čtvrtek 10. prosince 2015

Oční krém Alverde

Ahoj :) Co je u vás nového? :) Já se přihlásila na příští čtvrtek na předtermín z genetiky a upřímně nevím, jestli se ještě neodhlásím. Nedokážu se totiž vůbec dokopat k učení a vlastně ani nevím, jestli mám zápočet. V úterý jsme psali test a docela jsem začala zmatkovat, i když myslím, že potřebné body se tam najdou.

Navíc vůbec nemám vánoční náladu. Dárky už mám skoro všechny, o víkendu koupím poslední dva, ale ta správná nálada nikde. Včera jsem byla na Staromáku, ale bohužel chvilku poprchávalo. Kdyby se aspoň ochladilo, tak bych i věřila, že za chvilku začíná zima :D Ve Vánoce na sněhu už ani nedoufám :D Jak jste na tom vy? Děláte výzdobu nebo už se nějak připravujete? :)

Dneska bych vám chtěla napsat něco o krému, který mi Vánoce evokuje a brzy se dozvíte jak :) Od Alverde jsem kromě gelu na obočí, masky na vlasy a tohoto krému nic nezkoušela, ale mohu prozradit hned na začátku, že zatím jsem spokojená :) Cenu už přesně nevím, ale bylo to kolem 80 Kč a vím, že mají víc druhů, ale já si zvolila zrovna tento (že by jiný zrovna neměli? :D)


Obalu nemám co vytknout. Je praktický a hygienický. Se vzhledem taky nemám problém :)


Složení je taky moc fajn, ostatně je to přírodní kosmetika. Jen tím alkoholem si nejsem úplně jistá, protože o tom je známo, že vysušuje. Ale chápu, že pokud by byl krém zcela přírodní, rychle by se kazil, takže alkohol je nutný.


Tady už vidíte, co výrobce slibuje. Musím souhlasit, že krém je na oční okolí velmi příjemný a nijak mi oči nedráždí. Mám pod očima takové ty drobné linky a s těma si nijak neporadil, ale upřímně jsem to ani nečekala. Ovšem oční okolí je po krému hrozně příjemné na dotek, takové jako by napapané. Krém nepoužívám úplně denně. Pokud si večer dávám na pleť olej, nanesu ho rovnou i kolem očí a ráno se nemažu ničím, protože mám pocit, že se mi pak víc maže řasenka. Ale rozhodně je to fajn pocit, když si krém vklepu pod oči a on se téměř okamžitě vsákne, ale zároveň cítím, že jsem se něčím namazala.


Konzistence krému je hutnější. Mohu ho srovnávat pouze s Biodermou a ta byla dost gelová a rozhodně jsem po aplikaci neměla tak super pocit. No a už vám konečně prozradím tu vánoční pointu. Krém božsky voní, nejspíš to bude mít něco společného s tu rostlinou na obalu, ale já od prvního přičichnutí cítím sladkou vůni cukroví, možná lineckého :) Zároveň mě ale vůně nijak neobtěžuje a není mi protivná ani po dlouhodobém používání :)

Za sebe tedy mohu krém doporučit, pokud hledáte spíš nějakou prevenci a nemáte příliš suché oční okolí. na větší problémy či přímo na vrásky by nejspíš nestačil. Ale za tu cenu je podle mě moc fajn :)

18 komentářů:

  1. Vůně lineckého z očního krému - super :D
    Já jsem měla ve škole tento týden 2 objahoby seminárek a příští týden mě čekají ještě 2 testy a pak bude následovat masakr až po Vánocích :D.
    Ale těším se na příští pátek, protože jedeme s přítelem na vánoční trhy do Prahy, kde jsem ještě nebyla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si Prahu s přítelem užijte :) Já chtěla jít na trhy ještě s kamarádkami, ale už se na ně bohužel nedostanu :( Koukám, že toho máš taky hodně, ale ber to tak, že o Vánocích aspoň můžeš trochu zvolnit :)

      Vymazat
  2. Já mám vánoční náladu už dlouho, sníh sice nikde, ale doma to máme vánočně vyzdobené a voní u nás cukroví, to se jinak než vánočně cítit nedá:-)
    Já mám s očními krémy trochu problém, skoro všechny jsou proti vráskám a ty já ještě nepotřebuji, mně úplně stačí ta hydratace a jestli ještě krásně voní, tak se po něm budu muset podívat:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus ho, kdyby náhodou nesplnil tvoje očekávání, aspoň nestojí tolik :) Ale tedy necítím, že by nějak pleti dodával vodu, spíš je to taková ta výživnější funkce, jestli mi rozumíš :) Ale upřímně u těch krémů bych se ani nebála je používat, kdyby byly proti vráskám. Myslím, že většina tak stejně nefunguje a prevence není k zahození :) Cukroví závidím, u nás není na pečení vůbec čas :(

      Vymazat
  3. Mne viac vyhovoval ocny gel s vytazkami z goje od rovnakej znacky. Urcite vyskusaj.
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, mrknu po něm, ale musím najít DM s větším výběrem :D

      Vymazat
  4. Já jsem se začala ze strachu už učit v listopadu a každý den se učím od každého něco, respektive 2 látky denně a podle plánu bych příští středu už měla vše umět, tak snad to tak bude a pak budu už jen vše opakovat. Mám v plánu hned všechny zkoušky na první dva týdny v lednu a doufám, že to dopadne, protože pak chci mít zase zasloužené prázdniny :D Jinak krém vypadá skvěle, hlavně to složení, teda až na ten alkohol :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla hodně věcí na zápočty a bohužel zkoušky budou úplně o něčem jiném, takže mi učení bylo k ničemu :D Já jim ten alkohol odpouštím, pořád je to nejmenší zlo ve srovnání s jinou chemií v kosmetice :)

      Vymazat
  5. Tento krém mám doma, no nie som s ním tak úplne spokojná, zdá sa mi totiž, že pleť napína, spôsobuje také akoby pnutie, ťažko to opísať, no mám pocit, že moja pleť je s ním nepružná, skúsila som ho naniesť na čelo a rovnaký pocit, akoby som mala na pleti nejaký zväzujúci silikón, takže používam ho len občasne a isto sa pozriem po inom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zvláštní, věřím, že ten pocit musí být nepříjemný :( Mně tohle nikdy neudělal a ani sestřence nebo mamce, které mi na něj občas chodí.

      Vymazat
  6. Já jsem si pořídila také oční krém, ale nějaký pro zralou pleť. Mám totiž ráda hutnější oční krémy a tak jsem předpokládala pro zralou pleť = hutný krém. A nepletla jsem se, zatím jsem spokojená moc, ale používám chvíli :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní dobře, taky zastávám názor o očním okolí, že čím hutnější, tím lepší a prevence je stejně nejlepší :)

      Vymazat
  7. Já jsem strašně líná používat oční krémy. Mám doma jeden už asi rok a používám ho pouze sporadicky. Bůhví kdy se dostanu ke koupi nějakého dalšího.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho sice používám vždy, když si na noc nedávám olej, ale stejně neubývá skoro vůbec a minimálně na rok ho mít budu :D

      Vymazat
  8. mala som od Alverde modrý a ten bol skôr gélovej konzistencie a tak mi tak veľmi nevyhovoval, ale tento vyzerá super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Modrý jsem snad nikdy neviděla, ale koukám, že mě to ani mrzet nemusí, gelová Bioderma mi stačila :D

      Vymazat
  9. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Přidejte se k úspěšným Spojte se s více než 4 miliony investorů a obchodníků ze 170 zemí

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat
  10. Jako na hydrataci asi fajn, ale když jde o oční krémy, tam už bych čekala i nějaký účinek – proti vráskám, kruhům pod očima a tak podobně. Jinak si tam můžu rovnou napatlat svůj pleťový krém. Ale proti téhle značce samozřejmě nic nemám, myslím, že patří mezi ty kvalitnější v rámci cenové hladiny :)

    OdpovědětVymazat