pondělí 14. prosince 2015

Šampon a kondicionér Syoss Volume

Hezké pondělí :) Mám úplně super náladu, co jsem se vzdala toho předtermínu, takže jsem se rozhodla napsat další recenzi a trochu se věnovat blogu, než po Vánocích začne to největší peklo :D Během svátků také nevím, co bude. Nějakou dobu budu určitě na chalupě, ale pak snad chvilku doma. Tento víkend se chystám na návštěvu k přítelově rodině a v sobotu bude akční den, takže čekám, že budu trochu fotit a snad se dočkáte víc fotek z mého soukromí :) Ještě do Vánoc bude určitě jedna recenze a pak se pokusím předpřipravit nějaké obsáhlejší články :) Ale teď už jdeme zdrbnout Syoss :D

Předem musím říct, že tuhle značku nemám ráda. Kdysi jsem měla nějaký šampon na lesk vlasů a neseděl mi a od té doby mě tahle značka vůbec nezajímá. Ale přesto jsem si v létě koupila tenhle šampon a balzám. Asi jsem si dala ránu do hlavy o poličku, jinak si to fakt vysvětlit neumím, protože v tomhle jsem dost zásadová a nekupuji zbytečně věci, co mě nezajímají. Samozřejmě to naštěstí bylo ve slevě a vybrala jsem si řadu na objem, který mé vlasy postrádají.


Začnu obalem. Barevně se mi líbí, zaklapávací víčko je praktické a drží dobře. Jen mám tedy radši klasické ploché víčko, abych na něj mohla lahev postavit, až se budu blížit ke dnu.

Co mají oba produkty společného, je absence silikonů a silná nasládlá šamponová vůně. Ta se ve vlasech drží dlouho a to nemám ráda, protože nesnáším, když vlasy voní a zároveň už jsou mastné.



Šampon je bílý s perleťovým leskem a poměrně řídký, tudíž na umytí spotřebuji více. Bohužel mu musím vytknout jeho odmašťující schopnosti. Pokud si myju vlasy v běžných intervalech, kdy ještě nejsou tak mastné, je to v pořádku. Ale pokud už mám vlasy horší, šamponuji 2x a stejně jsou pak takové divné, jako by nedokonale umyté a další den musím mýt zas. Ale na běžné umytí stačí a pokud hledáte jen nějakou levnou alternativu na prostřídání a máte nenáročné vlasy, mohl by vám stačit. Co se týče objemu, nic extra se nestalo, ale zázrak jsem nečekala. Ačkoliv kromě toho horšího odmašťování po více dnech bez umytí nemám šamponu moc co vytknout, k srdci mi nepřirostl a zkrátka ho ráda nemám.


Omlouvám se za fotky, ale můj mobil prostě cokoliv na bílém podkladě nebere (ale nebojte, snad bude po Vánocích nový)


To u kondicionéru nejsou moje antipatie jen tak z principu, ale fakt podložené. On totiž postrádá tu hlavní funkci, kterou by měl kondicionér mít, totiž neusnadňuje rozčesávání. Mám sušší konce s tendencí se cuchat a v tomto případě už při mytí cítím, že jsou konečky zamotané. Po uschnutí se to o trochu zlepší, ale není to nic moc. Ovšem balzámu nemůžu upřít to, že vlasy nezatěžuje. Jinak na něm není nic zvláštního, je o trochu hutnější jak šampon a dávám si ho na vlasy hojné množství (abych se ho zbavila a abych měla aspoň trochu lepší pocit, že mi pomůže).

V poslední době se mi navíc začaly vlasy mastit víc než obvykle a skutečně je musím mýt denně. Ale přímo Syoss z toho neobviňuji, protože už to nebylo ideální, ani když jsem používala na střídačku jiné produkty. Navíc to může být jen změnou ročního období.

A ještě složení.




Za sebe tedy nemohu doporučit ani jeden produkt a od Syoss si už nic nekoupím (pokud nedojde za pár let k dalšímu pomatení smyslů). To radši Baleu, která taky není zázračná, ale sedí mi víc a navíc je mi sympatická.

Celkově teď moje vlasy stojí za prd (doplňte si neslušné slovo dle libosti). Mastí se víc než kdykoliv dřív, konce jsou sušší a navíc už se mi konečky začínají třepit a to jsem byla na stříhání před dvěma měsíci. Minulý rok mi vlasy vydržely bez ostříhání pěkné minimálně půl roku. Možná je to tím, že mi kadeřnice nevzala dostatečný kus z toho poničeného, ale rozhodně mě to štve. Na Vánoce dostanu něco na vlasy z Avonu plus sama jsem si nedávno pořídila masku a šampon a mám zásoby Baley, ale pokud se vlasy nezlepší, asi sáhnu po něčem ze salonu.

Co vy a Syoss?

14 komentářů:

  1. Me Syoss nevadi, ale zkusenosti mam jak pozitivni, tak i negativni. Zrovna tahle dvojka mi sedla skvele.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mamka mi šampon krade a je taky spokojená, takže hodně záleží na typu vlasů :)

      Vymazat
  2. Já Syoss nemám ráda odjakživa a jediný, co jsem od téhle značky měla, je kartáč na vlasy, který jsem dostala zdarma k nákupu :-D Jinak se obávám, že tahle kosmetika je tak šíleně chemická, že bych se udrbala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla kdysi ještě suchý šampon a ten ušel :D Tak zadarmo bych brala snad i ten kartáč, i když jeho kvalita bude asi pochybná :D

      Vymazat
  3. Ja som dávnejšie skúšala šampón Volume Lift, krásne voňal, to sa mi fakt páčilo, ale pomerne rýchlo som mala po ňom mastné vlasy, zo začiatku nie no potom neskôr áno, ako to už býva zvykom pri silikónových šampónoch. Mne celkovo Syoss vlasová kozmetika nesedí, ani kondicionéry nie sú nič extra, ale vlasový olej ten je fakt skvelý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oleje jsem vůbec nezaznamenala, ale upřímně mě ani nelákají. Mám teď ještě zásoby od jiných značek :)

      Vymazat
  4. Já jsem asi před měsícem dopotřebovala Syoss šampon, který jsem dostala od kamarádky a mě vyhovoval. Akorát mi přišlo, že jak je to velké 500 ml balení, tak že si na něj ty vlasy nějak zvykly a pak se trošinku víc mastily. A momentálně mám ještě od Syoss olejíček na vlasy, který mým vlasům jen prospívá a krásně voní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem lehce za polovinou, tak jsem zvědavá, co udělá než ho dodělám :) Už druhý komentář s olejem, začínám být zvědavá :D

      Vymazat
  5. Já mám s touto značkou spíš negativní zkušenosti. Ale záleží na tipu vlasů a také na produktech, slyšela jsem, že si ho lidé chválí i nemají rádi. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám kamarádku, co nic jiného nepoužívá, takže máš určitě pravdu :)

      Vymazat
  6. Šampon a kondicionér od Syoss jsem měla ve dvou variantách a vždycky to byla hrůza, moje vlasy mají na tuhle značku zřejmě nějakou averzi:-D Ale stylingová řada je fajn a pak ještě sérum na vlasy:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že nějaký lak má mamka na chalupě, ale nevím jaký je, protože já ho nepoužívám a mamka asi taky ne. Ale když si vzpomenu, tak ho zkusím :)

      Vymazat
  7. Syoss taky nemám ráda a už si od nich nic nepořizuji. Měla jsem pár šamponů a kondicionérů, ale po všech se mi mastily extrémně rychle vlasy....takže bohužel kamarádi nebudeme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skoro si začínám myslet, že mám ty vlasy teď hrozné právě z toho Syossu, ale zas ho nechci úplně obviňovat, když jsem ho ze začátku hodně střídala s jinými produkty a stejně jsem měla vlasy divné. Uvidím po celém balení, jestli se situace zhorší nebo ne :)

      Vymazat