pátek 6. ledna 2017

Spotřebováno za prosinec 2016

Ahoj kočky!

Doufám, že jste nějak přežily poslední školní/pracovní den a máte nějaké super plány na víkend, ačkoliv bude mrazivý. Já mám zimu hodně ráda. Sníh je podle mě naprosto kouzelný a mám ráda tu atmosféru, i když mrznu někdy i v létě :D Do Vánoc toleruji všechny formy zimy, ale přiznám se, že leden je pro mě hodně depresivní, pokud není sníh. Nejen, že začíná zkouškové, ale celkově je to pro mě takový divný měsíc. Každopádně dnes se ještě naposledy ohlédneme za minulým rokem, takže je jasné, že budou spotřebované produkty. Zas se mi nějak nahromadily zásoby a já mám pocit, že vůbec nic nespotřebovávám, dokud nevidím ty prázdné obaly takhle v článku :D Tak jako tak mám ale nákupní stopku, protože i v koupelně mám hodně načatých produktů a už je tam nějak málo místa :D


Univerzální krém Balea: četla jsem na něj kdysi hodně chvály, takže jsem si ho před víc jak rokem koupila taky. Dost jsem si ho šetřila, protože balení je nejen krásné, ale i praktické na cesty. Krém voněl dokonale jako nějaké bonbony a stačilo ho malinko. Používala jsem ho hlavně na chodidla a ruce, ale v případě nouze jsem s ním přemázla i rty nebo obličej. Bohužel poslední třetina mi ztuhla (nebo vyschla, těžko říct, ale zavřený byl dobře a konzistence se změnila dost rychle). Myslím, že tyhle mini krémy už zase v DM mají, ale další si kupovat nebudu, protože krémů mám hodně a žádný vyloženě cestovní nepotřebuju. Jinak ho ale mohu doporučit :)

Sprchový gel Yuzu and Cocoa od Lush: voněl relativně svěže (víc svěže jak třeba belgická čokoláda s pomerančem od Dermacolu) a kakao tvořilo jen takový sladký ocásek. Na těle kakao vyniklo víc, ale líp mi voněl v lahvičce. Sprcháč měl údajně dokonce vyživovat, ale za mě to byl vlastnostmi průměrný nevysušující produkt. Pěnil, ale méně. Vůně se na pokožce nedržela a déle mi voněly jenom dlaně. Dostala jsem ho jako součást balíčku a používala jsem ho těsně před svátky jako takové luxusní rozmazlení. Sama bych si ho ale za ty peníze nekoupila.

Tělový sprej Balea třešeň: měla jsem ho na chalupě a byla jsem spokojená. Z těch, co jsem zkusila, byla tohle silnější sladká vůně s větší výdrží. Samozřejmě proti pocení neochrání, je to jen deodorant, ale na doma nebo právě na chalupu je to rozhodně super alternativa bez hliníku :)

Antiperspirant Dove Pure: snažila jsem se ho normálně používat, ale nakonec jsem ho odsunula na chalupu pro případ nouze ve stylu nečekaného výletu mezi lidi. Líbilo se mi, že se netřískal s parfémem, ale zároveň mi přišlo, že ochrání o něco hůř než jeho voňaví kolegové. Navíc při aplikaci docela dusil.

Antiperspirant Dove Invisible dry: voněl příjemně a relativně neutrálně. Fleky na oblečení mi skutečně nedělal a ochránil dostatečně. Určitě si ho ještě někdy koupím na prostřídání s mou oblíbenou Original verzí :)

Sprchový gel Avon švestka a vanilka: na těle se divně rozvinul a jeho aroma bylo spíš chemické a nic moc. Moc nepěnil, ale na umytí stačil. Další balení za mě ne, i když proti jiné parfemaci bych za dobrou cenu nic neměla.


Zesvětlující sprej Loreal: recenze kdysi na blogu byla. Takže ano, funguje, měla jsem asi tři balení. Nevoní mi, spíš smrdí chemií. A dlouhodobě vlasům samozřejmě nesvědčí, jak samotný sprej, tak nutnost jej aktivovat fénem. Ještě mě napadlo, že mám nějaké fotky, tak asi udělám nějaký rychločlánek s fotkami před a po. Za sebe sprej doporučuji ideálně na letní období, kdy díky slunci není třeba fénovat, ale z dlouhodobého hlediska extra šetrný není. Nejspíš by byl fajn jen tak na odrosty pro blondýny, ale pozor, pokud nemáte vlasy od přírody do studených tónů, zesvětlení jde do zrzava.

Lak na vlasy Oriflame: dostala jsem ho od kamarádky před maturákem, takže nějaké 4 roky zpátky. Na ten jeden večer stačil (jen jsem si s ním vlasy přelakovávala, i když už byly nalakované od kadeřnice). Jinak jsem ho skoro nepoužívala, protože vlasy jsem si kulmovala párkrát v životě. Buď mám blbou kulmu, vlasy, nebo lak, ale rozhodně mi vlny dlouho nedržely. Bonus je kokosová vůně, ale je čas se poohlédnout po jiném laku. Myslím, že lak na vlasy je produkt, který by měla mít doma pro strýčka příhodu každá (nějaké tipy, aby dobře fixoval, ale neslepoval?).

Šampon Schauma silver reflex: měla jsem ho kdysi na melíry a na ty mi přišel fajn, ale co jsem používala zesvětlující sprej, s nazrzlými odlesky nic neudělal. Jinak to byl ale příjemný šampon, hezky pěnil, dobře umyl, vlasy měly průměrný objem. Další balení ale mít nemusím i vzhledem k obsahu silikonů.

Kondicionér Syoss Volume: nemám ráda Syoss a nevím, proč jsem si tak před rokem a půl koupila tento balzám ještě spolu s šamponem. Šampon už je dávno pryč, ale co si tak pamatuju, špatný nebyl, ale zkrátka mi k srdci nepřirostl. Naopak tenhle balzám byl katastrofa a jsem na sebe strašně hrdá, že jsem ho zvládla dodělat a nevyhodila ho. Byl bez silikonů, takže teoreticky fajn. Do vlasů se snadno nanášel a poměrně rychle šel i opláchnout. Vlasy po něm neplihly ani se nemastily víc. Jenže bohužel nešly rozčesat úplně nejlíp. Voněl hezky, neutrálně. Za mě ve výsledku ne a pokud se mi zas něco nepřepne v hlavě, Syoss už ne.


Krém Sephora - hrozně jsem se testování bála, protože krém obsahuje silikon a ty moje pleť nerada. Nakonec jsem se odhodlala a krém mi vyšel na čtyři použití. Nanášela jsem ho na noc a byl hodně příjemný. Voněl jemně, spíše svěží část spektra. Vstřebával se rychle a pleť byla na dotek příjemná (že by ten silikon?). Naštěstí žádnou neplechu za ty čtyři noci neudělal, ale ani mi nepřišlo, že by něco dělal. Pleť nebyla moc hydratovaná ani vyživená, opravdu jsem měla spíš pocit, že působil jen povrchově a dokonce mi ani nepřišlo, že by nějak urychloval hojení pupínků, což dělají i moje jiné úplně obyčejné krémy. Cenu jsem nezkoumala, ale určitě to nebude málo. Za mě zklamání, čekala jsem mnohem víc a rozhodně do plného balení nejdu. Lepší službu mi udělá i krém z drogerie.

Máslo na rty Labello - měla jsem ho snad rok a musím se přiznat, že mě už nebavilo. Jinak ale fungovalo skvěle. Vzhledem k balení v kelímku sídlilo u postele a rty byly ráno vždycky skvělé. Jen mě dost mrzí složení s paraffinum liquidum, které podle mě nemá v kosmetice co dělat, natož v balzámu na rty, jehož podstatnou část sníme. Nejsem sice vysazená na přírodní kosmetiku, ale složení mě zajímá čím dál tím víc a balzám už si právě kvůli tomu nejspíš nikdy nekoupím. A ještě detail, ale víčko drží hrozně pevně, takže jsem ho nikdy pořádně nezaklapávala, abych si nezlámala nehty :D

Slupovací maska Pilaten: psala jsem o ní už víckrát a žádná změna. Slupování bolí a z obličeje mi odstraní maximálně chloupky a nějaké šupinky, vůbec ne hnusy z pórů jako ve všech těch videích.


Havlíkova 3 minutová ranní čistící maska - toto je menší balení a měla jsem ho cca dva měsíce. Používala jsem přiměřenou vrstvu jako kdybych si dala trochu víc krému. Maska byla velmi příjemná, i když ze začátku pro mě bylo hodně zvláštní nanášet ji hned po probuzení bez předchozího opláchnutí obličeje, hlavně když má krémovou konzistenci. Abych to nenatahovala, na masku jsem si za tu dobu nedokázala udělat názor. Byla příjemná, ale pleť nebyla ani moc hydratovaná, ani vyživená a ani do hloubky vyčištěná. Přesto mi ráno vyhovovala, protože na den nemám ráda na obličeji krém a takhle jsem měla aspoň trochu pocit, že pokožka dostane nějakou tu péči. A vyhovovala mi i její bylinková vůně. Ještě zvažuju, jestli si koupím další balení, abych si nějaký názor udělala.


A nakonec takový mix. Svíčky ve skle Idea byly v balení po 3, dvě světlé a jedna tmavá. Světlé voněly víc karamelově, tmavá spíš čokoládově a o trochu méně sladce. Pozůstatky válce jsou ze svíčky s vůní štrúdlu, která voněla moc krásně, ale zároveň ne tak výrazně, aby mě z ní bolela hlava. Krekry obecně nejsou moje oblíbené jídlo a radši si dám normální chleba. Tyhle z DM ušly, s nějakou pomazánkou se jíst daly, podruhé je mít nepotřebuju. Maximálně jako rezervu, kdybych byla líná jít nakoupit.

Napište mi, s čím z mých spotřebovaných produktů máte zkušenosti vy :)

Já už musím opravdu ukončit prokrastinaci a vrhnout se na učení :D V pondělí mám první zkoušku, ale už se zároveň učím na další, která bude podle mě pekelná :D A ano, tím pádem neumím pořádně ani jedno a leze mi to na mozek :D

22 komentářů:

  1. Držím palce ke zkouškám, to zmákneš:-) Mám máslíčko na rty Labello a to jak v této, tak v té druhé, malinové verzi a obě jsou skvělá. Složení u kosmetiky si všímám čím dál víc, ne že bych tedy kvůli nevyhovujícímu složení přestala výrobek používat, zase takový fanatik do přírodní kosmetiky nejsem, ale jen tak čistě pro informaci, je dobré vědět, co na sebe plácám. A pravda je, že jak už se trochu v těch složkách orientuji, tak se občas nestačím divit:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Ta malinová verze mě taky lákala :) Já pokud něco fakt chci, tak si to prostě koupím, ale když to nemá zázračné účinky a to složení není žádná bomba, tak další balení nepořídím. V drogerii se dá potkat kde co, to mě nešokuje, ale nestačím se divit často u lékárenské kosmetiky.

      Vymazat
  2. Pěkná spotřeba :) Zkušenost mám akorát s deodoranty Dove, které mám docela ráda :) Ta ranní maska mě láká už delší dobu :)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, ale mohlo to být lepší, musela jsem zvýšit skóre těmi posledními věcmi :D Ranní masku si kup, jsem zvědavá, co na ni řekneš :D

      Vymazat
  3. veľmi pekný článok :) posledná veta pri tom zosvetľovači na vlasy je trefa do čierneho :) mne to tiež ťahalo niekde do hrdzava..preto ho už nepoužívam :)
    a s tou zlupovacou čiernou maskou som si myslela, že to nebude veľmi fungovať a bola to len veľká reklama :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) Mně právě ta zrzavá nevadí a myslím, že mi sluší (a když to říká okolí, tak na tom asi něco bude :D) Je to taková nenásilná barva a kdybych už neměla odrosty, nikdo by nepoznal, že není moje :) Masce jsem docela i věřila, protože by nemohla být placená za reklamu i kamarádky kamarádka, která masku doporučila, a tak se ke mně dostala :D Bohužel, ne na každého nejspíš funguje stejně :(

      Vymazat
  4. Parádní spotřeba :-) Taky mám doma ten Yuzu and cocoa sprcháček, ale ještě jsem se k němu samozřejmě nedostala :-D Teď používám od Lush medový It´s raining men. Švestku s vanilkou měla tuším jako tělové mléko a bylo docela fajn, jestli si to správně teda pamatuju :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, od tebe je to super kompliment, ale na tebe nemám :D A kdy se na sprcháč hodláš vrhnout? V létě? :D Švestku ve formě tělového mléka mám už nějakou dobu v koupelně, ale úplně mi nesedí, nepřijde mi, že by se vstřebávalo extra rychle, dělá trošku mastnější vrstvu a následný efekt mi taky nepřijde super :(

      Vymazat
    2. Haha :-D Asi hned po tomhle medovém, včera jsem na něj zrovna koukala a zdá se mi, že nějak změnil barvu :-/ Ale nesmrdí a není prošlý, tak doufám, že bude v pořádku :-D

      Vymazat
    3. :D Snad ti nesleze kůže :D Že je něco prošlé neřeším, ale jak to změní barvu nebo vůni, tak už mě to děsí :D

      Vymazat
  5. Pěkný článek, spoustu tebou zmíněných produtků jsem v minulosti měla taky. Antiperspiranty od Dove miluji, krémík v plechovém obalu od Baley jsem měla taky moc ráda. Labello je pro mě stálice a už se blížím na dno druhému balení :). Vlasovou péči od Syoss už si vůbec nepořizuji, protože mi jejich produkty neskutečně mastí vlasy a celkově je nemám ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík :) Já měla kdysi Syoss snad na lesk vlasů a ten mi šíleně mastil. Tahle řada naštěstí ne, ale stejně nic už nechci. Ale mám suchý šampon a ten je překvapivě fajn :) Dove je nejklasičtější klasika :)

      Vymazat
  6. Dove antiperspiranty zrovna oba dva mám rozpoužívané a za mě ten pure moc potu nezabrání. S ostatními produkty zkušenost nemám. Šampony od Syoss nemám ráda ale hrozně mám ráda jejich laky, já sice lak na vlasy moc nepoužívám ale když už tak Syoss a Nivea je dle mého nej z drogerie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že na Pure se shodneme :) Děkuju za tip na lak, pokud se dostanu do drogerie do příštího víkendu (ples), tak určitě jeden z nich pořídím :)

      Vymazat
  7. Dove deorodanty milujem!! Najmä s tuhými som veľmi spokojná:) Tá maska Havlikova ma veľmi zaujala:)

    Giveaway o balíček produktov v hodnote 100€

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám zrovna teď tuhý Original úplně poprvé (hodně let jsem používala jedině spreje) a jsem spokojená tak napůl. Líbí se mi, že nedusí a přijde mi, že vydrží dýl jak sprej, ale trochu mi dělá fleky na tmavém oblečení :(

      Vymazat
  8. Priznám sa, že polovicu z týchto produktov poznám avšak len niektoré z nich som aj reálne používala. Deo spreje som používala (teda tieto) a bola som celkom spokojná. Tie od Balea majú nádhernú vôňu a sú také odlišné :) ja som si však zamilovala najmä kokosový. Vlasovú kozmetiku som skoro nepoznala až na Schauma ale tu som ešte neskúšala. A tie ostatné produkty som tiež nepouživala a zväčša ani nepoznám. Labelo som inak mala ale v tyčinkach.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosový znám jen ve variantě se třpytkami, ale voněl krásně :) Bohužel myslím, že to byla limitka, ale šla bych do něj zas :) Schauma je taková klasika, ale jak v ní jsou ty silikony, tak už bych do ní znova nešla. A tyčinkové Labello jsem používala hodně často a určitě by mi nevadilo zas nějaké mít :)

      Vymazat
  9. Jůů, to je věciček :-), deodoranty od Dove také přímo zbožňuji a masku od Havlíka mám stejně "kaput" jako ty :-D, čas si koupit další. Skvělý článek!
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Dove je prostě nejlepší, říkám to furt :D Zrovna mám načatý Original v tuhé i sprejové verzi a nevím, který mám radši :D S Havlíkem furt ještě váhám, ale stejně teď musím dodělat Brusinkovou štolu od Lush, takže zatím kupovat nebudu.

      Vymazat
  10. Černé masky jsem si velmi oblíbila :) Dove má skvělé nejen deodoranty, ale především sprchové gely, ty naprosto miluju !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprcháč od Dove mám s pistácií a voní naprosto božsky :) Jen nejsem zvyklá na tu krémovou konzistenci, tak mám pocit, že po sobě patlám tělové máslo :D

      Vymazat