pátek 4. září 2015

Souboj sprejů na nohy Alverde vs Balea

Ahoj :) Musím se přiznat, že jsem chtěla tohle srovnání napsat už dřív, ale nějak to nevyšlo. Je fakt, že tropy už jsou nejspíš za námi, ale myslím, že svěží nohy jsou v kurzu po celý rok :)

Dneska se podíváme na dva spreje na nohy. Sháněla jsem Alverde, ale nakonec jsem si jako první pořídila Baleu a Alverde následovalo. Z obalů u mě vede Alverde. Působí čistěji, jednodušeji a elegantněji. I když u spreje na nohy je to docela fuk. Balea vypadá laciněji, což i odpovídá skutečné ceně. Jinak funkčnost rozprašovače je u obou v pohodě.


Začnu Alverde. Sprej slibuje kromě provonění nohou i benefity ve formě olejů a hydratace. Aroma je příjemné, ale hodně jemné. Cítím citronovou svěžest s rostlinným podtónem, což nejspíš bude echinacea.



Oproti Balee je mokřejší, takže nohy lépe osvěží. Pokožku nevysušuje ani při častém používání. Ale že by byl extra hydratační, to fakt ne. V podstatě je to jako stříkat si na nohy obyč vodu. Vůně je příjemná, ale opravdu velmi jemná a nohy moc nenavoní, efekt je velmi krátkodobý.


Naproti tomu Balea voní intenzivně po červeném pomeranči a mátě, která je zde dokonce nejvíc patrná z celé baleácké řady na nohy. Bohužel nohy vydrží vonět tak 10 minut.


Sprej neslibuje žádné výživné benefity, takže v tomhle ohledu zklamat nemůže. Je oproti Alverde sušší, takže neosvěží tolik. Navíc dokáže zaplynovat celu místnost a u mě vyvolává kašlání.




Celkově bych si podruhé nepořídila ani jeden sprej, i když v horku jsem je používala oba. Příjemnější je rozhodně Alverde, kdyby vůně byla výraznější a vydržela déle.

Co vy a spreje na nohy? Máte tip na nějaký, co má skutečný efekt?

4 komentáře:

  1. Já teda s ničím podobným zkušenosti nemám ale jak to tak čtu tak asi když už tak zkusím prubnout nějakou jinou značku ;).

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nad tím uvažuju, i když podle mě v létě v pařácích a v zimě po celém dnu v kozačkách nohy žádný sprej nespasí :D Ale určitě je z čeho vybírat, věci na nohy má hodně značek :)

      Vymazat
  2. Mám od Balei nějaký sprej na nohy s vůní zelených čajových lístků a pak sprej do bot, oba používám ráda, ale taky mají spíš krátkodobý efekt. Z téhle řady na nohy od Balei jsem měla sůl do koupele, ta voněla fakt krásně intenzivně po té mátě a pomeranči, moc příjemná záležitost :)

    Zapoj se do soutěže o poukaz na 1000 Kč na www.kabea.cz!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zelené čajové lístky zní dobře :) Sůl do koupele bych asi nevyužila, i když to musel být super relax a věřím, že to nohy probudilo víc, jak všechny spreje a krémy dohromady :D

      Vymazat