sobota 7. října 2017

Krém Lirene pro citlivou pleť

Ahoj holky :) Jak vám utekl začátek října? Já si vůbec nezvykla na školu, bylo to, jako bych to měla přežít jen ten týden a pak mít zas prázdniny :D Jsem vážně zvědavá, jestli se někdy zas do toho školního režimu dostanu a naučím se to kombinovat i s prací. Jinak jsem si týden užila. V práci jsem byla jen ve čtvrtek na pár hodin, jeden večer jsme si byli na chvíli sednout s partou a ve středu jsem dokonce navštívila Strahov Open Air, což rozhodně není akce pro mě. Abyste věděli, nemám ráda davy lidí, alkohol téměř nepiju a kapely žádné neznám, takže jsem se spíš nechala ukecat, abych se tam objevila :D Dokonale jsem tam vymrzla a vlastně jen odpočítávala minuty, ale nechtěla jsem tam nechat kamarádku samotnou (vrátí mi to karma??? :D). Nejlepší zážitek ale bylo na hodinu půjčené šlapadlo s kamarádkou. Měly jsme to v plánu už dlouho a konečně jsme se odvážily :D 300 na hodinu mi přišlo hodně (ale tak je to po turisty), nicméně zážitek byl, i počasí nám vyšlo krásné a ani tam nebylo tolik lidí. Pokud budete v Praze, určitě doporučuju, je to úplně jiný pohled na město :)

Už se ale dostávám k jádru věci, tedy ke krému, o kterém chci dnes napsat recenzi. Dostala jsem ho k testování na jaře v rámci výzvy Lirene a od té doby ho používám, tedy už nějakého půl roku. Za tu dobu jsem ho řádně otestovala, a tak je nejvyšší čas na recenzi. Krém seženete v drogeriích a samozřejmě na internetu. Ceny jsem zkoumala jen online cestou a samozřejmě se dost liší, ale dalo by se to zaokrouhlit na něco lehce přes stovku. Z nabízených variant jsem si vybrala tu pro citlivou pleť, protože mi přišla nejvíc univerzální, a jsem za to ráda.


Krém dorazil zabalený v krabičce, která se mi svým vzhledem moc líbí :) Samotná dóza je plastová, což je sice méně luxusní než sklo, nicméně já tento materiál vítám. Jsem totiž dost nešikovná a navíc plast váží mnohem méně a je lepší i na cestování. Opět vzhledově nemám problém, nepřeplácaný design vždy ocením. Tuba by ale určitě byla hygieničtější než do krému sahat prsty.


Na fotce výše už vidíte sliby výrobce. Já krém používám jen na noc, protože na den žádné mazání nesnesu. Po čemkoliv mám pocit, že se pleť dusí, potí, já se začnu brzo lesknout a vyskáče mi víc pupínků. Ale to si Lirene vůbec nemůže brát osobně, dělal mi to zatím jakýkoliv produkt. Na noc krém používám někdy samotný, někdy pod něj stříkám růžovou vodu a někdy ho kombinuji i s oleji. Samotný se vstřebává rychle a obličej po něm ani není lesklý. Přesto je pleť příjemně vyživená. V kombinaci s oleji (momentálně mám dýňový a arganový) je třeba šetřit jak s krémem, tak s olejem, jinak vzniká poměrně mastná vrstva. Občas, pokud na pleť z nějakého důvodu kašlu, je tahle výživná bomba fajn a nebojím se přidat oleje víc. Krém zajistí vlhkost, kterou olej zafixuje v pleti.

Musím říct, že moje pleť jen tak nějaký krém nesnese. Po tomhle se mi ale netvoří nadbytečně moc akné a pomáhá pokožku lépe hojit. Sám krém prevencí proti akné není, což ani nemá v popisu práce a nemá v sobě žádné speciální složky k tomu určené. Hydratace je většinou dostatečná, pokud ale používám často lokálně tea tree olej proti pupínkům, občas na to krém nestačí a na bradě nebo v koutcích úst se mi objeví sušší místa. Při kombinaci s olejem ale toto odpadá. Schopnost hydratace a výživy je u krému střední. Není to takové to, že bych se namazala a za chvíli nevěděla, že jsem se mazala, ale zároveň nemůžu říct, že bych viděla nějakou extra "napapanou" a vypnutou pleť. O vyhlazení vrásek bych taky pochybovala, působí jen preventivně tím, že je pokožka nějakým způsobem vyživená. Na zralejší pleť ale rozhodně stačit nebude.


Pod víčkem byla ještě ochranná hliníková folie, další plus. Uzávěr drží pevně a ještě se mi nepovedlo ho rozbít :D


Krém má středně hutnou konzistenci, když ho převážím, téměř se v obalu nehne. Voní jemně a téměř neutrálně, řekla bych. Jen má nějaký nakyslý podtón, který bych tam mít nemusela. Jinak se ale blíží neutrálním parfemacím typu Nivea.


Ze složení je vidět, že krém rozhodně není přírodní. Na druhou stranu neobsahuje silikon, který mi vždy ucpává póry a hned mám spoustu nových pupínků. Podle symbolu otevřeného kelímku se má krém spotřebovat do šesti měsíců po otevření, což značí, že není vyloženě narvaný konzervanty. Já ale moc nechápu, co by se na tom chemickém koktejlu mohlo zkazit :D Mám ho nějakých těch šest měsíců otevřený a trochu tam ještě mám, tak uvidím, co se s ním stane za další měsíc nebo dva :D

Pokud vám nevadí nepřírodní složení, myslím, že tento krém je takový neutrální. Ani mastný, ani vodový, průměrně zhydraduje i vyživí. Nějaké zklidnění pleti úplně hodnotit nemůžu, protože na zarudnutí a podobně netrpím.

Osobně si další balení nekoupím, protože chci zkusit přírodnější kosmetiku a určitě existuje krém, kde budou výsledky na pleti viditelnější. Zkrátka mám z krému smíšené pocity. Nemám mu v podstatě krom složení co vytknout, ale prostě není tak super, abych do něj šla znova.

Povedlo se vám uspět v testovací výzvě Lirene? :)

2 komentáře:

  1. Taky jsem měla štěstí a byla jsem v této výzvě vybrána. Krém jsem nějakou dobu používala, teď aktuálně testuji něco jiného, ale víceméně souhlasím s tvým názorem. Krém rozhodně neurazí, je dobrý, ale ani mě nijak extra nenadchnul. Průměr :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Povedlo se mi získat i ten jejich CC krém a to teda za mě katastrofa. To jsem ale úplně napsat nechtěla, spíš jsem chtěla sdělit, že jsem dostala i nějaké vzorečky a tam byl krém na jiný typ pleti, kde byl i silikon :(

      Vymazat