čtvrtek 4. ledna 2018

Spotřebováno za prosinec 2017

Ahoj všem a zároveň opožděně vše nejlepší do nového roku!

Měla jsem teď pauzu, ačkoliv jsem tenhle článek chtěla vydat dřív. Ale před Vánocemi jsem potřebovala stihnout jeden předtermín, pak jsem na svátky nebyla v Praze a pak už jsem se zas musela učit. Včera jsem naštěstí úspěšně zvládla další zkoušku a už mě čekají "jen" čtyři :D Letos jsem se ale rozhodla to nehrotit a na jednu zajdu až začátkem letního semestru. Zdraví mám přece jen jedno a myslím si, že psychika ovlivňuje celkový tělesný stav fakt hodně. Mimochodem to je moje předsevzetí do dalšího roku, zkusit se míň stresovat. Ale znáte to, líp se to napíše jak koná a já jsem fakt velký nervák. Často před zkouškou nemůžu spát a před tou včerejší jsem nespala dokonce dvě noci, což fakt není zdravé. Jinak mám předsevzetí zhubnout (jako každý rok, ale stejně to nikdy nedodržím :D), nenakupovat kosmetiku, kterou nutně nepotřebuji, neflákat mazání těla a používat víc dekorativku.



Za prosinec se mi moc kosmetiky dodělat nepovedlo, tak jsem zařadila i svíčky a něco k jídlu. Chtěla jsem už udělat čáru za uplynulým rokem a ne spojovat dva měsíce dohromady.


Šampony Balea: lišily se jen vůní, takže je shrnu najednou. Malina s vanilkou nebyla špatná, ale možná by mi víc sedla samotná malina. Karamel nebyl nijak šíleně přeslazený, takže mě neomrzel. Balea za tu skvělou cenu neurazí, ale ani nenadchne. Umyje, ale nic navíc nedodá. O něco lepší mi přijdou šampony v tubách, ale i tyto jsou super a budu si je kupovat pořád. Mám ráda jejich bezsilikonové složení a víc jak umytí od šamponu nečekám.


Avon řasenka Luxe: měla klasický kartáček, ale na moje malé oči byl až moc velký. Hlavně spodní řasy se mi líčily dost špatně. Jinak řasy nadzvedla, prodloužila i zahustila, ale nic extra, z čeho bych si sedla na zadek. Navíc se mi rozmazávala pod očima (jako zatím všechny řasenky). Podruhé ji mít nemusím.

Korektor Maybelline Affinitone odstín 02 Natural: vyhovoval mi, pupínky zakryl obstojně. Snesla bych ale světlejší odstín s nažloutlým podtónem. Každopádně i tenhle byl v pohodě. Chci ale vyzkoušet i jiné značky.

Koupelová kostka Balea s černou růží: sama bych si nic do vany nekoupila. Sice doma máme i vanu, ale koupala jsem se v ní snad 2x, jinak preferuju sprchu. Nicméně kostka hezky voněla, tak jemně mýdlově, trochu krémově a možná malinko květinově. Každopádně růži bych v ní nepoznala, takže pokud růže nemusíte, tahle parfemace vám vadit nebude. Kostka nedělala pěnu ani žádné šumivé výbuchy jako Lush bomby, spíš jen tak lehce šuměla a vodu nezabarvila. Výrobce píše, že se po koupeli stačí jen osušit, ale já se musela ještě osprchovat, nesnesla bych pocit, že na sobě mám něco, v čem jsem se koupala. Mazat se opravdu nebylo třeba, na můj vkus jsem byla ale až moc mastná. Jemná vůně se na kůži nějakou dobu držela. Názor jsem nezměnila, rochnění ve vaně není nic pro mě, ale jako nějaký levnější doplněk k dárku je to určitě roztomilá věc :)


Skinfood Black Sugar peeling: zaprvé musím zmínit, že nádherně voní. Nejdřív jsem si říkala, že je to jasná cola, ale cítím i citrusy, vanilku a koření. Peeling má cukrový základ a strukturu hodně zcukernatělého medu, takže moc pěkně vydrhne. Je to asi ten nejhrubší peeling, co jsem na obličej měla. Je třeba dávat pozor a příliš netlačit, ale zároveň obličej nevysuší, protože obsahuje oleje a másla. Výsledkem je hladký obličej bez suchých šupinek. Moc se mi líbí i složení, akorát cena 690 Kč za 200 g v Sephoře je na mě moc. Na druhou stranu jej stačí malinko a voní fakt božsky. Možná, až se budu chtít rozmazlit, co něj zainvestuju.

Čaj Romance pro dva Manufaktura: černý čaj s kořením, bohužel obsahoval aroma. Samotné silné černé čaje nesnesu, ale tenhle byl skvělý. Jen škoda toho aroma, kvalitní čaj s dostatkem koření by žádné umělotiny nepotřeboval. I tak si ho ale určitě koupím zas, moje podzimní a zimní ranní klasika :)

Zubní kartáček Zendium: nebyl špatný, ale jsem zvyklá na rovně střižené Curaproxy. Takhle zpětně po návratu ke Curaproxu mi přijde i hodně měkký.


A protože je tu zimní čas, nesmí chybět svíčky. Nepálím každý večer, ale jednou za čas proč ne :) První voněla silněji, druhá slaběji. Ale obě byly přesně podle mého gusta, tyhle jedlé varianty, co provoní lehce a nebolí z nich hlava, fakt můžu :) Obě jsem dostala, takže nevím, kde by se daly koupit.


Lindt čokolády jsem koupila v Sapě (Pražáci znají), byly cca o dvacku levnější než v běžných obchodech. Hlavně jsem šla ale po příchutích, které jsem normálně neviděla. Měli těch zajímavých variant samozřejmě víc, ale ovládla jsem se :D Hořká s grepem mi překvapivě chutnala, i když hořkou čokoládu nemám ráda. Grep byl příjemně osvěžující. Makronková naopak zklamala. Makronky jsem nikdy neměla, ale tohle chutnalo jak jahodová Milka :D Bílá s kokosem byla naprosto dokonalá. Jako malá jsem měla nejradši bílou čokoládu a to spojení s kokosem je prostě luxusní :)

Z loňských restů vám ještě dlužím okukování vánočních dárků, takže na to se můžete těšit v nejbližší době :) A pak už bude nějaká klasická kosmetická recenze.

Co vy a novoroční předsevzetí? A jaká je vaše oblíbená čokoláda? :)

8 komentářů:

  1. Gratuluji ke zmáknuté zkoušce a držím palce i na ty další:-) Psychika je zlo, ta dokáže zatočit s celkovým zdravím, ale jestli jsem na něco dosud nepřišla, tak jak jde v praxi uplatnit méně se stresovat, to mi prostě nejde:-( Jinak, já si novoroční předsevzetí a vlastně ani žádná jiná nedávám a pak jsem na sebe akorát naštvaná, když holt nemám žádná předsevzetí, tak je ani nemůžu porušit:-D
    Ty šampony od Balei jsi vystihla přesně, umyjí, ale nic víc od nich čekat nejde, stejně ale kdykoliv uvidím v regálu nějakou novou parfemaci, tak prostě beru, za ty peníze by mi musela ruka upadnout, kdybych je tam nechala:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :* Podle mě má ten stres člověk v sobě zakořeněný z dětství. Aspoň u sebe to tak vidím. Ne že by mě rodiče třeba za známky mlátili nebo mi něco vyčítali, ale tak nějak se čekalo, že budu mít dobré výsledky. Byla jsem pak vždycky za "šprta", ale hrozně mě stresovala představa, že bych u něčeho selhala a pak se pro změnu všichni smáli, že šprt to nedal. A postupně se to jen nabalovalo, takže teď už mě stresuje nejen škola. Pracovat na tom taky neumím, takže se snažím tomu stresu prostě opravdu vyhnout, právě tím, že jsem si ty zkoušky dala daleko od sebe a budu je prostě dělat i v semestru. Já svoje předsevzetí taky poruším, takže pohoda :D
      U nás už kupuje Baleu i máma, takže asi tak :D Nijak mě žádný jiný šampon nepřesvědčil, že by byl v něčem lepší. To si radši připlatím za masku.

      Vymazat
  2. Jé, taková roztomilá pidi spotřebička :-))) Ale i to se počítá, když je tam dekorativka :-D
    Mám doma ten karamelový šampon, ale klasicky jsem se k němu ještě nedostala.
    Jinak bílou čokoládu taky miluju, hořkou s grepem bych si asi nekoupila :-)
    Kupovala jsem pecičky bílé čokolády na Světě plodů a dělala jsem si ji s mlíkem přes Vánoce jako tekutou čokoládu. Bylo to boží :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znáš mou intenzitu používání kosmetiky... :D Budu zvědavá na tvuj názor na šampon, i když myslím, že stejně můžeš zhodnotit jenom vůni, jinak jsou všechny stejné :D Hm, horká bílá zní skvěle... :D

      Vymazat
  3. Ta bílá čokoláda s kokosem? Tu asi potřebuju! :D Jinak Jani moc gratuluji k úspěšné zkoušce a určitě zvládneš i ty ostatní. Já jsem se ve škole taky vždycky strašně stresovala a před státnicemi jsem spala snad týden v kuse, snad jenom dvě hodiny každou noc. Ale jak jsem byla plná adrenalinu, tak mi to úplně stačilo :D Já bych ráda v následujícím roce pravidelně cvičila, což se mi docela dařilo i loni a našla jsem si sporty, které mě baví a taky bych chtěla neutrácet za hlouposti, protože vím, že penízky budou potřeba jinde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, potřebuješ :D Děkuju :) Jo, ten adrenalin mi taky pomáhá, že vydržím pak ten den neumřít. Ale teda týden, to bych asi nedala (i když kdo ví, že jo) :D Máš pěkná předsevzetí :) Neutrácet za blbosti je i u mě docela nutná záležitost, navíc i z důvodu, že třeba oblečení mám tolik, že mi to už padá na hlavu. Já se chci dokopat k józe z pohodlí domova u videí. Je to nenáročné na vybavení a ušetřila bych čas, když bych nikam nemusela, o penězích nemluvě. Mám v plánu si koupit podložku. A doufám, že třeba obden si fakt zacvičím :)

      Vymazat
  4. Kokosovou cokoladu potrebuju :D. Moje nejoblibenejsi cokolada je ta z Lidlu s celymi liskovymi orechy , 200g za 35 Kc - dokonala :D. A taky kokosova od Ritter Sport a raffaello miluju. Ja jsem hrozne na sladky, obcas si dopreju, vseho s mirou, jak ja ve sve strave rikam. Peeling ze Sephory jsem mela v boxu, zatim jsem ho nezkusila, dam si ho zitra, kdyz ctu Tvoji pozitivni recenzi Jani. Drzim moc pesti u zkousek a co nejmin stresu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad seženeš :) Lidl po ruce nemám, takže tu neznám. Ale kokosová Rittes Sportka je i moje oblíbená, Raffaello taky :D Já sladkosti taky miluju, když mám nervy, tak nejím ani nic jiného :D zastaví mě až bolest zubů, což je naštěstí docela brzo, protože na sladké mám zuby hodně citlivé. Moc se těším až si u tebe přečtu o peelingu :) A děkuju za přání ke zkouškám :*

      Vymazat