čtvrtek 7. července 2016

Spotřebováno za červen 2016

Hezký večer :) První týden nového měsíce je za námi, takže je nejvyšší čas na spotřebované produkty za měsíc minulý. 



Peroxid vodíku zná asi každý a úplně sem nepatří, ale určitě jsem vám ještě nepsala, jak ho používám já. Osvědčil se mi na ty nejhorší pupínky, které si ještě sama umím nepěkně rozškrábat. Místo hezky vyčistí, neštípe mě tolik jako alkoholová tonika a urychlí tak hojení. Je ale třeba to s ním nepřehánět, protože pokud ho budete do rány lít pořád, místo bude pořád "čerstvé" a hojení jen tak nezačne. Takže doporučuji tak dva dny 3x denně a pak přestat.

Micelárku YR jsem už spotřebovala ve druhém balení. Ne že bych ji tak milovala, ale kdysi jsem si koupila dvě jako dárky a nakonec mi obě zbyly. Pleť dělá celkem hezkou a docela i vyčistí. Voní čistě, svěže, taková ta vodní vůně. Tím pozitiva končí. Pro mě další balení nepřichází v úvahu, protože tahle micelárka odličuje zhruba stejně, jako voda z kohoutku.

Legendární černou masku jsem si koupila na popud kamarádky, která objednávala hromadně, aby se to vyplatilo co nejvíc. Já blbá si vzala hned 15 pytlíčků. Protože přece na YT to lidem funguje a kamarádky kamarádka byla nadšená. Spotřebovala jsem dvě balení, dvě jsem rozdala. A hádejte co? Slupování mě pekelně bolí a vytáhne mi tak maximálně chloupky. Pleť je sice pak hladší a matná, ale hluboké vyčištění se nekoná. Časem bude recenze, až spotřebuju všechno.


Klasický sprcháč Balea snad netřeba komentovat. Příjemná vůně, nízká cena, loňská letní limitka.

Deodorant to samé, krásná ovocná vůně. Bohužel patřil mezi ty slabší, takže jsem ho aplikovala častěji a spotřeba byla vyšší. Na oplátku patřil mezi ty méně dusivé.

Vůně Bruno Banani byla moje první vůbec, akorát v jiné parfemaci. Tuhle jsem dostala tuším od táty před dvěma lety k Vánocům. Kvalita odpovídá ceně, cca 400 Kč. Měla jsem ji ráda, na oblečení mi držela celý den, na pokožce to bylo o chlup horší. Tahle verze mi voněla malinově, ale ne moc sladce. Složení jsem popravdě nezkoumala, ale myslím, že pro nenáročné může být tahle značka fajn :) Já si určitě někdy zas koupím svou oblíbenou Pure Woman.


Chlorellu jsem brala nějaké cca dva měsíce, možná déle, nemám vůbec odhad. Nevšimla jsem si nějakých zázračných účinků, ale je fakt, že za tu dobu jsem neměla svou "oblíbenou" rýmu ani kašel. Určitě ji zas zkusím časem, ale minimálně na tři měsíce a poctivě.

Ginkgo mi přišlo dost k ničemu. Chtěla jsem ho zkusit na svoje věčně studené ruce a nohy, ale nic neudělalo. A ani jsem nepocítila, že by mi učení lezlo víc do hlavy nebo tak něco.

Tři sáčky Matcha Tea se mi povedlo ukořistit v rámci GA. A byla jsem za tuto možnost moc ráda, protože sama jsem ho už chtěla dlouho zkusit. Nakonec jsem si uvědomila, že jsem ho pila už v září na nějakém japonském festivalu, ale nevadí :D Chuťově mi nevadil, ale ani mi to nepřišlo jako nějaká skvělá lahůdka. První várku jsem vypila s citronem a medem, další jsem už zvládla čistý a jeden sáček mi sebral přítel. Ochutnala i mamka a chutnal jí, ale nikdo z nás nepocítil žádné účinky. Já se bála, že po něm třeba nebudu spát, když nemůžu pít odpoledne ani černý čaj a k večeru ani zelený, ale nakonec jsem spala jak zabitá hodinu po vypití. Ale nebyla bych to já, kdybych nebyla zvědavá, takže už mám objednaná tři balení na cca tři měsíce. I v rámci svého studia výživy jsem se rozhodla, že chci zkusit co nejvíc zajímavých potravin :)


Kofeinový šampon jsem původně koupila mamce, když jí padaly hodně vlasy. Nakonec jsem ho spotřebovala já. Vůně byla příjemná, jako bych ji už odněkud znala. Jinak to byl obyčejný šampon, nic extra nedělal. Zrovna mi sice vlasy nepadaly extrémně, ale čekala bych, že by po něm mohly padat ještě míň, a to se nestalo. Takže pro mě je to jen příjemný šampon za nízkou cenu, na efekt bych nesázela. Vlasy nemastí a objem je průměrný.

Krém na ruce jsem si šetřila na jaro. Sám mi připomíná takovou tu těžkou jarní vůni, kdy všechno kvete. Bohužel vůně na mě nakonec byla až moc silná a těžká, takže jsem ho nemohla používat na noc na ruce a skončil jako krém na nohy nebo na ruce přes den. Byl příjemný, rychle se vsákl, ale byl jen silikonový a nic do hloubky pokožce nedal. Navíc mi vadil ten slizký pocit po umytí rukou. Ještě mám vanilkový, který voní jemněji a budu ho používat na podzim. Pokud nejste náročné a nezáleží vám na složení, klidně krémy zkuste, pro mě to ale není. Potřebuju něco, co fakt funguje a nedělá jenom efekt, že na pokožce něco je.


Na to, jak jsem si myslela, že spojím odpadky za červen i červenec, jsem docela spokojená. Trochu jsem to přehnala 2x s nákupy a už všechny ty lahvičky nemám kam dávat, takže každý vyhozený obal se počítá :D

Kdo sleduje Instagram, moje nákupy má před očima vždycky hned za čerstva, ale říkala jsem si, že vám je hodím vždy za nějaké delší období i na blog. To je tedy předzvěst, co vás čeká v nejbližší době. Pak mám v hlavě ještě pár nápadů, takže pokud se nic nesemele, budu teď psát častěji :) Tak jako tak budu mít praxi a budu doma :)

O víkendu máme klasickou každoroční sešlost široké rodiny, tak se docela těším. Sice se mi nechce táhnout přes půl republiky, ale nakonec to bylo vždy fajn, tak snad bude i letošní ročník úspěšný :) A co děláte vy? Jak žijete, co nového a co plánujete na následující dny? :)

Znáte některý z produktů a co jste spotřebovaly za červen? :)

13 komentářů:

  1. Tohle spotřebováno mě strašně bavilo! Opravdu hodně zajímavých produktů ;) Té masky z Ali bych se bála kvůli složení. Byla bych nervozní, že nevím co v tom je, a proto mě to vůbec neláká :D To o tom peroxidu slyším poprvé, ale taky to radši zkoušet nebudu. Mě se teď na pupínky osvědčil Ryor. Matcha tea bych chtěla vyzkoušet. V jedné kavárně u nás ho dělají, ale já se vždy bojím si ho objednat, protože si nejsem jistá výslovností :D
    Užij si rodinnou sešlost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Maska je odtud: http://www.cernetecky.cz/. Já měla kdysi od Ryoru celou tu řadu Aknestop, ale nic mi moc nepomohlo. Peroxid na to funguje stejně jako na všechny rány, takže vyčistí :) No já měla z matcha na veřejnosti strach hlavně proto, že kdyby to byl hnus, tak bych nevěděla, co s tím :D Děkuju, možná se mi podaří ukořistit i nějakou fotku, pokud si vzpomenu a bude příležitost :)

      Vymazat
  2. Měla jsem krém na ruce z Avonu a myslím, že mi vyhovoval :). Jinak matchu piju, moc mi chutná

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Z DM používám rybí olej v kapslích na doplnění Omega 3, jsem zvědavá na dlouhodobější účinky. Poměrně se mi zamlouvá i složení, které neobsahuje nadbytečné složky. Celkově mám doplňky stravy z DM ráda. Matcha Tea jsem zatím neměla, ale láká mě to!

    | KOSMETIKA PŘÍRODNĚ |

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za tip, na rybí olej jsem se chystala, ale měla jsem vyhlídnutý nějaký z Tety, protože byl ve slevě a v DM jsem ho nehledala. Matcha určitě zkus, třeba se domluv s kamarádkami a kupte si taky jednotlivě balené sáčky :)

      Vymazat
  5. Mně poslední dobou přijdou všechny deo spreje Balea nějak moc dusivé. Dokonce tak, že od nich pomalu upouštím a vyjímku bych udělala snad jen kdybych objevila nějakou zajímavou parfemaci, protože je můžu používat jen tak na doma, nebo když nemám žádnou aktivitu, protože víc by se mnou ani nedaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky je mám jenom na doma nebo na chalupu :) No, je pravda, že dusivé jsou dost, ale mě dusí třeba i Dove, takže v tomhle to moc nerozlišuju a spíš se to liší podle parfemace. Vždycky se voním v jiné místnosti a pak větrám, během aplikace radši zadržím dech :)

      Vymazat
  6. Nevyskúšala som zatiaľ nič z týchto produktov, jedine sprcháč od Balea, ale s inou vôňou. A to je taká klasika, obyč sprcháč, super na intrák, ale inak si doprajem aj iné :)). A čo sa týka čiernej masky, objednala som si nejakú z Ali a čakám na ňu. Čítala som samé super recenzie, takže dúfam, že taká aj bude a že mi nezoberie len chĺpky, tak ako tebe :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balea je opravdu klasika a za tu cenu je super :) Nikdy jsem neměla žádnou vůni 2x, protože si pokaždé vyberu něco z limitky :D Na Ali jsem popravdě tuhle masku vůbec nezaregistrovala, tak jsem zvědavá, jestli ti bude fungovat nakonec lépe jak mně :D

      Vymazat
  7. Ja som si veľmi oblúbila šampony a balzamy od Balea a som z nich prijemne prekvapená :)
    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šampony si kupuju neustále, ale s balzámy moc zkušeností nemám. Vlastně jsem měla asi jenom jeden s fíky, který mám na chalupě a je fajn. Jinak mám něco jako masku v tubě s pomerančem, ale používám to jako cestovní balzám a pak mám nějakou masku v kelímku ještě v zásobách :)

      Vymazat