středa 2. listopadu 2016

Spotřebováno za říjen 2016

Ahoj holky :) Konečně jsem tu s dalším článkem, tentokrát se slibovanými spotřebovanými produkty za uplynulý měsíc. Včera jsem psala první zápočet, kterého jsem se hodně bála a pocity mám smíšené, ale snad se tam nějaké ty body najdou :D Každopádně jsem z toho psychicky unavená ještě dneska, takže jsem vyzvednutí balíčku na poště a další povinnosti odložila :D Pozitivní ale je, že se stihnu věnovat nejen bakalářce, ale krom dnešního článku mám připravený ještě další na víkend :) V blízké době bude ještě kompletní péče o vlasy i pleť a ukážu vám, jaké produkty na tělo sídlí aktuálně v koupelně. Ale to předbíhám, jdeme konečně na ty prázdné obaly :) Už na mě padaly ze skříňky, ale když to počítám, není toho zas tolik.


Začnu šampony. Milvu s chininem jsem si pořídila jako opěvovaný zázrak proti vypadávání a na rychlejší růst vlasů. V létě jsem pravidelnému používání moc nedala, co ale začala škola, nevynechala jsem ji při jediném mytí. Šampon je poměrně tekutý, gelově růžový a krásně sladce svěže voní. Vlasy umyje do vrzava a další péče je nezbytná. Výsledky jsem bohužel zatím nezaznamenala. Víc vám ale napíšu v článku o vlasech nebo v samostatné recenzi na značku. Zatím to shrnu tak, že je to fajn šampon.

Balea je u mě ta nejklasičtější klasika. Šampon s fíky a perlami jsem už kdysi měla a hrozně mě otravovala ta sladká vůně při pravidelném používání. Tenhle jsem dostala od sestřenky a měla jsem ho na chalupě, tudíž jsem ho nepoužívala tak často. Musím se přiznat, že jsem té vůni začala říkat "vůně domova", protože mě nějakým zvláštním způsobem uklidňovala a na to občasné používání se mi líbila. Mango je z letošní letní limitky a vonělo krásně. Oba šampony byly fajn, za tu cenu neurazí, ale ani nenadchne a na takové to předmytí před Milvou, která na mastnějších vlasech tolik nepění, se hodí.


Maska s černou ředkví od Avonu byla jedním slovem hrozná. Samé silikony, vlasům nedala nic. Respektive den od umytí byly vlasy hezké, lépe se rozčesávaly a byly jemnější. Pokud jsem ale masku brzo nepoužila zas, konce byly vysušené a hrubé. Už jsem se ale snad poučila dost a s vlasovkou téhle značky se kamarádit nebudu.

To Loreal Professionnel na barvené vlasy byl jiná liga. Obsahoval sice taky silikony, ale cítila jsem, že dělá i něco navíc. Masku používala hlavně mamka, já jen občas, ale i tak jsem byla spokojená a vlasy byly krásně jemné, hladké, nezatížené a božsky voňavé. Zkouším teď používat přípravky bez silikonů, ale klidně bych zkusila i další masky téhle značky.

Dvoufázový vlasový sprej Avon mě nezaujal. Obsahoval hodně alkoholu, který vlasům rozhodně neprospívá a oleje to následně jen napravovaly. Plus ale dávám za lehké nemastné složení a rozprašovač s jemným rozptylem. Krátkodobě moje vlasy sice nepoškodil, ale nevěřila bych mu při dlouhodobém používání. Silná alkoholově-vanilková vůně asi taky nebude úplně pro každého, i když mně po odpaření alkoholu nevadila.

Zesvětlující sprej Loreal měl svou recenzi nedávno tady, takže jen stručně: funguje. Mám už další balení, ale jsem čím dál tím línější ho používat vzhledem k nutnosti fénovat.


Sprcháče Balea jsou asi takovou klasikou, jako šampony. První je z loňského léta, druhý z tohoto. Asi to netřeba rozpitvávat, když už stejně nejsou k dostání. Balea je ale prostě fajn a bohatě mi stačí :)

Antiperspiranty Dove jsou moje oblíbené, hlavně verze Original. Tenhle voněl krásně, trochu pudrově, trochu květinově a zároveň docela svěže a žensky. Bohužel mi někdy dělal skvrny (na nové halence na zkoušky v letním semestru, super). Možná to byl jen vadný kus nebo chyba aplikace, když se tak nedělo pokaždé, každopádně na tmavé oblečení pozor. Ale ta vůně byla fakt hezká, takže škoda, že si ho už asi nikdy nekoupím :(

Stejně jako předminulý měsíc, i tento jsem našla prošlý Panthenol, který jsem doplácala jen tak na tělo. Složení nic moc, účinky nijaké, takže si ho rozhodně koupím až v případě, že by hrozilo velké riziko spálení.


Garnier Pure 3 v 1 byl mou oblíbenou záležitostí. Fungoval jako blesková maska i peeling, pokožku krásně osvěžil i za pomoci vůně. Nevyčistil tedy dokonale a neodstranil mi všechny černé tečky, ale pomáhal určitě. Nebránila bych se v budoucnu dalšímu balení, ale teď chci zkusit zas něco nového :) A příště budu rozstřihávat obaly až po focení, vypadá to fakt blbě :D

Odlakovač jsem měla doma strašně let, kupovala jsem ho ještě v době, kdy jsem si nehty moc nelakovala. Byl levný a byla jsem s ním spokojená, ale co používám Dermacol, který funguje lépe, k tomuhle bych se nevrátila.


A protože nejím nic moc zajímavého, abych měla na toto téma speciální články, ukážu vám pár mňamek zde. Džus jsem koupila v Bille za cca 70 Kč. chutnal jako obyč džus v krabici, jen díky kouskům dužniny působil lepším dojmem a možná byl méně kyselý. Ale opravdu ho znova mít nemusím, piju většinou jen vodu nebo čaj a pomeranč si dám radši normální. Vánoční mix od Mixit byl super. Miluju skořici, mandle a další typicky sváteční příchutě. Být to levnější a jednodušeji sehnatelné, brala bych další balení. Syrovátku s příchutí kokosu jsem dostala od kamarádky. Díky laktóze byla přirozeně nasládlá a hodně mi chutnala v kombinaci s kefírem. Účinky ale posoudit nemůžu, protože jsem si ji dávala jen občas.


To by bylo z dnešních spotřebovanců vše. Budu ráda za vaše komentáře a mějte fajn den, počasí po ranním dešti začíná vypadat nadějně :) Já se vrhnu na focení pro další článek a následně na přípravu oběda :) Bude pohanka se salátem a večer jdu se sestřenkou na kebab, aby té zdravé stravy nebylo moc :D

10 komentářů:

  1. Tyjo to je věcí, já teď spotřebuju tak jeden sprcháč a tím končím :D
    Sim in the Bubblegum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to teď přes zimu taky nebudu mít slavné, protože jsem začala používat všechno se zimní vůní najednou a to prostě nemám šanci dodělat :D Jestli tě to potěší, tak hodně obalů bylo ještě z léta z chalupy :D

      Vymazat
  2. Ten konec mě pobavil :-D
    Taky obaly rozstříhávám a vymývám až po focení :-D
    Ten džus, jak ukazuješ, mám moc ráda. Kupuju ho ve slevě za 45 Kč a měla jsem zatím asi 3 druhy a všechny byly výborné. Nejlepší je asi červené ovoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jak kdy, ale většinou to není tak vidět, tenhle plast se odmítal vrátit do původního tvaru :D Na mě jsou všechny tyhle džusy docela agresivní a hlavně pomeranč mě dost štípe do jazyka. Ale na to červené ovoce jsi mě docela nalákala, počkám na slevu :D

      Vymazat
  3. Toho dvoufázového spreje s oleji od Avonu už mám na dně a další kupovat nebudu, slyšela jsem na něj dost chvály a mně to žádná bomba nepřijde. A ani šampony Balea nejsou žádná bomba, ale tam se nechám skoro vždy nalákat na nízkou cenu a nějakou povedenou parfemaci:-) Přinejhorším je využiju na štětce:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já viděla ten sprej poprvé u Áji z Beautylife a hodně ho chválila, tak jsem ho musela mít, protože ona je přece náročná a vyzná se :D No očividně ne ve všem :D Mně ta Balea docela sedí, respektive ještě jsem nenašla nic za stejnou cenu :D A ty limitky.... :D

      Vymazat
  4. Mycí gel od Garnier jsem měla kdysi taky a byla jsem s ním spokojená, ráda jsem ho používala. Na vlasovku od Avonu z černou ředkví jsem si trochu brousila zuby, takže díky za upozornění, že to není nic moc :D Mixit si kupuji pořád a stále, většinou si míchám mixy vlastní a vyzvednu v odběrném místě u nás ve městě. Odpadá tak platba za poštovné, což mi maximálně vyhovuje a už je to taky cenově přijatelnější :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně celkově od Avonu nic na vlasy nesedlo, takže se nedalo čekat, že z masky budu nadšená :D Ale třeba kamarádka používá jen Avon (i když ne tyhle řady, jen takovou tu úplně základní) a je spokojená. Já kupovala Mixit dřív ve fitku, ale už si moc nepamatuju ty ceny. Vlastní mix jsem ještě nezkoušela, asi bych ani nevěděla, co si tam dát, jsem strašně nerozhodná :D

      Vymazat
  5. Balea produkty sú láska a tiež mám rada ten deodorant od Dove!:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat