úterý 17. února 2015

Avokádová maska od Freemana

Hezké odpoledne :) Na dnešek jsem si připravila recenzi na masku, kterou v poslední době používám (cena kolem 140 Kč, ale často jsou slevy). Mizí rekordní rychlostí, protože jsem se zařekla, že masky nebudu tolik střídat, abych poznala pořádně účinky, a taky abych, obzvlášť takhle velká balení, byla schopná spotřebovat. Jen občas ji proložím slupovací od Ryoru, která se mi zdá sice k ničemu, ale chci ji dodělat.

Vzhledem ke svému rozvrhu používám masku většinou dopoledne. Nejradši bych si ji dávala večer a pak na noc nanesla výživný olej, ale nerada chodím před dalšími lidmi jako strašidlo.

Ráno si jen opláchnu obličej a na ještě vlhkou pleť nanáším masku. Oplachuji pomocí houbičky. Následně dočistím pleť micelárkou a nanáším krém. Buď nějaký lehoučký hydratační, nebo Sébium Global od Biodermy.


Ale teď už k samotné masce. Obal se mi líbí, ostatně jako u všech produktů od Freemana. Zelenou barvu mám ráda a jinak je tuba nepřeplácaná. Tuba je praktická a hygienická. Vzhledem k tomu, že plast je tak akorát měkký, se dá maska dobře vymáčknout.


Maska slibuje hloubkové čištění. To bohužel potvrdit nemohu. Černé tečky jsou dál černé a pupínků mě taky nezbavila. Ale určitě je pleť lepší s ní než bez ní (což ovšem dokáže hodně masek). Přebytečnou mastnotu odstraní. Bohužel opět nic světoborného, matný obličej mám i po masce z medu a skořice. Že by stahovala póry mi nepřijde. Zpevnění pleti nedokážu posoudit, protože si nedokážu představit, co tím chtěl básník říct. Vrásky ještě nemám, takže asi tak.

Zatím by se mohla maska jevit jako neškodná a neutrální, ale bohužel mi hodně dráždí pleť. Samozřejmě ji nenanáším až k očím, ale i tam, kde mi jiné masky nic neudělaly, tahle mi způsobí začervenání, které vydrží docela dost dlouho. Ze začátku mě i pálila, ale už jsem si nejspíš zvykla. Občas si dám masku i na dekolt a tam je tedy extra nepříjemná, mám nutkání se podrbat a i po smytí ten pocit nějakou dobu přetrvává. Naštěstí ale maska nevysušuje. Hydratační samozřejmě není, ale neloupu se po ní. Ovšem nějaké stroupky po pupínkách trochu vysuší, na to je fajn.


Pokud by někoho zajímalo složení....


Co musím ale pochválit, je vůně. Je čistá a neutrální, možná bych v ní při troše fantazie našla i avokádo. Ale šmrncnuté něčím příjemně svěžím a lehkým. Zkrátka aroma, které neomrzí, neurazí, ale ani nenadchne. Vzhledově patří maska do kategorie roztomilých barev, které v případě nutnosti nikoho neznechutí (na rozdíl od nějakých bahenních). Po zaschnutí trochu ztmavne a oplachuje se dobře pomocí houbičky, hůř jen tak vodou pod sprchou.

Celkově s maskou spokojená nejsem. Byla bych schopná přežít podráždění, pokud by ovšem pleť vyčistila do hloubky. Ale takhle je to jen zarudnutí a povrchové zmatnění, což je málo. Ještě mám od Freemana citronovou, tak jsem zvědavá. Zatím mě žádná maska téhle znaky nezaujala.

Zkoušely jste tuhle masku?

9 komentářů:

  1. Tuhle masku jsem nezkoušela, ani žádnou jinou od Freemana, ale četla jsem chválu na tu modrou šmoulovou :) Já si vlastně masky na obličej vůbec nedělám
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta mi sice hezky voněla a ta barva měla styl, ale čištění taky nic moc. Vlastnosti asi jako u týhle, plus trochu míň dráždila.

      Vymazat
  2. Ta citronová je ještě horší :-D Byla jsem po ní rudá jak rajče. Sice výborně vyčistila i zmatnila pleť, ale je hrozně agresivní. Jsem zvědavá, co na ni řekneš. Jinak mi taky Freeman masky nesedí, nechápu, co na nich všichni milujou :-D Nejmenší zlo byla asi ta šmoulí, ta byla příjemná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Umíš fakt potěšit :D Teď se budu bát, že mi po ní sleze kůže :D Ale je fakt, že z principu sedí, že je nejbrutálnější. Citron bych si na obličej taky jen tak nedala :D

      Vymazat
  3. Já jsem naopak s touhle maskou docela spokojená. Dokáže mi krásně vytáhnout černé tečky (samozřejmě ne všechny a ne úplně do hloubky, ale rozdíl je znát) a navíc po ní mám vždy krásně hladkou pleť, ani mě nijak nedráždí :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se máš, mně nejvíc zatím sedí maska od Himalaya Herbals a ta šíleně smrdí :D

      Vymazat
  4. Tuhle masku znám, mám ji doma, používám už hodně dlouho a mám ji na svou mastnou pleť hrozně moc ráda :)

    Monča ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zas tak mastnou pleť nemám, tak možná proto je na mě až moc drsná.

      Vymazat