pátek 23. září 2016

TAG 10 věcí do stovky

Ahoj kočky :) Jak jste se tenhle týden měly? Já nedělala nic moc zajímavého, jen jsem viděla kamarádky a byla jsem se mrknout v Palladiu :) Většinu úlovků už jsem ukazovala na Instagramu.

Po sto letech jsem konečně dopsala rozepsaný TAG, který už samozřejmě obletěl všechny blogy :D Ale jsem ráda, že jsem ho zveřejnila až teď, protože některé položky se změnily. Myslím, že u kosmetiky určitě neplatí, že s cenou roste kvalita. Zaručeně se dají sehnat i levné a kvalitní kousky, stejně jako u high end značek lze najít propadáky. A navíc zastávám ten názor, proč platit víc, když můžu ušetřit a stejně jsem spokojená? :) Tohle jsou tedy moje oblíbené levné kousky a třeba časem udělám pokračování, až zas něco objevím :)

(pořadí produktů je náhodné, rozhodně to není tak, že by jednička byla super a desítka už tolik ne)

1. Řasenka miss sporty

Pro mě docela překvapení. Už dříve jsem na ni četla samou chválu, ale váhala jsem, protože tak levnou řasenku jsem neměla snad od základky a neměla jsem k ní důvěru. Myslela jsem, že moje zatím top řasenka je Rocket Volum od Maybelline, ale když jsem se k ní po víc jak roce vrátila, nebyla jsem spokojená. Uvažovala jsem i nad nějakou high end řasenkou, ale nechtělo se mi obětovat ty peníze. Spontánně jsem teda jednou v drogerii sáhla po tomhle kanárkovi a jsem opravdu spokojená :) Na horní řasy je super, ale spodní mám trochu problém nalíčit vzhledem k tvaru kartáčku. Každopádně se mnou přežila i celý den ve vedru a to se mi vždy řasenky rozmazávaly! Jistě, úplně světová není, pořád by řasy mohly být delší, natočenější a hustější, ale za tu cenu je pro mě super a vyrovná se mnohem dražším kouskům.


Krásně mi ten žlutý obal zkreslil barvu pozadí :D



2. Kokosový olej

To už je taková profláklá věc v celé blogosféře. Já ho dřív používala na vlasy a myslím, že mi hodně pomohl proti třepení konečků. Aplikovala jsem ho do polosuchých umytých vlasů, a když jsem se naučila vychytat množství (v podstatě jen si utřít mastné ruce do délek/konečků), vlasy byly druhý den hydratované, měkké, lesklé, konce se nelámaly a netřepily tak rychle. Pak mi přestal vyhovovat a vlasy vypadaly mastně i po naprostém minimu oleje. Začala jsem ho tedy používat místo tělového mléka a jsem spokojená. Nanáším buď na úplně mokrou nebo jen lehce osušenou pokožku v mini množství, takže se rychle vsákne. Mám pokožku v pohodě a nestane se nic, ani kdybych se nenamazala, takže nevím, co udělá se sušenkami, ale já jsem spokojená. Jen mi paradoxně vadí, že vůbec neubývá a já mám ráda prázdné obaly a zkoušení nových věcí :D



3. Tužky na oči Essence

Nejsem odbornice na dekorativku a moc se nelíčím, ale když už sáhnu po tužce, ve většině případů to bývá právě značka Essence. Líbí se mi jejich ceny, výběr odstínů i kvalita. Linka mi vydrží celý den. Určitě plánuji ještě další odstíny, protože líčení pomocí linky a řasenky je naprosto bleskové. Jen tedy v nejbližší drogerii nemají moc odstínů, tak budu muset vyrazit jinam :D Ještě vás musím upozornit, že si kupuji jen tužky vysouvací, takže jiné nemůžu hodnotit.



4. Spreje Avon

Aneb taková moje sběratelská úchylka :D A při tom není zas tolik vůní, které bych si nutně potřebovala koupit podruhé. Klasicky podzimní a zimní zástupci jsou švestka s vanilkou a vanilka se santalovým dřevem. Tyto vůně jsou ale hodně slabé intenzity. Já mám na chladnější část roku ráda i orchidej s borůvkou, která naopak patří mezi ty nejvýraznější. Samozřejmě všechno jsou to jen spreje a jejich výdrž není nijak oslnivá, ale já je často používám i normálně do školy a nosím je i v kabelce. V některých verzích jde víc cítit alkohol, jinak jsou vůně samozřejmě hodně individuální.



5. Balea

Za tu cenu ji naprosto miluju. Hlavně jejich šampony, sprcháče a deodoranty, u kterých vyhledávám limitky a vlastně jsem se ještě moc nedostala k běžnému sortimentu :D Šampony a sprcháče plní svou mycí funkci dobře, jen vůně se pak moc neudrží a nelze ani čekat nějakou přidanou hodnotu jako hydrataci nebo tak, U deodorantů záleží na parfemacích, ale některé mi vydržely vonět i celý den.



6. Přeliv L´oréal Casting Creme Gloss

Pravidelně si vlasy nebarvím a ani tomu přelivu moc nedám, ale když už, volím odstíny téhle značky. Doporučuji vybírat mezi studenými odstíny, jinak se rádi vymývají do nazrzlé a samozřejmě se jedná jen o drogerku, takže prvních pár umytí jsou některé hodně tmavé odstíny skoro černé, ale skutečně se brzy vymyjí do těch na krabičce. A pak už se vymývají pomalu a nevšimla jsem si ani poškození vlasů. Vlastně když jsem to tak napsala, nevyznívá to úplně pozitivně, ale fakt je mám ráda :D Dokonce mamka na ně přešla místo klasické permanentní barvy a je spokojená, přestože její vlasy už jsou celé šedé. Zrovna ten její odstín vidíte i na fotce a hodně lidí jí vlasy chválí. Nutno upozornit, že tady už musíte nakupovat v akci, abyste se do té stovky vešly, ale třeba drogerie Teta je má ve slevě často a aktuálně mají ještě akci, kde je seženete za 90 Kč.



7. Bione krém s konopím

Moje pleť si s většinou krémů nerozumí, ale tohle je světlá výjimka. Obličej je příjemně vyživený, se zdravým leskem, jak to popisuje výrobce. Takže pokožka vypadá hezky, na dotek je sametová, suché šupinky mizí, stroupky se rychleji hojí a nové pupínky nepodporuje. Po cca dvou letech mi krém dochází (střídám to) a hned si nový nekoupím, ale určitě si někdy koupím další, možná i z jiné řady :)



8. Laky Rimmel

Dřív jsem si nehty moc nelakovala, ale teď mě to docela chytlo. V létě jsem milovala výrazně rudý odstín 305 naughty but nice, růžový odstín  405 rose libertine jsem na nehtech zas tak často neměla. Vlastnostmi není tak dokonalý jako první zmíněný, který kryje v jedné vrstvě a výdrž je taky přiměřená, jen to schnutí není tak rychlé, hlavně ve více vrstvách minuta opravdu nestačí. U Rimmel laků mi hodně vyhovují široké štětečky.



9. Laky Dermacol

One Coat (odstín na obalu není) je naprosto boží, jedna vrstva opravdu stačí a výdrž opět přiměřená. 5 day stay v odstínu 03 už vyžaduje vrstvy dvě, ale s přimhouřenýma očima vydrží těch pět dnů. Dokonalý je tak tři, ale já s ním těch pět zvládnu a to je na mě výkon. Myslím, že tenhle podzim bude pro mě jeden z nejpoužívanějších pro svůj super zajímavý odstín :)  Jen nejsem u Dermacolu moc spokojená se štětečky, jsou totiž klasické a spíš užší. Jiné druhy a odstíny ozkoušené nemám.



10. Antiperspiranty Dove

Mojí láskou je verze Original s klasickou krémovou vůní, kterou používám na podzim a v zimě. V létě jsem sáhla i po jiných parfemacích, ale některé mě zklamaly. Třeba tato růžová dělala občas bílé skvrny :( Jinak jsem ale byla spokojená a proti pocení mi fungovaly všechny, krom varianty bez parfemace. Nutno ale podotknout, že se nepotím nijak extrémně.


To byla moje top desítka levnější kosmetiky :) Já se jdu asi dál válet k seriálu, což ostatně dělám celý den :D Ale nevadí, bakalářce se budu věnovat zítra o to intenzivněji :D Ještě pořád mi není úplně dobře, tak spíš jen tak polehávám, i když je venku docela hezky a láká mě to jít se projít.

Mimochodem včera jsem viděla film Me before you, a i když mám radši komedie, líbil se mi, tak koukněte, pokud neznáte :) Jinak samozřejmě hezký víkend všem :)

A co byste do tohoto TAGu zařadily vy? :)

24 komentářů:

  1. Ahoooj Jani :) tento týden jsem měla pracovní a vždycky jsem přišla aji docela vyšťavená, takže jsem večer vždycky usnula během pár sekund :D. No jinak se těším, že zítra konečně na budík nevstávám a prostě vstanu až vstanu, protože jsem pořád vstávala na budík :D.
    Sprcháč od Baley byl super, já už ho mám vypotřebovaný a koupila jsem si ve stejné verzi tekuté mýdlo.
    Okurkový antiperspirant Dove mě hrozně dusil, měla jsem 2 balení a oba to dělali, tak nevím.
    Kokosový olej je taky můj milovník :). Řasenku se chystám vyzkoušet, ale teď řasenky mám a ty si nikdy do zásoby nedělám, tak až spotřebuju, vím, že tuhle chci vyzkoušet.

    Měj se moc krásně, užij si víkend :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já mám s usínáním spíš problémy, ale než jsem si zvykla u přítele na farmě na práci, tak jsem taky vždycky hned vytuhla (teda až po tom, co jsem si půl roku musela zvykat usínat vedle někoho dalšího) :D To je dobře, že máš aspoň víkend volný, já taky vždycky natěšeně očekávala dny, kdy budu moct spát dlouho :D Já se konkrétně k tomuhle sprcháči ještě nedostala, jen jsem ho dala jako ilustrační, protože mokrý ze sprchy se mi fotit nechtělo :D Tekuté mýdlo Balea jsem ještě nikdy neměla, ale láká mě takhle na podzim nějaké to jablečné. Mě dusí vlastně všechny spreje, takže to zas tak nerozlišuju, i když je fakt, že třeba ta růžová varianta z fotky možná dusí o trochu míň. Já taky právě zásoby řasenek nedělám, tak se až divím, že jsem si na ni v tu správnou chvíli v drogerii vzpomněla :D Jsem pak moc zvědavá na Tvůj názor :) Přeju co nejhezčí víkend :*

      Vymazat
    2. Já jsem právě mýdlo od Baley kupovala taky poprvé a jsem překvapená, že i pěkně potom voní ruce a ta konzistence není nijak řídká a je taky růžovej :D tak přítel ze mě už nemůže, že už máme i růžový mýdlo :D. Teď mám sprej od Garnier s fialovým víkem, co mi doporučila teta a ten je tak parádní - vůbec nedusí a navíc moc krásně voní, vůni ze sebe cítím celej den, paráda :)

      Vymazat
    3. To je zajímavý, že vůně vydrží, když u šamponu a sprcháčů to moc nefunguje (nesnáším Tě, musím jít nakupovat :D). Můj přítel je schopný si na sebe napatlat i můj sprcháč, takže mýdlo by asi přežil :D Jeho brácha to údajně občas dělá taky a jeho přítelkyně pak říká, že smrdí jako barová k* :D Domysli si :D Já měla kdysi jen ten Garnier s minerály a moc mě neohromil, ale dík za tip, na fialový mrknu :)

      Vymazat
  2. Já jsem asi úplně mimo, ale podobný typ článků mě zatím úplně míjel :D Každopádně děkuju za tipy, třeba po tužkách na oči od Essence bych asi sama od sebe nešáhla. Značku Balea mám moc ráda, mám už od ní spoustu věcí a jen málo z nich mi nevyhovuje - třeba deodoranty. Nejvíc asi ale miluju laky na nehty od Rimmelu ♥

    AXE Giveaway | Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono už je to dávno, co se tenhle TAG objevoval a sama ho mám rozepsaný tak dva roky aspoň :D Já ani nevím, jak mě napadlo ty tužky zkusit, možná to byla náhoda, každopádně jsem hodně spokojená :) Měla jsem kdysi i jiné značky, ale nebyla jsem tak potěšená poměrem cena/výkon. Mě láká zkusit od Baley nějakou péči na obličej, tak uvidím, pro co se rozhodnu, až dodělám zásoby. Laky Rimmel jsou asi obecně dost populární, protože jsem na ně četla samé pochvalné recenze :)

      Vymazat
  3. Essence má podľa mňa tiež skvelé ceruzky, ale ja si práve kupujem tie klasické, nie vysúvacie :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu mám jen jednu, i když od Avonu a musím se přiznat, že jsem ještě nebyla schopná ji ořezat, tak ji už dva měsíce nepoužívám :D Ale od Essence se mi některé ty odstíny ořezávacích líbily, tak se možná někdy překonám :D

      Vymazat
  4. Kokosový olej je skvelá vecička, dá sa použiť fakt na všetko, takže v tomto s tebou môžem len súhlasiť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho ještě chci zkusit na zuby, které má údajně bělit a doufám, že mi pomůže i na citlivé dásně :)

      Vymazat
  5. Na hodně věcech se shodneme, já jsem si teď pořídila taky řasenku od Miss Sporty, ale trochu jinou a jsem z ní nadšená. Plánuji o ní článek, ale jedná se o jednu z nejlepších řasenek, jakou jsem kdy zkusila. Proto už mám v zásobě od téhle značky další kousek :D Ten krém od Bione jsem taky milovala a moc mi vyhovoval :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se moc těším, určitě plánuju sortiment Miss Sporty víc prozkoumat :) Zrovna dneska jsem stála u stojanu Miss Sporty a říkala si, že hodně řasenek vypadá dobře :D Jsem ráda, že i na krému se shodneme, moc lidí ho bohužel zatím nezná.

      Vymazat
  6. Super tag, tenhle jsem chtěla udělat už kdysi, ale úplně jsem na něj zapomněla, takže díky za připomenutí, snad se k němu v nejbližší době také dostanu a sama jsem zvědavá, jaké produkty dám dohromady :) Jinak tuhle řasenku od Miss Sporty určitě plánuji taky vyzkoušet po tolika pozitivních recenzích :)
    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš za co, budu se moc těšit, až bude na světě :) Ono to bylo celkem náročné něco vybrat, i když obecně si nekupuji moc drahou kosmetiku, tu stovku většinou přesáhne i ta drogerková :D Pak dej vědět, jestli ti řasenka vyhovovala :)

      Vymazat
  7. Baleu mám taky moc ráda, i když ne úplně všechno byly povedené věci, přesto si stojím za tím, že tahle značka má co nabídnout a třeba ty obaly, ty bývají povedené neskutečně:-) A spreje Avon jsou klasika, kupuji snad každou novou parfemaci, je to už taková trochu tradice a malá úchylka:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obaly jsou boží, to je fakt :) No to jsem ráda, že nejsem jediná sběratelka :D Ale i tak se těším, až většinu dodělám a pak si budu kupovat jen novinky nebo ty fakt oblíbené :D

      Vymazat
  8. Super článek :-) U Rimmmel laků mi taky vyhovují širší štětečky.
    Taky jsem přemýšlela o sepsání tohohle článku, ale asi bych 10 super věcí pod stovku dohromady nedala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tak sepiš aspoň třeba pět věcí, hlavně něco :) Určitě bys toho nakonec našla dost, já taky musela projít celý byt, než jsem to vymyslela, protože u hodně věcí mi ani nedošlo, že jsou tak levné :D

      Vymazat
  9. Plno věcí z těchto vlastním, nejraději mám asi Baleu, tam se fakt nakoupí všechno dobrý (pro mě) :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě mrzí, že jsem zůstala jen u těch sprcháčů, šamponů a sprejů. Ta péče o pleť mě hodně láká, ale po špatných zkušenostech s krémy na ruce nebo tělovým mlékem ještě otálím :D

      Vymazat
  10. Kokosový olej zbožňujem - na pokožku je skvelý a ja ho veľmi rada používam aj do varenia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mu asi dám ještě šanci a zkusím ho na obličej, na který mi dřív neseděl a hrozně jsem se po něm loupala.

      Vymazat
  11. Balea je voňavý zázrak a za pár kaček. Miluju ty jejich sprcháče, sice vůně moc dlouho nevydrží, ale pro mě je to výhoda, protože bych to hned sežrala :D a spreje od Avonu jsou taky boží, hlavně ten švestkový :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zvědavá, jakou limitku udělá Balea na tuhle zimu :D Minulý rok se podle mě moc nevyznamenala s tím ledovým ovocem :D Už se na švestkový sprej těším, moc jsem si ho minulý rok neužila, protože jsem používala spíš vanilku a se švestkou jsem měla celou sadu, kterou jsem si šetřila :D

      Vymazat