pondělí 17. srpna 2015

Micelární voda Hydra Végétal od Yves Rocher

Přeji co nejpříjemnější, i když deštivý den :) Rozhodla jsem se využít světlejší chvilky pomalého internetu a přece jenom pro vás něco sesmolit. Text jsem z větší části už měla napsaný, takže stačilo pořídit pár fotek. Važte si toho, plazila jsem se s mobilem v dešti po zahradě. Ale co bych pro vás neudělala :) Mimochodem padla na mě podzimní nálada. Na bříze, na kterou mám výhled z pokoje, už se objevily první žluté lístky a sychravé počasí to ještě umocňuje. Asi takhle běžně vypadá zářijové počasí. Ale nestěžuji si, to horko už bylo nesnesitelné a déšť byl taky potřeba. Zítra bych už ale ocenila méně vody, abych stihla taky udělat něco na zahradě :D Každopádně zpátky k dnešnímu tématu, a to je micelárka od Yves Rocher.

Z téhle řady jsem si koupila kdysi čistící gel, se kterým jsem byla spokojená, proto jsem nad micelárkou neváhala. Vzala jsem před Vánoci hned dvě, protože jednu jsem chtěla použít jako dárek. Nakonec mi zbyly obě a radost fakt nemám. Proč se dozvíte dál v článku.



Začnu obalem, který se mi vážně hrozně moc líbí :) Je čistý, jednoduchý a elegantní. Úplně ve mně evokuje čistotu a svěžest. Víčko drží pevně, možná až moc ze začátku. Ale nehty jsem si na něm nezlámala, takže v pohodě.  Vůně mi taky vyhovuje, jemná "vodní". Na obličeji cítit není, jen když čichám přímo k lahvičce.

Tím pozitiva končí. Sice jsem vždycky psala, že nejsem cvok do micelárních vod, ale je čas to přehodnotit. Začal se mi líbit koncept, že jednou lahvičkou se odlíčím i vyčistím pleť. Od micelárky tedy požaduji, aby odlíčila i oční makeup, neštípala v očích a zanechala pleť čistou, ale nevysušenou.



Tahle bohužel selhává už v odlíčení. Nevím, jak je to s ostatními řasenkami, ale oranžovou Rimmelku neodlíčí, voděodolnou Loréalku už teprv ne. S BB, pudrem a korektorem si poradí. Jako další minus mě štípe v očích a to já prostě nesnesu. Na odlíčení ji tedy nepoužívám, jen na dočištění nebo ráno.

Na pleti nelepí (většinou, občas malinkou lepivost cítím) ani není nijak nepříjemná, ale zkrátka to není ono. Co se čištění týče, dlouhodobě by mi nestačila žádná micelárka, ale pokud používám chvilku jen ji a žádný gel ani peeling, katastrofa se v případě této vody nekoná.

Složení mi moc vyfotit nešlo, tak jsem vám ho přepsala: aqua, methylpropanediol, butylene glycol, hamamelis virginiana flower water, betaine, PEG-40 glyceryl cocoate, sugar maple extract, phenoxyethanol, agave tequilana leaf extract, sodium coceth sulfate, OLETH-20, allantoin, parfum, caprylyl glycol, sodium benzoate, citric acid, potassium sorbate, tetrasodium edta

Určitě balení dopotřebuji a možná si nechám i to druhé, ale znovu už si vodu rozhodně nekoupím. Cena je bez kuponů kolem 300 Kč, ale i s kuponky, kdy za ni dáte cca 150, mi přijde v poměru cena výkon opravdu drahá.

Mimochodem s fotkami jsem celkem spokojená, takže pokud bude fungovat internet, určitě se ještě nějakých článků dočkáte. Vzala jsem si na chalupu kvůli recenzím komplet sadu péče o nohy značky Balea, sprej na nohy Alverde a voděodolnou řasenku. Nevím, v jakém pořadí recenze budou, ale snad se dočkáte :)

Zkoušely jste tuhle micelárku?

4 komentáře:

  1. Když se na tu micelárku dívám, tak to není ta stejná, co jsem měla já, já jsem myslím neměla na boku tu okurku :D ..
    Ale souhlasím s odlíčením, odlíčila mi jedině řasenku od Avonu, Rimmel a Astor - jen udělala šedé fleky na kůži, které pak nešly sundat, za to moje pleť po ní byla krásná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě to ta stejná je, akorát v jiném obalu. Nemyslím si, že by u YR měli ze stejné řady víc micelárek :) Navíc i vlastnosti docela sedí :D

      Vymazat
  2. Tato voda vypadá vskutku dobře. Pěkný článek.

    OdpovědětVymazat