čtvrtek 14. července 2016

Moje aktuální lásky - léto 2016

Hezký upršený den. Jak trávíte čas v tomto ne zrovna letním počasí? Já si to popravdě užívám, protože na vedra vůbec nejsem a docela oceňuji, že se můžu jen tak válet doma :D Jinak už mi začala měsíční letní praxe. Jsem v nemocnici, a ačkoliv v rámci svého oboru nepřicházím do kontaktu s nejhoršími případy, není to pokaždé veselé. Každopádně se mi to hodně líbí, miluju chodit v bílém a to, jak mě každý zdraví, protože si myslí, že jsem nějaká důležitá osoba :D Možná by se mi podobná práce jednou líbila. A to jsem si vždycky myslela, že budu mít nějakou soukromou poradnu a dělat všem jídelníčky individuálně. Ale kdo ví, po pár dnech těžko soudit, jestli by mě práce v nemocnici bavila, zatím mi přijde, že je to furt to samé a většinou je to jenom o tom pacienty poučit, na co si dát pozor a musím se přiznat, že mi to stačilo slyšet 2x a u dalších 5 lidí bych to klidně odříkala sama. Ale konec vykecávání, jdeme na oblíbence. S hrůzou jsem zjistila, že se zde podobný článek objevil naposledy na podzim :D

Rtěnka Yves Rocher je jedna z prvních věcí, kterou jsem si od této značky koupila. Obsahuje třešňový olej a krásně voní. Je to nejtmavší odstín z nabídky (Cerise Noire). Normálně tak odvážná nejsem, ale ostatní mi přišly strašně nevýrazné, spíš jako lehce zabarvené balzámky. Rtěnková moc nejsem, ale tuhle mám stále v kabelce a naučila jsem se ji používat na rychlou úpravu, například pokud nejsem jinak vůbec namalovaná a chci to zachránit na poslední chvíli a vypadat upraveně :D Dá se vrstvit, takže umí jen lehce zvýraznit rty lehkým naťupáním nebo vytvořit odvážnější look ve více vrstvách. Navíc absolutně nevysušuje, dokonce lehce vyživuje. Výdrž tomu bohužel odpovídá, ale na druhou stranu nemám problém rtěnku nanést častěji. Efekt je lehce sametový a lesk se zvyšuje s každou další vrstvou, ale rozhodně není vyloženě mega lesklá.


Ano, vím, není to zrovna klasický letní zářivý odstín, ale nevadí :D



Křiklavý lak Rimmel jsem si v poslední době oblíbila fakt mega moc, i když na mě je to hodně výrazný odstín. Mám ho teď na nehtech skoro pořád. Stačí mi jedna vrstva, schne rychle a relativně dobře drží. Občas ani nepoužívám top coat, protože se snadno odlakovává a opět lehce aplikuje. Musím si tuhle barvičku užít, protože na zimu se mi asi moc líbit nebude :D



Gel na pupínky aktuálně vozím všude s sebou. Není sice zázračný, ale trochu určitě pomáhá. Nanáším ho pod krém a ve velkých vedrech samotný. Navíc v létě jej využijete i na komáří štípance a pokud si ho aplikujete na pár míst na nohy, snížíte šanci, že po vás půjdou klíšťata (ověřeno).



Lehoučký krém od Essence jsem vyhrála a jsem za to ráda. Sama bych si ho ani nevšimla a nenapadlo by mě ho zkoušet. Ale je moc fajn, ideální takhle na léto, kdy nesnesu na pleti nic hutného. Má příjemnou gelovo krémovou konzistenci, v rozumné vrstvě se lehce vstřebává a neucpává mi póry. Nepoužívám ho úplně denně, protože mám načaté i jiné věci, ale mimo domov ho mám u sebe pořád. Voní příjemně svěže. Nejdřív mi v parfemaci něco vadilo, ale pak jsem si uvědomila, že krom okurek v něm jsou i limetky a už se mi vůně líbí. Navíc je bez silikonů.



Jako poslední nemůžu nezmínit krémík Balea, který jsem vám už ukazovala jak na blogu, tak na Instagramu. Je z loňského jara, dokonale voní, obstojně hydratuje a balení je super na cesty. Používám ho na ruce a chodidla, protože ho stačí relativně málo. V nouzi jde i jako balzám na rty (mírně brní, je to zvláštní pocit, ale rty jsou po něm příjemné) nebo na obličej, ale toho se ještě bojím, takže jsem to zatím riskla jen párkrát. Po jedné noci mi neplechu neudělal, ale dlouhodobě by na mě byl asi moc hutný takhle v létě.


A co jste si oblíbily vy za poslední dobu? :)

14 komentářů:

  1. Ty univerzální krémy Balea jsem měla už ve více variantách, nosila jsem je sebou v kabelce a na takové to SOS přemáznutí byly fajn, navíc krásně voněly a jako bonus to úžasný balení:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych neměla tolik krémů, taky bych pátrala po dalších variantách :) Jsou tak dokonale roztomilé, že to úplně vybízí je sbírat :)

      Vymazat
  2. Ten krémík v kalíšku od Baley mám taky moc ráda, zrovna ho používám. O víkendu jsem ho měla s sebou v kabelce na fesťáku a jak nám přišel vhod, po všem tom umývání, antibakteriálních gelech atd. Navíc krásně květinově voní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě ta vůně spíš připomíná bonbony, ale takové odlehčené a svěží :)

      Vymazat
  3. Pekny clanek, zaujal me ten gel na pupinky :-) Jinak at se ti na praxi libi, ja ji mela cely cerven, studuju zdravku :-)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Gel určitě zkus, na Lush není ani drahý :) Máš můj obdiv za zdrávku, když vidím, jak se ty sestry nadřou, všichni by se před nimi měli klanět :)

      Vymazat
  4. úplne súhlasím s rúžom a lakom :) mám ich tiež a sú skvelé :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se shodneme :) U laku uvažuju nad dalšími odstíny. Ne že bych neměla laků dost, ale... :D Vlastně mám ten stejný ještě v růžové a úplně jsem na něj zapomněla :D

      Vymazat
  5. Rtěnka má krásnou barvu, tu určitě nos :) A je super, že se Ti na praxi líbí. Já trávím dny na brigádě a potom si pěkně odpočívám večer u blogů a youtube :) Zítra jdeme s přítelem na Escape game, únikovou hru, tak jsem natěšená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) No lepší by bylo dostávat za to ještě zaplaceno, protože na brigádu už mi nezbývá čas ani energie :D Hru si užij, já bych se tam asi zbláznila, na tohle nemám nervy :D I když jako malá jsem vždycky chtěla být tajná agentka nebo tak něco :D

      Vymazat
  6. Zatiaľ som nič z toho neskúšala ale produkty vyzerajú veľmi zaujímavo:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě něco zkus, byla bych zvědavá na další názor :)

      Vymazat
  7. The color of the lipstick is so lovely, I really like it! You have a wonderful blog, would you like to follow each other?

    OdpovědětVymazat