úterý 14. června 2016

Obnovující pleťová maska od Avonu

Ahoj :) Jak jsem slíbila, po zkouškách se snažím více věnovat blogu :D Už dlouho nebyla klasická recenze na pečující kosmetiku, takže jsem pro dnešek vybrala tuhle masku, kterou už používám docela dlouho a dokonce jsem si už koupila další balení do zásoby. Cena se liší podle katalogu, ale je to zhruba 70 Kč.


Obalu nemám co vytknout. Je jednoduchý, elegantní a masky v tubě mám prostě nejradši, je to nejpraktičtější. Super je i zaklapávací víčko, které preferuji před šroubovacím, tedy pokud drží, což tohle zatím splňuje.


Konzistencí je maska hutnější a hladká. na pleti se roztírá skvěle, protože se mi zdá, že trochu taje kontaktem s pokožkou. Spotřeba není nijak velká a na pleti je příjemná, protože nezasychá. Jen se po delší době přestane lesknout, ale stále je pružná a na pleti ji ani nevnímám. Po nanesení vypadáte jako s hodně špatným odstínem makeupu.

Navíc krásně voní. Výrobce udává, že po arganovém oleji, citrusech a koření. Nevím, jak voní arganový olej, spíš všude čtu, že většinou smrdí a já mám nějaký od Ryoru, který téměř cítit není. Ale citrusy a koření vnímám. Vůně je hřejivá, díky citrusům šťavnatá a myslím, že mě jen tak neomrzí. Ještě než jsem si přečetla, po čem má vonět, cítila jsem i něco jako jehličí. Vůní se maska hodí víc na zimu, ale zas se dá pojmout jako orientální a pak je super i na léto.

Maska se nanáší klasicky na čistou pleť, kterou já ze zvyku ještě trochu navlhčuji. Doba působení je 5-10 minut, což je podle mě praktické, pokud máte málo času. Já se přiznám, že na masku občas zapomenu a nevadí ani 20 minut. Opláchnout jde pohodlně houbičkou.



Složení je zkrátka klasický Avon, Žádná příroda, ale zrovna tady to ještě není nic hrozného. Jsem ráda, že maska neobsahuje silikon a naopak lze ve složení najít přírodní složky.

Docela jsem s touto recenzí otálela, protože jsem dlouho nemohla přijít na to, v čem maska vlastně pleti pomáhá. Nakonec se prostě musím ztotožnit z označením výrobce jako obnovující. Maska díky jílu Rhassoul pleť jemně čistí, ale zas nic převratného, černé tečky nevytahá a rozhodně nemám pleť bez chybičky. Zároveň ale nevysušuje díky oleji. Aromaterapie díky vůni je už jen bonus. Po použití je pleť zkrátka jiná, svěžejší, rozjasněná, příjemná na dotyk, ale nemastná. Určitě nenahradí nějaké hloubkově čistící masky, ale na prostřídání je super. Nevím, co by udělala s extrémně mastnou nebo hodně suchou pletí, ale myslím, že pro většinu lidí bude dobrá.

Za mě tedy ano. Vyhovuje i mamce, takže doma budem určitě ještě pár balení mít, než zas zkusíme něco dalšího.

Znáte tuhle masku?

8 komentářů:

  1. Mám ji, ale pořád nemůžu přijít na to, jestli je v něčem lepší než ostatní masky od Avonu z řady Planet Spa, takže žádné velké nadšení, na druhou stranu mně baví a sahám po ní teď ze všech masek nejčastěji:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ještě olivovou zelenou, v té mi vadí silikon a navíc mi nepřijde, že by nějak extra hydratovala. A pak z nějaké čistící řady, obal světle stříbrný, ale tu jsem zkoušela zatím jen jednou, takže ještě moc nevím. Ale rozhodně vyloženě masku tohoto typu jsem ještě neměla a tahle mi vážně vyhovuje. Jasně, mohla by dokonale čistit a zároveň božsky hydratovat, ale v takové zázraky už nevěřím :D

      Vymazat
    2. Tuhle masku znám z katalogu, doma mám slupovací a regenerační. Slupovací mi na pleti nedělá nic, jen ji prokrví, že je vždycky taková začervenalá a na tu hydratační jsem si ještě nestihla utvořit názor :). Dnes večer si masku udělám

      Vymazat
    3. Slupovací jsem měla jen jednu, konkrétně od Ryoru a taky nic moc. Jen mě otravovalo to slupování, protože se většinou hrozně trhala. Doufám, že bude recenze :)

      Vymazat
  2. Masku znám jen z katalogu. Jinak jsem zkoušela jen peeling s výtažky z mrtvého moře, který byl fajn. Každopádně bych krémový, což já moc nemusím :D Mám radši gelové peelingy.

    Březový set na celulitidu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám z té řady možná masku a něco jako enzymatický peeling, ale nejsem si úplně jistá. Dostala jsem to na Vánoce a ještě jsem se nedostala k používání :D Taky zrovna krémové peelingy nevyhledávám.

      Vymazat
  3. Už jsem na ni párkrát koukala, ale ještě jsem se nějak nerozhodla :) Každopádně masek mám velkou spotřebu a vždycky si ten relax vychutnávám :)
    Gabrieless

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si počkej na výhodnou akci a zkus jí, zas tak drahá není a při nejhorším ji někomu věnuješ :)

      Vymazat