sobota 10. června 2017

Šampon a sprej na objem od Yves Rocher

Ahoj :) Ještě stále tu mám nějaké resty, takže dnes to bude o vlasové řadě, z níž se šampon už objevil ve spotřebovancích. Kolem vlasovky Yves Rocher jsem dlouho chodila, ale nebyla si schopná nic pořídit. Až na podzim jsem tohle duo dostala od sestřenky.

Omlouvám se, článek je psán v přítomném čase, ačkoliv šampon už je pryč poměrně dlouho. Text jsem měla totiž rozepsaný už delší dobu a myslím, že není úplně třeba to přepisovat :D



Oba produkty mají společné obaly a vůni. Obaly se mi líbí, jsou praktické a nepřeplácané. Jen u šamponu drží uzávěr až moc pevně, takže musím mít šampon neustále trochu pootevřený, abych si nezlámala nehty. Vůně by pro někoho nemusela být úplně vábná. Je opravdu rostlinná a nemá nic společného se sladkými navoněnými produkty z drogerie nebo od kadeřnice. Mně se ale líbí hodně, protože je to změna a jen tak mě neomrzí. Ve vlasech už tolik intenzivní není a lehký nádech cítím jen pár hodin. Kondicionér používám jiný a ten tu rostlinnou vůni přebije. Další plus produktů je relativně přírodní složení. Ale zas taková sláva to není, YR se dle mě jen prezentuje přírodně, nějaká ta chemie v jejich produktech je. I když jak si můžete všimnout na fotce, vlasová kosmetika patří u YR k tomu méně chemickému.




A teď už k samotnému šamponu. Je průhledný, gelový a středně hutný (třeba taková Balea je určitě tekutější). Pění pěkně, takže ho stačí malinko, ale paradoxně mi přijde, že docela rychle ubývá. Sice šamponuji teď vlasy 2x, ale stejně se mi zdá, že jiné šampony mi vydržely déle. Možná mám jen tendence zbytečné plýtvat, nevím. Každopádně vlasy umyje pěkně a jsou pak nadýchané. Nemůžu říct, že by byl objem nějak ohromující, ale rozhodně je efekt hezký. Vlasy se mi mastí standardně rychle, obden už musím mýt. Celkově bych šampon zhodnotila jako moc fajn, jeden z nejlepších, co jsem zkusila.



Ze spreje naopak nejsem nadšená vůbec. Celkově tyhle spreje nemusím, i když jsem měla zatím jen spíš bezoplachové balzámy. Tento jsem zkoušela jen párkrát a půjde časem o dům dál, až mi dojde trpělivost. Překvapivě z něj necítím alkohol, takže aroma je stejně rostlinné jako u šamponu. I když jsem ho aplikovala do vlasů rozčesaných, hodně je zamokřil a následně slepil. Dalo se sice sprej aplikovat, pak vlasy pomocí prstů nadzvednout, ale stejně byly už slepené a následné rozčesání nepomohlo. Navíc tento objem vydržel tak pět minut. Za mě zbytečnost, větší objem rozhodně dodá suchý šampon.


Za sebe tedy sprej nedoporučuji vůbec, šampon je příjemný. Nečekejte zázrak, ale pokud hledáte šampon s relativně fajn složením, porozhlédněte se u YR. Sama mám teď zálusk na řadu na poškozené vlasy, tuším. Zaujala mě v letáčku :D Mám teď vlasy poměrně zničené, protože jsem se o ně nestarala. Masky jsem strašně flákala a používala jsem spíš jen kondicionéry, které vám nejpozději v nějakých spotřebovancích ukážu. Netvrdím, že by vlasům nějak uškodily právě balzámy, ale jsem přesvědčená, že jejich úkolem je, aby šly vlasy lépe rozčesat, extra péči ale nedodají.

Co vaše zkušenosti s vlasovou kosmetikou YR?

6 komentářů:

  1. Musím se přiznat, že i když do YR chodím často a někdy tam nechávám nemalé částky, tak vlasovou kosmetiku probádanou moc nemám, pokud nepočítám jejich malinový ocet, který je skvělý. Po tom šamponu se podívám:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hurá, malinový ocet jsem si koupila včera, tak jsem ráda, že je super, dlouho jsem o něm nečetla. Poprvé před několika lety u Mii chválu a pak jinde nic moc hodnocení. Koupila jsem si i další šampon a dostala jsem slevovou knížku, takže asi zkusím víc šamponů :) U YR mě zklamala micelárka, ta neodlíčila nic. Krémy mi nesedí, co jsem měla vzorky, byly tam silikony. A z dekorativky mám jen něco na rty a to je fajn :)

      Vymazat
  2. Přesně tenhle šampon jsem měla a nevyhovoval mi, rychleji se mi po něm mastily vlasy. Teď mám v zásobě jejich kopřivový šampon, tak jsem zvědavá jaký bude. Yves Rocher a ty jejich akce mě nenechávají vůbec klidnou, většinou tam musím každý měsíc zajít aspoň pro něco, využít akci a dostat dárek k nákupu, to na mě platí :D Tenhle měsíc jsem neodolala dárku v podobě kosmetické taštičky, která je vážně super. Navíc jsem ještě dostala letní šekovou knížku, takže se bojím, že v létě tam udělám poměrně velké nákupy vzhledem k tomu, jak jsou ty akce výhodné. Ale je zase super, že ta kosmetika vypadá dobře, takže ji často dávám blízkým i jako dárečky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, že Ti šampon neseděl :( Snad bude ten kopřivák lepší. Já si právě dneska na zkoušku umyla vlasy řadou na poškozené vlasy a zatím ok, ale ještě je nemám úplně uschlé, tak se uvidí ráno. Musím se pochválit, že slevám odolávám, protože mě toho u téhle značky zas moc neuchvátilo :D Ale tentokrát mám tu taštičku i slevovou knížku. Koupím si sprcháče a šampony. Sprcháčů mám tak na rok, ale přesně, při nejhorším je rozdám jako dárky :D

      Vymazat
  3. Mám doma....ale ještě jsem nezkoušela...tak se těším až teď prubnu :).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že alespoň šampon Ti bude taky vyhovovat :)

      Vymazat