úterý 13. ledna 2015

První odměna za zkoušku: Kulma Remington CI 9532

Ahoj :) Jak si užíváte po dlouhé době slunečný den? Já sedím nad matikou a absolutně se nechytám, takže zkouška bude hodně zajímavá :D Každopádně jsem se rozhodla udělat si pauzu a napsat vám pár řádků o kulmě, kterou jsem si včera přinesla domů. Objednávala jsem na mall.cz a při osobním odběru mě vyšla na 830 Kč. Mimochodem před Vánoci byla o stovku levnější, ale nějak mě nenapadlo, že by místo slev zdražili. Tohle jsou jen první dojmy a rozhodně to neberte jako recenzi.


Ke krabici nemám co dodat. Nevypadá špatně, ale zrovna tohle je věc, na které mi fakt nezáleží. Zajímavější je obsah.


Balení obsahuje překvapivě kulmu s kabelem :D Obal na kulmu (do kterého se ale nevejde kabel, což se mi zdá nepraktické) a ochrannou rukavici. To je naopak velmi praktická věc, jinak bych už měla při svojí šikovnosti popálené obě ruce. Samotná kulma se mi líbí, ale víc to budu rozpitvávat až v recenzi.

Kulmu jsem chtěla hlavně na zvláštní příležitosti jako jsou plesy, takže jsem vybírala spíš podle toho, co na mě vychrlil google. Bohužel většina kulm má malý průměr nebo jsou kónické, takže zas tak velký výběr nakonec nebyl. Na tuhle jsem četla i vcelku pozitivní recenze, takže nebylo co řešit.

Včera jsem neměla nějak náladu a pokusy, ale dneska jsem se k vyzkoušení už konečně dokopala.
Představovala jsem si vlasy jako má slečna v tomto videu. Ale byla jsem opravdu naivní :D Samozřejmě jsem vůbec netušila, jak na to. Nakonec jsem si vrchní půlku vlasů sepla skřipcem a s natáčením začala odspodu. Neměla jsem páru, na jakou teplotu kulmu nastavit, takže po pár pokusech jsem nastavila 200. Výsledek už posuďte sami podle fotek. Upřímně jsem tak nějak čekala víc, ale doufám, že ještě stihnu vlnění nacvičit. Ples mě čeká příští pátek, tak mám co dělat :D Na rozdíl od slečny ve videu jsem nepoužila žádný vlnící přípravek ani sponky.

Kdyby se vám zdálo, že jsem oblečená až moc sexy, tak je to domácí triko po mamce :D


Pravá strana se mi nakonec docela povedla, ale musela jsem čekat skoro půl minuty, než se prameny navlnily.


Vzadu už je to horší, ale snad to nějak dokážu nacvičit. Měli by do krabice přibalit ještě jedny ruce a druhý pár očí :D


Tady už jsem vlny trochu prohrábla prsty.


Měla jsem dva dny nemyté vlasy, takže v mém případě už mastnější. Navíc mi elektrizovaly už před kulmováním, takže i výsledek je rozlítaný. Další pokus udělám na umytých vlasech a uvidím. Tak jako tak na ples bych nemohla jít s mastnou hlavou.

Asi použiju i tu sponkovou metodu, aspoň by se mi už navlněné vlasy nepletly do rovných. Bohužel se obávám, že na mega vlny mám krátké, jemné a řídké vlasy :D Teď jsem si napatlala do délek ještě Mythic Oil, protože mě to elektrizování štvalo a vlny pořád částečně drží.

Rozhodně budu fotit i další pokusy :)

Kulmujete si vlasy? Máte rady pro začátečníka? :)

14 komentářů:

  1. Já mám žehličku, která je i přímo určená na vlny,a když jsem se o vlny někdy pokoušela, tak mi to moc nešlo :D Ty to máš ale hezký ty vlny, to dopiluješ do plesu :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S žehličkou bych to nezvládla už vůbec :D A ani bych to nezkoušela po tom, co mi dělala kadeřnice vlny na maturák a od té doby mám narovnané vlasy :D Jinak dík za pochvalu, zkusím to ještě tak 3x a uvidím :) Docela mě zaujala taková ta kulma, jak sama vcucne pramen a navlní ho, ale to se mi zdálo až moc drahé.

      Vymazat
  2. Já na Vánoce dostala tu samou :-) teď mám ale ještě docela krátké vlasy (takové mikádo těsně pod ramena), takže vlny moc nevyniknou... musí počkat, až mi trochu porostou vlasy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně by délka snad i stačila, ale jak to mám sestříhané, tak taky žádný zázrak :( Spíš bych potřebovala clip in vlasy na zahuštění :D

      Vymazat
  3. Já mám designově stejnou, asi ze stejné řady, akorát se zúžuje do špičata :). Jsem moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu jsem koukala taky, ale vyhrála tahle široká :)

      Vymazat
  4. Ty vlny vypadají velmi přirozeně a to se mi líbí. S mojí kulmou jdou jasně vidět přechody a celkově se mi ten efekt na mě moc nelíbí, to už raději používám natáčky :D :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, natáčky mě nenapadly :D Ale určitě doma nějaké máme ještě z dob, kdy se mamka snažila ze svých hřebíků udělat vlny :D

      Vymazat
  5. tahle kulma dělá krásné vlny, už jsem jí obdivovala i na jiném blogu a asi si jí připíšu do wishlistu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě připiš :) I když jsem hodně nešikovná, tak to není zlé a myslím, že s trochou tréninku udělá super efekt :)

      Vymazat
  6. Vypadá to hezky přirozeně a určitě to ještě dopiluješ ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Doufám, když už jsem si tu kulmu pořídila hlavně na ten ples :D

      Vymazat
  7. Mně se výsledek moc líbí, jsi zbytečně kritická :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Včera jsem dělala vlny kamarádce a dopadlo to mnohem lépe, takže nejsem úplně neschopná :D

      Vymazat