neděle 6. prosince 2015

Obří zklamání od Biodermy

Hezký nedělní večer :) Jak jste si užily víkend? Já neoriginálně studijně, protože v úterý píšu dva zápočtové testy.

Dneska se podíváme na tělové mléko od Biodermy, které jsem koupila kdysi v takové té akci, jak byl jeden produkt od Biodermy za 99 Kč každý měsíc. A už na začátku mohu prozradit, že v poměru cena/výkon je to za mě propadák.


Ale nebudu předbíhat a začnu obalem. S tím problém nemám, působí čistě, jednoduše a je praktický. Díky tomu, že produkt může stát na víčku, je jistota spotřebování do posledního zbytečku.  Navíc kombinaci bílé a modré mám ráda.


A tady už vidíte, co výrobce slibuje. Bohužel musím nesouhlasit. Mléka stačí málo (nebo aspoň já docela šetřím), hezky se roztírá a rychle se vstřebává. ALE... Při vstřebávání chvilku lepí. Ne nijak dramaticky, ale prostě trochu lepí a to já nesnáším. Co se výživy týče, je to za mě průměr. Nemám extra suchou pokožku, takže se nic nestane, když se občas nenamažu, ale u tohoto mléka nevidím žádné extra účinky. Rozhodně to není tak že bych si za pár hodin na kůži sáhla a řekla si, jak je nádherně vyživená.



Nemám ani pokožku citlivou, ale dost se mi nelíbí to složení. Nejsem chemik, ale je mi jasné, že minerální oleje úplně top nebudou, natož pro suchou a citlivou pokožku. Já mít takové problémy, sahám rozhodně spíš po přírodních olejích než po Biodermě, která kolem přírody skoro neprošla.


Co ale musím vyzdvihnout, je příjemná svěží jemná vůně s trochou květin. Jak je už z fotky patrné, konzistence není moc hutná, ale ani neteče.

Pokud to porovnám třeba s tělovým mlékem od Yves Rocher, Bioderma mu nesahá ani po kotníky. YR nelepí, vyživuje víc a hlavně je levnější a méně chemické.

Za mě tedy nedoporučuji. Pokud by mléko stálo do stovky, asi bych to přežila, ale za cenu přes tři stovky na internetu je to hrůza. Ale docela by mě zajímalo, jak by působilo na pokožku suchou a citlivou, takže pokud máte zkušenosti, sem s nimi :)

10 komentářů:

  1. Tak to bych od Biodermy nečekala. :/ A ta cena je fakt vysoká. Já teď zkoušela od Manufaktury a ta byla skvělá. :)
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Manufaktury jsem měla jen čaje a sirup, ale láká mě i kosmetika :)

      Vymazat
  2. Tak to bych do něj taky neřekla, lepící kosmetiku já obecně nesnáším:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako není to nijak extra lepení, ale za tu cenu mu to neodpustím :D

      Vymazat
  3. Taky jsem ho měla, za těch 99 Kč dobrý, ale plnou cenu bych za něj nedala ani náhodou.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, možná bych za něj opakovaně nedala ani těch 99 :D

      Vymazat
  4. Toto mléko jsem ještě niky nezkoušela a myslím, že se mu raději vyhnu obrovitánským obloukem :) A ještě kdybych to měla koupit za plnou cenu, tak to by mě pak kleplo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za plnou cenu by to rozhodně naštvalo, protože i kdyby nelepilo, tak furt na něm nevidím nic extra :D

      Vymazat
  5. Také jsem vychytala akci za 99, krém na mastnou pleť s micelární vodou, ale byla jsem s obojím tedy velmi spokojená :). U tělových mlék jdu spíše po zajímavých vůních než po účincích :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zelenou micelárku jsem kdysi měla taky a nesedla mi, bohužel jsem si koupila hned střední balení :( Pro mě je vůně taky hlavní kritérium při výběru a pak jsem vždy naštvaná, když mi účinky nevyhovuje :D

      Vymazat