úterý 5. září 2017

Spotřebováno za srpen 2017

Hezké úterní ráno :) Doufám, že jste měly dobrý vstup do dalšího školního roku, případně si ještě užíváte prázdniny :) Opět se přehoupl čas do dalšího měsíce a s ním je i vhodná doba podívat se, jaké prázdné obaly se mi nahromadily. Početně je to taková moje klasika, ale pár kousků jsem měla fakt hodně dlouho, takže jsem moc ráda, že jsem je konečně spotřebovala.



Sprchový gel After Sun Balea: měla jsem ho už od minulého roku, kdy mi hodně voněl. Letos už mě kombinace kokosu, moře a sluníčka dost štvala. Mám kokos ráda, ale čistý. Tohle na mě bylo už moc sladké. Myslím, že tuhle letní limitku má Balea každý rok, protože jsem ho viděla i letos.

Deodorant Šumění moře Balea: nádherná osvěžující vůně limetky a máty, úplně tam cítím i ten led. Bohužel intenzita i výdrž slabší. Na doma ale proč ne. Bohužel taky z minulého roku a myslím, že letos jsem ho už neviděla.

Aphrodite krém na ruce Mango: krém dostala mamka od kamarádky z dovolené, ale nepoužívala ho, tak jsem ho zabavila :D Voněl hezky sladce, ale nevtíravě. Bohužel patřil k těm krémům, co vám chvilku dají super pocit hydratace a výživy, ale za pár minut se můžete mazat znova. Jinak složení bylo super a jedná se tuším o krétskou přírodní kosmetiku.

Mýdlo Bodyfarm Dark Chocolate: vyhrála jsem jej v GA :) Doma se uplatnilo jako normální mýdlo na ruce. Základ vůně byl klasicky mýdlový s lehkým kakaovým nádechem, ale celkově vůně sladká nebyla. Pěnilo hezky, nijak nevysušovalo, vydrželo dlouho. Ani ruce nevoněly jako čoko bonbon, takže za mě spokojenost :)



Kondicionér Jungle Lush: plechovka mate, ale Lush si potrpí na minimum obalů a nechci tu ukazovat "nic", takže jako zástupce Lushe tu mám jejich plechovku na šampuk. Kondicionér byl v tuhé formě světle zelené barvy. Voněl jako tropické ovoce zjemněné smetanou. Měla jsem ho snad tři roky, protože s tuhou formou se mi špatně pracovalo. Přejížděla jsem s ním po vlasech, ale nikdy jsem nevěděla, jestli je už v dostatečném množství nanesený všude. Až mě napadlo ho na struhadle nastrouhat na jemno a s pomocí vody z něj vytvořit kaši. Tahle kaše byla hodně tuhá, protože kondicionér furt bobtnal. Mnohem lépe se ale aplikoval, takže i přes větší spotřebu jsem byla za ten nápad ráda. Byl hodně lehký, nezatěžoval a nemastil. Doporučila bych ho ale spíš na jemné nebo rychle se mastící vlasy. Já si další balení nekoupím, protože mi prostě ta původní forma nesedí a poměr cena/výkon mi nevyhovoval. Plus dávám za jemnou vůni, která se ve vlasech chvíli držela.

Kokosový olej Purity Vision: sama jsem si kdysi koupila malé balení a používala ho hlavně na vlasy. Pak jsem dostala od kamarádky tenhle obří kokosák, ale na vlasy mi přestal vyhovovat. Na pleť mi neseděl nikdy, ale používala jsem ho na tělo. Nicméně se mi hromadily jiné oleje a krémy, takže jsem uvažovala, co s kokosákem. Až jsem se rozhodla zkusit metodu OPM nebo OCM, chcete-li. Jedná se o to, že si ráno před jídlem dáte do úst olej, který v puse 20 minut různě převalujete, pak vyplivnete a zuby normálně vyčistíte. Údajně to odstraňuje skvěle všechny bakterie. No, rozebírat pravdivost nebo nepravdivost tu nebudu. Zubaři vám řeknou, že je to kravina, na druhou stranu tohle v originále se sezamovým olejem pochází z nějaké tradiční medicíny, snad čínské. A já mám tyhle komplexní systémy docela ráda a určitě věřím, že ti lidé měli v něčem pravdu. Každopádně zpátky k OPM. Neprovozovala jsem to pravidelně, spíš nárazově, protože prostě 20 minut je pro mě po ránu dost luxus. Zdálo se mi, že mám pak o něco čistší jazyk, ale dlouhodobé výsledky posoudit nemůžu (údajně by to mělo zlepšovat pleť a zrovna kokosák i bělit zuby). Každopádně si o tom na internetu můžete něco najít a případně zkusit. Já se do toho možná zas někdy pustím, až budu mít přebytek nějakého oleje, ale kokosák je pro mě asi chuťově nejlepší.




Micelární voda Mixa: neměla jsem s Mixou jediný problém. Odlíčila i řasenku, nelepila, nevysušovala, neštípala. Pokud jsem to tedy nepřehnala a oči si nevyplavila, ale v tom případě mi vadí každá micelárka. Jen tedy samotná micelárka určitě nevyčistí. Pokud jsem hodně líná, nějakou dobu stačí, ale gel, peeling a masku rozhodně nenahradí. A taky micelárku z pleti vždy oplachuji, protože je to samá chemie. Zpátky ale k Mixe. Mám momentálně zásob micelárek hodně, ale klidně bych si ji koupila zas :) Samozřejmě ve slevě, jinak micelárky nekupuju :D

Krém Essence s okurkou a limetkou: krém jemně svěže voněl, byl lehoučký a moc příjemný. Většinou mi krémy na pleti nevyhovují, protože do nich výrobci cpou silikony a ty já nesnesu. Tento byl naštěstí bez silikonů, žádné pupínky mi nepřidělával, rychle se vstřebával a mou normální až mastnější pleť hydratoval dostatečně :) Pokud jsem měla potřebu, přidala jsem ke krému pár kapek oleje a byl dostatečně výživný i na zimu. Krémy mi ubývají hodně pomalu a chci jich ještě dost vyzkoušet, ale kdybych někdy nevěděla, jaký si vybrat, tento bych brala. Navíc je levný :)


Zubní pasta Elmex: moje stálice. Většina past mě štípe a třeba takové Zendium zas vůbec neosvěží dech. Elmex mi svěžestí stačí, ale zároveň mi na můj extra citlivý jazyk nevadí. Kupuju pořád dokola :)

Balzám na rty Rimmel: nevím, jak je to možné, když balzámy používám denně a mám načaté maximálně dva, ale prostě je spotřebovávám hrozně pomalu :D O tomhle jsem četla poprvé u Rendy, která se vyjádřila, že je to nej balzám z drogerie a navíc moc chválila design. Já nevím, moc si na obal balzámu nepotrpím, dokonce mám spíš radši úplně obyč vzhled. Je mi to tak nějak milejší než mít balzám ve tvaru rtěnky. U tohoto balzámu mě štvala babičkovská vůně, jinak byl moc fajn. Na den bez problémů a často jsem s ním vystačila i na noc, pokud jsem nebyla celý den na mrazu nebo jsem nepotřebovala pořádnou nápravu po zanedbání péče o rty. Opravdu to byl jeden z nej balzámů, co jsem měla, ale znova ho mít nemusím (už kvůli té vůni a tomu, že na něm není složení - a je jasné, že přírodní nebude).


Co se podařilo vám spotřebovat v poslední době? :)

4 komentáře:

  1. Já kokosový olej používám nejvíc v kuchyni, už si nedokážu představit dělat lívance nebo palačinky na jiném než kokosovém oleji. Hodně ho používám i při pečení místo ztuženého tuku. Micelárku Mixa zrovna teď používám a taky jsem s ní moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já po Mixe vytáhla půllitrovku růžové Biodermy a nevidím rozdíl, takže Mixa je opravdu skvělá :) Ale chtěla bych zkusit čištění a odličování olejem, tak jsem zvědavá, jestli se překonám :D

      Vymazat
  2. Super spotřeba ;-) Líbí se mi, jak ty popisky taky okecáváš jako já :-D Takové to stručné spotřebováno, kdy se u každého produktu napíše jedna věta, mě nebaví :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, věta ve stylu bylo to fajn mě absolutně nebere, není nad okecávky :D Dík, ale zářijovou spotřebu už tak růžově nevidím, zatím tu mam dva kousky a další dva mají naději, ale jinak je všechno plné :D

      Vymazat