úterý 3. ledna 2017

Co jsem našla pod smrkem?

Hezké úterý a vítám vás u prvního článku v novém roce!

Klasicky po Vánocích se tu musí objevit to, co jsem našla pod stromečkem :) Věřím, že se rády pokocháte, protože i já podobné články miluju. Asi jsem byla hodná, protože jsem toho dostala fakt dost, a když jsem včera vše fotila a dala k tomu i to, co jsem dostala už před Vánocemi, byla toho slušná kopa :)

Nejdřív vám ukážu dárky, které jsem dostala ještě dřív než pod stromečkem. Od jedné kamarádky jsem dostala zástěru (protože si vzpomínám, že jsme se o tom kdysi nějak bavily a ona mi říkala, že někde u nich mají krásné). Vážně se trefila, protože je naprosto skvělá a přežila se mnou pečení veškerého cukroví (konečně jsem neměla mouku na břiše :D). K tomu mi ještě dala sprchový olej Saloos ve variantě rakytník - pomeranč. Voní naprosto božsky, opravdu pomeranč a něco k tomu. Moc se těším na zkoušení, ale bude muset počkat, vzhledem k zásobám.



Od druhé kamarádky jsem dostala Dove ve verzi Original (protože ví, že ho miluju a jak nakupuji ve slevách, bývá často vyprodaný) a krém na ruce z Havlíkovy apotéky. Protože chudák L. se mnou musí často chodit po nákupech, zkoušet všemožnou kosmetiku a oblažuji ji svým neustálým žvaněním o kosmetice :D Ale je vidět, že poslouchá a naprosto vždycky mi dá něco, co chci, ale sama bych si to nekoupila :D Krém jsem zatím zkoušela jen jednou hned při předání dárků na hřbet ruky a dokonale citrusově voní :)



Od přítelova bráchy a jeho slečny jsem dostala tuhle krásnou kokosovou sadu Yves Rocher.



Kokos miluju, a protože nezměnili parfemaci, budu tuhle řadu určitě milovat stejně jako jsem milovala kokosový sprcháč ještě před tou inovací sortimentu :) Sprcháč je klasika, tělové mléko jsem měla v malinové verzi a bylo super a hodně zvědavá jsem na peelingové mýdlo, protože s podobným přípravkem zkušenost nemám. Jak jsem nikdy dřív sprchový olej neměla, tak krom Saloosu budu mít ještě kokosovou verzi :) Už aby bylo léto, to se k těmto produktům snad konečně dostanu a jejich vůně mě přenese na tropický ostrov :)



S přítelem jsme si letos dárky nedávali a šli jsme místo toho na sushi. Přesto jsem od něj dostala krásný kalendář (pořád doufám, že to je jen předzvěst a za pár let se dočkám i toho koně :D)
A abych byla v čase dokonale orientovaná, dostala jsem klasicky jako každý rok kalendáře od mamky, stolní a nástěnný.



No a protože táta nakupuje všechny dárky na stejném místě, koupil mi taky kalendář, takže v následujícím roce mi neunikne vážně nic :D Radost mi udělala i propiska se jménem a pastelky. K těm se váže nejlepší historka Vánoc. Totiž znáte chlapy, nikdy neposlouchají a co jim neřeknete přímo, to nevnímají. No a já si skripta podtrhávám pomocí klasických pastelek. Protože mám pastelky ještě od základky, už  jsou hodně přelámané a nejdou ani pořádně ořezat. Říkala jsem mámě, aby mi koupila pastelky a ta že už nejsem malé dítě a ty staré mi stačí. A jak mě překvapilo, když jsem pod stromkem našla pastelky od táty :D Ani si nevybavuju, že byl u toho, když jsem to mámě říkala. Chvíli jsem podezírala mámu, že mu to poradila, ale ta tu chvilku pod stromkem nějak prošvihla a druhý den mi dala kázání, proč jsem chtěla pastelky, když mám tolik barev, neboť tyhle jsem nechala na stole a začala je hned používat :D Takže tady vidíte, že chlapi umí někdy překvapit :)


K tomu jsem od táty dostlala ještě pomazánkovou a salátovou kuchařku, kde jsem si už pár receptů vyhlídla.


Dárek ode mě pro mě :D Před svátky jsem byla s přítelem v Dermacolu a měli výhodnou akci, tak jsem si krom koupení dárku udělala radost a konečně vyzkouším jejich sprcháče. Třešeň mě lákala, co jí uvedli na trh a irskou kávu jsem si zamilovala až na základě očichání. Voní totiž jinak než jako káva, kterou nemám ráda a tudíž ani její vůni nevyhledávám. Káva přijde na řadu hned jak dodělám současný sprcháč. A micelárku jsem taky měla v plánu, takže když mi byl jako dárek nabídnut krém na ruce nebo micelárka, byla volba jasná.


Mamka si u své kadeřnice zakoupila tuhle sadu na barvené vlasy a ochotně se se mnou bude dělit :D Teda hlavně o masku a sprej, protože jako šampon mám momentálně Milvu a myslím, že než ji dodělám, bude tento šampon pryč :D Šampon i masku už jsme doma měli a vlasy dělají opravdu krásné, hebké, lesklé, ale nezatížené :) Navíc krásně voní.


Nesmí chybět oblíbený parfém, který dostávám každý rok a tohle už je třetí balení :) Vzoreček už jsem zároveň stihla i spotřebovat a taky je to moc pěkná vůně. Sladší a méně jiskřivý než jeho růžový kolega, ale nevadilo by mi vlastnit plné balení :D


Sama jsem si vybrala řasenku z Avonu, protože ta moje současná už není tak super a zrovna byla za fajn cenu, navíc jsem jí viděla u kamarádky a té dělala hezké řasy (jenže bohužel existuje typ lidí, co má krásné dlouhé husté řasy a na řasence u nich zas tolik nezáleží a ona k nim patří :D) Mně samotnou nenadchla. Zkoušela jsem ji jen jednou, ale efekt dělala spíš přirozený. Uvidíme, jak se časem projeví. Tělové mléko jsem sice původně dala mamce, ale ta říkala, že ani krásná vůně ji nedonutí jej používat, tak jsem ho adoptovala :D Voní nádherně a dost silně, stejně jako stejnojmenná vůně, kterou jsem právě mamce dávala. Ale přiznám se, že zrovna parfémovaná mléka nejsou můj styl, zkrátka u nich mi ty parfémové vůně vadí. Ale třeba na těle bude vůně jemná a zamiluju se :)


Černá skládací taška je super, protože tyhle tašky moc ráda nosím v kabelce. Milka taška je spíš taková sranda a bonus, protože nevím, kam bych si ji vzala :D


Jsme tady mezi námi děvčaty, takže vám tu ukážu i spodní prádlo. Nenosím žádné luxusní krajkové kousky a klidně mi stačí modely od Vietnamců, hlavně, aby bylo prádlo pohodlné a nemělo na sobě obrázky (ano, i to ještě ve sbírce mám, ale je to důkaz, že jsem od základky nepřibrala) :D


Jako důkaz stáří tu mám pomocníky do kuchyně :D A nikdy by mě nenapadlo, že to někdy napíšu, ale schovám si je nejspíš do výbavy :D


 Od starší sestřenky jsem dostala knížku Svět podle Garpa. Kniha mě docela překvapila, čekala jsem cokoliv jiného. Nečetla jsem nic jiného než skripta a literaturu k bakalářce už hodně dlouho, čtenářský průkaz mám už tak dva roky propadlý, takže asi tak :D Bohužel ani v nejbližší době na knížky moc času mít nebudu. Ale nedalo mi to a přečetla jsem první dvě kapitoly. Pokud vás kniha zajímá víc, koukněte na Google. Kniha je určitě umělecky skvělý počin, ale já se přiznám, že nejsem moc vášnivá čtenářka a jsem na tom asi jako s filmy: Pravá blondýnka a tomu podobné pořád dokola :D Podle prvních dvou kapitol je kniha zajímavá, ale na mě dost šílená :D Od druhé sestřenky to byla lahev růžového španělského vína. Problém je, že já v podstatě vůbec nepiju, jen někdy se nechám ukecat :D Na gymplu jsem pila pivo, na které jsem si nějak zvykla, když ho pili všichni. S maturitou jsem pivo pít přestala a na VŠ se pilo spíš víno, když jsme šli s partou na večeři. No každopádně stejně mi to nechutná a většina vín už vůbec ne, nesnáším, když je to kyselé :D Bohužel už jsem od obou sestřenek dostala tolik lahví vína, že jim prostě nejde říct, že to nepiju, takže pokud je to nezbytné, načnu ho s nimi a s mamkou nebo to nějak zahraju to autu a vypije ho mamka :D Tohle určitě ochutnám, ale pochybuju, že by mě zaujalo. Na fotce není, protože jsem ho nechala na chalupě.


Žluté triko se mi bude hodit v letňáku na zkoušky pod tmavě modré sako :) A velkou radost mi udělala i mikina Loap. Víte, já si na drahé sportovní oblečení nepotrpím. Do školy nosím elegantnější kousky a na doma mám staré neznačkové věci. Žádné aktivity, kde by se takovéhle oblečení vyplatilo, neprovozuji. Je to škoda, protože skoro před rokem jsem dostala jinou drahou mikinu a na sobě jsem ji ještě neměla. Vzhledově je to ale nádhera :)  Dobré je, že z těchto kousků už nejspíš nevyrostu, takže někdy v budoucnu je určitě unosím :D


Bačkory na chalupu jsem už akutně potřebovala a tyhle krásné mě opravdu potěšily :)


Nejdražší dárek, epilátor, budu sdílet s mamkou. Mám doma už několik let nějaký za 500 a byla jsem dlouho zvědavá, jestli je cenový rozdíl tak patrný na výsledku. Mamka to vyřešila za mě a postarala se o dárek, který jsem fakt nečekala :) Určitě napíšu časem recenzi :)


To by bylo vše, já letím do školy pro zápočet a pak se stavím do obchoďáku pro jedny šaty, které jsem viděla na internetu a doufám, že je budou mít :D Neb mě čekají dva plesy a žádné použitelné šaty nemám :D Z tanečních nepočítám, ty bych si už na sebe nevzala :D A moje tři modely na zkoušky jsou málo plesové :D Ano, měla bych se učit, ale vážně něco na sebe potřebuju :D

Tak se zatím mějte fajn, pokud už máte zkouškové, tak hodně štěstí a mějte se moc hezky :) Během víkendu snad stihnu sepsat spotřebované produkty :)


25 komentářů:

  1. Dostala jsi moc hezké dárky:-) Nejvíc se mi líbí pomocníci do kuchyně, dárek od Tebe pro Tebe z Dermacolu a sada z Yves Rocher. A pak ještě epilátor, ten můj není moc starý, je funkční, ale i když zdaleka nejsem začátečník, tak to s ním hodně bolí, takže se poohlížím po nějaké pokud možno šetrnější variantě epilátoru, pak dej vědět:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem to se svým starým epilátorem stejně. Hned jak bude čas, tak ho prozkoumám a dám vědět :)

      Vymazat
  2. Krásné dárečky, tolik kosmetiky. Hlavně se mi líbí YR a schovávání do výbavy naprosto chápu :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že podle komentářů má obecně YR velký úspěch :D Škoda, že vzhledem k zásobám se dostane na řadu kdo ví kdy.

      Vymazat
  3. skvelé darčeky, tú sadu od YR by som aj ja priala ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bude časem recenze aspoň na ty zajímavější produkty z ní :)

      Vymazat
  4. Krásné dárečky, zaujala mě ta kokosová sada od YR! :-)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se nemůžu dočkat zkoušení oleje a peelingového mýdla :)

      Vymazat
  5. Slovo stáří nerada slyším :D. Jani, mně taky stačí modely od Vietnamců :D ale na krajku a tak si zase potrpím :D. Pak mám ráda i hodně kalhotky z NewYorkeru. Versace pěkně voní :)
    Budu se těšit na recenzi na epilátor, já teda jedu klasiku žiletky, ale epilátor bych ráda vyzkoušela

    OdpovědětVymazat
  6. A sushi miluju ♥ my si právě s přítelem dali na Vánoce ten pobyt, je to lepší než nějaké hmotné dárky :) ale i přesto jsem od něj dostala Geishu a hrneček :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky něco s krajkou, ale přece jen na to nošení na doma mám ráda i pohodlné obyčejné prádlo :D Kalhotky z NY jsem nikdy nezkoumala, musím se přiznat, že tam už moc nechodím. Pokud potřebuji nějaké základní kousky, naběhnu do Tezenis, kde už znám velikost a jen vybírám střih a barvu :D A v těch jejich "limitkách" se dají najít i originální kousky :) Já už používám epilátor snad pět let, vlastně furt mám ten stejný a funguje. Samozřejmě někdy jsem taky líná nebo nestíhám a sáhnu po žiletce, případně s ní beru to, co epilátor nezvládl (ale nebudu se rozkecávat, to bych neměla o čem psát v recenzi) :D Přiznám se, že na running sushi jím víc ty různé mořské potvory než sushi samotné, protože to v těch klasických verzích si umím udělat doma a zas tolik po něm netoužím :D Pobyt je určitě taky moc pěkný dárek, je na co vzpomínat :) Podle mě je ideální nějaký zážitkový dárek a k tomu případně nějaká drobnost od srdce na památku :)

      Vymazat
  7. Moc krásné dárečky, také by mě potěšily.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Horší je, že kosmetiku už vážně nemám kam dávat a horko těžko jsem to narvala do krabic se zásobami :D

      Vymazat
  8. Na tu kokosovou řadu od Yves Rocher se budu muset jít taky podívat, protože mám moc ráda kosmetiku s vůní kokosu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě aspoň očichej :) Pro mě je tohle asi ta nejkrásnější kokosová vůně, jakou jsem kdy měla :) Je to čistý, mírně nasládlý kokos, ale ne zas sladký jako kdyby byl třeba kombinovaný s vanilkou. Prostě pro mě vůně, která neomrzí :)

      Vymazat
  9. Ty jsi musela být hodná, všechna kosmetika je podle mého gusta. Kokosový sprcháč od YR zrovna používám a je vážně super, ta vůně mě hodně baví, navíc ho stačí maličko a dokonale pění. Bačkůrky jsou super, ty by se mi taky hodily :D A z toho schovávání do výbavy si nic nedělej, už to na mě taky jde :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sprcháč je vážně super, já měla to mini cestovní balení a vydrželo mi taky hodně dlouho :) Docela přemýšlím, že těch zimních vůní už mám po krk a zpříjemnila bych si tenhle čas něčím letnějším, ale bohužel na řadě by případně byly i jiné produkty v letních vůních, které už mám dýl, tak to asi nechám být a dodělám vše kořeněné a sladké :D Uklidnila jsi mě s tím schováváním do výbavy :D

      Vymazat
  10. Krásné dárečky :) Moc by mě potěšil produkt od Havlíka a kokosová řada od YR :)

    Novoroční soutěž s Astrid

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Havlíka bude recenze někdy během jara nebo až v létě. Ale myslím, že tu kokosovou řadu můžu doporučit rovnou :D Kokos nezklame, YR ho umí a takový sprcháč nebo tělové mléko jsou už prověřená klasika :)

      Vymazat
  11. to jako vazne ve 23 letech chces od mamy aby ti koupila pastelky??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hurá, těšila jsem se na anonymní rýpavé komentáře, konečně vím, jaké je to být slavná :)

      Vymazat