sobota 3. ledna 2015

Spotřebováno za prosinec

Hezké sobotní odpoledne :) Včera jsem přijela do Prahy, takže už mám konečně normálně funkční internet a mohu splnit některé resty :) V pondělí vám ukážu, co jsem dostala k Vánocům, během týdne uvidíte moje top objevy uplynulého roku a dnes začneme s tradičním Spotřebováno. Sice jsem si říkala, že to shrnu najednou za prosinec i za leden, ale nakonec jsem našla pár dalších obalů a nechci to doma skladovat další měsíc.



Na vlasy jsem zlikvidovala snad poslední balení ryoráckého kondicionéru. Kdysi jsem ho odložila do skříně a pak na něj zapomněla. Naštěstí už ho bylo jenom po dně, takže jsem ho dodělala za chvilku. Jak už jsem psala několikrát, kondicionér mi s vlasy skoro nic nedělá. Dokud jsem měla melíry, nerozmotal je ani trochu. Teď už se občas použít dá, ale stejně moc neuhladí. Další si rozhodně nekoupím a doufám, že na mě zas odněkud nevypadne další balení.

To přeliv Casting Greme Gloss je oproti tomu super. Psala jsem o něm zhruba před měsícem, takže nyní mohu zhodnotit, tak se vymývá. Odstín je opravdu ledový, takže vlasy nemám do zrzava. Ze začátku se trochu vymýval, ale teď už nepozoruji zbarvení vody. I když byl skoro do černa, teď už mám odstín jako na krabičce, což je v podstatě moje barva, ale o trochu studenější a o malinko tmavší.


Fotka samozřejmě zkresluje a taky jsem na vlasech neměla kondicionér ani masku snad 14 dnů, takže je to hrůza :D Ale dneska už se fakt těším, až si dám na vlasy pořádnou dávku balzámu, co mi ještě zbyl z krabičky s přelivem :) Přeliv bych si pořídila klidně zas, což možná i udělám. V zásobě mám ještě dva odstíny a pak se uvidí. Melíry už mám překryté dobře a myslím, že už jen tak vidět nebudou, ale začalo mě bavit experimentovat s odstíny :)


Odličovací tamponky jsou nudná klasika. Moc náročná na ně nejsem, takže pokud na tváři necuckují a nedřou, jsem spokojená. Kupuji je zásadně ve slevě a tyhle bych si klidně pořídila zas.

Ovocný čistící gel patřil mezi ty věci, které vůbec neubývají. Ne že by byl vyloženě špatný. Hezky ovocně voněl a obsahoval drobná peelingová zrníčka. Ale nebylo jich tam moc a záleželo spíš na tlaku při čištění, takže nebyl problém gel používat denně. Nevysušoval ani pleť nedráždil, ale podruhé bych si ho nekoupila. Za tu cenu rozhodně nestál, jinak bych neměla problém si pořídit podobný třeba na chalupu. Nebyl nijak zázračný a nepřišlo mi, že bych pleť měla dokonale čistou.


Tohle je sice nekosmetické, ale neodolala jsem a musím vám o těchto antistresových tabletách něco napsat. Koupila mi je mamka, když jsem šílela z přijímaček. A musím vám sdělit, že antistresové fakt nejsou :D Vypadají jako slisovaná tráva s blátem, smrdí jak kompost s pivem a i tak chutnají. Je to fakt síla, takže tu chuť jsem vnímala i dlouho po spolknutí. Nicméně jsem je teda spolykala, protože jsem člověk šetřivý. Mimochodem za těch 70 Kč jich je tam pár a navíc, pokud si podle doporučeného dávkování fakt vezmete 3 najednou, na dlouho nevystačí.


Jak vidíte, složení není zázračné. To si radši dejte bylinkový čaj, pivovarské kvasnice nebo na dobrou noc půllitr piva...


Z péče o tělo začnu antiperspirantem Dove. Tohle je přesně ten typ produktů, co kupuji ve slevách do zásoby. Tahle verze špatná není, proti pocení mi stačí, protože se moc nepotím. Vůně mi už tolik nesedla. Je totiž taková pudrová a občas mě dusila a ke konci mě už otravovala. Jistě, pořád patří spíš do sekce neutrální, ale variantu Original mám radši.

Sprchový peeling Balea z letní limitky byl kupován kvůli vůni. Ta byla skvělá, krásně sladce pomerančově mandarinková. Zrníčka byla malá, ale bylo jich tam docela dost. Ale já jsem na peelingy docela líná, takže málokdy jsem se poctivě drhla. Bohužel mi tuba praskla nahoře ve sváru a peeling pak tekl všude možně, což bylo mega otravné. Samozřejmě jsem z něj vymáčkla maximum, ale mrzelo mě to. Určitě by mi vydržel dýl, kdyby bylo balení pořádně udělané. Každopádně pokud mi bude vonět nějaká další limitka, určitě do toho půjdu, protože za tu cenu je super, i kdyby měl sloužit jen jako klasický sprcháč :)

Bohužel krém na ruce už chválit nemůžu. Kupovala jsem ho původně před minulými Vánocemi jako dárek pro kamarádku, ale nakonec jsem na něj zapomněla a dala jí něco jiného. Voněl krásně po lesním ovoci. Na rukou aroma ani nebylo moc silné, což je fajn, protože všeho moc škodí, když mám ruce v noci pod nosem. Vsakoval se rychle, ale hydratace byla téměř nulová. Už budu muset být opravdu chytřejší a nebudu kupovat krémy podle vůně :D Krém tedy nedoporučuji, i když je to už stejně fuk, když to byla limitka.


Masku jsem zapomněla vyfotit na společnou fotku, ale to nevadí. Dodělala jsem ji teprv včera (hurá, je pryč). Jsem neskutečně ráda, že je prázdná. Pokud máte totiž hodně něčeho, co je super, je to dobře. Ale pokud máte mega balení něčeho, co vám nesedí, je to očistec. O masce jsem už taky psala, tak jen v krátkosti. Je určena na T zónu suché pleti, ale to se mi nezdá. Já žádná sušenka nejsem, ale stejně mou pleť jen podráždila a nevyčistila. Po použití jsem byla zarudlá, ale pupínky se tvořily vesele dál a černé tečky byly furt černé. Navíc vůně byla přesně ten typ. co začne lézt rychle na nervy. Ještě mám avokádovou a citronovou verzi, tak doufám, že mi sednou líp. Každopádně takhle velké masky používám i na dekolt, abych měla vůbec někdy šanci je dodělat.


A to je za prosinec vše. Není toho moc, na mě je to průměr, ale jsou to samá plná balení a to je hlavní :D Zkouškové bych mohla využít k dodělávání vzorečků, protože kdyby mi nesedly, aspoň mě nikdo neuvidí :D Sice to nerada míchám, ale mám tu fakt dost vzorečků a krémů, které jsou už na dně, tak uvidím.

A jak se dařilo spotřebovávat vám? :)

12 komentářů:

  1. Ty tablety teda musely být hnusný :D Mě mamka zase jednou koupil nějakej čas na inteligenci :D, nevím, jestli pomáhal, ale zkoušky dopadaly úspěšně. Já mám teď antiperspirant od Dove original a to je úplně krásná svěží vůně
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, nejlepší vůně :) Až bude nějaká sleva, koupím zásoby :) Je to snad jediný antiperspirant, co mi nezačal lézt na nervy :D

      Vymazat
  2. :-D Já mám doplněk stravy s kozlíkem lékařským na lepší spaní a musím potvrdit, že ta chuť je vážně hnusná, a vrací se do krku ještě dlouho po spolknutí tabletky. Ale na usínání jsou dobrý, to zas jo... Gel od Garnieru - mám stejný názor. Pěkně voní, ale účinek žádný zázrak. No a já a Freeman masky, to asi nemusím ani komentovat :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letím pro kozlík, lepší spaní by se mi hodilo, protože se každý večer hodinu dívám do stropu, než usnu :D

      Vymazat
    2. Vyzkoušej, já ho kupovala normálně v DM. Hlavně ten spánek je takový kvalitnější. Já se dřív vzbudila třeba po 3 hodinách spánku a pak jsem do rána koukala do stropu, a spát se mi chtělo, když jsem měla vstávat. Co to beru, tak tyhle problémy vůbec nemám.

      Vymazat
    3. Já spíš nemůžu usnout, když se pořád učím :D Pak mám plnou hlavu toho, co umím nebo neumím a nejsem "zdravě" unavená z pohybu. Už jsem uvažovala nad tím doplňkem, na který je teď reklama, tuším, že Magne něco... Ale DM se mi jeví jako levnější alternativa :D

      Vymazat
  3. Od Dove mám granátové jablko a je super :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem měla někdy na jaře a ze začátku mi vonělo, ale pak mě omrzelo :(

      Vymazat
  4. Peeling od Garnieru jsem měla a byla jsem s ním spokojená, sice znám lepší, ale milovala jsem tu jeho krásnou svěží ovocnou vůni. Krémy na ruce od balea zásadně nekupuji, protože jsou to naprostí propadáci a již 3x jsem se spálila. Pěkný článek :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voní fakt pěkně, to je pravda, i sestřenka mi ho kradla a očichávala ho :D Já jiný krém Balea snad ani neměla, ale už vím, že další ani mít nebudu :D Teď jsem si zas vzpomněla, že jsem četla super recenze na Ziaju, tak se podívám do obchůdku a něco vyberu :)

      Vymazat
  5. Tie odličovacie tampóny sú náhodou jedny z najlepších, aké existujú. Ja už iné nepoužívam, skúšala som Bel, Bella aj Tesco a napokon som natrafila na tieto a už som pri nich ostala. Neoddeľujú sa, sú jemné a dobre sa na nich drží produkt, nie ako Bel, z ktorých mi vždy všetko vytečie na ruku.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já koupím většinou to, co je zrovna ve slevě. Zatím mi nevyhovovaly jen jedny a ty jsem koupila v Bille, značka se jmenovala snad My nebo tak nějak. Ale mám je na chalupě, takže je nepoužívám často a to se dá vydržet :)

      Vymazat