neděle 13. března 2016

Citronová čistící maska Freeman

Hezké nedělní odpoledne :) Jak jsem slíbila, tak také konám, tudíž tu máte recenzi. Tentokrát jsem vybrala masku s mátou a citronem, kterou už mám skoro spotřebovanou, ale úplně jsem o ní zapomněla napsat.


Za obří balení 150 ml dáte něco přes stovku. Maska vážně vydrží hodně dlouho. Osobně ji používám i na dekolt, jinak bych neměla šanci ji spotřebovat. Obalu nemám co vytknout, barevně jej v regálu nepřehlédnete a je i praktický. Maska v tubě nevysychá, lze ji spotřebovat celou a víčko drží, zároveň si na něm ale neurvete nehty.


Konzistence je poměrně tuhá pastovitá, ale já jsem zvyklá všechny masky nanášet na navlhčenou pleť, takže se mi roztírá hezky. Voní po citronu a mátě a vůně se mi líbí. Pro někoho možná bude až moc dezinfekční, ale mně přijde lehká, svěží a chladivá. Na pokožce občas trochu pne, ale není to nic hrozného a určitě nemám pocit, že by mi tahala tváře až za uši. Pomocí houbičky jde snadno dolů.


Maska je určena především na mastnou a problematickou pleť, dokonce jen na T zónu. Hodně jsem se bála, že mi bude pokožku dráždit, když jsem měla problém i s avokádovou, ale nestalo se tak, Občas, když masku nechám déle nebo mám pokožku sušší, tak se nějaké začervenání objeví, ale brzo zmizí. Že by maska zklidňovala, to se mi vážně nezdá. Menší póry jsem taky nezaznamenala. Ale pleť je po ní jemnější, hladší a určitě mám pupínků méně, než kdybych nepoužívala masku žádnou. Pokožka ani není extrémně přesušená, ale samozřejmě se nejedná o masku výživnou ani hydratační, takže pak je fajn se něčím namazat. Ráda ji používám lokálně na doléčení nějakých pupínků, které pěkně stáhne a vysuší. Nanáším ji takhle bodově klidně několikrát denně.


Složení ujde, ale tedy mohlo by být lepší, viz ty parabeny.

Celkově maska špatná není, ale určitě není ani zázračná a podruhé si ji nekoupím. Jak já říkám, lepší něco než nic, ale stále věřím, že existuje funkčnější maska, po které si řeknu, že ta aplikace za to rozhodně stála. Pokud se orientuju dobře v sortimentu Freemana, nezkoušela jsem jen černou verzi, kterou ale zatím ani zkoušet nebudu, protože ani jedna z masek mě nezaujala natolik, abych si kupovala další.

Co vy a masky na obličej? :)

12 komentářů:

  1. Tyjo, o této citronové vůbec nevím, že ji mají. Já mám masky od Freemana ráda, nejraději okurkovou a tu modrou antistresovou :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, okurkovou jsem taky nezkoušela, to je ta slupovací? :) Měla jsem slupovací od Ryoru a ta mi nešla dolů hezky celá, takže mě dost štvala. Modrá mi krásně voněla, ale nezdála se mi nijak extra zázračná, v podstatě mi přišla podobné této. Mám teď zásoby z Avonu, tak jsem zvědavá a pak zas zapátrám u jiných značek :)

      Vymazat
  2. Já mám masky od této značky docela ráda, měla jsem avokádovou a teď mám s černým uhlím, která je pro mě spíš peeling než maska. Nedávno jsem si ale pořídila zelený jíl od značky Saloos a zatím vypadá hodně dobře. Po jeho použití jsem měla docela výrazně eliminované černé tečky a ucpané póry. Tak jsem zvědavá na jeho efekt po dlouhodobějším používání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zelený jíl chci určitě v budoucnu zkusit :) Čtu na něj samou chválu, takže až dodělám zásoby, určitě bude můj :)

      Vymazat
  3. Masky od značky Freeman mě dost lákaly, ale obsah parabenů mě tedy trochu odrazuje. Jinak mám od téhle značky zkušenost jenom s meruňkovým peelingem, který jsem si ale docela oblíbila :)
    Lovely imperfections | Naturalium giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co koukám na složení kosmetiky, tak vážně ty parabeny jsou skoro všude :( Ale zas nejsem schopná přesídlit na něco přírodního. O tom peelingu jsem taky hodně slyšela, asi ho v budoucnu zkusím :)

      Vymazat
  4. Já mám teď v koupelně masky na obličej 3, zatím jsem každou z nich dopotřebovala tak z 1/3 z toho 2 mě baví a vidím, že je po nich pleť lepší a jedna slupovací z Avonu z řady planet spa, tak tu použiju a na pleti nevidím žádný lepší efekt

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím mít načatou vždy jen jednu, jinak nemám šanci ji spotřebovat :D Z Avonu už mám v zásobách jednu a objednanou mám další, tak doufám, že mi budou obě vyhovovat :) Slupovací mě nijak obecně nelákají, ale kdyby byla nějaká fakt vychvalovaná, tak bych do ní asi šla :)

      Vymazat
  5. Popravdě masky na obličej moc nepoužívám, takže si ji kupovat nebudu. Naposledy jsem měla od Garnieru jílovou a nic moc, Balea maska byla zatím nejlepší a vůbec neštípala do očí. Freemana mám celkem ráda, teď používám čisticí krém z mořských řas a solí, za mě nejlepší produkt poslední doby.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se musím přiznat, že v poslední době ty masky taky dost flákám, byly časy, kdy jsem je používala i 3x týdně, teď většinou maximálně jednou. Ale mám teď (nejspíš tím ročním obdobím) špatnou pleť, tak se musím zas začít snažit. Od Baley jsem ještě masku nezkoušela, ale láká mě taková ta hydratační plátýnková. Jen jsem dost lakomá platit za něco jednorázového a mám radši velké balení :D Dík za tip na čistící krém, vůbec jsem nevěděla, že něco takového v sortimentu je, mrknu po něm :)

      Vymazat
  6. Já mám doma ten tělový kakaový krém od Avonu a je vážně super! :) do té vůně jsem se zamilovala okamžitě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho chodím očichávat furt :D Původně jsem myslela, že bude na zimu podle vůně a tak, ale asi tak dlouho čekat nebudu :D Nepřijde mi moc hutný a ta vůně by mi asi ani nevadila v létě :) Mám ale otevřená jiná mazadla, tak třeba na mě do zimy počká :D

      Vymazat