sobota 27. srpna 2016

Lehký hydratační krém od Essence

Ahoj kočky :) Jak si užíváte posledních pár dnů prázdnin? Já jsem upřímně ráda, že na VŠ máme prázdniny delší, na druhou stranu pokud bych neudělala zkoušky, neměla bych žádné :D Momentálně jsem někde daleko od civilizace a tento článek je přednastavený, takže na komentáře odpovím později. Pokusím se ale být aktivní na svém novém Instagramu :)

Už nějakou dobu je v mé kosmetické výbavě tento krém, který jsem vyhrála v GA. A jsem za to moc ráda, protože pečující kosmetiku Essence v obchodech tak nějak přehlížím a ani nemám moc přehled, jestli je k dostání všude nebo ne. Jinak doporučená maximální cena je cca 85 Kč. Teoreticky je to málo, na druhou stranu jsem možná od této značky čekala ještě nižší částku. Ale rozhodně za ty peníze stojí.

Krém byl původně ještě v krabičce, tak se nenechte zmást, až ho budete hledat. Obal se mi líbí. Je jednoduchý, čistý a evokuje ve mně svěžest. Jistě, není to vyloženě výstavní kousek na poličku pro sběratelky luxusních kousků, ale já nejsem náročná. Z praktického hlediska je super. Mám ho totiž i na cesty a to mám radši tuby. Možná jsem blázen, ale hrozně mi vadí u krému v kalíšku, když se překlopí a zapatlá se mi i víčko z vnitřní strany :D Víčko drží, tuba je z tak akorát tuhého materiálu (ale je jasné, že na konci budu rozstřihávat) a dávkuje tak akorát krému. Jen tedy pokud stojí delší dobu na víčku, občas vyprskne trochu větší dávku.


Krém je lehoučký, bílý, gelovo-krémový. Voní svěže. Nejdřív mi ve vůni něco vadilo, ale když jsem si uvědomila, že krom okurek obsahuje i limetky, hned se mi vůně začala líbit. Není jemná po okurce, ale trochu nakyslá díky limetce. Aroma není otravné a na pleti po chvilku není vůbec cítit.


Krém je určen na normální pokožku. Díky okurce a limetce osvěžuje, hydratuje a obsažené bambucké máslo vyživuje a činí pleť vláčnější. Vstřebává se bleskově. V případě nouze ho používám i na oční okolí a nijak mě nedráždí. Moje pleť, která umí být mastná, problematická, normální, občas i suchá, ho snáší skvěle. Mám ho sice spíš jako cestovní, protože doma mám ještě zbyteček jiného krému, ale už jsem ho používala i dlouhou dobu v kuse a pleť mi nijak nezhoršil. Naopak. Hned byla svěžejší a vláčná a tento efekt vydržel opravdu až do rána (protože na den krémům moc nedám, ale když, tak opět sahám po tomto).


Velmi mile mě překvapilo složení. Jistě, stále by se dalo zlepšit, ale není to přírodní kosmetika a nečekala jsem zázraky. Klíčová je pro mě absence silikonů, které na obličeji dlouhodobě nesnesu. A super je, že neobsahuje ani parabeny nebo alkohol.

Za mě je tento krém super a mohu ho jedině doporučit. Na léto je super podle mě na všechny typy pleti a na zimu by mohl stačit mastnějším typům. Já ho budu mít ještě na chladnější období roku a chci ho zkusit kombinovat s oleji Saloos.

Abych nezapomněla, přeju co nejlepší vstup do nového školního roku, pokud bych se do prvního září na blog nedostala :)

Co vy a pečující řada Essence? :)

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Já jsem hlavně hrozně zvědavá, co udělá v zimě v kombinaci s olejem :)

      Vymazat
  2. Já jsem nad ním v drogerce přemýšlela, ale pak jsem odešla bez něj, protože jsem si říkala, že mojí pleti asi nedá vše, co by potřebovala a že i když Essence jako značku zbožňuji, tak radši zůstanu u dekorativky. Ale na druhou stranu, měla jsem odličovací pleťové ubrousky z téhle řady a ty byly fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já naopak na ubrousky vůbec nejsem, nějak je k životu nepotřebuju :) Škoda, třeba by ti krém vyhovoval :)

      Vymazat
  3. Naštěstí začínám 26. září a upřímně už teď je mi šoufl :D.
    No jsem ráda, že Ti krém vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že my až o týden později, ale i tak se mi tam vůbec nechce :D Zrovna dneska jsem tam byla dát nějaké papíry a uvědomila jsem si, že na tom místě nemám ráda vůbec nic :D Krém je fakt skvělý, opravdu překvapil :)

      Vymazat
  4. No, tak to jsem teda fakt překvapená, upřímně bych to od essence vůbec nečekala, že i jejich pečující kosmetiky může být fajn. :) Ale řekla bych, že od té doby, co loni udělali paletky all about, tak se hodně zlepšili :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám moc ráda hlavně jejich tužky na oči a laky jsou taky moc fajn :)

      Vymazat