středa 11. února 2015

Fotokoktejl

Hezké středeční skoro poledne :) V pondělí mi začala škola, ale zatím je to mnohem lepší, než jsem čekala. V pondělí mám jedno cvičení, které je opravdu hodně praktické, ale bude to celkem pohodička. To úterý je opravdu pekelné. Ráno hezky na sedmou na botaniku. Díky bohu ale nacpali dva kruhy do jedné třídy, tak sedíme u mikroskopů ve dvojicích a nic extra se neděje. Dokonce nemusíme dělat ani obávaný herbář. Z ekologie mi větší číst uznali ze studia minulého oboru, takže jen napíšu dva testy a budu mít klid. Za to chemie je opravdová lahůdka. Učí nás pán, který nějak nepochopil, že není naše chyba, že nás je na cvičení tolik. Každou větu končí slovem jasný? nebo rozumíte? Případně nám připomíná, že to myslí opravdu vážně. Ze začátku jsme měli všichni co dělat, abychom nedostali hlasitý záchvat smíchu. Další bonus je, že nehlídá účast a neděláme laborky, tudíž nebudu trávit čas nad protokoly a nemusím tahat do školy plášť. Ale zkouška a průběžné testy budou opravdu dost drsné. Po chemii jsem jela domů, abych se najedla a pak jsem razila na přednášku na FTVS. Tedy jestli udělám zkoušku z fyziologie, bude to zázrak. Paní docentka je sice docela vtipná, ale taky hodně drsná. Domů jsem přijela v 7 totálně vyřízená. Díky bohu dnes mám čas na dospávání a zítra jenom tři přednášky a pak už klid. I když kdo ví, co nám pěkného na přednáškách poví, protože o zkouškách zatím nevíme skoro nic... Začala vám už taky škola?

Po dlouhé době jsem vyhrabala z mobilu i z foťáku pár fotek.

Začnu nejstaršími, z období Vánoc z chalupy. Jak vidíte, nakonec nasněžilo. Sice samozřejmě ne na Štědrý den, ale lepší něco než nic.


O svém příštím životě mám už zcela jasno. Pokud to bude jen trochu možné, budu křeček. Těším se, jak celé dny budu jenom spát a jíst :D


Snažím se konzumovat chia semínka, která jsem dostala od kamarádky na Vánoce. Bohužel pravidelnost pokulhává, ale zas nic se nemá přehánět a občas je lepší než nikdy. Časem určitě napíšu, jak jsem spokojená.


Musela jsem si koupit termálku od Uriage, abych vyzkoušela, jestli k něčemu je nebo je to jen voda ve spreji. Bohužel zatím mě nijak nenadchla.


Brzy bude recenze na populární másla od Astoru, bohužel se mi zatím nedaří fotky.


Jak si nerada lakuji nehty, tak asi budu muset začít. Dostala jsem nějaké opožděné dárky :D Myslím, že tuhle modrou jsem už dokonce kdysi měla. Bohužel se musím trochu opálit, protože na mou mrtvolnou ruku se v zimě nehodí.


Slevy na Astor z DM. Poradíte, jestli musím něco akutně mít? Líbí se mi tvářenka, rtěnky i lesky. Vzoreček makeupu jsem ještě nezkoušela, tak doufám, že odstín bude nějaký normální.



Takhle vypadají moje vlasy na sluníčku. Byla jsem líná fotku otáčet, ale snad to nevadí. Přeliv se už docela vymyl, ale pořád mám vlasy tmavší než svoje přírodní a foťák zkresluje, tak teplý odstín nemají ani na sluníčku.


Můj nejoblíbenější účes na dny, kdy si nestíhám umýt vlasy a jdu někam třeba jen na chvilku. Už se mi docela daří i na druhý pokus, ale pokud hodně spěchám, samozřejmě mi jednotlivé pramínky vypadávají.


Občas zabrousím omrknout mamky kosmetiku. Tentokrát jsem si půjčila vazelínu a použila ji na ruce, nohy, i pod oči. Až ráno mi došlo, z čeho se vazelína vyrábí....


Jídlo nesmí chybět. Nejsem sice fanynka klasického poctivého salátu, ale tento mi poslala babička, když jsem se učila na zkoušky a rodiče ji jeli navštívit. Babička má sice chuťově super salát (bohužel tentokrát tam dala křen, který nesnáším), ale děsí mě, kolik nezdravých věcí v tom je.


Taky jsem vařila sama. Tohle jsou jen těstoviny s nějakou rychlou omáčkou z protlaku a koření.


Menší svačina. Vím, že ochucená verze není dietní, ale chutná mi mnohem víc jak obyč.


Miluji palačinky. Dřív jsem je jedla s marmeládou, ale té jsem se už přejedla, takže dávám přednost skořici a cukru. Ale nepohrdla bych ani tvarohem s ovocem a podobně :D


Během zkouškovho bylo třeba občas vypnout u filmu. Určitě poznáváte Jak vytrhnout velrybě stoličku. Tomáš Holý je prostě dokonalý :) Ale mnohem radši mám druhý díl :)


A co zajímavého jste dělaly v poslední době vy? :)

6 komentářů:

  1. Ty kupony mi taky přišly, asi nevyužiju nic... Jednak nic nepotřebuju a ty slevy mi nepřijdou tak zajímavý. Vzorek budu zkoušet příští týden, tak jsem taky zvědavá ☺☺☺
    Já chci být zase naším psem, ten se má nejlíp ☻
    Swatche másel máš náhodou nafocené pěkně, těším se na recenzi, a stejně tak na článek o chia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě jsou kupony jako výmluva k nákupu. Taky nic nepotřebuju, ale přece to bylo ve slevě, tak jsem to tam nemohla nechat :D Ale je fakt, že i tak mi tolik peněz za lesk přijde moc. Nejspíš si koupím od Maybelline, ten je levnější :D To jsi mě s těmi fotkami namotivovala, abych s tou recenzí pohnula :D

      Vymazat
  2. Pěkné fotky, akorát jsem z nich dostala hlad. :D
    A taky bych klidně byla našimi králíky... zvířata se u nás mají jako v bavlnce. :)
    Vidíš, jdu si na ráno namočit chia semínka! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že už sis něco dobrého dala, já jsem u vytváření článku snědla jahody s tvarohem :D Já si semínka dávám spíš během dne, protože tu sklenici s nimi neřadím do pitného režimu a po další vodě navíc bych ve škole furt lítala na záchod :D

      Vymazat
  3. Mňam, salát s řízečkem bych si dala :D Ta první fotka je kouzelná
    A donut vypadá moc pěkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si nejspíš o víkendu udělám odlehčenou verzi salátu, ovšem s rybou místo obyč řízku :D Jinak dík za pochvalu :)

      Vymazat