neděle 19. března 2017

Ples, přípravy a vše kolem

Hezkou neděli vám všem :)

Jak jste si užily víkend? Já klasicky studijně (jsem z toho už opravdu vyřízená, ani den volna). Ale v pátek jsem byla na plese svého gymplu. Je to neuvěřitelné, že jsou to už čtyři roky, co jsem v Lucerně měla já svůj maturitní ples :D Už si na něj moc nevzpomínám. Ne že bych pila, ale pár dnů před tím mě skolila nějaká nemoc a já ještě do poslední chvíle uvažovala, že bych ani nešla. Nakonec jsem to nějak přežila, ale ani ve vzpomínkách z toho nejsem úplně odvařená. Myslím, že jsme měli pěkný nástup. V havajském stylu a v plavkových podprsenkách :D Bohužel/bohudík není z těch pár minut slávy video :D Jinak jsem si ples moc neužila, když mi nebylo dobře a afterparty byla hrůza. Byl to nějaký děsně temný klub na střeše Kotvy (dnes už je tam něco jiného), kde jsme pořádně neviděli ani lidi od našeho stolu :D Vlastně mě vždycky mrzelo, že jako velký gympl jsme měli maturák všichni pohromadě, tedy 5 tříd maturantů a k tomu imatrikulace prváků. Hrozně se mi líbil sestřenky ples na malém městě, kdy měli celý kulturák jen pro sebe a opravdu si vše sami zařizovali. Ale dobře, konec vzpomínek a zpátky do současnosti :D



Minulý rok jsem na plese nebyla, tak jsem se po těch dvou letech i těšila, ačkoliv pokaždé mě akorát bolely nohy a moc jsem se nebavila :D Šla jsem se třemi kamarádkami a povedlo se nám dokonce chytit volný stůl u zábradlí, takže výhled perfektní. Předtančení bylo v podstatě jako vždycky, ať koukám jakkoliv pořádně, vždycky mi to až na hudbu přišlo na jedno brdo :D Okoukla jsem samozřejmě i šaty. Bohužel některé slečny si pořád ještě myslí, že upnuté šaty pod zadek se hodí na ples. U maturantek už nefrčí dortové šaty, těch bylo už opravdu minimum. Jen některé měly šaty krátké, což mi přišlo jako jako velká škoda (kdy jindy si ty dlouhé šaty vzít než právě na vlastní maturitní ples) a jedna dokonce overal. Co mi ale způsobilo šok, to bylo půlnoční překvapení. Za nás to byla jen skupinka třeba 20 lidí posbíraných ze všech tříd, tentokrát měla každá třída svoje. První třída ok, ale pak přišla hrůza. Že to nikomu tematicky nedávalo smysl bych přežila, ale že se všichni svlíkali, ukazovali zadky a tak, to už bylo moc. Jedna nepříliš vychrtlá slečna tam předváděla různé kreace v krátké sukni, říkala jsem si ok, odvaha a smysl pro humor. Ale když se pak svlékla do jakéhosi trikotu, kde v tangách měla venku celý zadek, to už bylo nejen na mě moc. A v podobném duchu se neslo vystoupení i dalších tříd. Chudáci prarodiče a rodiče. A nebyla jsem sama, kdo byl doslova znechucen, všichni kolem mě to komentovali stejně. Bohužel jsem nenašla ještě video, ale třeba na Youtube časem bude, tak dodám.

Ještě musím dodat, že na plese nebyl vůbec žádný vzduch a bylo dost vedro, takže jsem chvilku myslela, že omdlím (vážně, co všichni mají na té Lurcerně? mně to přijde jako nejhorší plesový barák v Praze :D). Ale pozor, líčení se mi nerozteklo :D

Už se ale přesuneme k mým přípravám :)
Moc tyhle věci neřeším, že bych si kupovala nové šaty a řešila měsíc předem, jak se obleču :D Moje jediná příprava spočívá v tom, že 14 dnů před plesem končím s pleťovými experimenty a dávám si pozor i na jídlo (sladké, kořeněné), aby se pleť nezačala bouřit. Ráno jsem si udělala pleťovou masku a to byla celá moje příprava :D

Musím se pochválit, asi poprvé jsem se začala chystat včas, takže jsem stihla i focení :D

Začala jsem u nehtů. Nanesla jsem jen jednu vrstvu laku, protože dvě by už déle schly a přece jen nebylo tolik času. Tenhle lak Essence 15 red i am mám hodně ráda, takže jsem nevybírala moc dlouho. Navíc moje další červené už jsou do teplejšího tónu. Výdrž nic moc, Fotku jsem fotila v sobotu ráno a nedokonalosti už jsou vidět.



Následovaly vlasy, které mi zabraly asi 40 minut. Moc to s kulmou neumím, mám ji tak dva roky a použila jsem ji 5x. Vlny mi nikdy nedržely, až letos v lednu jsem je měla na hlavě asi tři dny, než jsem se překonala a vlasy si umyla. Tentokrát to bohužel tak slavné nebylo. Sice tenkrát jsem si taky myla vlasy v ten den ráno, ale měla jsem jiné přípravky. I když to není ideální, použila jsem nejvyšší teplotu a prameny nechala na kulmě skoro 30 s.



Velký skřipec je ideální na přichycení pramenů, se kterými zrovna nepracuji a tyhle sponky z tržnice jsou super, protože jdou snadno otvírat i zavírat, nepoškodíte si nehty a zvládnete se tak připravit samy. Ihned po sundání loken z kulmy je připevním sponkou, aby vychladly stočené.


Lak na vlasy Nivea mi koupila mamka a právě na tom lednovém plesu obstál skvěle. Lakuji ještě vlasy ve sponkách a následně těsně před odchodem, když sponky sundám a vlasy pročešu prsty, pořádně celý účes zafixuji. Akorát jsem asi dala laku málo, protože to moc nedrželo. Lak jde dobře vyčesat a ačkoliv bych tu vůni nemusela čuchat furt, není to nic hrozného :D


Na líčení expertka nejsem, tak jsem nefotila žádné detaily, jen vám ukážu produkty, co jsem použila. Na pleť jsem nanesla prsty Maybelline BB krém, který ale už poletí do koše, protože ho mám dlouho a už není v ideálním stavu. Následoval korektor Maybelline v odstínu 02 Natural a pudr Rimmel 003 Peach glow. Oboje bych asi snesla ve světlejším odstínu, ale na pleti to vypadá dobře.


Na oči jsem moc možností neměla. Mám pár stínů z drogerie, ale vůbec je nepoužívám a sahám vždy po Naked 2. Moc se nemaluji, takže mi tahle paletka stačí a vyhovují mi hnědé odstíny. Tužku jsem zvolila v odstínu 20 Lucky lead od Essence, na spodní řasy řasenku Volume Million Lashes od Loreal ve voděodolné verzi a na horní řasy Luxe od Avonu.


No nejsou ty barvy krásné? :)


Na celé víčko si dávám snad na všechny večerní akce Snakebite, blendím odstínem Foxy, Bootycall mám jako rozjasňovač do vnitřního koutku i pod obočí a ačkoliv to neumím, pokusila jsem se dát do vnějšího koutku Busted, což ve výsledku stejně nebylo poznat :D Škoda, že fotka nezachycuje krásné odlesky, protože Snakebite je naprosto dokonale nazlátlý. Tužka vypadá černá, ale je trochu jiná, možná hodně tmavě hnědá nebo šedá. Zkrátka vedle černé není tak tvrdá.


Na obočí používám i na běžné dny gel od Essence v odstínu 02 Brown. Tvářenky skoro nenosím, protože jsem často červená i normálně (stačí, když je mi jen teplo v autobuse), takže mám jen dvě. Ani jedna nemá moc super výdrž, ale líbí se mi ten odstín po smíchání. Rtěnku z řady Kate mám už hodně dlouho, ale moc výrazné rty nenosím, takže stejně i na ples jsem ji jen naťupala prsty. Na první fotce ale ani není vidět, že mám rty nalíčené, mobil sežral barvy.



Rimmel tvářenka je v odstínu 190 Coral, Essence 20 Babydoll a rtěnka z řady Lasting finish 01.


Jak vidíte, po smíchání mají tvářenky krásný odstín. Rtěnka je příjemně krémová, takže nedrží dokonale, ale i po zmizení větší části barvy jsou rty hezky zabarvené a šťavnaté. Určitě jsem ji neměla v super stavu celý večer a je třeba občas nátěr obnovit.


Samozřejmě před oblékáním jsem nezapomněla na vůni. Antiperspirant v tuhé formě mi vyhovuje tím, že nezamoří celý byt. Ale bohužel mi někdy udělá fleky a hlavně nemám s ním pocit dokonale suchého podpaží. Nevím, co se to děje, Dove mám jinak hodně ráda, takže možná je to fakt jen tou tuhou verzí. No a Versace Bright Crystal je už dlouho moje slavnostnější vůně :) Tohle balení dochází, ale mám už další :) Jedná se o vůni zvláštní, neumím ji popsat. Někdo říká, že je sladká, ale já bych ji označila a jiskřivou :)

Gratuluji, pokud jste dočetly až sem, vážně jsem původně neplánovala tak dlouhý článek, ale nějak jsem se rozkecala :D Ještě dodám, že místo klasických silonek nosím punčochy samodržící a nejlepší jsou nejtenčí 5 den z Lindexu, MATNÉ!!!. Sice jsou vážně křehké kvůli tenkosti, ale v podstatě je i fuk jaký vezmete odstín, když jsou tak tenké. Na denní nošení to kvůli ceně není, ale pokud jdete jednou za čas na ples, jsou fajn. Já vždycky naběhla do drogerie a koupila snad od každého druhu jedny, bych zjistila, že buď mají plnou špičku, nebo jsou moc tmavé, silné nebo nepružné. Takže Lindex je pro mě jistota. Tentokrát dokonce vydržely dva plesy, i když teď už jsem je musela vyhodit, palce to nezvládly :D

Mějte hezký zbytek víkendu, já se zas vrhám na nějakou užitečnou činnost :) A napište mi, jestli jste byly na nějakém plese letos :)

10 komentářů:

  1. Tobě to tááák sluší:-) Svůj maturitní ples už si naštěstí pamatuji jen mlhavě, prožila jsem tam svoji první situaci, kdy jsem to s pitím trochu přetáhla, no:-D Na plese jsem letos byla jen na jednom a žádné velké štráchy jsem s tím nedělala, šaty, samozřejmě se nalíčit a trochu navlnit vlasy, do nich takovou tu čelenku ve stylu korunky a šlo se:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Já právě na plese nikdy nepila, moc svědků a pro mě to je prostě kulturní událost :D Když jsem se kdysi dávno asi tak 3x víc napila, nevidělo to moc lidí naštěstí :D Teď jsem měla dvě Friska, což je na mě hodně, ale odnesla jsem to jenom tím, že jsem musela vystát nekonečnou frontu na záchod :D Já si taky myslím, že to s přípravou netřeba přehánět, hlavně když je to ples, kde už nikoho neznám :D

      Vymazat
  2. Super článek. Už jsem dlouho na plese nebyla, tak jsem si ráda početla :-D
    Vlasy se ti povedly ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a děkuju :) No hele pokud dneska vypadají maturitní plesy takhle, tak teda nevím nevím, jestli má cenu vůbec někam chodit :D Ale věřím, že třeba plesy univerzit nebo nějaké menší tematické mohou být fajn :)

      Vymazat
  3. Také jsem letos vyrazila na pár plesů, od toho mého jsou to tři roky a vůbec mi to nechybí. Já teda naopak, abych to tam přežila, jsem do sebe vpravila hodně alkoholu a tělo mi to hezky vrátilo :D. Nemluvě o té šílené bolesti z těch krásných vysokých bot :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajaj :D Jo, vysoké boty jsou zlo. Hrozně se mi to líbí, ale moc v tom neumím chodit a za tu bolest to nestojí. A není nic horšího, než slečny, co to po dvou hodinách plesu už nemůžou vydržet a klidně se pohybují po parketu bez bot :D Ale jak jsem odpozorovala, většinou se jedná o ty mladší ročníky, co mají podpatky na nohou poprvé v životě :D

      Vymazat
  4. Moc Ti to sluší :) pěkné líčení, vlasy i šaty :). Naposledy jsem byla na plese ségry na maturiťáku a to bylo vlastně minulý rok. Hodně by mě zajímalo to představení :D. Podvazky mám pod šaty nejradši, nesnáším, jak se vždycky ty silonky zaříznou a to skoro nemají do čeho :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuju :) To muselo být fajn, vždycky je nejlepší, když je to ples někoho známého :) Přesně, silonky se zaříznou vždycky, ať koupím jakékoliv :D

      Vymazat
  5. Moc Ti to sluší, vlnky se ti moc povedly :). Já mám doma klasickou úzkou kulmu s klipem a takovýhle velkých přirozených vln nikdy nedocílím, takže začínám uvažovat o nějaké kulmě s větším průměrem. Já čím jsem starší, tím více přicházím na chuť rtěnkám, kupodivu i těm výraznějším. Jinak moc hezký článek, pobavila jsem se :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já právě hned věděla, že se mi nejvíc líbí velké vlny a podle toho jsem vybírala. Někdy se mi na někom líbí i vlny kónickou kulmou, ale pro mě by to byla asi zbytečná investice, když se těm účesům tolik nevěnuju. Moje rtěnka byla taky o dost výraznější, pak jsem nanesla ještě další vrstvu :) Ale klidně jsem mohla ještě přidat, v Lucerně je takové přítmí, že by to nevadilo :D

      Vymazat