středa 30. listopadu 2016

Spotřebováno za listopad 2016

Ahoj :) Je to neuvěřitelné, ale vítám vás takhle při posledním listopadovém dni (ano, konečně jednou včas), u předposledního Spotřebováno roku 2016. Vážně to letí, docela mě děsí, že za měsíc bude po Vánocích a já ještě ani nemám koupené všechny dárky :D Nebudu to okecávat, musím se učit, takže tolik k úvodu a jdeme na to. Nakonec se mi toho sešlo docela dost (i když i dost vzorků nebo nekosmetických věcí), a to jsem myslela, že po minulém měsíci to nebude žádná sláva.


Šampon Milva s avokádem a chininem - o péči o vlasy jsem psala nedávno a byla zmínka i o tomto šamponu. Na druhé šamponování pěnil dostatečně, ale byl úplně vodový, takže bylo třeba dávat při aplikaci pozor, aby se nevylil. Voněl hezky, akorát sladce i svěže zároveň. Umyl, ale ničeho extra jsem si nevšimla ani u růstu vlasů, ani u vypadávání. Testovat Milvu budu dál a pak bude souhrnná recenze. Jako detail, ale docela významný, musím zmínit víčko, které drželo až moc pevně a musela jsem otvírat pomocí zubů.

Milva vlasová voda - bez vůně, bez zápachu, vlasy nemastila. Výsledky jsem opět nezaznamenala. Lahvička s ježkem roztomilá, ale na prd, vodu jsem si přelívala do lahvičky s aplikátorem.

Vzoreček šamponu Milva s extraktem z růže - je to divné, ale na stránkách značky jsem ho nenašla, tak už se nejspíš neprodává a jen posílali zbylé vzorky. Ale myslím, že to žádná velká ztráta není. Šamponu bylo jen 8 ml, takže žádné umytí vlasů nehrozilo. Ale nenapadlo mě si na první šamponování dát něco jiného, protože jsem chtěla testovat čistě tento. Nemůžu moc soudit výsledek, když jsem pracně lovila každou molekulu, ale vlasy vypadaly obstojně aspoň do druhého dne. Šampon voněl stejně jak předchozí, jen byl hutnější a průhledně gelový a lososovým nádechem.

Vzoreček šamponu chinin a ženšen má větší objem, ale stejně mi na jedno umytí nestačil a na druhé šamponování jsem musela sáhnout po celé lahvi chininu s ženšenem, kterou jsem si objednala. Trochu nechápu podstatu toho dávat vzoreček něčeho, co si zákazník objednal v celém balení, ale nevadí :D Tenhle šampon je hutnější stejně jako ten s růží, je gelový, průhledný a na první přičichnutí jsem z cítila lípu, ale na vlasech se vůně změní, nicméně je pořád příjemná. Na vlasech mi efektem připadal stejný, jako dva výše zmíněné.


Krém na nohy Balea s ureou hrozně vychvalovala Rendy. A ta se přece vyzná, že jo. No tak jsem si myslela, že ho zkusím a už nic jiného chtít nebudu. Omyl. Krém příjemně voní a používala jsem ho na ruce i nohy před spaním. Byl fajn, určitě jsem po něm neměla suchá chodidla ani dlaně, ale na zadek jsem si z něj nesedla. Plus mu dávám za složení bez silikonů, které mi vadí čím dál víc, protože nemám ráda ten efekt, že to jako něco dělá. Krém bych si klidně koupila zas, ale věřím, že někde existuje i lepší a zároveň ne moc drahý :D

Antiperspirant Adidas Adipure bez hliníku jsem v době jeho uvedení na trh pokládala za objev století, protože něco, co zabrání pocení a zároveň neobsahuje hliník, by byla prostě pecka. Voněl příjemně a celkem neutrálně, moc nedusil. Co se funkčnosti týče, jsem trochu na rozpacích, Používala jsem ho i v létě v těch největších pařácích a většinou mi přišel dostačující, ale 2x mi udělal takové gelovitě-slizovité žmolky, kde byl nejspíš koncentrovaný veškerý pot, protože úplně nevoněly. Pardon za moc informací :D Jinak bych si ho ale klidně koupila zas, protože až na ty výjimky nezklamal a méně chemie je vždycky fajn. Na zimu by mi stačil určitě.

Sprchový gel Manufaktura se švestkou jsem kupovala už někdy na jaře a šetřila si ho právě na podzim. Voněl krásně, ale spíš jak kompot, než jako samotná švestka, pěnil dobře, takže docela dlouho vydržel. Vůně se na pokožce nedržela. Bohatě mi ale stačí Balea, takže vzhledem k ceně si další balení kupovat nebudu, dokud mě mega nezaujme nějaká vůně a nebudu se chtít rozmazlit.


Legendární maska proti černým tečkám už se na blogu objevila, protože jsem si naivně objednala hned 15 balení :D Nic se nezměnilo, pořád mě slupování strašně bolí a i z toho důvodu masku moc často nepoužívám. Že by mi vytáhla všechen hnus z pórů, to taky ne. Prostě jsem asi jeden z mála lidí, kteří ji nepovažují za zázrak :D

Sérum a krém z řady Hydrabio od Biodermy už jste taky mohli na blogu vidět, myslím, že předminulé léto. Tenkrát mi produkty úplně nesedly a po delší době mi ucpávaly póry, tak jsem je věnovala mamce. Ta ale na kosmetiku není, takže používání vázlo a nakonec jsem je musela dodělat sama na ruce a nohy, protože už přece jenom nebyly nejčerstvější a na obličej bych se bála je dát. Na ty ruce a nohy byly překvapivě fajn a stačilo malé množství, ale jako takovéhle mazání je to drahá sranda :D

Odličovač očí Nivea jsem si na jaře koupila omylem dokonce v balení po dvou, protože jsem se přehmátla, když jsem chtěla micelárku :D Odličovač fungoval dobře, oči mi odlíčil důkladně a používala jsem ho i na pleť. Vůně byla poměrně výrazná a někomu by mohla vadit. Oči mi nedráždil, ale pokud jsem to přehnala, trochu štípal, což se mi ale stává třeba i po vyplavení růžovou Biodermou. Nebude mi vadit dodělat i druhé balení, ale zvlášť si odličovače už kupovat nebudu, když mám micelárku.


Konečně tu mám i něco z dekorativky. Rocketku jsem měla dřív hodně ráda a považovala jsem ji za svou top řasenku. Tohle balení, mé druhé nebo třetí, už mi ale tak super nepřišlo a třeba žlutá Miss Sporty mi přijde lepší. BB na mastnou pleť od Maybelline jsem měla už doma dlouho a začala se mi oddělovat tekutá složka od barevné, takže nastal čas se rozloučit. BB jsem určitě používala častěji jak klasický makeup, ale i tak to nebylo pravidelně. Po zapudrování mi efekt přišel docela umělý, ale během chvilky se to zlepšilo a byla jsem spokojená. Na léto mi vyhovoval i odstín. Teď mi to samé dělá i světlejší varianta, takže zakoupím náhradu a uvidíte ho v dalších spotřebovancích. Klidně bych si koupila zas Maybelline, pokud mě nezaujme nic jiného.


Kapsle s rybím tukem z DM jsem si koupila ani nevím proč, nějaké výsledky jsem samozřejmě nezaznamenala. Nebrala jsem je ani pravidelně, tak nemůžu hodnotit.

Zubní pastu Zendium Fresh jsem měla ráda. Krom Elmexu mě jediné Zendium neštípe. Pění hezky, ale pěna je trochu tekutější. Ocenila bych u všech past téhle značky víc svěžesti, kterou jsem si od téhle varianty slibovala. Jinak je to ale pasta příjemná a klidně bych brala další balení.

Svíčka Ikea s vůní štrúdlu (na fotce není) - není to sice Yankee Candle, ale pro nás chudé studenty dostačující :D Vůně perfektní na podzim a zimu, krásně hřejivá a tak akorát sladká. Vyhovovala mi i v tom, že nebyla úplně silná, aby mě z ní rozbolela hlava nebo mě omrzela. Při delším pobytu v místnosti jsem ji vnímat přestala, ale po delší době mimo jsem vůni vnímala dobře. Za sebe můžu doporučit pro nenáročnější z vás :)

Vanilkovou svíčku jsem dostala kdysi od kamarádky a měla jsem ji schovanou přes rok a pořád krásně intenzivně voněla. Ne jako klasická vanilka, ale spíš jsem cítila něco jako cappuccino. Když jsem ji konečně vybalila a připravila k pálení na podtácek, provoněla celý pokoj a přítele z toho dokonce bolela hlava. Bohužel samotná svíčka byla na dotek hodně mastná a nejspíš to byl hlavní důvod, proč vydržela jen něco přes hodinu. Respektive se hodně rychle rozpouštěla a všechen vosk vytekl na podtácek. Během hoření jsem její vůni ani nevnímala a ani jsem nestihla za tu dobu na delší dobu odejít z místnosti a opětovně se vrátit. Za mě hezká vůně, ale lepší je jako dekorace nebo na provonění prádla :( Možná by ještě šlo dát ji do skleničky, že by aspoň rozpuštěný vosk nevytekl a vydržela by dýl, ale na tyhle úvahy už je pozdě.



To je pro dnešek opravdu vše a já se zas odeberu k učení :( Mějte se hezky a napište mi, se kterými produkty máte zkušenosti a beru i tipy na BB, které by neucpávalo póry :)

11 komentářů:

  1. Mně ten Balea krém přijde zatím jako jeden z nejlepších, sice nepochybuji, že existuje i nějaký jiný, lepší, ale zatím jsem na něj nenatrefila. Tak pokud ho objevíš Ty, tak dej vědět, moc ráda se inspiruji:-) Jinak ten BB, docela příjemně mně překvapil ten od Cienu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně sedí i oříškové máslo stejné značky, ale tam už bohužel silikony jsou, takže v tomhle určitě vede urea :) Zatím nějak nevím, kde pátrat, krom pár doporučení, která by mě ale zruinovala :D Dík za tip na BB, bohužel Lidl nikde po ruce nemám, takže asi zvolím spíš klasickou drogerku :(

      Vymazat
  2. Ježiš, ta svíčka, to je hrozný :-D To by mě naštvalo. Ze zmíněných mám doma Rocketku, taky o ní budu psát ve spotřebováno za listopad. Krém s ureou jsem měla taky, nebyl špatný, ale žádný zázrak.
    Jani, jestli ještě máš tu černou masku, mohla bych si od tebe jeden vzorek na vyzkoušení odkoupit? napiš mi když tak na fb, jestli jo :-) Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to mě taky, hlavně, když voněla tak krásně a chodila jsem jí očichávat do skříně tak dlouho :D Těším se na tvoje hodnocení Rocketky :) S maskou počítám, myslím, že jsme to už kdysi řešily na fb :)

      Vymazat
  3. Já si nemůžu pomoct, ale značka Milva mě vůbec neláká, vůbec se mi nelíbí ty obaly :D Těším se na souhrnný článek, jestli to opravdu něco dělá nebo je kolem této značky zbytečné haló :) Antiperspirant od Avonu jsem měla taky (bude i v mém spotřebováno za listopad) a je to za mě propadák roku, horší jsem fakt neměla a to ze začátku vypadal docela slibně. Hydratační péči od Biodermy miluji a ráda bych z této řady vyzkoušela i jejich relativně novou, hydratační micelárku v modrém obalu. Já aktuálně používám BB krém od Clarins a CC krém od Bourjois a Max Factoru a se všemi třemi jsem moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Antiperspirant od Adidas samozřejmě, nějak se mi to pomotalo. To je tak, když toho chci říct hodně najednou :D

      Vymazat
    2. Obaly se mi taky nelíbí, ale ty jsem vůbec neřešila, když jsem všude četla, jak je to super :D To je škoda, že Ti antiperspirant nesedl, já mám zrovna velké zásoby jiných, ale určitě si ho chci ještě koupit. Já tu modrou micelárku už měla tak dva roky zpátky, právě byla v sadě s těmito dvěma mini krémy. Pokud to tedy byla ta stejná, co myslíš. A nebyla špatná, ale nebyla tak příjemná na pleti, růžovou mám nejradši. Dík za tip na Bourjois, nad tím jsem už kdysi uvažovala, ale úplně na něj zapomněla :D

      Vymazat
  4. Asi vyzkouším tu vlasovou vodu! Už dlouho se po něčem takovém rozhlížím a tys ji docela pochválila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vedlejší účinky nemá, ale zatím jsem si ani nevšila zlepšení :(

      Vymazat
  5. Aaa, super, že vidím vitamínky s rybím olejem, chci je vyzkoušet. Jani odličovač Nivea jsem už taky spotřebovala a byl výbornej, akorát by to balení mohlo být větší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus a pak dej vědět, jestli vidíš nějaký rozdíl :) K tomu odličovači, momentálně dodělávám Biodermu ve velkém balení, tak odličovač musí počkat, ale pak ho zas vytáhnu :)

      Vymazat