sobota 4. února 2017

Spotřebováno za leden 2017

Hezký začátek února :) Po měsíci je tu zase dávka spotřebovaných produktů :)

Díky bohu jsem ve čtvrtek udělala poslední zkoušku a nyní mám týden volna, než začne nový semestr. Zkouškové není peklo jen pro mě, ale hlavně pro moje blízké, kteří musí snést moje nálady. A že mám v zásobě hodně druhů :D Od vzteku a plamenů šlehajících z očí a říkajících "nepřibližovat se", přes depky "pomoc já to nedám", stavy rádoby nad věcí "můžu jít 3x" až po optimismus "ale jo, něco umím". Vlastně každé zkouškové mě donutí zamyslet se nad tím, jestli je studium vůbec vhodná aktivita pro stresaře, protože já jsem z toho vždycky tak psychicky zničená, že pochybuju, jestli mi to za to stojí :D

I ve lednu se mi podařilo spotřebovat přiměřené množství produktů, takže se zas trochu vyrovnalo skóre nové/staré a vejdu se do krabic se zásobami :D


Grease Lightning gel na pupínky Lush - příjemná záležitost, i když ne zázrak. Nemám díky němu pleť dokonalou, ale určitě trochu lepší jo. Naučila jsem se ho používat večer pod krém a v případě letních veder samotný. Je to opravdu jen gelík a sám o sobě nehydratuje. Už mám další balení :)

Micelárka Bioderma Sensibio - asi si dokážete představit, jaký je úspěch dodělat půl litru micelárky :D Já ji používám na odlíčení a případně rychlé čištění. Jak víte, Bioderma nepatří mezi nejlevnější, ale v akci už se to dá přežít. Odlíčila hezky, nedráždila pleť ani oči a celkem i vyčistila. Micelárku z pleti už tak půl roku oplachuju, protože to není nic šetrného, když to zvládne odlíčit (ne, nejsem tak chytrá, tenhle názor jsem někde zaslechla a po logické úvaze je to pravda). Z hlediska dlouhodobého stavu pleti a čištění jsem od ní čekala víc. Z tohoto důvodu si ji hned pořizovat nebudu (navíc mám ještě jedno takhle velké balení v zásobě). Věřím, že ani nějaká z drogerie nemusí být kvalitou horší.


A zase ta Milva :D
Chininová voda forte - má mít vyšší koncentraci účinné látky, chininu, než jejich běžná voda. A protože jsem blbá, tak jsem si řekla, že je jenom o malinko dražší než ta klasická. Jenže samozřejmě má taky menší balení, že jo. Voda nijak nemastí ani nezatěžuje, ale nezdá se mi zázračná. Více ale až ve velké Milva recenzi.

Šampon Milva s chininem a ženšenem  - voněl mi jako rozkvetlá lípa, nemůžu si pomoct :D Byl gelový, průhledný a vlasy umyl dobře. Více opět ve velké recenzi, která bude až dodělám masku, poslední balení šamponu a jednu vodu.

Suchý šampon Balea - bojovala jsem s ním dlouho, ale povedlo se mi ho dodělat. Bohužel moc neodmastil a nešel mi dobře vyčesat. Voněl jemně květinovo pudrově a podruhé ho rozhodně nechci.

Vitamíny na vlasy Das Gesunde Plus z DM - už jsem je měla kdysi a nic se nedělo, ale dala jsem jim další šanci. Opět zatím nic převratného, ale na to, že bylo zkouškové, mi ještě ze stresu nevypadala půlka vlasů, tak možná nějaký účinek mít budou, popřípadě je to Milvou nebo jejich kombinací.


Tělové mléko Yves Rocher s vanilkou a kořením  - jednalo se o rok starou zimní limitku, takže jen stručně. Vůně moc hezká, mléko jemné s rychlým vstřebáváním, ale vyživovalo dostatečně. Jen ten shimmer si mohli odpustit, ten v pečující kosmetice ráda nemám. Každopádně tělová mléka YR mi přijdou fajn, takže celkově doporučuji :)

Deodorant Balea Cukrová pusinka - dokonalá vůně (sladce citrusově svěží, ale žádná záchovovka, možná by se dal přirovnat k citronovému cheesecaku), výdrž ucházející. Na doma dostačující. Před potem samozřejmě neochrání, ale dá se mnou i celý den, když nic extra nedělám. Ještě, že jsem si v létě koupila tři balení :D

Exfoliační sprchový gel Yves Rocher s vanilkou - jedná se o vůni pravé bourbonské vanilky, takže nečekejte tu jemnou slaďoučkou chemickou, známou z většiny kosmetických přípravků. Zrníček v gelu moc nebylo, takže jsem ho používala jako běžný sprcháč. Hodně pěnil a nevysušoval. Sama jsem na sprcháče lakomá, ale dostat ho by mi nevadilo :D


Krém na ruce Yves Rocher s vanilkou a kořením - opět z té samé limitky, jako tělové mléko. Krém byl poměrně řídký a nebyl zázračný, i když propadák taky ne. Používala jsem ho v kombinaci s domácím krémem od kamarádky, který byl naopak hodně mastný. Další balení mít nemusím.

Tělový a masážní olej Saloos s pomerančem a kořením - nemůžu se rozhodnout, jestli je ta vůně letní nebo zimní. Je hřejivá, ale na druhou stranu lehká, svěží a šťavnatá. Půlku balení jsem spotřebovala pravdu jako masážní, zbytek pak na vlhkou pokožku jako tělový olej. Stačilo ho malinko a pokožka byla na dotek super. Klidně bych brala další balení, nemít tolik dalších olejů.

Mýdlo Baked Alaska Lush - vánoční limitka, krásná svěží vůně citrusů. Vůně sice teoreticky spíš letní, ale vzhledem k limitce to pro mě prostě byl symbol zimy a Vánoc. Bohužel mýdlo hodně vysušuje, takže na tělo určitě ne, na ruce už se dalo. Za tu cenu do něj ale příště určitě nejdu, i když tu vůni miluju.

Versace Yellow Diamond Intense - oproti mé klasice Bright Crystal se jednalo o vůni hřejivější. Kategorie květinovo - ovocně - dřevitá. Ve složení najdete neroli, bergamot, hrušku, jasmín, pomerančový květ nebo třeba frézii. Krásná vůně, nevadilo by mi mít plné balení, ale zatím u mě vede Bright Crystal svou jiskřivostí a lehkostí. Jednou si ale plné balení možná pořídím.


Nesmí chybět něco nekosmetického. Jak jsem hořkou čokoládu nikdy neměla ráda, tahle Ecuador s malinami mi chutnala. Vždycky jsem celé zkouškové žila na sladkém, tentokrát skoro vůbec čokoládu nejím. Navíc tahle hořká měla i tu výhodu, že mi opravdu stačil jeden kousek a neměla jsem nutkání sníst půl tabulky. Ráda bych přešla na tyto s více procenty kakaa, takže musím nějak vysvětlit mamce, aby ty obyčejné nekupovala :D

Svíčka s pomerančem a kořením Ikea - ne, není to YC, ale já moc náročná nejsem a za tu cenu, proč ne. Vůně hezká, jemná, žádný bolehlav, přesto jsem ji cítila.


Pro dnešek je to vše, doufám, že si užíváte slunečný den :) A samozřejmě mi napište, jestli s nějakým z produktů máte zkušenost :)

12 komentářů:

  1. Gratuluji ke zmáknutým zkouškám, z těch měnících nálad si nic nedělej, já je měla taky tak, akorát u mně byly hlavně v tom negativním duchu, kdy jsem byla rozhozená, otrávená a vzteklá:-D
    Sucháč Balea byl i podle mně dost nanic, ale ten jejich deo sprej Cukrová pusinka, tu jeho vůni jsem fakt mohla a měla jsem ráda i ten sprcháč, ta vůně je úžasná:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Ano, i u mě ta negativita převažuje :D Sprcháč mám ještě v zásobách taky, ale jednou jsem ho už zkoušela a mrzí mě, že se ta vůně na těle nedrží :(

      Vymazat
  2. Tělové oleje Saloos jsou super. Celkově mám tuhle značku moc ráda. Sensibio jsem měla kdysi v malinkém vzorečku a moc mě neohromila. Jinak jsem asi nic neměla.
    Ohledně toho stresu chápu, já to tak mám v práci :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě měla kdysi taky tu Sensibio malou a tenkrát jsem z ní byla dost odvařená, proto jsem ji pak vzala takhle ve velkém :D Saloos je fajn, zatím mě nic nezklamalo :)

      Vymazat
  3. Zkoušky určitě dáš. Myslím si že stresař je daleko lepší než takový flegmatik a věčný optimista jako jsem já. Já bych měla hodně velký problém se dokopat k učení. Tyhle čokolády z Lidlu jsou opravdu kvalitní. To co vydává třeba takový Orion za hořkou čokoládu, je hnus podle mě. Das Gesunde vitamíny jsem užívala kdysi a změnu jsem viděla až u druhého balení. Teď užívám Biotin a jsem spokojena, jenom musím překonávat velkou chuť k jídlu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se stalo :) My měli na gymplu spoustu flegmatiků a optimistů a taky to v klídku udělali :D Já se v hořkých čokoládách nevyznám, ale co jsem zběžně koukala na složení, nějakou opravdu poctivou jsem ještě nenašla a asi ani hledat nebudu, hodlám zkusit žít bez sladkostí co možná nejvíce :D Já kdysi užívala vitamínů klidně tři balení a bohužel nic :(

      Vymazat
  4. jojo Biodermu a produkty Yves Rocher mám také moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od YR mi nesedl meruňkový peeling, který nechával na pleti takový gumový pocit a měla jsem ve vzorečku krém, který byl tak mega silikonový, že jsem ho na pleti nesnesla ani pět minut :D Ale tělová kosmetika mi přišla zatím fajn :)

      Vymazat
  5. Moc gratuluji ke zkouškám, vím přesně jak se cítíš, já jsem taky velká stresařka a před státnicemi jsem to už málem vážně psychicky nedala. Škola mě bavila, ale upřímně jsem ráda, že už mám od těchto zbytečných nervů pokoj :D Moc se těším na tu Milva recenzi, zajímalo by mě, jestli je opravdu vidět efekt. Tělovou péči od Yves Rocher mám taky moc ráda, jednou za čas si za jejich sprcháč ráda připlatím, když se chci rozmazlovat, ale jinak si vystačím i s obyčejnou Baleou za pár kaček. Ty tmavé čokolády mi taky nechutnají, to už musí být vážně extra dobrá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) No ten stres je na studiu pro mě to nejhorší, jinak mě baví vzdělávat se a ráda bych ještě vyšší titul, ale pokud se nezblázním už ze státnic, tak přijímačky na magisterské nebo zkouškové v průběhu mě zničí :D Sprcháč YR jsem měla jak z této vanilkové limitky, tak ten klasický malý a oba byly fajn, ale přesně jak píšeš, spíš na rozmazlení :) Já teď jedla tři dny mrkvový dort, takže jsem i čokoládu odbourala, ale budu to sladké omezovat ještě víc :D

      Vymazat
  6. Bioderma je fajn, ale přijde mi, že za ty peníze by mohla být trochu víc 'extra'. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Je hezké, že vymysleli micelárku, pokud se nepletu, ale za ty peníze bych ocenila něco víc :(

      Vymazat