výskytem akné spojuje, nejsem, takže nemůžu posoudit, jaký vliv měl přípravek na lesk pleti.

Bohužel při dlouhodobějším používání jsem se často budila s velmi suchou pokožkou kolem úst. Dělaly se mi šupinky, které jsem pak musela řešit ranní lokální aplikací jiného krému :( Tento problém zmizel, když jsem krém střídala s oleji. A nedávno jsem zjistila, že to není jen vina Havlíka, ale už mám jiný krém a ten mi občas dělá to samé. Nejspíš to bude ale tím, že jak Slečna, tak i můj současný krém jsou určeny na problematickou/mastnou pleť a ta moje zkrátka tak mastná není. Nevšimla jsem si ani žádné převratné hydratace nebo výživy.


Krém je poměrně tuhý, ale při kontaktu s pokožkou rychle taje a aplikace je příjemná.


Na Havlíkovi miluju informace. Tyhle letáčky ocením, protože si počtu, něco nového se dozvím a jsem ráda, že víc rozumím složení.




Jak už asi tušíte, závěrečné hodnocení bude rozpačité. Od krému jsem čekala hodně, protože stál 250 Kč a to složení je prostě super. Ze začátku jsem byla dost spokojená, protože u mě je úspěch už jen to, když mi krém neucpává póry. Ovšem stejně funguje i konopný krém od Bione. Navíc to vysušené okolí rtů mě vážně zklamalo. V nouzi bych si ho sice asi pořídila zas, na druhou stranu znám i levnější krémy, které mi pleť nezhoršují. Bohužel, i když mám furt Havlíka ráda, je pravda, že jsem ještě nenarazila na produkt, který by byl peckový (krom intimního gelu, ale za tu cenu nevím nevím).

Co vy a Havlík? :)

2 komentáře:

  1. Já nestačím zírat kolik mi u tebe za poslední dobu uteklo článků :D Tenhle krémík mě hodně zaujal a možná si ho i časem pořídím, ještě uvidím jestli mě něco neosloví víc. Já od Havlíka miluji jejich makadamiový olej, Bio Český krém a krém na ruce, to je pro mě top. Ale zkoušela jsem spoustu dalších produktů, které mě příliš neoslnily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíš bedlivěji sledovat :D Olejů mám doma tunu, ale zrovna makadamiový ne. Musím se přiznat, že oleje mě u Havlíka ale zaujaly taky, tak snad se k nim přes svoje zásoby někdy "promažu". Český krém jsem moc nezkoumala, ale kouknu na něj :) Krém na ruce jsem taky měla moc ráda :)

      Vymazat