neděle 22. listopadu 2015

Moje aktuální lásky - listopad 2015

Ahoj :) Rozhodla jsem se vám ukázat své aktuální oblíbence, vzhledem k tomu, že se zde podobný článek objevil naposledy v létě. Je jich klasicky jen pár, abych měla co ukazovat zas někdy příště :D


Jak víte, nehty si moc nelakuju. Oprýskaný barevný lak nesnáším a hrozně mě nebaví nehty pořád přelakovávat. Občas se ale překonám a teď na podzim jsem si oblíbila tuhle nádhernou nude barvičku 08 crunchy cake, ve které najdete tóny šedé, hnědé a fialové. Krásně studená, přesto nositelná ke všemu a ne moc výrazná. Až při psaní článku na umělém světle jsem si všimla, že v lahvičce je modrý shimmer, který ale na nehtech nevidím. Na fotkách mám jednu vrstvu, protože mi přijde, že čím více, tím hůře barva drží a taky jsem líná. Při bližším zkoumání je vidět pruhování, ale z dálky je to v pohodě.


Obecně mi laky špatně drží, takže jsem si pořídila top coat od Essence. Měl být peckový a celý stříbrný, ale ten jsem nesehnala, tak mám jenom tento se stříbrným víčkem. Trvanlivost laku prodlužuje, ale nic extra a po pár dnech už vidím první známky opotřebení.


Oříškové máslo Balea používám moc ráda, ale zároveň mě trochu zklamalo. Voní oříškově, ale dost sladce a na první přičichnutí se mi nelíbilo. Teď už se mi líbí, ale je to přesně ten typ vůně. co mě brzo omrzí. Těšila jsem se na hydrataci, která má být údajně dokonalá, lepší než u másel z Body Shopu. Ale zcela upřímně mně se zázračné nezdá. Máslo používám jen na nohy a ruce před spaním, ale nevidím tam nic extra. Ano, je hodně dobré, ale čekala jsem efekt, ze kterého si sednu na zadek.


Po cca roce jsem se vrátila ke kokosovému oleji. Tento jsem dostala od kamarádky k minulým Vánocům. Na vlasy mám momentálně oleje jiné a na obličej ho nepoužívám (kdysi jsem to zkoušela, ale po pár aplikacích jsem se vždy začala loupat a obličejových olejů mám dost), ale na tělo je super. Stačí se po sprše neutírat moc důkladně a pak do pokožky vmasírovat trošku oleje. Nemám ráda mastný film, ale při opatrné aplikaci ho ani necítím a mohu se obléknout relativně rychle. Spotřeba je minimální. A navíc božsky voní, opět jsem se zamilovala do té přírodní kokosové vůně :)


Nakedku jsem si přála hrozně dlouho, ale jsem docela zklamaná. Čekala jsem, že stíny vydrží perfektní i bez báze celý den. Ale omyl, po celém dni už jsou trochu slité do vrásek a záhybů. navíc třpytky mám po celém dni všude možně (ale to je asi moje chyba, protože občas si na víčka sáhnu). Přesto paletku používám skoro pořád, protože lepší a neutrálnější stíny nevedu.


S odstíny jsem naprosto spokojená a měla jsem už na víčku všechny kromě černé. Se stíny lze vykouzlit jemné denní líčení i večerní výraznější. Akorát furt nemám štětce (ten z paletky mi nevyhovuje), tak praktikuji svou klasiku - naplácnout prstem a jít.


Došly mi hned dvě vůně a nějak nevím, jakou si koupit dál, tak jsem začala v hojné míře používat spreje z Avonu, kterých mám velkou sbírku a toto je pouze ta část sbírky, která se hodí na zimu. Sice se musím vonět víckrát za den, ale vyhovuje mi to tak. Orchidej a borůvka je nejvýraznější. Je to sladká vůně, která je sice asi letní, ale mně se líbí i na teď. Cítím ji ze všech nejdéle a nemá příliš alkoholový odér. Švestka a vanilka je za mě nejslabší. Moc cítit není a je celkově nevýrazná. Vanilka a santalové dřevo je vůně sladká, ale ne přehnaně a hřejivá, ne tak výrazná a dlouhotrvající jako borůvka. Alkohol cítím déle, ale jinak je moc fajn :) Jediné co bych vytkla je, že spreje poměrně rychle mizí při pravidelném používání.

Co jste si oblíbily vy? :)

16 komentářů:

  1. Taky jsem si teď oblíbila tělogvý sprej z Avonu, ale PurBlancu, byl myslím za 79 Kč, což je parádní cena :). A roztírá se to máslo hezky? Já už těm Balea krémům nějak nevěřím, jednou jsem si koupila kokosový a přetírala jsem ho ze strany na stranu a ta mrcha se vůbec nechtěla vsáknout :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ten sprej si nevybavím, musím víc prozkoumat příští katalog :) Roztírá se pěkně, ale občas mi dělá takové ty žmolky, jako by se mi hodně loupala kůže. Ale fakt výjimečně. Vsakuje se, ale ne extra rychle a mně většinou dojde brzo trpělivost a na nohy natáhnu ponožky :D Kakaové mi v tomhle přišlo o něco lepší.

      Vymazat
  2. Tělové spreje z Avonu mám moc ráda, zrovna teď používám granátové jablko :) A kokosák mám moc ráda.

    Astor Perfect Stay 24H & Catrice Camouflage Cream

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Granátové jablko je super, akorát nevím, jestli jsem ho spotřebovala nebo se válí kdo ví kde, protože v létě jsem ho ještě určitě měla :D

      Vymazat
  3. UD stíny jsou hodně mastné, bez báze to nebude úplně to pravé. A se štětci to taky bude o něco lepší. ;)
    Jinak se mi moc líbí ten lak! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za radu, po nějaké bázi se poohlížím už dlouho, ale pořád se nemůžu dokopat ke koupi, když stíny nepoužívám úplně denně a mám je většinou jen půl dne. Lak je naprosto boží, v létě ho používala i mamka a to je co říct :D

      Vymazat
  4. Žádný z produktů jsem nezkoušela, ale to oříškové máslo od Baley mě dost láká. Já mám štětce Jessup z ebay za pár korun a jsem s nimi nadmíru spokojená. Sada deseti štětců mě vyšla asi na 300 Kč a obsahuje jak štětce na pleť, tak i na oči :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máslo zkus, za ty peníze to není tak hrozné, kdyby Ti náhodou nevyhovovalo :) Jessup mi nic neříká, děkuju za tip, ta cena je lákavá :)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Tak to je asi kus od kusu :( Ta moje je taková střední, ani prašná, ani příliš máslová.

      Vymazat
  6. Naked 2 mě nechávala vždycky chladnou, líbí se mi víc jednička nebo trojka....ale když teď koukám na ty barvy, tak se mi líbí moc!
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se trojka taky hodně líbí, ale řekla jsem si, že je moc růžová a dvojka je víc neutrální. A u jedničky se mi strašně nelíbí ten obal a i odstíny jsou na mě moc teplé.

      Vymazat
  7. Ten lak z nude rady vypada opravdu skvele, ten musim omrknout :) a kokosak je moc fajn, porad se s nim ted mazu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lak vřele doporučuji, teď mám na nehtech jiný z té řady a je taky fajn :)

      Vymazat
  8. tie telové spreje mám rada na leto :) a kokosový olej topka na všetko :)
    pozývam ťa na môj blog :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za pozvání, kouknu se :) Možná víc než kokosák mi vyhovuje arganový, ale ta cena je šílená, takže ho mám jen na vlasy.

      Vymazat