pátek 11. března 2016

Spotřebováno za únor 2016

Ahoj kočky :) Dneska se zas hlásím po delší době. Opravdu mě mrzí, že nejsem na blogu tak aktivní, ale zkrátka mi přijde, že vůbec není čas. Úterky a čtvrtky jsem ve škole celý den, pondělky trávím s přítelem a zbylé dny buď nejsem doma nebo mám spoustu jiných činností a na blog už nezbývá energie. Ale vážně se už pokusím psát častěji. Mám pocit, že už skutečně bude jaro, což znamená víc světla i energie :D Co plánujete na víkend? Já mám od pondělí rýmičku, tak ji potřebuju doléčit a taky se musím učit na první test z mikrobiologie. Nemůžu uvěřit, že už bude půlka semestru, ten čas vážně hrozně letí. Praxi na léto už mám skoro zařízenou a je pomalu čas udělat něco k bakalářce. Naivně si myslím, že bych mohla mít většinu napsanou do konce léta, ale je mi jasné, že to nehrozí. Znám se. Měla jsem ambice psát už od začátku semestru, ale neměla jsem zadané ani pořádně téma, natož ponětí, jak začít. Ale pár stránek chci vážně napsat co nejdřív, protože si nedokážu vůbec představit, jak by taková bakalářka měla vypadat z formálního hlediska :D Ale až se do toho nějak dostanu, tak věřím, že samotné psaní už tak hrozné nebude :)
.
Jinak mě můžete sledovat i na Instagramu, kdo tak ještě neučinil. Najdete mě tam jako naire.s

A teď už tedy k dnešnímu článku, který bude o mých odpadcích :D Jsem na sebe hrdá, protože jsem konečně začala zdělávat vzorečky a zmizel i jeden kousek z dekorativky.


Tělové mléko Bioderma jsem koupila v akci za 99 Kč. A stejně jsem byla zklamaná. Nemám pokožku nijak suchou a přesto mi nepřišla hydratace nijak úžasná. Navíc při vstřebávání trochu lepilo a to nesnáším, obzvlášť u něčeho, co normálně stojí tolik. Vůně byla příjemná, ale to je tak vše. Už nikdy víc, lepší efekt najdete i u levnějších značek.

To tělový peeling Freeman byl super. Stál něco přes stovku, nádherně sladce ovocně voněl a obrousil dost dobře. Zrníčka cukru byla dost drsná i ostrá, takže nebylo třeba se obrušovat dlouho. Tak jako tak se cukr časem rozpustil. Jak vidíte, tuba je rozstřižená, protože konzistence byla dost pastovitá a moc se mu ke konci nechtělo ven. Pokožka po něm byla nádherně jemná a díky obsahu oleje jsem se ani nemusela mazat. Klidně bych si ho koupila zas, ale jsem na peelingování těla dost líná a navíc když uvážím, že platím za cukr... Mám už připravený jiný peeling, ale možná zkusím od Freemana časem i variantu se solí. Pokud se rádi peelingujete, můžu vřele doporučit, jen na vyloženě citlivou pokožku by mohl být až moc drsný.


Vůně Oriflame Eclat Weekend byla moje oblíbená. Jemná, která neotravovala okolí, takže klidně bych se nebála ji vzít někam do kanceláře. Obsahuje červený rybíz, hrušky, bílé broskve nebo třeba stolistou růži. Sama bych složky identifikovat nedokázala, ale celek je lehký, spíše jarní s trochou pudrového aroma. Nicméně abych vůni sama na sobě cítila, musela bych ji aplikovat za den tak 2x. Okolí ji samozřejmě cítí déle, i když ani tak výdrž není dokonalá a ráno jsem toho na sebe lila dost, takže ubývala celkem rychle. Právě kvůli tomu bych za ni víc jak 400 nedala. Už ani nemám nikoho, u koho bych ji objednala, tak si ji podruhé nekoupím a zkusím zas něco nového. Jinak ale voní fakt krásně a myslím, že se hodí pro všechny věkové kategorie :)

Antiperspirant Dove je moje stálice. Po téhle parfemaci jsem sáhla ze zvědavosti a taky proto, že Original zrovna neměli. Ze začátku mi to přišlo jako fajn změna, ale "přírodní rostlinná" vůně se mi brzo přestala líbit a tloukla se s mými parfémy. Takže příště zas sáhnu po klasice.

Po hodně dlouhé době jsem dodělala i deo sprej Balea. Tyhle spreje před pocením neochrání, ale na doma mi stačí. Kokos byl bohužel slabší a trochu mě dusil. Ale vůně to byla fakt pěkná, taková mléčně kokosová, ne extra sladká ani do ovocna :)


K odličovacím tamponkům netřeba nic dodávat, tyto mám nejradši :)

Tahle oranžovka od Rimmel mi ze začátku nevyhovovala, ale pak jsem si na ni zvykla. Měla jsem ji přes rok, protože skoro nevysychala a nemám zas tak velkou spotřebu. Zázračná nebyla, ale ve dvou vrstvách byly řasy viditelně hustší a delší, takže jsem byla spokojená. Skoro všechny řasenky se mi mažou, ale tahle byla celkem v pohodě. Nicméně už si ji nepořídím a budu hledat lepší.


Vlákninu jsem chtěla zkusit díky tomu, že ovoci a zelenině moc nedám, hlavně takhle přes zimu. Opravdu byla bez chuti a krásně se rozpustila i ve studené vodě, ale zázračná mi nepřišla. Spíš jsem si ji občas dala jen tak pro pocit, ale podruhé do ní nejdu. To už mi přišlo lepší psyllium, které bylo sice hnusné, ale aspoň trochu funkční mi přišlo.

Vzorek krému byl můj postrach, protože obsahuje silikon a ty moje pleť nerada. Nicméně na pleti neseděl, rychle se vstřebal a žádná pohroma se za ty 4 použití nekonala. Ale ani nic extra nedělal a to složení mě fakt mrzelo a rozhodně si ho nekoupím.

To druhé má být makeup nebo BB, nejsem tak akční, abych to dohledávala. Rozhodně to bylo oranžové. Mám doma jedno BB, jeden makeup a ani jedno moc nepoužívám, takže rozhodně nemám potřebu zkoušet další, stačilo mi vidět odstín a pro srandu to rozetřít na obličeji.


Konečně jsem dodělala i tenhle šampon. Vlasy umyl, ale zároveň bylo poznat, že obsahuje silikony. Ne že by vyloženě mastil, ale druhý den už byly vlasy upláclé. Rozhodně už ho nechci a těším se, až dodělám i kondicionér.

Ta dvě platíčka jsou od tabletek Panthenol, Celkově jsou v balení 4, ale dvě mi zabavila mamka, která je chtěla taky zkusit a bohužel jsem se nedostala ještě k nákupu, tzn recenze bude kdo ví kdy. Momentálně mám vlasy ve fázi, kdy padají průměrně. Jistě, nemusely by padat vůbec, ale chápu, že to není možné :D Sice nejsem blázen do doplňků stravy, ale pokud by mi padaly nějak hodně, určitě bych se k něčemu podobnému uchýlila, a i teď v období klidu jsem byla hodně zvědavá. Samozřejmě výsledky zatím nemohu nijak hodnotit, ale slibuju, že si to další balení koupím.


A to by bylo vše. Pokusím se během víkendu ještě o jeden článek, který buď rovnou uveřejním, nebo ho uvidíte během týdne :)

5 komentářů:

  1. Taky jsem si říkala, jak začnu psát bakalářku zavčas, ale nějak to nevyšlo kvůli ostatním povinnostem a teď mám strach, jestli ji vůbec stihnu odevzdat v řádném termínu. Takže tím, že začneš brzy určitě nic nezkazíš :D Šampon od Avonu mám taky a jsem s ním spokojená, ikdyž nedělá zázraky. Ale je uživatelsky moc příjemný a dělá mi radost jeho používání :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, to je motivační komentář, tak snad se k tomu vážně dokopu :D Určitě to stihneš, kamarádka odevzdává za pár dnů, absolutně nestíhá, ale říkala, že nějak to stejně zvládnout musí :D Závidím, taky bych ten šampon chtěla mít ráda :(

      Vymazat
  2. Peeling Freeman jsem jednou měla a byl super. Obecně mám hodně ráda ty cukrové.
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se na něm hodně líbila ta malá spotřeba vzhledem k tomu, jak byl hutný :) Ale ten solný mě láká taky dost, i když jsem jednou měla z Lushe Ocean Salt a málem mi sežral kůži :D

      Vymazat
  3. Od Freeman jsem měla jen vzorečky, ale i přesto jsem si nedokázala vybrat nějakou masku nebo peeling, protože bych chtěla vyzkoušet všechny :D


    Jarní Soutěž

    OdpovědětVymazat