čtvrtek 26. listopadu 2015

Moje sbírka dekorativní kosmetiky

Ahoj :) Tak co říkáte na to, že už skutečně dorazila zima? Já mám zimu ráda (i když mrznu i v létě), sníh se mi zdá kouzelný a první sníh obzvlášť, hned je ten den pro mě pak speciální :D

Dneska mám pro vás speciální dlouhý článek, ve kterém vám ukážu všechnu svou dekorativní kosmetiku. Jistě, v porovnání s jinými blogerkami toho moc není, ale na mě, jakožto na člověka, který se moc nelíčí, je to až moc velká sbírka :D Takže pohodlně se usaďte, uvařte si kafíčko a jdeme na to :)


Co se skladování týče, nemám se čím chlubit. Dekorativku mám v koupelně na okně. Placaté produkty sídlí v krabičce a nahoře jsou ty, co používám nejvíc, ty dole ignoruji, což je docela škoda.


Na rtěnky a tvarově jim příbuzné věci mám plastovou krabičku, ale chci si koupit pořadač, protože tohle uspořádání je hrůza a nic nedrží na svém místě :D


V plastovém kelímku se nachází věci na oči a štětec na pudr (ten jediný štětec, který vlastním) :D


Začneme u řasenek. Rocketka byla dlouhou dobu mou nejoblíbenější, ale teď ji už skoro nepoužívám. Efekt se mi nezdá zázračný a hlavně se mi maže pod očima. Voděodolnou Lorealku mám na spodní řasy. Nemaže se, ale bohužel ji mám od června a už je docela vyschlá. Na horní řasy ji nepoužívám, protože dělá jen přirozený efekt. Oranžovou Rimmelku jsem kupovala kdysi pro kamarádku, nakonec mi zbyla a ze začátku mi neseděla. Ale už jsem se s ní sžila a používám ji přes rok a stále je funkční. Umí udělat dost výrazné řasy, ale na spodních se mi rozmazává.


Tužky na oči miluju. Používám je jen tak s řasenkou a určitě si plánuji koupit další barevné tmavší odstíny a šedou. Nejradši mám ty od Essence, které jsou tak akorát měkké, hezky pigmentované, dobře drží a stojí pár korun. A hlavně mám všechny tužky vysouvací, protože řezat je by se mi nechtělo :D


Černá je od Oriflame a už dosluhuje, protože je docela tuhá. Ale černou zas tak často nepoužívám. A následuje dlouhá řada Essence :D Hnědá je klasika a používám ji nejvíce. Je to odstín Hot Chocolate a prostě je skvělá. Berry Merry není tak extra výrazná a na oku vypadá skvěle. Zlatá Blin Bling je na mě dost teplá, ale i tak je fajn. Stříbrná je od Gabrilella Salvete a mám ji do vnitřního koutku, ale už taky pomalu vysychá. Modrá je na můj vkus hodně výrazná, ale přesto po ní občas sáhnu, hlavně v létě. Jedná se opět o Essence, odstín Cool Down.


Gel na obočí mám od loňského podzimu a s ničím jiným už si obočí neupravuji. Je to rychlé, vypadá to přirozeně a vydrží celý den. Jen by odstín mohl být trochu studenější, ale i tento vypadá dobře. Korektor je taky naprosto super, nechápu, jak jsem dřív mohla používat tuhé v tyčince, s tímhle se pracuje mnohem lépe. Jen pod oči ho nepoužívám, protože mi přijde, že to vypadá uměle a mám strach, že by nevydržel celý den. Na oční okolí bych potřebovala nějaký rozjasňující a ani by nemusel krýt.

A teď něco hodně zajímavého, a to jsou produkty na rty. Začnu máslíčky, protože ta mám radši. Málokdy mám rty v super kondici na rtěnky a másla absolutně nevysušují a vyhovuje mi i nižší pigmentace. První tři jsou od Astoru. Obaly mám dost ošoupané, ale pokud se nepletu, jedná se o odstíny Unguilty Pleasure, Loved Up a Hug Me. Další tři jsou od Yves Rocher, konkrétně Tangerine Intense, Corail Doux a Rose Sorbet.


Mobil mi dost žere barvy, takže upozorňuji, že ve skutečnosti nejsou tolik studené. Unguilty Pleasure je poměrně výrazná růžová a pořád si nejsem jistá, jestli mi sluší. Loved Up obsahuje shimmer, což já nemusím, ale jinak je fajn a hodí se naprosto ke každému líčení. Hug Me by byla boží barva ve stylu moje rty, ale lepší. Bohužel obsahuje třpytky, které na rtech dost vyniknou po zmizení barvy. Rocherovská másla mám teprv chvilku, takže je nemůžu moc hodnotit, Zatím jsem měla na rtech jen Tangerine Orange a ačkoliv jsem to nečekala, odstín se mi hodně líbí, Ale bojím se výrazných barev, takže to chce při nanášení lehkou ruku díky dobré pigmentaci. Určitě vám v nějaké recenzi povím víc.


To první je neviditelná konturka od Dermacolu. A hádejte co? Nepoužívám ji. Zaprvé moc nenosím rtěnky, zadruhé je tvrdá a zatřetí za těch pár použití mě nepřesvědčila, že by k něčemu byla. Druhý produkt je letitá "neslíbatelná rtěnka" od Rimmelu, kterou jsem si koupila strašně dávno, než jsem se vůbec začala líčit. Stranu s leskem nepoužívám, ale barvu si občas lehce vklepu do rtů a vytvoří přesně ten efekt moje rty, ale lepší. Lesk v odstínu Soft Almond miluju. Neobsahuje žádné třpytky a hodí se naprosto ke všemu. To samé lesk od Oriflame. Ten už sice třpytky obsahuje, ale taky vypadá na rtech hodně dobře.



Jak vidíte, tekutá rtěnka je poměrně výrazná, ale lesky jsou neutrální a často po nich sahám, když nevím, co na rty.


A nyní se přesouváme na rtěnky. Jak už jsem psala, moc je nepoužívám, protože mě hodně vysušují a na balzámu zas tak nedrží, navíc jsem neschopná si rtěnku během dne kontrolovat nebo obnovovat. První od Essence v odstínu Nude Love jsem měla na rtech právě jednou. Vysušuje fakt hodně. Rimmelky už jsem používala víc. Černá 01 je božská, ale opět, jen ji vklepávám prstem. Ta ani tolik nevysušuje. Červené 101 a 105 už více vysušují, hlavně první z nich. 101 je studená růžová a 105 je podle mě odstín, který je hodí pro všechny. Cerise Noir od Yves Rocher je mou oblíbenou. Opět jen vklepávám prstem, ale je nádherná. Poslední je vzorek od Urban Decay a ještě jsem ji na rtech neměla jedná se o odstín Jilted.


Fotka je opět dost studená, hlavně YR takhle do fialova není.


Nakedku používám teď na oči absolutně nejvíc. Psala jsem o ní nedávno v oblíbencích, takže už ji dál rozebírat nebudu. Časem bude recenze.


Jak vidíte, odstíny jsou dokonalé a lze s nimi vytvořit spoustu líčení


Následují stíny, u kterých nebudu ani uvádět odstíny, protože se většina z nich už nejspíš ani nevyrábí. První hnědé od Lorealu jsem používala hodně ještě než jsem si pořídila svou Nakedku. Stíny nebyly extra pigmentované a na oku moc nedržely, ale vypadaly pěkně. Maybelline obsahovaly taky drobný shinner, ale nebyly tak studené. Světlý odstín jsem skoro nepoužívala. Opět pigmentace a výdrž mizerná.


Na ruce jsou samozřejmě bohužel sytější jak na oku.


Modré Maybelline jsem tak nějak podědila po mamce, která si je koupila kvůli nějakému plesu. Jsou hodně suché a nic nevydrží. Zelené Miss Sporty jsem dostala od kamarádky a pigmentace je překvapivě dobrá a ani výdrž není nejhorší, občas je vytáhnu. Fialkové Essence taky nevypadají špatně, ale nepoužívám je, protože jsou na dně krabičky :D


Jak vidíte, zelené opravdu nemají špatnou pigmentaci a mám dost svetrů v podobných odstínech, takže je občas používám.


Makeup mám jen jeden a nepoužívám ho. Voní božsky po marcipánu, ale odstín je na mě poměrně tmavý a jsem líná ho do pleti zapracovávat. Navíc to s makeupy neumím a připadám si pak dost umělá. CT jsou klasika. Nanáší se pohodlně prstem a drží celý den. Chci ještě další odstíny :) Set na obočí Essence nepoužívám od doby, co mám výše zmiňovaný gel. Aplikátor je na nic a štětec nemám.


Moc nechápu dva odstíny v balení. Buď mám obočí světlé nebo tmavé :D


Stíny od Rimmelu vypadají krásně, ale pigmentace nic moc, jen ten nejtmavší ujde. Na oku nedrží, takže je nepoužívám. Stíny Maybelline jsou mega omyl, protože jsou hrozně moc teplé a třpytky jsem měla vždycky všude. Jen čekám, kdy se naštvu a vyhodím je. Stín GS se mi naopak docela líbí, ale je dost suchý a opět třpytky putují po obličeji. Navíc se mi rozbil po pádu na dlažbu.



Monostín GS je před tou červenou hrůzou, úplně vpravo se pak nachází mix stínů Maybelline.


Tvářenky se mi hrozně líbí a nejradši bych měla mega sbírku, ale skoro je nepoužívám. Rimmelka je na mě dost oranžová. Essence má krásný odstín a hodí se ke každému líčení :)


Obě obsahují jemný shimmer, ale na tvářích vypadají hezky :) I ta oranžová se mi občas hodí, případně se dají namíchat.


Pudry od Rimmelu jsou klasika, ale musím se přiznat, že jsem moc jiných nezkoušela. Ale vyhovují mi, takže nemám důvod je měnit. Ten vpravo mi kdysi spadnul, ale použít se ještě dá, Naopak sypký od Essence je divný. přijde mi, že ho musím nanést hrozně moc a stejně dobře nematuje, po chvilce se už normálně lesknu. A navíc neubývá.


Jak jsem psala, makeup nepoužívám, ale občas sáhnu po BB. Maybelline mi vyhovuje, jen ten tmavší odstín je moc tmavý a v zimě je na mě tmavý i ten světlý :D

Hurá, gratulace všem, co se dočetli až sem :D Pro dnešek by to bylo vše a na příště se pokusím nachystat další ze slíbených článků :)

26 komentářů:

  1. teda to je riadna, závidenia hodná zbierka!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zas tak extra to není, ale jak na tu dekorativku nejsem, tak mi to ke štěstí stačí a ani nemám šanci to spotřebovat :D

      Vymazat
  2. No, máš toho taky dost :) Já jsem ještě taky pořád nepochopila, proč je v paletce na obočí vždycky 1 světlý a 1 tmavý odstín :D asi kdyby ses náhodou přebarvila nebo nevim :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nápad :D Ale upřímně ani s blond melíry jsem ten světlý nepotřebovala :D A jako oční stín je divný :D

      Vymazat
  3. Moc hezky sepsané, to ti muselo dát spoustu práce. Možná se nechám inspirovat a v budoucnu podobný článek taky vytvořím :) A ty máslíčka na rty od Astoru budu muset konečně taky vyzkoušet, všichni si je tak chválí a já ještě nemám ani jedno, tak třeba po vánocích :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Nejhorší bylo to focení, vzhledem k tomu, že stále fotím na mobil. Vytvoř, ráda se pokochám :) No s Astorem nevím, mně jsou v něčem víc sympatická ta z YR, ale nejdřív je musím pořádně otestovat a pak je porovnám :)

      Vymazat
  4. Jéj, vždyť toho vůbec nemáš tak málo :-)
    Whipped creme miluju, ale ten odstín je i na mě tmavý. Kdyby byl světlejší, kupovala bych si ho pořád dokola.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho kupovala už hrozně dávno a čekala jsem, že se časem nabídka odstínů rozšíří, ale nic :(

      Vymazat
    2. Já jsem koukala na net a dělá se ještě odstín 45 - ale u nás samozřejmě není :-/
      Resp. přes ten net by šel objednat, ale na to jsem zatím moc líná a nesnáším platit poštovné :-D

      Vymazat
    3. Že u nás není mě absolutně nešokuje :D Já ho stejně asi nikdy nespotřebuju, když ho nepoužívám, ale bylo by fajn do budoucna vědět, že je tu ta možnost :D

      Vymazat
  5. Pěkný článek, nakonec toho zase tak málo není, co? ;) Já bych taky takový článek sepsala, ale bylo by to asi na pokračování.
    Jinak barva obočí je lepší, pokud se dokresluje více odstíny, které se míchají, působí plastičtěji a přirozeněji. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není, když se to takhle rozloží a nafotí, je toho dost :D Sepiš, víc dílů by vůbec nevadilo :) To s tím obočím mě nenapadlo, ale u mě to ani nehrozí, na to jsem moc líná :D

      Vymazat
  6. Krásná sbírka, některé produkty máme společné:-) A nemyslím si, že je toho zase tak málo, dekorativka se spotřebovává pomaleji než pečující kosmetika, tak není nutný toho mít mraky:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) To je fakt, hlavně když to tolik nepoužívám, nemusím mít 50 rtěnek :)

      Vymazat
  7. Ze bych to taky sepsala...? Docela me to laka :)

    OdpovědětVymazat
  8. No páááni, ty máš teda věcí!!!! :) Doteď jsem si myslela, že mám hodně kosmetiky - teď jsem zjistila, že nemám skoro nic :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nic nemám, koukni na nějaká videa o skladování kosmetiky a uvidíš, že i já toho mám malinko :D

      Vymazat
  9. Ten sypký púder od Essence si kde kúpila prosím ťa? Ja ho zúfalo hľadám, no nachdázam len na mojej pleti nefungujúcu kompaktnú verziu, tento sypký som milovala, moja mastná pleť s ním ostala matná celý pracovný deň a ešte aj potom, nenašla som lepší, ale už ho neviem vyše roka nikde kúpiť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho mám už strašně dlouho a dovezla mi ho kamarádka z Německa. Ale bylo to v době, kdy byl relativně novinkou, takže nevím, jestli se ještě vyrábí :(

      Vymazat
  10. Odpovědi
    1. Když to takhle vidím nafocené, tak mi to taky přijde docela dost a dlouho si nic nekoupím :D

      Vymazat
  11. máme toľko rovnakých produktov :) na Affiniton nedám dopustiť tiež :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si zrovna nedávno říkala, že si budu muset koupit další a asi vezmu jiný odstín na léto a jiný na zimu :) Ještě chci ale zkusit ten legendární od Catrice :)

      Vymazat