neděle 1. října 2017

Spotřebováno za září 2017

Zdravím vás u prvního řijnového článku! Doufám, že si užíváte babího léta :) Září uběhlo stejně rychle, jako předchozí měsíce. Pro mě možná ještě rychleji, protože to byl poslední měsíc z mých čtyřměsíčních prázdnin. Ačkoliv na začátku se tohle období jevilo jako nekonečné, kvůli brigádě to uběhlo hrozně rychle a já mám pocit, že jsem si ani nestihla odpočinout :D Ale ono je to jenom o té počáteční nechuti, pak se člověk chvíli rozkoukává a najednou jsou Vánoce :) Navíc podzim mám fakt ráda :)

Ale už k těm prázdným obalům. Početně je září dost slabé, musela jsem zařadit i nekosmetický kousek, aby bylo aspoň o čem psát :D Ale přesto jsem ráda, protože jsem dodělala i nějaké letní kousky, kterými jsem se nechtěla na podzim zaobírat ani je nechávat do dalšího léta.

Ještě se musím omluvit za fotky, vážně s nimi nejsem spokojená. A to jsem při tom fotila i další fotky na pár budoucích článků a ty vyšly hezky, tak nevím :(


Tělové máslo The Body Shop Virgin Mojito - o máslech jsem nedávno psala celou recenzi. Tohle mi vonělo nejvíc, nádherná svěží vůně máty a limetky, na léto jako stvořená. Bohužel jsem zjistila, že tahle másla nejsou tak přírodní, jak jsem si myslela, a tohle obsahovalo i dimethicone, tedy silikon pro pocit jemné pokožky. Máslo mělo hutnou, ale zároveň jakoby našlehanou texturu, spotřeba nebyla nijak obrovská, dobře se roztíralo, rychle vstřebávalo. Vůně se na pokožce držela sice až pět hodin, ale nebyla moc intenzivní. Pokožka pak byla krásně jemná, ale nevím nevím. Za tu šílenou cenu a obsah silikonu bych do něj už nešla.

Máslo na nohy Balea s mátou a červeným pomerančem - průměrné mazání na nohy, ale na léto dostačující výživa. Bohužel obsahovalo taky silikon a už jsem se přesytila i té vůně. Měla jsem ho už 2x, z toho tohle balení už z minulého léta a další už nechci.


Jasmínový tělový sprej Avon - jak víte, jsem velká sběratelka těchto sprejů, ale s tou spotřebou už je to pomalejší :D Jak na květinové vůně nejsem, tahle byla super. Hodně silná a (na sprej) s dlouhou výdrží. Jako každá vůně, i tahle mě ale časem omrzela a jsem moc ráda, že jsem ji před pár dny dodělala. Dost mi vadilo používat tuhle variantu v podzimním počasí, ale nechtěla jsem ji schovávat zas do dalšího jara. Momentálně bych si sprej už nekoupila, protože jsem ho vážně přečuchaná.

Balea sprchový gel Šumění moře - dokonalá vůně máty a limetky, na léto nejlepší. Bohužel patřila k těm nejslabším a na pokožce pak vůbec cítit nebyla. Nicméně za tu cenu bych do něj šla zas, kdyby byl příští léto v prodeji :)


Balea šampon pro objem vlasů - jak víte, šampony Balea mám hrozně moc ráda. stojí pár korun, vlasy dobře umyjí, nevysušují. Víc od šamponu nechci. Tento na objem byl gelový s neutrální svěží vůní. Extra objem nedodal, ale vlasy po něm byly hezké, nezatěžoval ani nemastil. Klidně bych si koupila další balení.

Sprej Yves Rocher pro objem vlasů - tyhle bezoplachové spreje nemám ráda, ať už mají vlasy nadzvednout, uhladit, vyživit nebo cokoliv. Tento jsem dostala a většinu jsem vylila. Vlasy akorát zamokřil, slepil a zdánlivý tříminutový objem byl právě jen následkem slepení. Už nikdy víc.


Manufaktura pleťová maska se sedmikráskou - maska je na pleti v podstatě průhledná, obsahuje malá zrníčka, ale ve velkém množství. Stačí jí malinko a nezasychá do žádné nepříjemné vrstvy. Umí být jemná, ale podle intenzity drhnutí umí obličej vydrbat i do ruda. V tomhle ohledu je tedy hodně univerzální. Vyloženě hydratační, jak píše výrobce, není. Krém určitě nenahradí, ale ani trochu nevysušuje. Po použití je pokožka jemná a prozářená, ale nikoliv do hloubky vyčištěná. Bonus je krásně jemná sensitive vůně. Nemít doma tolik zásob, koupila bych si ji :) Plus je složení bez silikonů.

Druid pohankové vločky - miluju nejrůznější kaše, ale sním toho vždycky hrozně moc a bohužel po nich mám docela rychle hlad. Pokud si k nim tedy nedám jogurt, ale moc to teplé v kombinaci se studeným nemusím. Mám tedy kaší poměrně velkou spotřebu a ani tyhle pohankové vločky nebyly výjimkou. Navíc chuťově jsem si na pohanku na sladko ještě úplně nezvykla. Kaše nebyla špatná, ale pohanka u mě vede na slaný způsob.


Toť vše ze spotřebovanců za září. Já si jdu připravit ještě pár dalších článků do zásoby, když už jsem si udělala tolik fotek :D A pak bych měla uklidit a začít se připravovat psychicky na první školní den :D Naštěstí máme jen přednášku, kde se plánuju objevit poprvé a zároveň naposledy :D Úterky a středy budou celodenní školní zábava, naštěstí tohle úterý nám milosrdně ráno odpadly hned tři věci, takže start bude něžný :D :D :D Ve středu už dostaneme plnou studijní dávku, ve čtvrtek mám dvě přednášky (aneb opět poprvé a naposledy) a v pátek blokové šestihodinové laborky, tak jsem zvědavá, které čtyři týdny semestru na mě vyjdou. Ale jak už jsem psala na začátku, je to jenom počáteční odpor, nakonec semestr rychle uteče :D

Znáte některého z mých spotřebovaných produktů a jdete taky zítra poprvé do školy? :)

8 komentářů:

  1. Ať do semestru vkročíš pravou novou a hlavně hodně úspěchu:-) Taky jsem sběratelka Avon tělových sprejů, málokterý si koupím znovu, protože dřív nebo později se mi všechny převoní, ale s nadšením si vždy koupím každou novou parfemaci se kterou Avon přijde:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju :* Tak to koukám, že to máme stejně :D Já už katalog naštěstí tak od května neviděla, ale vím, že minimálně nějaká grepová parfemace mi utekla a to mě fakt mrzí. Už se těším, až mi zas spolužačka donese aktuální katalog a já budu utrácet za blbosti :D Málokterá vůně mi vyloženě nevoní, ale co fakt nemusím, je růže s broskví a třešňový květ :( Uvidím, jestli se hecnu nebo je pošlu dál :D

      Vymazat
  2. Já už do školy díky bohu nemusím. Hlavně je důležité aby tě škola bavila, počáteční nechuť trvá jenom chvíli než se člověk rozkouká. Já mám zkušenost pouze s Balea šamponem a tenhle mi moc nesedl, lepší byl takový v hnědém obale, repair myslím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě docela škola baví, díky brigádě jsem si vyzkoušela, že práce není žádná sranda :D Ale samozřejmě je to i o práci samotné a horor pro mě je, že budu muset třeba dělat něco, co mě nebaví. Přesně tak, nechuť se překoná a ono to nakonec uteče :) Repair jsem nezkoušela, měla jsem z té řady ale nějakou masku v pytlíčku, pokud se nepletu. Ta špatná nebyla, ale byl to pro mě spíš lepší kondicionér. Každopádně šampon vyzkouším, dík za tip :)

      Vymazat
  3. Dnes jdu po dvou letech zpátky do školy, užila jsem si práce a rozhodla se si ještě prodloužit mládí :D. Tak se na to už několikátý den psychicky připravuji a jsem zvědavá, s jakým pocitem se dnes vrátím domů. Každopádně z rozvrhu jsem také přímo nadšená, protože nemám páru, kdy budu stíhat všechny své soukromé aktivity :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluju k návratu do školy :) A hodně štěstí, musí to být těžké zvyknout si na peníze a pak se muset zas učit :D Určitě bude škola fajn, bude to změna oproti práci a možná i míň stresu (aspoň tak to mám já, dokud nejsou zkoušky) :D Třeba se bude moct něco z rozvrhu vynechat, taky v to tajně doufám :D Pokud ne, tak asi budu muset vzdát práci, abych měla i nějaký ten soukromý čas :D

      Vymazat
  4. Jak jako přednáška poprvé a naposled, ty jedna? :D S ničím zkušenost nemám, upřímně bych si tělové máslo od Bodyshopu nepořídila za ty peníze, ikdyž mě láká, ale na to jsem moc velký škrt :D to bych si radši pořídila dražší dekorativku nebo pleťovku. Jinak s ničím zkušenost nemám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale no tak mami :D Já už bych do másel za ty peníze taky znova nešla. Oříškové od Baley stojí méně :D Nejlepší jsou na máslech asi ty vůně, ty jsou vážně autentické, ale vlastnosti tak světoborné nejsou.

      Vymazat