čtvrtek 8. prosince 2016

Zimní vůně z koupelny a nočního stolku

Hezké čtvrteční dopoledne :) Chladné počasí venku kraluje už nějakou dobu (i když o víkendu má být docela teplo), tak jsem si řekla, že vám ukážu, jaké produkty v zimních vůních momentálně používám. Abych to uvedla na pravou míru, normálně nemám načato tolik produktů stejného druhu, ale letos se to tak nějak sešlo, že dodělávám produkty z loňské zimy a nechci to zas všechno nechávat do dalšího roku, tak doufám, že vše stihnu spotřebovat (a nechci se chlubit, ale vypadá to nadějně) :D


Sprchový gel Lush Yuzu and Cocoa: dostala jsem ho k narozeninám jako součást balíčku a je moc fajn. Voní svěže citrusově s takovým kakaovým ocáskem. Při použití pak více vynikne kakao, ale musím uznat, že trochu líp mi voní v obalu.Vůně se na těle nedrží. Je krémovější, takže nevysušuje, ale ani nevyživuje. Sama bych si ho nekoupila, ale na rozmazlení je fajn. Šetřím si ho, abych ho mohla hodně používat až před svátky a zároveň nechci, aby mi zbyl na leden, když už ho budu mít spojený s Vánocemi :D

Sprchový gel Avon švestka a vanilka: vlastnostmi je fajn, nepění nijak extra, ale umýt se s ním dá a je tak akorát tekutý, aby nebyl problém ho dostat z lahvičky. Bohužel na těle se rozvoní strašně divně a uměle, takže za mě ne. Jsem ráda, že ho mám už jen max na tři použití.

Sprchový gel Balea s vůní cukrové vaty: je z limitky někdy ze září, ale mám v plánu ho používat po spotřebování těch vyloženě vánočních vůní, takže někdy v lednu. Obyčejná Balea mi bohatě stačí a líbí se mi i ta vůně, která mě příjemně překvapila, protože z dětství si vůni vaty vůbec nevybavuju, protože mi nejspíš nechutnala :D



Sprchový peeling s vanilkou Yves Rocher: dostala jsem jej, sama bych si asi vybrala jinou parfemaci. Přesto se mi vůně líbí, i když se nejedná o takovou tu typickou slaďoučkou jemnou vanilku, ale fakt o pravou bourbonskou. Já se přiznám, že peelingovat si tělo mě hrozně nebaví. Navíc těch zrníček je tu dost málo, takže bych to úplně na obrušování nepoužívala. Konzistence je hodně tekutá, takže není problém gel dostat z tuby. Pění dobře, spotřeba je malá, nevysušuje a bohužel po opláchnutí nevoní. Dostala jsem jej už minulý rok na podzim, takže bych ho chtěla tuhle zimu dodělat jako běžný sprcháč.

Peeling Darmacol s čokoládou a pomerančem: krémová konzistence, hodně zrníček, přiměřená hrubost, dokonalá vůně, která se nějakou dobu na těle drží. Určitě ho budu používat nejen v zimě, protože jak jsem psala výše, na peelingování těla jsem dost líná. S tímhle kouskem je to ale dokonce i příjemný rituál :)


Mýdlo od Lush Baked Alaska: vonělo mi fakt hodně a furt jsem kolem něj chodila, až jsem ho dostala od kamarádky minulý rok k narozeninám. Používat jsem ho začala až tenhle podzim a bohužel tělo šíleně vysušuje, ale na ruce jde. Voní nádherně, svěže po citrusech. Teoreticky by ta vůně asi měla být spíš letní, ale jak je součástí vánoční limitky, stalo se i pro mě dokonalým symbolem zimy :) Jen by měli v Lushi zapracovat na receptuře a udělat něco s tím vysušováním.

Brusinková štola Lush: sice na zimní péči o pleť bude speciální článek, ale zas je tenhle produkt hodně vánoční, takže jsem ho sem zahrnout musela. Jedná se o drobivou, lehce těstovitou hmotu, kterou je třeba trochu smíchat s vodou, udělat jakousi kaši a pak si s její pomocí čistit obličej. Jako první musím zmínit dokonalou vůni. Obsahuje mandle, brusinky, brandy a mandarinky. Jednotlivé složky bych podle vůně nerozeznala, ale voní zkrátka dokonale. Čistí jemně, poskytne i hodně jemný peeling a nevysušuje, dokonce jemně vyživuje. Určitě to není jak nějaká dokonalá hloubkově čistící záležitost, ale je to hodně příjemné po dni na mrazu :) Jen je s tou aplikací víc práce.


Tělový sprej Avon brusinka a skořice: jedna z těch nejvánočnejších vůní, hodně sladká a pro mě vánoční vůně číslo 1 :)

Tělový sprej Avon ostružina a vanilka: sice také jedna ze zimních novinek, ale pro mě už není moc vánoční. Není tak sladká, za to pikantní po ostružině. Určitě hezká vůně, ale dá se používat i jindy než na podzim a v zimě.

Tělový sprej Avon vanilka a santalové dřevo: vůně jemná a hřejivá, elegantní. Určitě taky moc fajn na zimu.

Tělový sprej Avon švestka s vanilkou: je takový lehčí a šťavnatější díky švestce a není tak výrazný. Taky fajn, ale další balení mít nejspíš nemusím.

U sprejů je nutno podotknout že ano, mám jich hodně a jsou taková moje sběratelská vášeň, i když to nejsou žádné značkové voňavky :D Původně jsem chtěla poslední dva spotřebovat za tuhle zimu, ale jak se objevily ty novinky, tak nemám šanci :D Spreje používám nejen doma, ale i do školy, i když samozřejmě výdrž není celodenní.



Tělové mléko Yves Rocher s vůní koření a vanilky: je již z minulé zimní limitky a mám ho moc ráda. Je tak akorát hutné, stačí ho málo a rychle se vstřebává. Jen nemám ráda v pečující kosmetice shimmer a tohle mléko jej obsahuje ve zlatém provedení, ale přežít se to dá. Na těle nějakou dobu voní. Myslím, že s limitkou YR nešlápnete vedle, mění se jen parfemace a vlastnosti podle mě ne. Letos mi moc voní mandarinka s kořením a hruška s kakaem :)

Tělové mléko Avon se švestkou a vanilkou: je příjemné, vůně se nerozloží do podivného tónu, jak u sprcháče. Při rozumné dávce se vstřebává rychle, ale trochu dělá takový olejový film, než se vsákne. Příjemnější je mi určitě první zmíněné, které se vstřebává rychleji a mám pocit větší hydratace. Špatné určitě není a pro nenáročné proč ne, já ale další tělové mléko od Avonu mít nemusím.


Krém na ruce s kakaovou vůní Avon: používám jej teprve krátce, ale mám ho hodně ráda. Voní kakaově, ale odlehčeně, nic extra sladkého, takže věřím, že mě jen tak neomrzí a zároveň mi nebude vadit ho používat i jindy než v zimě. Při rozumné dávce se vstřebává rychle a ruce (a v mém případě i chodidla) jsou po něm příjemně hladké a provoněné. Naučila sem se ho občas používat i na namazání rukou na ven než si nandám rukavice, na což se díky rychlému vstřebávání hodí a rukavice pak dlouho voní :)

Tělové mléko s kakaovým máslem: voní naprosto stejně, ale zatím jej nemůžu moc hodnotit, protože jsem ho použila tak dvakrát. Tady pozor na vrstvu, protože při nadbytku se mu nechce vstřebávat a na pokožce dlouho sedí. I tak se na něj ale moc těším a přijde na řadu až spotřebuju předchozí mazadla :)

To by bylo z dnešního zimně laděného článku vše :) Já jsem strávila dopoledne prokrastinací, místo abych se aspoň hodinu učila a teď mizím do školy, kde budu do večera, hurá :D Nevím, kdy bude další článek, protože v následujících dnech toho budu mít hodně, víkend mám zabitý učením a ten další víkend budu pryč. Ale uvidím, třeba ve chvilkách volna něco sepíšu :) Zatím se mějte fajn, užívejte předvánoční období a napište mi, jaké produkty v zimních parfemacích používáte :)

19 komentářů:

  1. Strašně bych chtěla všechny ty Lush produkty! :D Zvlášť tu čistící "roládu".
    Přeju, ať jde hezky učení. :))
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :* Od Lush určitě něco zkus, ale asi je lepší si vůně očichat než nakupovat online, protože zním dost lidí, kterým Lush nevoní. A navíc ty ceny jsou na můj vkus šílené, takže to chce rozumně zvážit, co se vyplatí a co ne, třeba do sprcháče a mýdla bych sama nešla :D Ale ta roláda je fajn, tu si asi koupím i příští rok :) Zvažuju, že bych udělala na Lush speciální článek, ale bohužel jsem dost obalů už vyhodila a některé věci už zdražili na neúnosnou mez, takže si je znova koupit nemůžu :(

      Vymazat
  2. Teda to je kosmetiky, pěkná sbírka. Ty nemáš ráda cukrovou vatu? Tak to já jí jednou za čas můžu a užívám si ji :D Tuhle limiku od Baley jsem ani nijak nepostřehla, ale je to dobře, protože další sprcháče vážně nepotřebuji :D A sbírka tělových sprejů je taky pěkná, já si vždycky říkám, že si nějaký pořídím, ale nakonec z toho vždycky sejde, protože mám parfému a vůní dost a navíc mě tyhle tělové spreje zas tak úplně nebaví. Mám raději něco, co na mě vydrží déle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi mi nikdy nechutnala, protože jsem ji nikdy nevyhledávala, ale ne že bych si tu chuť pamatovala :D Celkově mám ráda čokoládu, ale jiné sladkosti moc ne :D Já nevím, co ještě v té limitce bylo, ale myslím, že tam byl nějaký ovocný šampon, který mám teď na chalupě. Já těch vůní moc nemám, vlastně jen dvě a zbytek tvoří spreje, ale mám je fakt ráda a používám je denně, takže víc, jak ty normální vůně :D

      Vymazat
  3. Na tom spreji s brusinkou a skořicí teď úplně ujíždím, celkově mám ráda tělové spreje od Avonu po celý rok, hlavně v létě, to je jejich spotřeba u mně obrovská, ale tahle brusinka se skořicí úplně voní Vánocema:-) V zimní parfemaci jsem si pokoupila něco z limitky od Yves Rocher, tak už pilně používám:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hurá, nejsem jediná závislačka :D Já jich spotřebuji taky dost, ale jak používám všechny najednou, tak nejsem schopná žádný dodělat :D Já si už sama nic zimního kupovat nebudu, ani kdyby to bylo z limitek, ale kamarádce jsem koupila v YR tu hrušku s kakaem :)

      Vymazat
  4. Balea sprcháč jsem chtěla, ale už jsem ho vůbec neviděla v DMku :). Jani koukám na sbírku tělových sprejů Balea, já nevím proč ještě žádný nemám, vždycky na ně koukám v katalogu, zvlášť pořád jsou na ně slevové akce, kdy vyjdou na parádních 40 korun, možná, že tam často nebývá ovoněná ta stránka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho nemohla sehnat ze začátku, to byl všude vybraný regál, ale pak to nadšení opadlo a po týdnu nebo tak už se sehnat dal :D Asi myslíš spreje Avon... :D Je fakt, že ovoněná stránka moc nebývá, spíš jen, když jsou nějaké nové. A tuhle jsem si všimla, že je v katalogu nový, s mlékem a medem. Byl napsaný malým písmem mezi ostatními a ovoněná stránka nikde. Hodně bych ho chtěla, tak si počkám na slevu, nej jsou 3 za 129 Kč :D

      Vymazat
  5. ten peeling vyzera super!
    Pozyvam na luxusnu vianocnu GA o Lancome, Biodermu a Dermacol. Tu:http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/12/narodeninova-ga-lancome-bioderma.html

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. Já si včera objednala další tři, jsem zvědavá, kdy je spotřebuju :D

      Vymazat
  7. Zrovna na tu avonovskou švestku s vanilkou jsem byla vždy úplně ulítlá a každý rok si kupovala celou sadu, letošní Vánoce si bohužel nemůžu dovolit moc rozhazovat, takže si ty sváteční vůně užiju až v podobě jehličí, smažení řízků a vanilkových rohlíčků :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se tedy vůní líbí na pokožce jenom ten sprej a tělové mléko, ale to tělové mléko mě svou funkčností moc nenadchlo, takže pokud bych si něco koupila zas, byl by to jenom sprej. Na druhou stranu mám zásoby sprejů takové, že mám asi na dva roky smůlu :D Hm, vůně jehličí je dokonalá, myslím, že té se stejně jen tak něco nevyrovná :)

      Vymazat
  8. Balea sprcháče sú najviac ♥ Mala som aj tie od Avonu, ale až tak ma neohúrili, skôr YR:) Z Lushu by som veľmi chcela skúsiť ten cukríkovo ružový sprcháč, nenapadne mi teraz, ako sa volá, ale vonia božsky!

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Lush určitě myslíš Snow fairy :) Jednou jsem ho měla, asi tak dva roky zpátky. Voněl nádherně, provoněl celou koupelnu a dokonce se i na pokožce nějakou dobu držel. Ale vůně je to tak specifická, že mi stačilo to nejmenší balení. Teď po delší době bych do něj zas ale ráda šla :)

      Vymazat
  9. Ten sprchový gel s vůní cukrové vaty musí být jednoduše boží. S tím bych se umývala snad od rána do večera :-D. A tělové mléko a krém na ruce s kakaovým máslem od Avonu mám také moc ráda. Pokaždé se k nim ráda vracím :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voní krásně, sladce, ale zároveň ne těžce :) Já k tomu Avonu s kakaem zatím chodím furt čuchat, protože dodělávám jiné produkty. Ale vytáhla jsem ještě krém na ruce Avon s vanilkou a i vlastnostmi mi přijde mnohem lepší kakao :) Myslím, že produkty z této řady taky nemám naposledy :)

      Vymazat