čtvrtek 19. listopadu 2015

Zvláčňující a regenerační pleťový krém s konopím od Bione

Hezké poledne mé milé čtenářky :) Počasí venku už začíná připomínat listopad a já si uvědomuji, že se blíží Vánoce :D Pár dárků už mám a letos to ani nijak hrotit nebudu, takže snad stihnu v klidu nakoupit, než budou obchoďáky plné lidí. Mimochodem v poslední době jsem 2x navštívila divadlo Studio dva. Poprvé jsem viděla Evitu a špatná nebyla, ale nic extra (zaujala mě píseň Don´t cry for me Argentina, najdete na Youtube i v podání Madonny). V divadle Brodway se mi muzikály líbí víc. Včera jsem byla na hře Zdravý nemocný a za mě dost propadák. A očividně nejen za mě, dost lidí nevypadalo nadšeně. Roden určitě nehraje špatně, ale pořád opakovali ty samé vtipy dokola a místy už to bylo přehnané. Na prosinec jsem ulovila posledních pár lístků na Hvězdu s Evou Holubovou a už se moc těším. Byla jsem na ní už před rokem a je to pecka. Pár míst ještě je, tak neváhejte, pokud chcete trochu odlehčené kultury :)

Ale teď už ke kosmetice :) Na dnešek jsem připravila recenzi na krém od značky Bione. Koupila jsem ho už před víc jak rokem a používám ho přes půl roku. Ale dost ho střídám s oleji a dále se dočtete proč. Ještě dodám, že stojí kolem 80 Kč a seženete ho v zapadlejších drogeriích a já ho koupila v Bille.


Krém koupíte v krabičce, což se mně osobně líbí. Najdete na ní napsané všechny informace a zkrátka to vypadá lépe než samotný kelímek.


Samotný kelímek moc parády nenadělá, ale já si nestěžuji. Za ty peníze nemůžu čekat elegantní skleněný kalíšek. Pod víčkem najdete ochranný plastový kryt, další plus. Nesnáším opatlané víčko, když s krémem cestuji. Ale celkově bych kelímek vyměnila za tubu, bylo by to hygieničtější.


Tady už vidíte sliby výrobce. Na krému oceňuji, že neobsahuje silikony a neucpává mi póry. Je to první krém, který mi sedl a mohu jej používat bez obav. Jak uvádí výrobce, je lehký, ale na můj vkus až moc. Na léto dobrý, ale na zimu by mi dlouhodobě nestačil. Nevadí, mám doma spoustu olejů, takže to střídám a krém mám na dny, kdy jsem líná vmasírovávat olej nebo nepotřebuji tolik hydratace. Byl by to i fajn denní krém, ale já se přes den ničím nemažu, protože je mi to nepříjemné. Nemohu tedy posoudit, co by dělal pod makeupem. V případě nouze zastoupí i oční krém a oči mi nedráždí.


Kromě toho, že krém stav mé pleti nezhoršuje, má i několik dalších benefitů. Pokožku zklidňuje, mírní začervenání a pupínky rychleji hojí. Stroupky nejsou tolik suché a nejmenší pupínky dokáže do rána zničit.


Krém je skutečně lehoučký a vstřebává se rychle. Někomu by nemusela vyhovovat rostlinná vůně, ale mně nevadí. Není příliš silná a na pleti cítit není.


Složení je dobré, ale přece jen by se na něm dalo ještě zapracovat. Nepotřebovala bych parfém a konopné složky by nemusely zaujímat až poslední místa. Ale samozřejmě je to lepší, jak většina běžných produktů z drogerie a lepší už bude nejspíš jen čistě přírodní bio kosmetika.


Krém bych doporučila na pleť mastnou a problematickou, v létě na normální. Na suchou bych ho nedávala vzhledem k nízké hydrataci. Ale měla by existovat i protivrásková verze na zralou pokožku a tu bych ráda zkusila. Jinak má Bione ještě spoustu jiných nekonopných řad a ráda vyzkouším něco dalšího. S tímto krémem jsem spokojená a na léto bych ho klidně brala zas, ale na zimu na pravidelné mazání ne.

P.S. Slibuji, že až bude přát světlo a čas, dočkáte se slibovaných článků.

Co vy a Bione?

14 komentářů:

  1. Krém má takovou zajímavou konzistenci :) Já mám pleť suchou, takže tohle by teda nebylo nic pro mě, jak píšeš :)
    A od Bione jsem myslím zatím nic neměla ale vím, že tyto výrobky prodávají u nás v Tetě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím Tetu víc prozkoumat :) Tak zkus nějakou jinou řadu na suchou pleť, hrozně by mě zajímalo, jaký by krém byl :D

      Vymazat
  2. V Bille jsem ho taky viděla, ale vhledem k mojí stále obří zásobě krémů (čti všeho :-D) si zatím nechám zajít chuť. Bione mi přijde jako takový střed mezi klasickou chemickou kosmetikou a kosmetikou přírodní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám z krémů naštěstí jen tento, ale mám asi 3 oleje :D Takže zásoba na několik let, když použiju pár kapek denně :D

      Vymazat
  3. No já mám Bione poměrně dost ráda. V poslední době jsem měla krém s Levandulí - psala jsem o něm i recenzi a znovu bych si ho nejspíš nepořídila, ale totální propadák to také nebyl. Více mi vyhovoval právě konopný. Momentálně mám otevřené tělové mléko s konopím :)

    Monča / KOSMETICKÉ RECENZE /

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu recenzi si vzpomínám :) Já po levandulovém ani netoužím, levandulovou vůni zas tak nemusím, i když v lehčím provedení se mi občas líbí. Tělové mléko zní taky dobře, musím po něm kouknout :)

      Vymazat
  4. Tento krém jsem používala loni v létě a fakt mi maximálně sedl. Pro mě ideální právě na den, klidně i pod makeup jelikož se docela rychle vstřebával. Na léto pro mě super lehký krém po kterém jsem se nemastila. Klidně bych si ho zase pořídila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, na léto byl vážně super, když jsem si nechtěla dávat olej :) Taky si ho na den dokážu představit, jen kdybych prostě neměla ten blok, že se mi obličej pod něčím potí :(

      Vymazat
  5. Docela se mi zamlouvá... Až ho někdy uvidím v regále, asi po něm sáhnu. :)

    Ela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že nemůžeš udělat chybu, pokud nemáš vyloženě suchou pleť :) Při nejhorším si ho schováš na léto :)

      Vymazat
  6. vypadá skvěle a zrovna na mou problematickou plet by se mi hodil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu by byl super určitě a pokud máš pleť i mastnou, tak ho zkus i teď na zimu :)

      Vymazat