úterý 27. září 2016

Spotřebováno za září 2016

Hezké úterní odpoledne:) Jak se máte? Já si touhle dobou už užívám poslední prázdninový týden na chalupě. V neděli jsem nestíhala a došly nápady, tak jsem se rozhodla napsat Spotřebováno v na mě nezvykle brzké době :D Za ani ne měsíc se mi tu sešlo na moje poměry docela dost kousků, tak doufám, že další měsíc nebude moc chudý :D


Šampony Schauma jsem kdysi jako malá používala, ale tohle balení koupila mamka. Já jen dodělávala poslední zbytky, aby lahvička zbytečně nezabírala místo v koupelně. Musím vyzdvihnout vůni, která je božsky kokosová a mít takový parfém, nepoužívám nic jiného. Bohužel složení nic moc, najdete v něm i silikony, kterým se snažím vyhýbat. Překvapivě jsem ale byla spokojená a vlasy se mi nemastily rychleji. Velký vliv na to má ale to, že po běžném šamponu používám šampon Milva na růst vlasů, který ale tolik nepění, proto je lepší vlasy před tím něčím předmýt. Jinak kdyby vylepšili složení, měla bych tenhle šampon pro tu vůni hodně ráda, takhle doporučím spíš pro někoho, komu silikony nevadí.

Zesvětlující sprej Tropical už měl svou recenzi, takže ve zkratce. Ano, funguje, i moje vlasy čtyři měsíce po přelivu zesvětlil. Akorát aplikace není tak přesná, jako u gelu a docela mě otravuje nutnost jít na sluníčko nebo fénovat (když nejsou tropy venku). Už mám další balení a jsem zvědavá, kam až zesvětlení dojde :)


Masku Himalaya jsem kdysi na blogu vychvalovala, že se vlastnostmi podobá Mask of Magnaminty od Lush. No, beru to zpátky, tohle balení (cca druhé nebo třetí) už jsem nenáviděla. Krom toho, že maska nemá moc hezké složení, šíleně smrdí. Vypadá jako bahno se zrníčky, ale je dost tekutá a smrdí z ní ještě něco chemického. Až jsem měla pocit, že se udusím. Prostě hodně divný smrad a do dalšího balení rozhodně nejdu.

Vzoreček čistící gommage Dermacol jsem dostala k nákupu v jejich prodejně. Ačkoliv balení je trochu jiné, už jsem tento produkt kdysi měla. Ale to jsem tomu čištění pleti moc nedala, takže ani nevím, jak mi to vyhovovalo. Musím se přiznat, že normální čistící gely mě nebaví, ale tohle bylo super. Nevyčistí sice nějak zázračně do hloubky, ale díky měkkým gelovým peelingovým částečkám mám pocit, že funguje líp a zkrátka mě baví. Zároveň se jedná o šetrné čištění, které rozhodně nepodráždí jako normální peeling. Takže za mě ano, až dodělám všechny čistící gely a mýdla, budu uvažovat nad plným balením.

Konopný krém od Bione se už kdysi na blogu objevil. Byl to první krém, který jsem mohla používat dlouhodobě a neucpával mi póry. Pokožka byla hezky sametová a celkově vypadala lépe. Urychloval hojení stroupků a nevadila mi ani rostlinná parfemace, která nebyla nijak vražedně silná. Jen bych možná ocenila ještě o kapku víc hydratace, protože mám pocit, že voda pleti ještě přece jenom chybí. Rozhodně bych si ho ale koupila zas nebo zkusím i jiné verze :)


Sprej na nohy Balea mě nepřesvědčil. Voněl hezky, ale šíleně dusil a byl suchý. Navíc voněl tak 10 minut. Za mě ne.

Okurkový Dove mi vyhovoval, bílé skvrny nedělal a proti pocení účinkoval. Sice občas ve vedrech jsem neměla úplně pocit suchého podpaží, ale na oblečení nic vidět nebylo. Stejně mám ale radši verzi Original a okurku si jen tak znova nekoupím (mám ještě jedno balení v zásobě).

Panthenol je taková klasika po opalování. Ne že bych se opalovala letos, ale měla jsem ho doma snad rok nebo dva a už jsem měla pocit, že by se brzo zkazil. Dopatlala jsem ho na tělo jako tělové mléko. Zázrak to nebyl, ale použít se dal (zkrátka někam jsem ho plesknout musela, abych ho nemusela vyhodit). Ale rozhodně ho na toto použití nedoporučuju a radši si ho příště koupím fakt po tom opalování.

Gel na nohy Balea s mátou a pomerančem jsem měla od minulého roku, tak jsem si pospíšila, abych ho zdělala. Nemám totiž ráda tyhle sezónní věci schované v šuplíku, tím spíš to táhnout do třetího roku. Ve vůni jsem cítila jen mátu a nejvíc mě bavily zelené perličky, které se na pokožce rozpustily. Gel byl příjemný, takové to něco navíc na unavené nohy v horkém odpoledni. Ale nic moc extra nedělal, chvilku ve větší vrstvě lepil a nebylo dobré si pak brát boty. Já ho dodělala teď i na noc na ruce v kombinaci s domácím krémem od kamarádky a šlo to. Ale za sebe to nemůžu hodnotit jako must have, spíš takovou příjemnou vychytávku a nevím, jestli stojí za to si ho kupovat další rok.


Tamponky od Ebelin jsou klasika, kterou si kupuju pořád dokola.

Tablety s omega - 3  DM jsem si koupila ani nevím proč. Dlouhodobé hledisko asi jen tak neocením a z vnějšku nepozoruji změny. Ještě platíčko mám, ale jinak mi to přijde jako zbytečnost, základ je stejně správná strava.

A na závěr tu mám největší nechuťárnu celé dnešní hitparády. Ústní vodu Dontodent ve verzi Sensitive. Koupila jsem si ji s tím, že nebude pálit. Nepálí, ale chutnala fakt odporně. Nasládle a měla v sobě nějakou mega nechutnou pachuť. Lokala jsem ji po velkých douškách a pak si ústa vyplachovala, abych ji nemusela vyhodit, ale nikdy víc :D


Znáte některý z produktů? :)

2 komentáře:

  1. Ten krém od Schaumy jsem kdysi taky měla a vím, že jsem s ním byla moc spokojená a říkala jsem si, že si ho rozhodně musím pořídit znovu. Každopádně na svém "wishlistu" mám dalších x šamponů, které chci vyzkoušet, takže k tomuhle jsem se znova zatím ještě nedostala :D Krém od Bione jsem taky měla a milovala jsem ho, taky si ho chci v budoucnu pořídit určitě znovu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že je Bione tak oblíbená značka :) Nečetla jsem moc negativních recenzí. Jen tonikum z konopné řady mě moc nepřesvědčilo :(

      Vymazat