sobota 9. června 2018

První měsíc bez HA

Ahoj :)

Vím, že tu dlouho bylo mrtvo, ale zaměstnávala mě hodně škola. Ještě mě čekají dvě zkoušky, ale momentálně si dávám pár dnů volna :) Spotřebováno bude taky brzo, ale ještě jsem se nedokopala k nafocení obalů :D A pak tu mám pár produktů, které se mi válí doma už strašně dlouho a chci se jich zbavit, ale ještě jsem se nedostala k sepsání recenzí. Nicméně dneska tu mám zase článek ze života, jehož první část jste si už na blogu mohly přečíst. Měl podle statistik celkem úspěch, tak doufám, že druhá část nebude propadák :D I když samozřejmě je to prostě osobní a ženské téma...

Prvních pár dnů po vysazení mi nebylo úplně dobře. Měla jsem bolesti v podbřišku, i když nijak hrozné ani omezující v běžném životě. Nicméně otrava to byla. A do toho se mi trochu zvedal žaludek a občas mi bylo mírně na omdlení. Nijak mě to nepřekvapilo, protože jsem to tak měla, když jsem prášky brát začínala a bolesti v podbřišku a pocit na zvracení jsem měla každý měsíc první den menstruace. Naštěstí tyto obtíže do týdne zmizely.

Menstruaci jsem dostala na den přesně, jako když jsem prášky brala, což mě hodně překvapilo. Upřímně jsem ale doufala, že to tak bude, protože mi to jedna z vás psala pod minulý článek o HA, že to tak měla. Jediný rozdíl oproti době s hormony byl, že jsem měla bolesti v podbřišku den před i první dva dny menstruace a byly silnější. Chvíli jsem dokonce trpěla jak zvíře a v křeči se bála pohnout skoro 10 minut. Dřív s prášky jsem do poslední chvíle ani fyzicky nepoznala, že se něco děje. Mdlo mi nebylo, ale na zvracení bohužel jo. Naštěstí ve stejné míře jako dřív. Nejvíc mi ale vadí, že menstruace byla první tři dny silnější. Dočetla jsem se, že podle odborníků velmi silná menstruace znamená měnit hygienické potřeby jednou za dvě hodiny a častěji. Až takhle na tom tedy nejsem, ale dřív jsem měla menstruaci slabou dost, takže tahle, možná i norma, je pro mě změna. Trvala stejně dlouho, jako s HA.

Co se týče pleti, musím to zaklepat, ale žádné hrůzy se zatím nedějí. Nemám pleť dokonalou, ale to jsem neměla ani s HA. Spíš jak je teď zkouškové, tak na sebe docela kašlu a občas prostě usnu, aniž bych si obličej pořádně vyčistila. Plus samozřejmě působí stres. Nejvíc nedokonalostí mám na hraně čelisti, takže v tom taky žádná změna. Jen mám víc pupínků v dekoltu, kde se mi i déle hojí a zanechávají mi výrazné pigmentové skvrny. Začala jsem několikrát týdně běhat, takže se víc zpotím a myslím, že velkou vinu na tom nese hlavně tohle.

Psychicky se cítím líp. Hlavní změnu vidím v tom, že jsem neměla vůbec chuť na sladké. A to je co říct, protože na cukru jsem byla dost závislá a ve zkouškovém jsem na něm v podstatě žila. Chuť se dostavila až pár dnů před menstruací. Ale jak jsem před tím sladké dlouho neměla, dala jsem si kousek čokolády a bylo mi dost těžko a rychle mě tyhle chutě zase přešly. Dřív jsem taky byla dost náladová a protivná celý měsíc, teď jen dva dny před menstruací.

Konečně jsem začala i více brát chlorellu. Válela se mi doma už hrozně dlouho, ale prostě jsem si na ni většinou nevzpomněla. Teď ji mám u postele a beru si ji večer místo HA. Ne úplně denně, ale snažím se. V zázrak nedoufám, ale aspoň pocitově si myslím, že pro tělo dělám něco dobrého na podporu očisty od hormonů.

Celkově zatím vysazení vůbec nelituju a jsem zvědavá, jak se tělo bude chovat po úplném očištění od umělých hormonů. Protože je mi tak nějak divné, že i bez nich by menstruace byla na den přesná...

To by bylo vše z prvního měsíce a určitě ještě články na tohle téma budou až zaznamenám nějaké další změny :)

Hezký letní víkend a brzo se "uvidíme" u prázdných obalů :)

4 komentáře:

  1. Ahojky Jani, mám teď za sebou taky měsíc bez HA a já vím, že už ji nechci brát nikdy. Jsem ráda, že jsem to hned po vysazení dostala, protože spousta holek na tu menstruaci čeká. Byla rozhodně silnější a i bolesti byly výraznější. Ale já si to užívala, protože jsem se aspoň fakt cítila jako žena. Psychicky jsem na tom líp hlavně z toho důvodu, že do sebe denně nic necpu. Já jsem měla vždycky hezkou pleť, teď po vysazení se mi akorát začala více mastit, pořád se hodně lesknu :). No a akorát teda chuť na ... je mnohonásobně vyšší :D antikoncepce to úplně potlačovala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak musíme jenom doufat, že to budem mít i nadále pravidelně, protože něco mi říká, že se to fakt změní a zatím to tělo ještě nefunguje úplně "samostatně" :D Já si to neužívala, protože občas ta bolest byla fakt hrozná. U mě ta vyšší chuť byla po vysazení tak 2 týdny a teď už je zas všechno v normálu :D

      Vymazat
  2. Já HA neberu už skoro 12 let. A jsem jejím odpůrcem. Snad se ti bez ní bude dařit lépe. Je to vážně svinstvo....

    Pokud máš chuť, u mně na blogu právě běží soutěž s Dermacolem, tak se neváhej zúčastnit.

    Měj se krásně!
    papa ByGabra

    http://www.bygabra.cz/2018/06/opojne-vune-dalek-soutez-dermacol.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po druhém měsíci bez ní mohu zatím konstatovat, že žádné převratné změny jsem nezaznamenala. Ale cítím, že tělo se toho vlivu HA ještě úplně nezbavilo, tak jsem zvědavá, co bude dál. Děkuji za milý komentář a hezký den :)

      Vymazat