pátek 20. května 2016

10 kosmetických faktů o mně

Ahoj kočky :) Dnes jsem tu s článkem, který je absolutně neplánovaný, ale o to z něj mám sama větší radost :D Díky Veru  mám totiž o čem psát, protože já nic kreativního už delší dobu nenaplánovala. Verunka vymyslela moc pěkný tag a nominovala mě, čímž jí mockrát děkuju :) Já sama nominovat nikoho nebudu, protože chci odpovědi od všech :D Takže prosím, komu se chce, tak šup s deseti fakty do komentářů nebo k vám na blog, moc ráda si to přečtu :)

Jinak se už nevím po kolikáté omlouvám za neaktivitu, tenhle článek měl být zveřejněn už minulý víkend (což o to, napsaný byl, jen jsem nebyla schopná přidat fotky - ano, některé znáte z Instagramu :D). Ale učila jsem se na zkoušku k samotnému rektorovi a byla jsem z toho tak vyplesklá, že mi dokonce extrémně začaly padat vlasy. A nejdivnější na tom všem je to, že hned den po zkoušce se vlasy vrátily skoro do normálu. Mocná příroda :) Zkouška dopadla mnohem lépe, než jsem čekala, ale poučila jsem se, že si nemám dávat před zkouškou praxi, když na učení potřebuji víc jak pět dnů :D Ale zas jsem na sebe hrdá, že jsem se dokázala poprvé v životě učit několik dnů intenzivně deset hodin. Ještě mě čekají dvě zkoušky, ale mám na ně víc času, takže snad budu na blog přispívat častěji :) Konec vykecávání, jdeme na tag :)


1. Ačkoliv mám doma přes 20 laků, jsem hrozně líná si nehty lakovat. Sice se mi nalakované a upravené nehty líbí, ale nesnáším oprýskaný lak a zároveň mě nebaví nehty pořád předělávat. Kdo sleduje můj IG ale ví, že momentálně jedu svou vlastní lakovací výzvu, kdy si nehty lakuju co nejvíce a o fotky se s vámi dělím :) Jinak preferuji kratší nehty, dlouhé drápy se mi nelíbí, nedej bože gelové.


Většina mé sbírky. Chybí zde pár kousků, ale i tak je to na můj vkus až moc velká zásoba :D

2. Sice kosmetiku miluji, ale s dekorativkou si moc nerozumím. Neumím ani klasické kouřovky a nebaví mě s líčením experimentovat.

3. Stejně tak jsem si zakázala kupovat produkty na rty, protože většinou stejně používám jen balzám. Obecně se snažím dekorativku omezovat a stačí mi mít doma základní kousky.

4. Někdy na sebe furt něco patlám a úplně se v tom vyžívám a pak mám někdy období, kdy mi nevadí mít mastné vlasy a obličej jen tak přejet micelárkou, aby se neřeklo (zkoušková krize).


Momentálně zkouším tohle mýdlo a zatím nevím, co si myslet. Obsahuje jen glycerin, bahno a sůl. Jenže jsem čekala, že v něm ty přírodní ingredience nějak poznám a zatím mi přijde, že je tam víc glycerinu jak čehokoliv jiného. Ale na pleti je příjemné, tak uvidím časem :)

5. Neodlíčená jsem šla spát tak 2x v životě a bylo to fakt dávno, aspoň 4 roky. Myslím, že dnes bych už nalíčená ani neusnula a bála bych se následků :D

6. Jako malá jsem musela mít vlasy krátké, ale samozřejmě jsem vždy chtěla dlouhé a mámě to nikdy neodpustím. Dlouhé si pěstuju tak od 9 let, ale vysněné délky se mi ještě nepovedlo dosáhnout. Jen co dodělám nějaké zásoby, zkusím se dát na profi vlasovku z kadeřnictví.

7. Mám doma jediný štětec, a to štětec na pudr, který se dá použít i na tvářenku (ale tu moc nepoužívám).

8. I když nemám nejlepší pleť, líčím se vlastně jen do školy a na důležité akce. Na doma nebo na procházku s kamarádkou nějaké šminky neřeším.

9. Miluji své zásoby pečující kosmetiky a občas se jen tak kochám :D Mám toho sice jen cca tři krabice od bot, ale i tak už mi všelijaké lahvičky zabírají dost místa.


V posledním roce hodně nakupuji Avon. Ne že by to byla nějak kvalitní kosmetika, ale spolužačka mi nosí katalog a to se pak těžko odolává :D Oblíbila jsem si spreje a pleťové masky.

10. Až díky blogu a Spotřebováno jsem se naučila nemít otevřených 10 produktů stejného druhu a tolik kosmetiku nemíchat.


To by tedy bylo vše. Určitě bych vymyslela spoustu dalších faktů a možná někdy udělám pokračování.

Užijte si víkend a pokud máte také zkouškové, přeji pevné nervy :)

28 komentářů:

  1. Jo, bod 5 máme stejný, i kdybych byla sebevíc unavená a nevím co, tak odlíčení musí být, bez toho bych opravdu neusnula a kdyby náhodou ano, tak by mně noční můry, co by to mohlo udělat s mojí pletí budily ještě několik týdnů poté:-D
    A bod 9 taky, zbožňuji své zásoby, často v nich jen tak šmíruju, nebo přerovnávám a organizuji, jo, to mně baví:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vždycky nechápu kamarádku, co se často ani neodlíčí :D Ok, používá jen řasenku, ale i tak bych se bála, že se mi řasy přelámou nebo tak něco :D Myslím, že hrabání v zásobách je obecně rozšířená blogerská zábava :D

      Vymazat
  2. Já myslím, že máš těch laků dost, taková sbírka stačí :). Jsem ráda, že jsi tag udělala :).
    Já jsem zase až díky blogu začala pořádně spotřebovávat, dříve jsem tu kosmetiku měla, podstatně míň, než jí mám teď, ale spíš jsem ji nepoužívala :). Snad před 2 rokama jsem si pořídila svůj první štětec a ten taky může sloužit na tvářenku a pudr, jenže jak jsem tyto produkty nepoužívala, tak mi doma jen ležel. Teď, když jsem se začala více zajímat i o tu dekorativku na pleť jsem si nějaké štětce koupila a hrozně mě to s nima baví, už se nedivím, že někdo do těch štětců investuje hodně peněz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, já dřív taky skoro nic nepoužívala, ale klidně jsem měla načaté 4 šampony :D No já věřím, že bych se taky se štětci sžila a pak by mě to líčení i víc bavilo, ale nějak ten výběr a nákup furt odkládám :D

      Vymazat
  3. Hezky sepsáno. S lakováním to mám podobně, ale naštěstí nemám tolik laků. Nechápu, jak můžeš mít jen pár kousků dekorativky :-))) Já ji miluju, nejvíc rtěnky
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) No já ty laky nashromáždila fakt za dlouhou dobu, pak jsem si dlouho žádný nekoupila a v poslední době už zas občas neodolám :D Ale naštěstí se mi daří držet rozumných odstínů, které využiju. A přijde mi, že mi nalakované nehty rychleji rostou a hlavně se mi tolik neničí. Otázka je, co s nim časem udělá odlakovač... Rtěnky se mi taky líbí, ale zkrátka jsem líná se furt kontrolovat v zrcadle a výrazných odstínů se bojím. Kdybych ale vedla nějaký zajímavý společenský život, určitě bych těm rtěnkám dala víc :D

      Vymazat
  4. Jooo, kochání se kosmetikou, o tom mi povídej :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna dneska jsem se v rámci zkouškové prokrastinace kochala :D

      Vymazat
  5. Pěkný článek, s 7., 8. a 9. jsme na tom podobně :D :)
    PS: u mě na blogu probíhá giveaway, budu ráda, když se zapojíš :) CATAMOUNT Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, zatím se mi totiž zdá, že kdo má blog, má mega sbírku štětců a bez líčení chodí tak maximálně se psem nebo s košem :D

      Vymazat
  6. Takéto články mám neskutočne rada! :D Bod 5 máme spoločný, neodlíčená by som už spať nikdy nešla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že někdy v šestnácti by se to po jedné noci neprojevilo, ale po dvacítce se už hodně bojím :D

      Vymazat
  7. Moc pěkně napsaný tag. Taky mě do něj Veru nominovala, takže fakty nemůžu moc obkecávat,abych se náhodou nerozjela a neprozradila něco, co bude v článku :D
    Ta zásoba tělových sprejů Avon je dokonalá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Těším se až to sepíšeš, tagy mám moc ráda :) Musím se přiznat, že to je jen část zásoby, mám doma skoro všechny vůně :D Ale zrovna ta magnolie byla pro kamarádku. Ale voní nádherně, takže si jí časem taky koupím :)

      Vymazat
  8. Haha, při pár faktech jsem se vážně pobavila dávám odběr, líbíš se mi:-)

    OdpovědětVymazat
  9. ten 10. bod sa musím aj ja naučiť :D
    zaujímavý článok :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se to, už jenom proto, že není tolik místa mít 10 sprcháčů :D Dřív jsem to ještě mohla mít vše načaté a vystavené, dokud toho nebylo tolik :D Navíc když se snažím napsat recenzi, tak je třeba tu věc používat pořádně :D

      Vymazat
  10. Ani mňa príliš nebaví dekoratívna kozmetika, oveľa viac si rozumiem s ošetrujúcou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stejně je to ošetření základ, jinak nepomůže ani sebelepší líčení, že? :)

      Vymazat
  11. Já se taky naštěstí už naučila nemít otevřených deset věcí na jednou, ale postupně všechno dopotřebovávat. Hned mám pocit, že se mi tu kosmetiku daří lépe redukovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se to naopak víc hromadí ve skříni, když to nemám vystavené v koupelně :D

      Vymazat
  12. S tým lakovaním to máme veľmi podobné, asi by som sa tiež mala dať na takú výzvu! :) A posledný bod máme spoločný, odkedy mám blog a píšem o spotrebovaných produktoch, tak sa viac snažím ich spotrebovávať rýchlejšie a nekupovať, keď mám niečoho dosť :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nějakou takovou výzvu zkus, mě to lakování začalo docela bavit :D No aspoň nějakou výhodu to blogování má, trochu to kompenzuje tu obrovskou touhu si koupit všechno, co někdo pochválí :D

      Vymazat
  13. Parkrat jsem to taky udelala, ze jsem sla spat neodlicena a to je proste hruza.. Tu paseku, co to potom udela, to je hnus :(... Momentalne jsem se naucila odlicovat vzdy uz odpoledne, tak to potom nemusim resit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky odličuji hned, co přijdu domů, většinou micelárkou :) A večer pak jen dávám peeling, masku, případně čistící gel.

      Vymazat
  14. Teda, já úplně koukám, jak jsme každá úplně jiná, ač jsme často mužským pohlavím házeni do jednoho pytle (obzvlášť u těch typicky holčičích záležitostí), podle tohoto článku jsem téměř pravý opak tebe :D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já příteli říkám furt, že nemůže pořád brblat ty svoje poznámky typu "no jo, ženská", na skoro každou věc, co udělám :D

      Vymazat