pátek 10. června 2016

Nejhorší lak roku? Avon Grey Cement

Hezké páteční odpoledne všem :) Včera jsem úspěšně složila poslední zkoušku, takže mám oficiálně prázdniny :) Ještě jsem si to tak úplně neuvědomila a ani nemám konkrétní plány (krom praxe a psaní bakalářky), ale aspoň od stresu si odpočinu. Kdo sleduje můj Instagram už zaznamenal, že jsem si pořídila svůj první matný lak a zrovna jsem se pěkně sekla, protože to je totální propadák.


V katalogu se mi lak zalíbil, protože žádný matný jsem ve své sbírce ještě neměla a zároveň se mi hrozně začaly líbit odstíny jako právě šedá, kterou bych ještě před pár lety rozhodně nechtěla. Myslím, že když jsem si lak kupovala, byla to novinka a stál mě do stovky. Ale znáte Avon, ceny se hodně liší. Bohužel lak se dost špatně lakuje, protože rychle zasychá a chce to větší vrstvu. Navíc není čas si s lakováním moc hrát a já nejsem úplně lakovací profík, Nutno podotknout, že normální laky mi ale většinou problémy nedělají, pokud nepočítám občas opatlanou kůži. Docela mě ale mrzí i odstín, který mi přijde tmavší jak v katalogu a po zaschnutí ještě o malinko ztmavne. Nicméně i tak se mi šedá barva líbí a hlavně na zimu by mohla být fajn, i když bych radši přece jenom o kapku světlejší. Bohužel taky zvýrazňuje na nehtech každou nerovnost


Největší hrůza je pro mě ale to, že do 24 hodin jsem měla totálně oloupané špičky. A to jsem nic nedělala, jen jsem si rychle umyla vlasy. Nepoužila jsem žádný podklad, ale ten většinou nepoužívám pod žádný lak a drží mi v pohodě několik dnů. Ještě tomuto dám šanci v podobě podkladového laku a pokud to nezabere, tak zkusím i topcoat.

Na Instagramu jsem vám dnes ukazovala výhru v GA, jejíž součástí byl další matný lak od jiné značky, ale o tom zas příště. Jsem hodně zvědavá, kolik vydrží, ale už teď vím, že jeho odstín se mi líbí :)

To je pro dnešek vše. Mějte hezký víkend nebo prázdniny, pokud už máte po zkouškách, případně hodně štěstí na zkoušky nebo státnice :) Já se chystám na chalupu, ale v dalším týdnu se pokusím zas napsat nějaký článek a celkově doufám, že budu mít na blog víc času.

Co vy a matné laky, případně netradiční odstíny, jako je právě šedá?

P.S. Úplně jsem zapomněla napsat, že se lak po čase začíná od špiček trochu lesknout. Nikdy ne jako normální, ale zkrátka ten mat mizí.

12 komentářů:

  1. Gratuluji k volnu! :) To já mám plány konkrétní až až, ale ještě mi chybí to volno, snad už ve středu bude po všem :D Tenhle odstín je krásný, zajímavý a nevšední, ale já osobně jsem více na klasické lesklé laky. Matné se mi líbí na ostatních, ale na mých nehtech právě taky zvýrazní každou nerovnost a celkově se mi ten efekt nějak nelíbí. Já mám pár laků od Avonu z nějaké jiné řady a vydrží mi tak 1 - max. 2 dny. Co se laků na nehty týče, tak preferuji značky jako Rimmel a Gabriella Salvete, s těmi jsem moc spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Určitě budeš už mít ve středu taky volno :) Já hodila tenhle lak i do Googlu a taky se mi zdálo, že na některých nehtech nevypadal špatně :D Mám ještě dva gelové od Avonu a výdrž taky nic moc. Sice víc jak než popisuješ ty, ale za ty peníze zklamání. Rimmel mám taky ráda, od GS jsem moc věcí neměla, vybavím si jen dva pískové laky. A docela jsem spokojená s Essence, zrovna včera jsem tmavě vínový lak z Darks kolekce odlakovávala po 4 dnech neporušený a to jsem neměla ani topcoat :)

      Vymazat
  2. Super, že už máš volno, tak užívej :). Mě ještě čekají zkoušky 4 a už teď jsem bez síly :D.
    Viděla jsem, že jsi vyhrála, ten odstín laku se mi moc líbí. Já mám doma jeden matný lak od Essence v růžové barvě a musím říct, že více se mi líbí matný efekt na rtech než na nehtech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, taky se dočkáš :) Já byla tentokrát vyřízená po první zkoušce a pak už jsem si fakt jenom myslela, že se zblázním :D Minulý rok v letňáku jsem dělala poslední zkoušku až v červenci a myslím, že jsem u toho byla víc v klidu :D Už můžu prozradit, že ani ten lak z GA mě nepřesvědčil o kvalitě matných laků. Před chvilkou jsem si umyla vlasy a už je taky poškozený. Každopádně na nehtech se mi líbí mnohem víc, jak tento šedý. Ale další matné už zkoušet nechci, zůstanu u klasiky :) Máš pravdu, na rtech mat vypadá líp :)

      Vymazat
  3. To samý mi dělá matnej lak od China glaze...
    Užij si to na chalupě, doufám, že budeš zase pěkně pracovat na poli :-D :-D :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně od té značky jsem vyhrála a vypadá to, že bude bohužel stejný :( Na chalupě se nepředřu, fitko mě čeká u přítele na podzim na bramborách :D

      Vymazat
  4. Mám šedý matný lak Avon taky, ale je to asi z jiné kolekce a taky s ním nejsem zrovna 2x spokojená, protože strašně dlouho schne, moc dlouho nevydrží. Ale jinak se mi šedé matné nehty strašně líbí! A gratuluju k volnu, taky bych už chtěla prázdniny :)

    Kosmetické radosti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No celkově se mi zdá, že Avon ty laky moc neumí. Za ty peníze se dají určitě sehnat lepší. Děkuju, taky budeš mít brzo volno :)

      Vymazat
  5. Gratuluji a přeji krásné prázdniny :)! Nejsem moc na šedé ani matné a už vůbec na Avon laky :D. Za poslední téměř dva roky mám téměř pořád nějakou práci, u které nemůžu mít nalakované nehty, přitom lakování tak zbožňuji :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já vždycky vidím u kamarádky nějaký krásný lak, tak se mi zalíbí, ale už si nikdy neuvědomím, že ona si ty nehty lakuje co dva dny, protože se to rychle loupe :D Mě to lakování taky docela začalo bavit. Ale vždycky musím myslet na to, na jakou příležitost si nehty lakuju. Třeba ke zkoušce bych s nějakým zářivým odstínem nešla. A taky vždy myslím na to, kdy se lak nejspíš oloupe, abych měla čas to opravit, protože jít mezi lidi se zničeným lakem mě děsí :D Teď jsem na sebe zvědavá přes prázdniny, jestli mi to lakování vydrží :D

      Vymazat
  6. Tenhle lak jsem měla taky, šíleně jsem se na něj těšila a to zklamání mě vážně moc mrzelo :((( ta barva i matnost mi přijde užasná, škoda že se tak zle nanáší a nic nevydrží...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na matné asi nemám nehty, ale zkusím ještě s podkladovým lakem, jestli bude povrch rovnější :) Ta výdrž je fakt blbá, kamarádka, co si ho objednala také, ho musela druhý den odlakovat :(

      Vymazat