středa 16. září 2015

Domácí pleťová maska

Zdravím všechny své milované čtenářky :) Jak se máte? Já jsem od pondělí do pátku opět na chalupě, abych tu udělala asi tak milion otravných činností, co si maminka vymyslela. Ve vzduchu už je cítit podzim a já mám věčně ledové ruce i přes to, že jsem zabalená do zimního svetru. Ovšem včera odpoledne mě překvapilo takové teplo, že jsem na hodinku vytáhla kraťasy a tílko a doháněla bronz, když už jsem opálená podle oblečení, co jsem nosila na praxe :D

Dneska jsem se konečně rozhodla zveřejnit článek, který mám rozepsaný už aspoň rok :D Jedná se o doma vyrobenou pleťovou masku z kvasnic (nebo chcete li z droždí). Musím se přiznat, že na doma vyrobenou kosmetiku moc nejsem. Jsem hrozně líná a vždycky si u toho připadám jak Láďa Hruška (který by z toho ale určitě udělal nějakou vyhlášenou lahůdku) :D Ale musím uznat, že doma vyrobená maska má tu výhodu, že je levná a většinou je ze surovin, které má každý doma, čímž odpadá převážení krabiček a tubiček na chatu nebo k babičce. Nicméně já se k takovému domácímu patlání dokopu jen občas, když mám skutečně "maskovací" náladu a nic kupovaného poblíž.


Původní verze je ta s citronem, takže začnu právě u ní.



Smícháme citron a kvasnice v kostce a naneseme na pleť. Schválně jsem neuvedla množství, protože to je hodně individuální. Já nejdřív začala zhruba s třetinou kostky a pak jsem přidala citron, ale maska byla dost kapalná. takže moje rada zní: řeďte opatrně, kvasnice mají docela velkou roztékací schopnost. To by samo o sobě nijak nevadilo, ale já s maskou nikdy neležím ve vaně a opravdu nemám ráda, když mi nějaký hnus tohohle typu kape na učebnici :D  Působit jsem to nechala do zaschnutí. Po uschnutí se maska začala odlupovat, takže jsem část odrolila a zbytek smyla. A mé poznatky?

Citron docela štípe. Na citlivou pleť bych tuto verzi rozhodně nedávala a na rozškrábané pupínky je to také mega chuťovka. Moje pleť většinou nebývá nijak přecitlivělá, ale po této masce bývám poměrně dlouho zarudlá a i po dobu působení jsem cítila mírné mravenčení. A výsledky? Rozškrábané pupínky maska trochu stáhne a vysuší. Stroupky jdou rychleji sloupnout. Takže vlastně spokojenost.

Verze bez citronu se vyrábí stejně, akorát se ředí vodou místo citronem a po zaschnutí není hnědá, ale bílá. Doporučila bych ji i pro citlivou pleť, protože neštípe. Nezaznamenala jsem ani žádné zarudnutí. Bohužel mi přijde, že nevyčistí tak dobře.

Bohužel maska zrovna nevoní, takže nedoporučuji nanášet před rande.

Sestřenka mi říkala, že pokud má hodně špatnou pleť, pojídá droždí jen tak. Mně to tedy přijde odporné, ale komu ta chuť nevadí, může vyzkoušet.

Celkově jsem s touto maskou spokojená a pokud překonám lenost, ráda si ji namíchám. Pleť hezky stáhne, rozzáří, odstraní přebytečný maz a mírně vypne. Ale že by ničila černé tečky nebo jsem po ní neměla žádné pupínky, to bohužel ne. Ale ani žádná kupovaná maska na mě nepůsobila zázračně, takže si nemohu stěžovat.

Co vy a domácí masky?

8 komentářů:

  1. domácí masky mám ráda, ale z polovinou "receptů" jsem měla špatné zkušenosti ... takže tuto určitě zkusím, vypadá skvěle
    a myslím, že by mi mohla vyhovovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nikdy ani žádnou z návodu nezkoušela, prostě jsem namíchala, co mě napadlo :D Dej akorát pozor na ten citron, je velká šance, že budeš rudá, ale jinak myslím, že není co zkazit :)

      Vymazat
  2. To zní fajn a je to dost jednoduché :) Ráda bych tě pozvala k sobě na giveaway:)
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednodušší mě už ani nenapadá :D Co jsem tak viděla, tak všude bylo surovin dost a byly drahé nebo ne běžně doma, takže tohle je právě ideální :)

      Vymazat
  3. Moc si domácí masky nedělám- přesně jak říkáš, jsem na to prostě líná :D U týhle bych se asi bála, že bude vysušovat až moc a já bych potřebovala spíš něco hydratačního, takže asi nevyzkouším, ale i tak, díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta s vodou je docela v pohodě, takže občas bych se jí nebála ani na normální pleti. Na extra suchou bych ji ale určitě nedoporučila :) Kamarádka mi kdysi radila na suchou a citlivou pleť obyč jogurt jen tak samotný :)

      Vymazat
  4. Rok rozepsaný článek? :D

    Domácí masku na pleť jsem nikdy nezkoušela, jen asi 2x nějaké domácí masky na vlasy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, dělala jsem si tu masku jen v létě, v zimě jsem byla ještě línější a pak jsem nechtěla psát o něčem zpětně :D Domácí masku na vlasy jsem kdysi taky zkoušela, tuším, že s jogurtem, medem a ještě něčím, a nebyla špatná. Ale moc tekutá a byl z toho binec :D

      Vymazat