sobota 25. března 2017

Přírodní sladké potěšení od Bodyfarm

Zdravím vás :)

Jak se máte a co plánujete na víkend? Já jsem nějaká nachcípaná, takže budu nejspíš jen doma a dělat věci do školy. Maximálně půjdu na chvíli ven s kamarádkou, abych nebyla tři dny v kuse v posteli u notebooku :D Řekla jsem si, že už dlouho nebyla klasická recenze, takže dneska se dočkáte :)

Tyto produkty jsem vyhrála v GA u Žanetky, takže mockrát děkuji :) A je to už hodně dávno, takže se stydím, že od podzimu jsem se k nim ještě v recenzi nedostala :D Ale měla jsem jiné rozdělané věci, které jsem potřebovala dodělat. Vím, že jdu s křížkem po funuse (vážně jsem to napsala? :D), protože jedlé sladké vůně používám na podzim a v zimě a věřím, že to tak má asi většina z vás. Letos se ale něco změnilo. V zimě jsem měla nutkání sáhnout po něčem letním, svěžím a šťavnatém a naopak teď, kdy je stále ještě chladno, ráda střídám jarní vůně s těmi hřejivějšími. Proto jsem se rozhodla začít používat tohle duo, ačkoliv nejspíš až se oteplí, obě věcičky ještě odložím a počkám do podzimu.

Co jsem tak pátrala, produkty u nás jen tak nesežene, nebo jsem se aspoň v drogerii neviděla. Když jsem pro vás hledala ceny, našla jsem je na Notinu. Na oficiálních stránkách jsem se dočetla, že Bodyfarm pochází z Řecka (konkrétně z Kréty, pokud se nepletu). Jedná se o značku přírodní, která netestuje na zvířatech, má obaly z recyklovaných materiálů a celkově se snaží o soulad s přírodou, což je sympatické :)



Musím vyzdvihnout, že se mi hrozně moc líbí obaly :) Hodí se ke sladkým parfemacím a zároveň působí elegantně a luxusně :) Pumpička u tělového mléka je navíc praktická věc a dá se dokonce uzamknout, takže lze mléko převážet. Jediné negativum vidím v tom (nebo spíš nevidím), že nezjistím, kolik produktu mi ještě zbývá. Jinak ale za obaly 1 s * :)



Začnu asi tím méně zajímavým, a tím je mýdlo. Doma jsme dříve měli jen mýdlo tuhé, protože mamka tekutá nesnáší, v poslední době máme obě verze. Já používám vždy více to, které jsem do koupelny dodala já :D Tohle mýdlo vypadá krásně. Hnědá barva mi dřív připadala taková vyblitá (pardon), ale čím jsem starší, tím víc se mi líbí a ač je to detail, do koupelny se nám krásně hodí :D Tvarově je mýdlo praktické a nikam po umyvadle necestuje. Voní klasicky čistě mýdlově s lehkým nádechem kakaa. Vůně není sladká, takže by se mohla líbit dost lidem. Na první použití mi přišlo, že hrozně rychle zmizí, protože bylo po namočení takové sametově krémové. O to víc mě překvapilo, že neubývá rychleji než jiná mýdla :) Sice mýdlo asi není zrovna to, za co bych si chtěla připlatit v přírodní verzi (na tělo mýdlo nepoužívám), ale jsem ráda, že jsem ho mohla zkusit s nemůžu o něm říct nic špatného :) Nevysušuje a umyje, na pokožce voní jen malinko a krátce.



Zajímavější je tělové mléko. V obalu voní krásně sladce po sušenkách a je smetanově bílé. Při aplikaci mě jako první překvapila hodně řídká konzistence.



Používám ho v malém množství, ve kterém se bleskově vstřebá. Na těle získá vůně nakyslý nádech, jakoby jogurtový. Mně je to příjemné, protože díky tomu se parfemace odlehčí a věřím, že mi nepoleze na nervy jako výrazná sladká vůně. Na pokožce vydrží vonět i pár hodin, ale dost jemně. Mám bezproblémovou pokožku, takže mi mléko stačí, ale nemohu říct, že bych po něm měla pocit delší výživy nebo hydratace. Spíš to beru tak, jako že jsem se něčím namazala, ale za chvilku už o tom ani nevím. Z toho důvodu bych řekla, že pro suchou pokožku to nebude. Ale kdo ví, možná ve velké vrstvě funguje lépe, ale já právě jako fajn věc beru to rychlé vstřebávání a bezproblémové roztírání. Na druhou stranu někdy mě to štve, že ztrácím čas mazáním, když v podstatě nevidím pořádný výsledek. Z tohoto pohledu hodnotím určitě kladněji mléka Yves Rocher, která se sice vstřebávají o chviličku déle, ale pokožka pozná rozdíl.


Moc se mi nelíbí ten dimethicone, který dle mě nemá v přírodní kosmetice co dělat a jeho přítomnost mě hodně zklamala. Možná je to nějaký jiný než ten klasický, ale stejně mě štve.

Za sebe mohu s klidným srdcem napsat, že oba kousky jsou docela fajn. Ale ne bomba. Pokud milujete přírodní kosmetiku, tak je to něco jiného, ale já si na to zas tak nepotrpím, i když je to samozřejmě bonus. Nevadilo by mi tyhle produkty dostat, ale sama si je asi nekoupím. Mýdlo stojí na notino.cz 68 Kč a tělové mléko 111 Kč, takže cena mě příjemně překvapila. Jinak pozor, pokud si do Googlu zadáte Bodyfarm, vypadne na vás farma mrtvol, kde se dělají pokusy na tělech vystavených různým podmínkám :D Jsem docela odolná, ale lekla jsem se :D

Když už jsem na tom Notinu pátrala po ceně, zaujalo mě pár produktů, hlavně tělová másla, takže časem je možná zkusím :) Značka mě zaujala, ale ocenila bych větší výživu pokožky než tělové mléko a za mýdlo v přírodní kvalitě si zatím nejsem ochotná připlatit.

Nemůžu si pomoct, když to po sobě čtu, vyznívá recenze dost negativně. Ale ono o mýdle není moc co napsat a není to pro mě kus, nad kterým bych se rozplývala a tělové mléko sice voní božsky, ale zkrátka výsledek nic moc....

Abych ale nekončila tak negativně, včera jsem se v mailu dozvěděla, že mě vybrali jako jednu z 300 na testování kosmetiky Lirene, takže už se moc těším až krém dorazí (i když toho mám teď doma mraky) a zrovna na obličej nejvíc. Snad jsem si štěstím v soutěži nevybrala štěstí dopředu až na státnice :D

Jo a u focení jsem používala kostky této čokolády, kterou jsem pak skoro celou snědla, i když už téměř sladké nejím. Respektive dám si kaši nebo ovoce, ale žádné čokoládičky :D Jsem ráda, že jsem ochutnala tuhle, protože je mnohem lepší jak Milka Oreo, kterou jsem vždycky milovala :)


To by bylo vše, já zas mizím dělat něco užitečného :) Mějte se co nejlíp a napište mi, jestli tuhle značku znáte nebo vás aspoň zaujala :)

4 komentáře:

  1. Mňam, tak to by stálo za vyskúšanie. Ja som zopár čokoládových a kakových produktov iných značiek skúšala a velmi závisi od výrobcu. Niektoré sú super a vonaju krásne, iné nepríjemne.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ta čokoláda je pokaždé jiná, něco mi voní a něco ne. Ale tohle se parfemací vážně povedlo :) Jen je otázka, jestli se mi mléko časem nepřevoní, což u sladkých vůní bývá :D

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Pro mě je taky občas utrpení se tím mazat, když se snažím nejíst sladké :D A pro tu Schogetten si zajdi, stojí za to :D Včera jsem nacpala dvě kostičky do kamarádky, která taky sladké omezuje, a kdyby neměla tak silnou vůli, určitě bych jí donutila sníst víc :D

      Vymazat