sobota 7. května 2016

Dvoufázový vlasový sprej od Avonu

Hezké sobotní dopoledne :) Jak si užíváte víkendu? Mě čeká klasicky učení, ale vůbec nejsem schopná se k tomu dokopat a to jsem se měla učit už dva dny :D Ve středu jsem udělala první zkoušku, takže hurá, ale taky to byla ta nejlehčí a už bude jenom hůř :D Zítra jdu pomáhat na maraton (brzo ráno, takže se nevyspím), navíc příští týden mám tři dny naprosto zbytečné praxe, takže další článek bude nejspíš zas až nějak o víkendu.

Dneska bych vám chtěla napsat o dvoufázovém spreji od Avonu. Kdysi jsem měla nějaké dvoufázové spreje od Glisskur a vůbec mi nesedly, zázraky se nekonaly a ještě mi vlasy mastily. Nicméně tento sprej chválila Ája z Beautylife a ta nevypadá jako příznivce katalogové kosmetiky, tak jsem si řekla, že to musí být bomba. Ovšem můj názor je poněkud jiný...



Začnu balením. To je sice plastové, ale přesto na mě působí luxusně a hlavně je praktické. Dávkuje tak akorát a dělá opravdu jemné kapky, takže se do vlasů nanáší pohodlně a rovnoměrně.


Po protřepání se obě složky dobře spojí a neoddělují se hned, takže čas na aplikaci je opravdu dostatečný. Sprej výrazně vanilkově voní a hlavně je z něj cítit poměrně dlouho alkohol. I samotná vanilka je pak hodně silná. Na běžný den mi to nevadí, protože si sprej dávám před odchodem z domu a po cestě trochu vyvětrá, ale nastříkat si ho a pak sedět na jednom místě nebo jít spát, bych asi nedala, protože tolik výrazné vůně nemusím.



Dostáváme se ke složení, které rozhodně moc slavné není. Ve spreji je hodně alkoholu, který, jak už jsem psala, je poměrně výrazně cítit. Dále obsahuje i silikony. Ale najde se tam i kapka toho makadamového, kaméliového, mandlového, hroznového a marulového oleje, jak avizuje výrobce. Jenže fakt docela málo, když půlku tvoří "voda" (spíš alkohol, protože kdyby to byla voda, tak plave logicky olej nahoře).

Z toho plynou i výsledky. Sice vlasy nemastí, jdou po něm hezky rozčesat, jsou lesklé a neelektrizují, ale tím to končí. nějaké hlubší ozdravení se kvůli vysušujícímu alkoholu nekoná, takže bych řekla, že se účinky tak nějak vyrovnají.

Zapomněla jsem napsat, že se nanáší jak na suché, tak na mokré vlasy, já volím suché. A to pouze první den po umytí, protože pak už mám vlasy zplihlé samy o sobě a příčí se mi na ně ještě něco lít. Sprej poměrně rychle ubývá tím, jak není koncentrovaný a dá se nanášet nejen na konečky, jako čisté oleje, ale i do délek. Seženete ho za cenu kolem stovky. Dlouhodobě nevidím na vlasech změnu, protože je mám pár týdnů ostříhané a konečky jsou zatím v pohodě, což by nejspíš byly i bez spreje. Pokud nepoužiju masku nebo kondicionér, sprej už to nezachrání a konečky sušší zůstanou.

Za mě tedy už podruhé ne. Jediné plus je, že nemastí. Jinak vlasům extra péči nedodá a oleje spíš jen kompenzují účinky alkoholu. Radši bych volila kvalitní masku a přírodní olej nebo případně chemický, ale koncentrovaný, který se nanáší jen na konečky a nevysušuje.

To je pro dnešek vše a já se jdu už opravdu učit :D Pokud nemáte žádné povinnosti, běžte ven, je tam fakt nádherně a hlavně vzduch voní tou těžkou jarní vůní, kterou mám tak moc ráda a každý večer se ji snažím nasát do plic aspoň na balkoně :D

Co vy a vlasové spreje? :)

18 komentářů:

  1. Z vlasových sprejů používám sprej na ochranu před teplem, pokud si vlasy chci vyžehlit. Jinak já na tyto spreje moc nejsem, přijde mi, že mi s vlasama nikdy nic neudělaly. Nejradši mám různé oleje, které si dám před použitím v silné vrstvě do vlasů nechám působit klidně celou noc a nebo min. 2 hodiny a pak vidím, že vlasy jsou lesklejší a v lepším stavu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, není nad pořádný olej :) Já naopak nic na ochranu před teplem nepoužívám, fénuju si vlasy párkrát do roka, žehličku nemám a kulmu vytáhnu jednou ročně. Ale jinak ani nevěřím, že by byly nějaké spreje spása :(

      Vymazat
  2. Musím souhlasit, ani pro mé vlasy to není žádná spása. Sice dodá viditelný lesk, ale dodat vlasům něco víc, to prostě nedokáže. Špatný není, ale čekala jsem přece jen něco víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že máme stejný názor :) Jako já bych si ho ani nekoupila, kdyby o něm tak nebásnila Ája, o to větší zklamání.

      Vymazat
  3. jednou jsem měla vlasový olejíček od Avonu, ale pak jsem ho nějak přestala používat a nějak jsem se k tomu nevrátila :D ale ségra je všelijakými vlasovými přípravky posedlá, takže ta by o tom mohla napsat speciální článek :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ty klasické olejíčky od Avonu hrozně vychvalovala kamarádka a jednou se ke mně dostala lahvička od zeleného, abych jí tam něco přelila a voněl krásně :D Ale koupě mě ani moc neláká.

      Vymazat
  4. Cokoli olejoveho na vlasy vubec nepouzivam, rychle se mi masti a uz tak je mam jemne a takove bez objemu, tak si myslim, ze by mi to vubec neprospelo :-) Ja mam ted vlasove tonikum od Weledy, tak jsem na nej zvedava zda neco udela :-)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
  5. Cokoli olejoveho na vlasy vubec nepouzivam, rychle se mi masti a uz tak je mam jemne a takove bez objemu, tak si myslim, ze by mi to vubec neprospelo :-) Ja mam ted vlasove tonikum od Weledy, tak jsem na nej zvedava zda neco udela :-)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám vlasy asi jako ty, jen tedy konce mám naopak sušší, snadno se cuchají a konečky se mi dost třepí, proto na ně něco extra dávat musím, jinak by mi vlasy nikdy nenarostly :( Weleda mě už dlouho láká, musím si konečně taky něco koupit :) A pokud se ti vlasy hodně mastí a přesto bys ráda něco zkusila, tak myslím, že tohle by bylo určitě vhodnější jak klasický olej :) Otázka je, jestli by to nebylo kvůli tomu alkoholu pro vlasy spíš horší...

      Vymazat
  6. Já mám tyhle bezoplachové péče docela ráda, zrovna teď bych nějakou novou potřebovala :D Kdysi jsem měla od Avonu nějaký podobný bezoplachový sprej a byla jsem s ním spokojená, vlasy po něm šly dobře rozčesat a byly krásně lesklé. S tímhle konkrétním ale zkušenost nemám :)

    OdpovědětVymazat
  7. Měla jsem podobný spreje několikrát a ten alkohol mě tam pěkně štve.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, bohužel je snad všude krom přírodních olejů. A ty mi zas umí vlasy zamastit, když si nedám velký pozor.

      Vymazat
  8. Já vlasové spreje vůbec nepoužívám, protože mi přijde, že mi vždy každý zamastí vlasy. Z Avonu jsme kdysi s mamkou hodně objednávaly, ale od té doby, co se tak trochu zajímám o přírodní kosmetiku a vím něco málo, co je špatné, tak z Avonu vůbec neobjednáváme, protože z 90% složení těch výrobků je katastrofa. Každopádně na vlasy jsem si teď hodně oblíbila vlasové tonikum Weleda :)

    Nails | OPI Brisbane Bronze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Avon je takový chemický koktejl :D Ale třeba s maskami na obličej jsem spokojená :)

      Vymazat
  9. Ja by som potrebovala este asi nieco viac vyzivnejsie, neviem preco do tychto veci stale pchaju aj alkohol :O

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No možná kvůli trvanlivosti, ale otázka je, jestli by to nešlo bez alkoholu, když už je to celé chemické a nevím, co by se na tom kazilo :D

      Vymazat
  10. Děkuju :) No já upřímně u žádného podobného produktu nezaznamenala zázrak, ale aspoň jsem neměla vysušující pocit z toho alkoholu a vlasy se méně třepily.

    OdpovědětVymazat