pondělí 18. července 2016

Letní limitka Balea - ANO nebo NE?

Hezký pozdní večer mé milé čtenářky :) Jak se máte? Já byla v sobotu nakupovat a ulovila jsem troje kalhoty, svetr a triko. Bohužel potřebuji hlavně boty a na ty jsem štěstí neměla. Tak snad zítra, to půjdu nakupovat s kamarádkou. Celkově mě čeká snad fajn týden, kdy se uvidím s lidmi, které často nevídám. A o víkendu budu u přítele. Ale nebojte, pokusím se do víkendu ještě o jeden článek.

Kdo mě sleduje na Instagramu ví, že jsem "trošku" nakupovala v DM a mezi jinými mi v košíku přistálo i hodně kousků z letní limitky od mé milované Baley. Dneska bych vám chtěla trochu přiblížit, co podle mě stojí za to a co nutně nepotřebujete. Samozřejmě je to především o vůních, ale i ty vám zkusím trochu popsat :) Normálně chodím a nejdřív si každou parfemaci očichám, ale tentokrát jsem rovnou nakupovala :D Samozřejmě kouzelné jsou i obaly, ty Balea fakt umí, a nízká cena z ní pro mě dělá značku, od které chci mít doma vždy aspoň pár kousků. Navíc na tělovou kosmetiku tak náročná nejsem a nepotřebuji nějaké ultra luxusní značky.

Sprej ve variantě Fresh voní po acai a yuzu. Acai je teď profláklá věc, kterou jsem nikdy v životě nejedla a yuzu jsem vygooglila jako něco mezi citronem, grepem a mandarinkou. Mě na první přičichnutí voní jako ryngle, kterou ale taky moc lidí nezná, jak jsem zjistila. Celkově je to za mě vůně spíš sladší, ale ne těžká. Ze všech tří vydrží na těle nejdýl, klidně i půl dne, když nic nedělám.

To varianta Sweet mě naprosto okouzlila. Už jsem na edici Cukrová pusinka slyšela hodně chvály a teď vím, že oprávněně. Prosím, vyrobte mi parfém, budu se v něm denně koupat :) Je to naprosto pecková kombinace vanilkové sladkosti se svěžím citronem. Celkový dojem je lehký, ale ne žádná záchodovka. Výdrž je bohužel slabší jak Fresh, ale myslím, že pusinku si koupím určitě ještě do zásoby a kouknu i po jiných produktech s touto vůní (brala bych tělové máslo, ale nevím, co všechno edice obsahuje).

Meeres-rauschen voní jako mojito a to já miluju. Na léto ideální kombinace máty a limetky. V tomhle spreji se to povedlo ale namíchat dietně bez cukru, takže osvěžení je perfektní, jako dotyk kostky ledu. Bohužel vůně je strašně slabá. Mohla bych se vonět klidně každou půl hodinu. Škoda, protože jinak bych šla do spreje určitě zas. Takhle je to spíš ideální společník na vonění před spaním, což tedy běžně nedělám, ale jinak si tu vůni moc neužiju.


Broskev a leknín se mi líbí víc, protože je to trochu svěžejší varianta a dokážu rozlišit ovocné a květinové tóny. Protože sprcháčů mám fakt hodně, vyčlením si některé vůně na léto a jiné počkají ve skříni. Tahle je mezi těmi, co chci používat co nejdřív.

Marakuja s frézií je sladší a počká na mě klidně do podzimu. Voní sice taky pěkně, ale nezaujala mě tolik, zkrátka sladký sprcháč.


Oproti Fresh tělovému spreji je sprcháč o něco svěžejší. Nejspíš to bude to yuzu, ale já tomu říkám "zelená vůně", možná trochu jako kyselé jablko. Voní sice hezky, ale nic, co bych musela mít podruhé.

Cukrová pusinka je prostě láska, ale bohužel ve sprcháči je po nanesení na tělo hodně slabá a skoro jsem ji necítila, po usušení už vůbec. Takže ano, sprcháč příjemný, ale kvůli vůni si rozhodně vyberu variantu spreje.


Na sprcháč po slunění jsem koukala minulý rok, ale nakonec jsem ho nekoupila. Jsem ráda, že letos jsem se rozhodla jinak. Nevidím sice žádný mega rozdíl mezi tímto a běžným sprcháčem, ale budiž. Slibuje mimo jiné chladící efekt, dokonalé smytí opalovacích přípravků, chloru a slané vody. Kdo ví, já u vody ještě letos nebyla :D Ale hlavní je vůně. Čekala jsem něco naprosto jiného, o to víc jsem příjemně překvapena. Cítím hlavně vanilku a kokos, ale v dáli i moře, slunce a pláž. Prostě léto. Jet na dovolenou, beru si určitě tenhle poklad. Jen jsem čekala, že v něm bude i trocha svěžesti, což se mi teda moc nezdá.

Na tělové peelingy jsem hrozně líná. Ale neodolala jsem tomuhle s citronem a podmáslím, když už je to ta limitka a ještě je levný. Vůně je to zvláštní. Prostě citron zastřený něčím netradičním. Nejsem z té vůně odvařená, na druhou stranu mi nevadí a asi se mi celkem i líbí. Jako peeling mi stačí. Zrníčka sice nejsou úplně hrubá a není jich tam nejvíc, ale zas pro lenochy se dá použít i normálně jako sprcháč několikrát týdně a nesleze vám kůže, zároveň se však lehce obrousíte. Takže ano, celkově pro nenáročné taky doporučím.


Abych to nějak shrnula ze sprejů je nejlepší pusinka, pro kterou si ještě zajdu. Sprcháč po slunění má na Baleu poměrně silnou vůni, která na pokožce chvíli vydrží a ještě je vcelku originální, takže ten u mě už taky nesmí chybět. Možná si koupím rovnou další balení, kdyby příští léto náhodou nebyl. Peeling je taky fajn a nevadilo by mi vlastnit další, ale asi klidně počkám na jinou vůni. Nejsem z něj tak odvařená, abych ho musela mít hned zas. Ze sprcháčů v tubě vyberu pusinku, ale ani tu už si nekoupím, Spíš je jen tak na doplnění spreje, pokud si potrpíte na detaily a máte to rádi sladěné. Z obyč sprcháčů si pro žádný nepůjdu podruhé, ale první varianta se mi fakt líbí, a kdyby nebylo jasné, že přijde další limitka, klidně bych si ji koupila zas.

Jak jste na tom vy s letní limitkou? Už něco máte nebo se inspirujete mým článkem a pro něco si zajdete? :)

12 komentářů:

  1. Letní limitky pravidelně kupuji a nyní se chystám na ten tělový peeling.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že nejsem jediná, pro koho jsou limitky jako magnet :D Snad budeš taky spokojená :)

      Vymazat
  2. Škoda, že tady v italském městečku nemám žádné DMko, protože popisem vůní si mě na výrobky nalákala hodně :D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, určitě budou v prodeji ještě dlouho, minule jsem tu limitku potkávala ještě na podzim :D

      Vymazat
  3. Udělala sis pěkné zásobičky :D Mně hodně zaujal ten sprej s vůní moře a taky ten mořský sprcháč, určitě na něj mrknu, díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až moc zásob, zrovna jsem to počítala a spotřebovat sprcháč mi rozhodně trvá dlouho, teď v létě možná tak měsíc :D Navíc mám ještě načaté kokosové Fa, takže se obávám, že buď budu používat letní věci v zimě nebo si něco schovám na další rok :D Určitě je zajdi aspoň očichat :) Zrovna jsem přišla z toho pařáku domů a právě jsem tyto dva produkty použila :)

      Vymazat
  4. Přidávám se k Tvé prosbě vyrobit ke sprcháči a deo spreji Cukrová pusinka i parfém, nebo aspoň rozšířit řadu i tělové mléko a tak, ta vůně je dokonalá:-) Z té limitky mám oba dva sprchové gely, zatím jsem ani jeden nepoužila (to jsou ty mé nekonečné zásoby, no:-D), ale čichala jsem k nim a vypotřebuji je, ale na zadek si ani z jedné nesednu. Zato ten sprchový gel po opalování, to je jiná liga, vyjádřila jsi to přesně, taky v něm cítím léto:-) A peeling s citronem a podmáslím si na léto kupuji už několikátý rok, na peelingy jako takové jsem dost lenoch, ale u tohohle mně strašně baví ta vůně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžem jim sepsat nějaký prosebný dopis :D Z těch sprcháčů normálně v lahvičce jsem taky ani jeden ještě nezkoušela, ale ten svěžejší se mi fakt dost líbí. Jenom škoda, že ty baleácké vůně se prostě na pokožce neudrží. Ten letní sprcháč mi přijde s každým použitím víc super :) Hm, připomněla jsi mi, že bych zítra měla překonat lenost a peeling použít :D Poctivě k němu chodím ale denně čichat a taky se mi ta vůně už začíná takhle na léto hodně zamlouvat :D

      Vymazat
  5. Já moc limitky nekupuju, protože se moc často do DM nedostanu, tak kuzpuji stálé produkty, každopádně Baleu jsem si moc oblíbila! :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chodím víc do Tety, protože mi chodí mailem letáky. Do toho DM chodím vlastně jen kvůli Balee a pak to takhle vypadá, jednou za čtvrt roku nakupuji jak blázen :D Naopak z té stálé nabídky toho moc nemám, protože si říkám, že limitka nepočká.

      Vymazat
  6. Trošku že :D. Sprcháč marakuju s frézií jsem právě dopotřebovala a voněl mi moc pěkně :). Jak Ti ten sprej voní jako Mojito, tak já vlastně v DM boxu našla sprcháč a taky mi voní jako mojito :). Název cukrová pusinka zní úžasně, jak budu mít cestu kolem DMka omrknu :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se na frézii začínám hodně těšit :) Video už jsem viděla a psala jsem ti na blog komentář, že ten sprcháč jsem nezaznamenala, ale nejspíš si pro něj doběhnu :D Bohužel mi spadnul internet, takže se to nejspíš neodeslalo :( Pusinku omrkni, jen škoda, že v tom sprcháči se na těle neudrží, tak jedině sprej. Koukala jsem na stránky DM a nic jiného nejspíš v této vůni nemají. Ale kdo ví, oni tam taky neukazují všechno.

      Vymazat