čtvrtek 5. listopadu 2015

Micelárka od La Roche-Posay

Hezký slunečný den všem mým milým čtenářkám :) Dneska se podíváme na micelárku, kterou už nějakou dobu používám (nějak nemám pojem o čase, takže to tipnu na dva měsíce). Byl to dárek od sestřenky k minulým narozeninám, ale vzhledem k zásobám jsem se k používání dostala až nyní. Přesnou cenu z lékárny nevím, ale co jsem se dívala na internet, je to kolem tří stovek, takže v lékárně bych čekala klidně i čtyři. Není nejlevnější, ale za 400 ml to ujde. Bioderma má o 100 ml více, ale stojí tuším 500 Kč, takže je to zhruba stejné.

Musím se přiznat, že na micelárku jsem se hrozně moc těšila, protože kdysi jsem měla mini balení Biodermy a přišla mi skvělá. Pak jsem měla pár vod, které byly z drogerie a posloužily dobře, ale na Biodermu neměly. Nemám problém obětovat ty peníze, pokud vím, že micelárka splní to, co od ní očekávám. A co že to tedy je? V první řadě perfektní odlíčení. Bylo by fajn, kdyby šla dolů i voděodolná řasenka, ale zas nemůžu chtít nemožné. Jako další ocením příjemný pocit na pleti a fakt, že se mi nebudou tvořit pupínky. Obecně mi micelárky na čištění nestačí a gel nebo peeling nezastoupí, ale v případě nouze nebo na ranní rychlé čištění posloužit musí. Samozřejmost je neštípání v očích. A jak si vedla konkrétně tato od LRP?



Začnu obalem, který se mi hodně líbí. Ačkoliv je z plastu, působí na mě luxusně a profesionálně. je nepřeplácaný, praktický a hodně se mi líbí, že přesně vím, kolik vody zbývá. Vody dávkuje tak akorát.

Výrobce slibuje jemné čištění a odlíčení celého obličeje včetně očí a rtů. Voda je bez parabenů, alkoholu, mýdla i barviv a tudíž vhodná i na citlivou pleť. Navíc má fyziologické pH a je obohacena o termální vodu.

Micelárka velmi jemně svěže voní, což je plus, mám docela ráda jemné vůně, aspoň nemám pocit, že si dávám na obličej jen obyčejnou vodu :D Odličuje vážně dobře. Používám jen korektor, pudr, občas BB, řasenku, tužku a stíny a s tímhle vším si bez problému poradí. Jen na spodní řasy si dávám řasenku voděodolnou a tu tedy moc rozpustit neumí, ale přesto ji nějakým způsobem dolů dá. Sice spíš nechanicky, ale bez nějakého drhnutí. Stačí mi jeden tamponek.


Pleť je po použití jemná, nevysušená, ale zároveň nemám nepříjemný pocit, že mám na obličeji vrstvičku čehosi. Rozhodně nemám tendence obličej oplachovat. Póry mi neucpává, ale ani nemám pleť bez pupínků, takže na tohle vliv nemá.

Za mě je to rozhodně super micelárka a myslím, že se vyplatí do ní investovat, protože skoro neubývá. Už se těším, až se pustím do velkého balení růžové Biodermy a budu moci micelárky porovnat. Samozřejmě bych se nebránila, kdybych našla stejné vlastnosti u levnějších značek, ale to se zatím bohužel nestalo.

Máte zkušenosti s touto micelárkou? Nevybavuji si, že bych o ní četla recenzi, tak jsem zvědavá :)

10 komentářů:

  1. Já jsem o ní psala :-) Taky mi vyhovovala. Akorát jsem s ní měla jeden problém, a to ten, že jsem měla někdy po jejím použití ulepenou pleť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi nikdy neudělala a doufám, že ani neudělá, za tu cenu by mě to naštvalo :D

      Vymazat
  2. mně většinou samotná micelárka nestačí, ale používám je na doodlíčení apořád hledám nějakou, co bude perfektní :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuhle určitě zkus :) Mně na odlíčení stačí, ale na čištění ne :(

      Vymazat
  3. už jsem o ní slyšela ale nějak mě neláká zkusit :) super článek
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  4. Micelárek jsem vyzkoušela už dost, ale tuto zatím ne. Momentálně používám micelárku od Biodermy a Uriage, které mi obě vyhovují. Jenom na Uriage mi vadí její parfemace.. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uriage jsem chtěla taky zkusit, ale ta parfemace mě tedy dost děsí :D Bioderma je klasika, ale sedla mi jen ta růžová. Zelená ani náhodou a měla jsem v mini balení i modrou a ta ušla, ale za ty peníze nestála.

      Vymazat
    2. Já si růžovou kupuji opakovaně, ta je super. Zelenou jsem taky měla a musím s tebou souhlasit, vůbec mi nevyhovovala, naopak mě děsně vysušovala a na pleti mi dělala neplechu.

      Vymazat
    3. To jsem ráda, že v tom nejsem sama. Na ten divný pocit a spoustu pupínků jen tak nezapomenu :D

      Vymazat