neděle 11. září 2016

Casting Sunkiss Tropical

Krásnou zářijovou neděli :) Co děláte? Já se válím doma, protože mě škrábe v krku a celkově mi není dobře. Byla jsem teď přes týden u přítele, kde celá mužská část rodiny na několik dnů ulehla s bolením hlavy, horečkou a někdo dokonce s angínou, tak byla otázka času, kdy přijde řada i na mě. Nějak mě nic nebaví. Ve středu musím na zápis, což je pro mě takové ujištění, že škola se opravdu nezadržitelně blíží a vůbec se netěším. Nejvíc mě stresuje bakalářka, ze které mám zatím jen pět stránek a furt nevím, jak se to má vlastně psát. Samozřejmě nevyšly moje plány mít do konce září napsanou polovinu. Teď to ale moc nehrotím a snažím se hlavně odpočívat, protože to už stejně nezachráním a prostě budu psát v semestru, tak jako všichni.

Pomalu se vracím ke svému kosmetickému já, aspoň na chvíli, než zas dojedu z Prahy :D Včera jsem se snažila dát dohromady aspoň trochu, takže jsem si po dlouhé době namazala tělo a věnovala se i vlasům a pleti. Na Instagramu jste mohly vidět pár z mých pomocníků :)

A když už jsme u těch vlasů, dneska bych vám chtěla ukázat zesvětlující sprej, který už nějakou dobu používám a mám spotřebované balení a půl. Možná si vzpomenete na tento článek, kde jsem psala o předchůdci spreje, konkrétně zesvětlujícím gelu. Tam jsem moc výsledky nezaznamenala a přísahala jsem, že podobný produkt nikdy víc, ale neodolala jsem. Asi jako na hodně holek, i na mě s jarem a létem padnou zesvětlující nálady a uvažovala jsem nad kadeřnickým zásahem, ale nakonec jsem se rozhodla začít takto podomácku. Sprej seženete běžně v drogeriích za různou cenu, cca od stovky do 150 Kč, rozhodně doporučuju počkat si na slevy. A proč jsem si vybrala zrovna tuhle variantu a jak sprej obstál?



Na sprej jsem byla zvědavá hlavně proto, že na rozdíl od gelu je určen i na tmavě hnědé vlasy. Opět je, stejně jako gel, na vlasy nebarvené, ale já se rozhodla ho zkusit čtyři měsíce po přelivu.



Tropical by měl, jak už napovídá název, tropicky vonět. No, mně nevoní už od prvního přičichnutí v lahvičce. Cítím z něj tu chemii a peroxid a jako by se nějakou parfemací snažili jen překrýt ten smrad. Nejhorší pro mě je, když si u následujícího mytí namočím vlasy a smrad se ještě rozvine :D Na druhou stranu postupně jsem si trochu zvykla, takže se to dá přežít, i když při důkladném zkoumání jsou vlasy cítit i další den.

Sprej jsem ze začátku neuměla moc aplikovat. Čekala jsem jemný rozptyl, díky kterému pokryju celé vlasy. I toho se mi už povedlo docílit, ale od spreje bylo i všechno kolem. Takže už si s aplikací moc nehraju, prostě ho někam nastříkám z větší blízkosti a pak prsty stáhnu i do délek (nebo občas aplikuji jen na konečky, podle nálady a času na sušení). Flekatých vlasů bych se nebála vzhledem k postupnému účinku. Zde vidím nevýhodu spreje oproti gelu v tom, že aplikace není tak přesná a navíc při nanášení na celé vlasy jsem první lahvičku rychle spotřebovala.

Tu jejich aplikaci si nedokážu v praxi dost dobře představit :D Hlavně ten efekt vlnitých vlasů mě dostal :D




Nevýhoda spreje také je, že vlasy jsou pak opravdu vážně dost mokré a jejich sušení trvá dlouho. Na výběr je z fénu nebo slunce. Já sázím na fén, protože prostě nebudu po Praze běhat s mokrou hlavou (a mimochodem vyfénovat sprej podle mě trvá dýl, jak usušit obyčejně mokré vlasy). Nejvíc se mi osvědčilo po aplikaci vyfoukat a pak trávit dost času na sluníčku. Zdá se mi, že to funguje, i když už mám vlasy po aplikaci umyté. Sprej by se měl aplikovat obden, ale na to já nemám čas, takže ho občas nepoužiju klidně týden.

Určitě už napjatě čekáte na výsledky :) Prvních pár použití se nedělo nic a já si nadávala, že jsem zas naletěla a koupila si rovnou dvě balení. Ale pak jsem začala vidět první výsledky v podobě změny odlesků. Měla jsem původně přeliv tmavě hnědý s kapkou mahagonového nádechu a vymýval se do takové teple hnědé, spíše s červenými odlesky. Po spreji odlesky více zezlátly. Nyní vidím, že sprej z vlasů přeliv jakoby stáhl, odlesky jsou zrzavo zlaté a vlasy jsou určitě o trochu světlejší. Takhle to zní děsivě, ale čekala jsem teplý nádech, když taková byla moje výchozí barva. Nejvíc je změna vidět na slunci nebo dobrém denním světle, ale i běžně v místnosti vidím, že jsou vlasy o něco světlejší. Samozřejmě je otázka, jak by se vlasy vyšisovaly na slunci bez pomoci spreje, ale myslím, že výsledky by rozhodně nebyly takové a přeliv by se nestáhl tak rychle. Fotky bohužel nemám, protože mě nenapadlo si vlasy před tím vyfotit :D Budete mi muset prostě věřit :)

Řekla bych, že konečky teď mají ten druhý nejsvětlejší odstín.



Jako druhá věc vás nejspíš bude zajímat, co to udělalo s kvalitou vlasů. Asi je jasné, že žádný chemický zásah vlasům neprospívá. Ale sprej je podle mě relativně šetrný. Konečky mi přijdou trochu sušší, ale není to nic, co by nespravila klasická péče. Na rozdíl od gelu mi konečky neslepuje, takže plus. Víc mi vadí fénování, na které nejsem zvyklá a musím se tak ke každé aplikaci docela přemlouvat.



Celkově za sebe mohu sprej doporučit. Aplikace sice není tak přesná, jako s gelem, ale při troše šikovnosti se dá nanést dosti cíleně. Navíc mi fungoval i na přeliv, výsledky jsou viditelné (všiml si i přítel, když jsem před ním sprej aplikovala, ale ten by mi asi odkýval cokoliv, abych se ho pak denně neptala, jestli vidí změnu :D ). Vlasy nemám zničené a výsledek je přirozený (nečekejte, že vám z tmavě hnědých vlasů udělá platinovou blond). Uvidím, možná časem neodolám nějakému většímu zásahu u kadeřnice. Ale zatím jsem si řekla, že dodělám to načaté balení a pak budu sprej aplikovat třeba jen týden v měsíci i nadále a uvidím, jakého výsledku se dá dosáhnout. Nejspíš si koupím ještě silver šampon a zkusím tak koncem října stáhnout zrzavé odlesky.

Toť pro dnešek vše, užívejte/přežívejte dnešní tropy někde u vody a dejte mi vědět, jestli máte se sprejem zkušenosti :)

12 komentářů:

  1. Se sprejem zkušenost nemám, ale kupuji si gel, u mně coby blondýny ty výsledky vidím, tam kde aplikuji, tak jsou pramínky takové prosvětlené, no prostě jako od sluníčka, akorát trochu chemického:-D O spreji přemýšlím, ale taky mi přijde, že tam ta aplikace nebude tak přesná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle závidím všem světlovláskám, přijde mi, že s tou blond se dá pak víc vyhrát a nějaké větší domácí zásahy na tmavých vlasech nejsou možné :D Když ti vyhovuje gel, tak bych u něj asi zůstala, pokud neplánuješ celoplošné zesvětlení. Ono by to asi šlo i se sprejem, ale napadá mě jenom někam si ho nalít a pak v něm jednotlivé pramínky koupat, případně si ho dát na prsty a roztírat, jak to dělám někdy já, ale je to nekonečné.

      Vymazat
  2. Já jsem to letos měla přesně naopak a místo zesvětlovací nálady na mě padla nálada ztmavovací.. V červnu jsem se ještě nechala od kadeřnice přesvědčit, že si mám nechat svojí světlou barvu, ale od včerejška je ze mě tmavovláska, skoro černovláska a i když je to nezvyk po tolika letech být zase na tmavo, jsem spokojená a cítím se mnohem líp :)
    Nikdy bych asi nevěřila, že podobný sprej by mohl fungovat, ale je super, že vidíš výsledky :)

    AXE Giveaway | Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem vždycky pozadu a ztmavování ke mně dorazí tak v listopadu a než se rozhoupu, je jaro :D Takže tmavé přelivy dávám tak v únoru a pak to mám celé posunuté :D Věřím, že po tak radikálním zákroku chvilku potrvá, než si zvykneš, ale výsledek je určitě skvělý a nejdůležitější je, že se v tom cítíš dobře :) On hodně lidem už fungoval ten gel, dokonce na tmavé vlasy, ale taky jsem tomu nejdřív nevěřila, dokud jsem nečetla nějaké recenze. Ale přijde mi, že o gelu se spekulovalo víc než o spreji.

      Vymazat
  3. Já jsem minulé léto vyzkoušela ten gel a až postupem času jsem zjistila, že mi vyhovoval a byl fajn. Totiž hned v létě jsem žádné výsledky pořád neviděla a viděla jsem je až v lednu, kdy jsem se zpětně koukala na fotky a říkala jsem si, že konečky vlasů jsem měla dost světlé (spíš do oranžova), kdyby mě to napadlo, tak jsem taky mohla zkusit ten silver šampon. No co :D Koncem prosince jsem se přebarvila na tmavě hnědou, takže jsem moje domácí ombre zničila... Teď mě to celkem štve, protože když se koukám zpětně na fotky, fakt se mi to líbilo :D Chtěla jsem si pořídit tento sprej, ale nějak jsem se k němu nedostala.

    Bomb Cosmetics | Tělový scrub Limetka & Brusinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsi mě pobavila, já si sama taky výsledků u gelu všimla, až když mi říkali ve škole, že mám nějaké světlejší vlasy (a to mi zdaleka nefungoval tolik, jako sprej) :D Já dostala ten nápad se silverem, už když jsem si kupovala sprej, ale zavrhla jsem to, že mi nazrzlý nádech zas tolik nevadí, a že s tou studenou počkám. Na sprej ještě určitě není pozdě a klidně do něj jdi, zajímal by mě další názor :)

      Vymazat
  4. vyhovoval mi viac gél, lebo ako píšeš ten sprej bol všade možne :) mne vlasy trochu viac vysušoval,tak som ho už nepoužívala, ale ako produkt je to fajn nápad :) pekná obsiahla recenzia :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se na gelu líbila snadná aplikace a to, že bylo fénování rychlejší. Ale ty vlasy jsem měla kvalitou určitě horší po gelu, plus se mi na ně lepil hodně prach. Taky se mi ten koncept domácího lehkého zesvětlení moc líbí, i když jsem už někde četla, že nějaká Balea More blond a pak nějaký úplně levný obyč no name sprej jsou lepší. A dík za pochvalu :)

      Vymazat
  5. Děkuji za názor. Jdu do něj :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som používala toto leto Sunkiss Jelly a pekne mi to vlasy zosvetlilo a celkovo sa mi produkt veľmi páčil. Rozmýšľam aj nad sprejom, ale asi až budúce leto :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo super, aspoň budeš mít porovnání :)

      Vymazat